Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Plataforma per Catalunya presenta al·legacions als pressupostos

Plataforma per Catalunya presenta al·legacions als pressupostos

09/01/2014 - Igualada

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya proposa que s’incorpori una partida en el pressupost de 2014 per pagar als funcionaris les pagues extra pendents de cobrament

Igualada | Redacció.-  El grup municipal de Plataforma per Catalunya ha presentat al·legacions  als pressupostos per 2014. En l’escrit, demana que l’Ajuntament inclogui en els pressupostos per enguany una partida amb el muntant necessari per sufragar la paga extraordinària pendent de cobrament per part dels funcionaris corresponent al segon semestre de 2012.

Existeixen ja desenes de sentències judicials que coincideixen en donar la raó tant al personal laboral públic com a funcionaris, al·legant que el Reial Decret pel qual el Govern va suprimir el passat estiu la paga extra de Nadal és una norma «no favorable i restrictiva dels drets per al treballador, per la qual cosa no es pot aplicar amb carácter retroactiu».

D’altra banda, Ajuntaments catalans como els de Viladecans, Sant Boi del Llobregat o Santa Perpètua de la Mogoda ja han inclòs en els seus pressupostos la partida necessària per sufragar la despesa de la paga pendent de cobrament als funcionaris del municipi.

En aquest sentit el regidor identitari igualadí Robert Hernando ha declarado que “creiem que és de justícia que els funcionaris de la nostra ciutat cobrin la paga que els hi pertoca tal i com han dictaminat ja diverses sentències en tot l’Estat”.

Un altre assumpte –afegeix- és que el govern de la ciutat vulgui aferrar-se a l’espera del dictamen del Constitucional per pagar com més tard, millor”.

“Ens estranyaria molt que el govern de la ciutat d’Igualada, que no té cap pudor a l’hora de saltar-se certes lleis o en votar decisions clarament anticonstitucionals, s’agarri, quan li interessi al Constitucional per no pagar als seus treballadors el que els hi pertoca, però amb aquest govern i amb el sr. Castells al capdavant, tot és possible”.

Hernando va deixar clar que “pagar el que se’ls hi deu als nostres funcionaris no és més que una qüestió de voluntat política tal i com han fet altres consistoris. Amb la nostra al·legació veurem i comprovarem quina és la voluntat del nostre alcalde y el seu govern municipal: o bé pagar als seus treballadors pel treball realitzat o bé esperar a la decissió del que ells anomenen ‘Madrid’ de forma partidista y partidària”.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube