Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT, 16/01/2012; Entrevista al portaveu de PxC a L'Hospitalet de Llobregat: “Volem trencar amb la dinàmica del cortijo

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT, 16/01/2012; Entrevista al portaveu de PxC a L'Hospitalet de Llobregat: “Volem trencar amb la dinàmica del cortijo"

18/01/2012 - L'Hospitalet de Llobregat

- Com se sent com a regidor?
Jo era professor d’autoescola, un ciutadà d’apeu. Som un partit nou, que ve a trencar amb el missatge de l’establishment de l’Ajuntament.
Com a experiència, ho valorem molt positivament perquè tot el que vam prometre ho estem portant als plens.

- Quins objectius s’han marcat per a aquest mandat?
Volem portar la veu de la gent del carrer a l’Ajuntament, que es prenguin mesures reals a favor de la seguretat, en contra de convertir els barris en guetos, considerem que el ciutadà està oblidat en temes com les festes als pisos, la delinqüència… Volem fer pressió i fer veure que la gent està descontenta.

- Què destacaria de la tasca que han dut a terme el 2011?
S’estan sentint coses en els plens que no s’havien sentit abans, sobre habitatge, lloguer socials, baixades de sous, gent apadrinada. Fins ara hi ha hagut majoria absoluta d’un partit, però hi ha hagut també un problema molt gran. L’oposició ha estat massa fluixa amb el govern i volem trencar aquesta dinàmica.

- Com és la relació de PxC amb la resta de grups?
Amb els dos partits de l’oposició [PP i CiU] és correcta, encara que no compartim la seva visió en moltes coses. Amb el grup majoritari del govern [PSC], també és correcta, tenim una actitud bel•ligerant però no en sentit pejoratiu. I amb el grup comunista [ICV-EUiA], és inexistent a causa del seu sectarisme ideològic.

- Com veu la situació econòmica?
L’Ajuntament ha aprovat el pressupost amb la nostra oposició frontal.
El primer que s’ha fet és despatxar indirectament 40 persones d’un mitjà [Televisió de L’H]. No sé quin valor tindran ara les crítiques del govern a les retallades d’altres institucions. Si falten diners és per mala gestió i cal prioritzar on van les ajudes.

- Vostès van arribar amb el lema Primer els de casa. Qui són?
Són els espanyols, els catalans. Hem entrat a l’Ajuntament d’una ciutat on el problema de la immigració és greu. No entrem en ciutats de classe mitjana, sinó treballadora. Hi ha gent que pensa que fem un atac a l’immigrant. Ataquem la immigració com a fenomen massiu perquè els perjudicats de vegades són els immigrants de bona fe, però els primers són la classe treballadora autòctona que deixa de rebre ajudes.

- Quins altres temes treballen?
Volem trencar amb la dinàmica del cortijo. No pot ser que hi hagi tanta gent cobrant sous alts. Hem proposat rebaixar sous, menys càrrecs de confiança, que les ajudes a ONG no surtin de L’H, reduir les aportacions a partits, i tots hi han votat en contra. Fan política de cara a la galeria.

- I vostès no hi han renunciat?
No podem jugar amb desavantatge. No es tracta de fer de Juana de Arco, sinó de política real. No soluciona res que dos regidors deixin una part del sou i la resta no facin res. Tots hem de jugar amb les mateixes regles però les hem de canviar.

- Tenim pendent el soterrament de les vies. Creu que es farà?
Fins ara teníem el mateix partit governant a l’Estat, a la Generalitat i a l’Ajuntament. Era fàcil posar-se d’acord.
Ara que hi ha tres partits diferents i en crisi, serà difícil.

- L’H també ha de fer un nou model de mitjans de comunicació. Cap a on?
Estem molt preocupants per la desaparició de la televisió. Donava una imatge en positiu de la ciutat, li mancava pluralitat però l’oposició podia accedir-hi. La reformulació que vol fer el govern no l’entenem.

- Quines expectatives electorals té PxC? S’ha quedat fora  del Parlament i del Congrés.
Quan ens vam presentar al Parlament, el nivell de coneixement de PxC era la meitat que a les municipals. Per al Congrés, sent minoritaris vam aconseguir 60.000 vots. Ara esperem poder entrar al Parlament.

- Per què fan batalla contra els que els titllen d’extrema dreta?
Caldria definir què és dreta i que és esquerra. Són arquetips. Volem les ajudes per als de casa, reduir els sous, estem contra la globalització. Això és d’esquerres o de dretes? Som un partit identitari, el nostre votant és de classe treballadora. A Sarrià, les Corts o Gràcia no traiem vots, sinó a barris com Pubilla Cases i la Florida.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube