Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Ordóñez: “què més ha de succeir perquè el govern municipal es prengui seriosament aquest problema?”

Ordóñez: “què més ha de succeir perquè el govern municipal es prengui seriosament aquest problema?”

20/02/2013 - L'Hospitalet de Llobregat

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya denuncia la inhibició de l’Ajuntament en la lluita contra les bandes llatines

L’Hospitalet de Llobregat | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya ha demanat afrontar amb realisme i serietat el problema de les bandes llatines a la ciutat riberenca.

El portaveu de la formació a la ciutat, Daniel Ordóñez, ha manifestat que “aquest problema va molt més enllà de l’enfrontament entre bandes juvenils; ha esdevingut una amenaça per a la seguretat pública”.

Amb aquestes paraules Ordóñez s’ha referit a la macro-operació policial que s’ha saldat amb la detenció al barri de La Florida –que ja va ser escenari d’un violent enfrontament entre agents de policia i membres de bandes llatines l’agost del 2012– de 3 dels 25 membres dels Black Panthers, acusats d’intent d’homicidi i tràfic de drogues. Per aquest motiu ha demanat que se’ls jutgi com associació il·lícita i es procedeixi a l’expulsió dels seus membres.

Plataforma per Catalunya porta temps denunciant la presència d’aquestes bandes davant del govern municipal, que s’ha limitat a assegurar no tenir constància de la presència dels grups llatins violents establerts al municipi.

Ordóñez ha recordat que el tinent d'alcalde de l'àrea de seguretat, convivència i civisme, Alfons Bonals, va afirmar que “l’Ajuntament no té constància de l'existència d'aquest tipus de bandes en el nostre municipi” en una resposta per escrit a una pregunta formulada per Plataforma per Catalunya. En el mateix escrit Bonals exposava que en cas que n’hi hagués en un futur, el tema s’abordaria des d’un prisma multidisciplinar. [veure arxiu]

El regidor identitari ha respost que “L’Hospitalet no necessita més polítiques condescendents amb la delinqüència”, i així ho manifesta el darrer  Baròmetre municipal de la ciutat, que situa la inseguretat ciutadana com a principal preocupació dels veïns.

Ordóñez ha recordat que “va ser precisament el tripartit (PSC+ICV-EUiA+ERC) liderat pels socialistes qui va prendre l’esperpèntica decisió de legalitzar la perillosa banda dels Latin Kings com a associació cultural, permetent que rebessin subvencions públiques”.

“Què més ha de succeir perquè el govern municipal es prengui seriosament aquest problema?” –ha qüestionat.Les polítiques d’integració d’immigrants han estat un fracàs i un malbaratament de recursos públics. Els delinqüents es combaten amb acció policial. El que cal és més contundència  i més recursos per fer front a aquest fenomen”.

En aquesta línia l’abril del 2012 el grup municipal identitari va demanar un pla d’actuació per combatre les bandes llatines a la ciutat que buscava dotar d’un protocol d’actuació complet a la Guàrdia Urbana i formació específica perquè els agents poguessin combatre aquest tipus de delinqüència. La moció contemplava igualment elaborar un mapa de risc per censar les bandes i conèixer els llocs de reunió dels seus membres, però tant el govern municipal (PSC+ ICV-EUiA) com CiU van votar en contra.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

E-NOTÍCIES.CAT, 20/02/2013; L'Ajuntament no tenia constància de l'existència de bandes llatines a l'Hospitalet

L'Ajuntament de l'Hospitalet va afirmar que no li constava que al municipi hi haguessin bandes llatines. El tinent d'alcalde de l'àrea de seguretat, convivència i civisme, Alfons Bonals, va afirmat que "aquest Ajuntament no té constància de l'existència d'aquest tipus de bandes en el nostre municipi".

En una resposta per escrit a Plataforma per Catalunya al setembre del 2011, el responsable de l'àrea de seguretat del consistori afegia que "en el cas que en el futur n'hi pugui haver s'atendria des d'un prisma multidisciplinari i en el context normatiu adequat".

La macrooperació que els Mossos d'Esquadra van fer dimarts contra la banda llatina dels Black Panthers ha acabat amb 24 detinguts i 2 imputats per diversos delictes. En un desplegament simultani que s'ha fet a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Saragossa, on s'han fet una vintena d'escorcolls.

Entre els detinguts hi ha els dos màxims líders dels Black Panthers a Catalunya, que han estat localitzats als seus domicilis a l'Hospitalet de Llobregat i a Esplugues. Els seus membres són majoritàriament dominicans i se'ls atribueix delictes com ara tràfic de drogues, extorsió, retenció il·legal i temptativa d'homicidi.

DIALOGOLIBRE.COM, 25/02/2013; Hospitalet derrocha 380.000 euros en integración mientras aumentan las bandas latinas

El Ayuntamiento de Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha destinado 280.000 euros a un proyecto de desarrollo en las ciudades de La Paz (Bolivia), Canelones (Uruguay) y Santa Tecla (El Salvador) con el objetivo de promover la iniciativa emprendedora en estas zonas, en el que laDiputación de Barcelona también participa con otros 400.000 euros.

Asimismo, el Consistorio hospitalense contribuye con 100.000 euros -el 50% del total- al programa ‘Construimos comunidad (2ª fase)’ para fomentar la integración de inmigrantes en el municipio, de acuerdo con la Dirección General de Migraciones del Ministerio de Ocupación y Seguridad Social.

Ambas iniciativas han sido duramente criticadas por el grupo municipal de Plataforma por Cataluña (PxC), cuyo portavoz, el concejal Daniel Ordóñez, las considera fuera de lugar ya que, a su juicio, no hay que financiar la integración: “Quién venga que se integre, pero no hay que pagar por ello”.

En declaraciones a DIÁLOGO LIBRE, Ordóñez ha aprovechado para criticar al Gobierno municipal –en manos del PSC y de ICV–, puesto que, según ha dicho, “los recursos del Ayuntamiento se destinan a cosas que no repercuten en la población, desatendiendo los verdaderos problemas de inseguridad, que el Consistorio niega”.

A raíz de la detención esta semana en Hospitalet de algunos miembros de la banda latina ‘Black Panthers’, Daniel Ordóñez ha confirmado la aparición de un nuevo grupo, los ‘Vatos Locos’, que aumenta la lista de bandas existentes en esta población, como los ‘Ñetas’, los ‘Latin Kings’, ‘Mara Salvatrucha’, ‘Mara13’ y los propios ‘Black Panthers’, cuya presencia incrementa los niveles de delincuencia, en opinión del concejal de PxC.

En una nota de prensa emitida este pasado miércoles, el partido advierte de que “lleva tiempo denunciando la presencia de estas bandas ante el Gobierno municipal, que se ha limitado a asegurar no tener constancia de la presencia de los grupos latinos violentos establecidos en el municipio”.

En la nota, Ordóñez recuerda que “el teniente de alcalde del área de Seguridad, Convivencia y Civismo, Alfons Bonals, afirmó en 2011 que ‘el Ayuntamiento no tiene constancia de la existencia de este tipo de bandas en nuestro municipio’ en una respuesta por escrito a una pregunta formulada por Plataforma por Cataluña. En el mismo escrito Bonals exponía que, en caso de que las hubiera en el futuro, el tema se abordaría desde un prisma multidisciplinar”.

Ordóñez también critica al anterior Gobierno tripartito catalán, liderado por los socialistas, por haber tomado “la esperpéntica decisión de legalizar la peligrosa banda de los ‘Latin Kings’ como asociación cultural, permitiendo que recibieran subvenciones públicas”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube