Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Manlleu, 18/12/2012; PxC va ser l'únic grup que va votar en contra els pressupostos per l’any 2013

Manlleu, 18/12/2012; PxC va ser l'únic grup que va votar en contra els pressupostos per l’any 2013

20/12/2012 - Manlleu

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Els tres regidors de PxC van ser els únics dels 21 del consistori que van votar en contra els pressupostos de l’Ajuntament de Manlleu per a l’any 2013.

Manlleu | Redacció.-  El ple de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2013, que puja 16.166.000,98€, un 0,56% menys que el de 2012 (16.257.078,03 euros). Els números van tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i ICV), CIU i els tres regidors no adscrits (abans, PSC). Els tres regidors de PxC van ser els únics dels 21 del consistori que van votar-hi en contra, encara que pel que fa al capítol de personal de l’Ajuntament, que es redueix en dues places d’escola bressol, sí que van estar-hi d’acord i es va aprovar per unanimitat.

Antoni Sánchez, portaveu del grup municipal de PxC a l’Ajuntament de Manlleu  va recalcar que “ PxC va exigir que la apujada de l’IBI no traspasses la línia vermella de l’IPC; no ens volen  fer cas i PxC votarà  NO". Per altre banda Sánchez va insinuara que "sembla que tot estava pactat entre l'equip de govern d’en Pere Prat (ERC-ICV) i els de CiU-exPSC, perquè aquests no hi posen  cap pega ni entrebanc de calat".

El portaveu identitari va voler deixar clar que L’endeutament actual de l’Ajuntament de Manlleu és del 112 per cent, per tant no podem votar favorablement mentre hi hagi un endeutament tant gran”.

El ple també va aprovar una moció en que es van sumar tots els grups municipals de rebuig a l'avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l'educació, que impulsa el govern central, de la mà del ministre Wert.

Sánchez va matizar que "si aquesta Reforma educativa surt endavant, tal qual, tan sols amb el rodet parlamentari del PP, no tan sols no s’aconseguirà la qualitat educativa que persegueix, sinó que el idioma català patirà una sotragada social de la que no es podria  recuperar en varies dècades. Aquesta Reforma Educativa del PP fa menyspreu del idioma català, esgrimint com argument sentencies del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem. Totes les Lleis i Sentències de qualsevol Estat s’han d’acomplir, però també hem d’estar d’acord a que qualsevol Estat ha de protegir les seves llengües minoritàries, com a patrimoni cultural, per a que el seu ús social no desaparegui". I va acabar dient que "Amb la Constitució Espanyola a la ma, per sort o per desgràcia, el idioma català és tan espanyol com el castellà.

PxC

Manlleu, 18 de desembre de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 18/12/2012; Manlleu aprova el pressupost amb el suport de tots els partits menys PxC

Els números de l’Ajuntament per a l’any 2013 pugen 16.166.000 euros, una xifra gairebé idèntica a l’exercici anterior. L’alcalde Pere Prat els qualifica d’”austers i racionals”.

Manlleu.- Redacció.-  El ple de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar ahir el pressupost municipal per a l’exercici 2013, que puja 16.166.000,98€, un 0,56% menys que el de 2012 (16.257.078,03 euros). Els números van tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i ICV), CIU i els tres regidors no adscrits (abans, PSC). Els tres regidors de PxC van ser els únics dels 21 del consistori que van votar-hi en contra.

L’alcalde, Pere Prat (ERC), es va mostrar molt satisfet de l’elevat consens aconseguit i va comentar que els pressupostos s’havien treballat tenint en compte quatre criteris molt clars: la contenció, la racionalització de la despesa, el ser conservadors i l’austeritat. L’endeutament de l’Ajuntament a 31 de desembre de 2012 és de 20.466.710,76 euros (112,75%) import que a en la mateixa data de 2013 està previst que sigui de 18.141.916,81 euros (99,95%), segons el nou pressupost aprovat.

En la partida d’ingressos, els impostos indirectes s’han pressupostat a la baixa, degut a la crisi de la construcció (han baixat un 34,4%, de 225.500 euros a 147.000). També s’han disminuït lleugerament (-1,30%) les transferències corrents de la Generalitat. Gairebé la meitat dels ingressos de l’Ajuntament provenen dels impostos directes, que pugen 7.902.400 euros.

Pel que fa a les despeses, la partida més elevada és la dels sous de personal, que puja 6.698.725 euros, seguida de Béns i Serveis, amb 6.027.882. També destaca la d’amortitzacions de préstecs, amb 2.030.016, tot i que els interessos bancaris han caigut un 35,04% (han passat de 538.712 a 349.954 euros).

Un cop aprovats els pressupostos i com sol fer habitualment, l’alcalde ha llegit una cita, en aquest cas de Jesús Rovira. En el breu text, destaca la frase “Tornarem a ser grans quan sortim de la tempesta”.

El ple també va aprovar una moció presentada per ERC i a la que s’hi van sumar tots els grups municipals de rebuig a l'avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l'educació, que impulsa el govern central, de la mà del ministre José Ignacio Wert

 

WWW.EL9:CAT, 18/12/2012; Manlleu aprova el pressupost amb els vots de tots els grups excepte PxC

Redacció.-  El pressupost és de 16 milions d’euros, lleugerament inferior al de l’any passat. Els dos partits a l’equip de govern, ERC i Iniciativa, van aconseguir el suport de CiU i dels ex-regidors del PSC, que després de la seva baixa del partit són regidors no adscrits.

Pere Prat va definir els pressupostos d’austers, conservadors i de contenció. El pressupost no preveu inversions de cara el 2013. Tot i això, s’ha acordat demanar subvencions a la Diputació de Barcelona per poder construir la rotonda del pont de Can Molas, obrir el teatre centre i fer la nova biblioteca.

L’endeutament actual de l’Ajuntament de Manlleu és del 112 per cent i es preveu que a finals de l’any vinent baixi per sota del 100 per cent.

 

WWW.ELTER.NET, 19/12/2012; Manlleu aprova els pressupostos amb vots a favor d'ERC, ICV, CiU i dels tres regidors no adscrits

PxC va ser l'únic grup que hi va votar en contra

Manlleu.-  El ple de Manlleu va aprovar aquest dimarts els pressupostos per al 2013 amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i ICV) i també de CiU, i dels 3 regidors no adscrits. PxC va ser l‘únic grup que va votar-hi en contra, encara que pel que fa al capítol de personal de l’Ajuntament, que es redueix en dues places d’escola bressol, sí que van estar-hi d’acord i es va aprovar per unanimitat.

El pressupost baixa un 0,5% respecte el de l’any passat, no contempla inversions més enllà de les sol·licituds de finançament que es fan a la Diputació de Barcelona i se situa en els 16.160.000 euros. Pere Prat el va qualificar d’auster durant la defensa que en va fer en nom de l’equip de govern.

La bona sintonia amb CiU ja es va fer palesa en tota la sessió, i a diferència del pressupost del 2012, en què els convergents hi van votar en contra i l’equip de govern va haver de demanar un vot de confiança i fer un recés per renegociar, aquesta vegada ERC i ICV no han hagut de patir.

Josep Suriñach des de CiU va dir que hi votaven a favor perquè hi ha hagut un “tarannà negociador, el pressupost és prudent en ingressos i contenció de la despesa i tenim un pla d’inversions consensuat”. El pla d’inversions del pressupost, que només s’executarà si arriben fons de la Diputació, contempla dues rotondes (la del pont de can Molas i la del carrer Cavalleria amb passeig de Sant Joan), el trasllat de la biblioteca i l’acabament del Teatre Centre. De fet, l’alcalde Pere Prat va dir al ple que la negociació per “tornar la biblioteca on havia estat fa anys, a la seu de Caixa Manlleu de la plaça Fra Bernadí va molt bé” i confien que “aquest mandat” pugui ser una realitat. A més, assegura que “el Teatre Centre el complementaríem amb el PUOSC, una subvenció de la Generalitat que s’ha de sol·licitar pel gener.

Igual que l’any passat, els socialistes, aquesta vegada però com a regidors no adscrits, han estat a favor del pressupost. En canvi, PxC, que llavors s’havia abstingut, es va entossudir a demanar que la pujada de l’IBI del ple d’ordenances de l’octubre respecti l’IPC i passi del 3,5 al 3,1, a la qual cosa l’alcalde, Pere Prat, va respondre “que no es pot fer perquè és una diferència mínima per als ciutadans, i és la xocolata del lloro”.

El pressupost d’aquest any se situa uns 90.000 euros per sota respecte el del 2012, que ja havia representat aproximadament un milió menys que el del 2011. L’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu, Pere Prat, va tornar a qualificar el pressupost de “molt conservador i auster”. L’objectiu és que l’endeutament actual, que és de més de 20 milions d’euros (un 112%, quan la llei només permet fins al 110%) passi a finals del 2013 als 18 milions, que suposaria el 99,95% dels ingressos ordinaris liquidats.

El ple va aprovar la resta de punts per unanimitat, que incloïen l’adaptació de la normativa dels Estatuts de la Fundació Privada Teatre Centre, la del MIT i la dels Estudis Musicals de Manlleu. Va tirar endavant amb l’acord de tots els grups la moció de rebuig a l’avantprojecte de la LOMCE, coneguda com a “Llei Wert” i el manifest de Somescola 2012, en defensa de la immersió lingüística.

 

El 9 NOU, 21/12/2012; PORTADA i PÀG. 5 Manlleu tira endavant el pressupost amb només el vot en contra de PxC

PxC que hi va votar en contra, també va estar a punt de donar-hi suport.

Manlleu.- Agustí Danés.-  L’Ajuntament de Manlleu va aprovar al ple d’aquest dimarts el pressupost per a l’any que ve. I ho va fer en un escenari, i un clima, diametralment oposat al de fa un any, quan fins i tot es va haver d’interrompre el ple per buscar una majoria que fes possible l’aprovació.

PxC va dir-hi “no” a contracor. Va buscar un gest del govern per sumar-se al consens, però no el va trobar. Antoni Sánchez (PxC) també va mostrar-se disposat a votar-hi a favor amb una condició que l’equip de govern rectifiques la puja de l’IBI (va quedar en un 3,5% quan l’IPC era de 3,1%) i que els diners que deixaria d’ingressar (uns 20.000 euros) els restés de partides com la d’informació, el premi de teatre, el festival de curtmetratge o les activitats a l’entorn de fires. Prat no ho va acceptar. Però Sánchez, que tenia ganes de sumar-se al consens, hi va insistir. Però ni així. Potser per diferenciar-se de Vic, va semblar que a l’equip de govern ja li anava bé que PxC hi votes en contra i que no aparegués a la foto del consens. “Es un no constructiu”, va fer notar Sánchez, satisfet amb les línies generals del pressupost.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube