Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Manlleu, 23/03/2013; PxC amb la resta de partits presents al consistori fan pinya per reduir l’atur

Manlleu, 23/03/2013; PxC amb la resta de partits presents al consistori fan pinya per reduir l’atur

22/03/2013 - Manlleu

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

La població crea una comissió d’estudi de l’atur a la ciutat, formada per un representant de cada una de les formacions polítiques del consistori (PSC, CiU, ERC, PxC i ICV-EUiA).

Manlleu | Redacció.-  L’Ajuntament de Manlleu ha creat una comissió d’estudi formada per tots els representants dels diferents grups municipals presents al consistori per intentar reduir l’atur que castiga greument els seus habitants.

El regidor identitari Francesc Polo, representant de PxC en aquesta comissió ha reiterat el valor del document i ha dit que “ des de Plataforma per Catalunya veiem aquest gest de valor com el punt de partida el qual haurem d’anar reforçant amb el consens de tots els membres del consistori”.

L’acord tindrà quatre eixos bàsics de treball: la millora de l’ocupabilitat de les persones, l’augment de la competitivitat de les empreses, la reducció de traves urbanístiques i de relació amb l’administració local i la creació de projectes definits per als diversos col·lectius d’aturats.

Polo ha recordat que “Manlleu va tancar el passat mes de febrer amb 2.381 persones sense feina i una taxa d’atur del 23,34% “ i a afegit que “com a mínim el compromís que hem adquirit es intentar reduir aquestes xifres” i va finalitzar dient que “ es molt important que aquest full de ruta prengui forma com més aviat millor per el be de totes i tos els manlleuencs”.

PxC

Manlleu, 23 de març de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.ELTER.NET, 19/03/213; Consens polític a Manlleu per intentar reduir l'atur

Els membres de la comissió han coincidit en valorar el document comun marc d'entesa que cal concretar en profunditat

Manlleu, | La comissió d’estudi de l’atur de Manlleu, formada per representants dels diversos grups municipals presents al consistori, ha creat un full de ruta per reduir la desocupació dels seus habitants.

L’acord tindrà quatre eixos bàsics de treball: la millora de l’ocupabilitat de les persones, l’augment de la competitivitat de les empreses, la reducció de traves urbanístiques i de relació amb l’administració local i la creació de projectes definits per als diversos col·lectius d’aturats. Algunes de les propostes han d’iniciar-se en un futur i d’altres encara s’han de concretar, però els representants han celebrat l’entesa com un primer pas per dur-les a terme.

Manlleu va tancar el passat mes de febrer amb 2.381 persones sense feina i una taxa d’atur del 23,34% segons dades de la Diputació de Barcelona. El document consensuat per tots els membres de la comissió d’estudi de l’atur recull les bases que l’equip de govern i els regidors de l’oposició es comprometen a tirar endavant per intentar reduir aquestes xifres.

La proposta global contempla dues línies de treball dedicades a les persones aturades, una a la competitivitat empresarial i una altra a reduir els entrebancs que les empreses es troben quan volen instal·lar-se a Manlleu o volen ampliar els seus negocis. El fins avui regidor de Noves Tecnologies i representant d’ERC a la comissió, David Bosch, ha parlat de l’eix de treball referent al món de l’empresa, que ja té moltes actuacions en marxa i que es tradueix en acompanyament i suport empresarial per part de l’OPE.

El representant de CiU, Enric Vilaregut, ha destacat que la comissió va néixer el juliol de l’any passat a través d’una moció presentada pel seu grup al ple com a resposta a l’increment cada cop més ràpid de l’atur i que el document és un marc d’entesa que encara cal concretar molt més. Francesc Polo, de PxC, ha reiterat el valor del document com un punt de partida que encara cal anar reforçant amb el consens de tots els membres de la comissió.

El regidor no adscrit Rafa Cuenca ha parlat en nom de Josep Colomer, absent per qüestions laborals, i ha manifestat la necessitat de convertir el full de ruta teòric en actuacions pràctiques tan aviat com sigui possible. De moment una de les propostes que ja podrien estar més encarrilades és l’arranjament dels edificis de Can Mataró i el Molí de Miarons per ubicar-hi un equipament municipal que ofereixi serveis de suport a les persones amb risc d’exclusió i amb dificultats d’inserció laboral.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha recordat les manifestacions de l’any 1992 pel tancament de Can Serra i com el consens municipal aleshores va donar resultats a mitjà i llarg termini amb, entre d’altres, la creació de l’OPE. El regidor de Promoció Econòmica i representant d’ICV, Josep Maria Anglada, s’ha referit a les elevades dades d’atur manlleuenc com una qüestió global que no es pot resoldre només amb l’actuació local però sí que es pot intentar millorar tant com es pugui.

WWW.EL 9 NOU .CAT, 19/03/2013;Tots els grups municipals de Manlleu fan front comú per combatre l’atur

La taxa, del 21,1%, supera la mitjana osonenca. Ho revela un estudi impulsat per la comissió formada per regidors de tots els grups.

Manlleu.-  S’ha format els últims mesos després que al juliol el ple aprovés per unanimitat una moció de Convergència i Unió que plantejava buscar solucions.

Ara s’han donat a conèixer els resultats de l’estudi i les accions que es volen aplicar. S'han agrupat en 4 eixos, dos dels quals se centren en les persones per millorar les seves capacitats a través de la formació i l'atenció personalitzada. Les altres accions van adreçades a les empreses tant per afavorir el creixement de les actuals com per ajudar a que se'n creïn de noves.

Una altra de les accions que contempla l'Ajuntament, tot i que encarar no hi ha data, és la contractació de persones en risc d'exclusió social per rehabilitar Can Mataró i el Molí de Miarons que passarien a ser equipaments municipals.

Durant la presentació de les mesures, tots els grups han destacat la importància d'aquest acord unitari per front a l'atur i l'alcalde Pere Prat ha recordat les semblances d'aquesta iniciativa amb la mobilització que hi va haver l'any 1992 coincidint amb el tancament de Can Serra, una de les empreses de tradició familiar més emblemàtiques del municipi i pionera en la fabricació de maquinària del sector tèxtil.

 

 

WWW.OSONA.COM, 19/03/2013; Manlleu uneix forces contra l'atur

Tots els grups del consistori creen una comissió que treballarà per tal de reduir el nombre de persones sense feina a la ciutat, que té la taxa més elevada de tot Osona.

Redacció.-  L’Ajuntament de Manlleu va crear durant el passat mes de juliol, a proposta del grup municipal de CIU, la comissió d’estudi de l’atur a la ciutat, format per un representant de cada una de les formacions polítiques del consistori (PSC, CiU, ERC, PxC i ICV-EUiA). L’objectiu passa  per analitzar la situació de l’atur a Manlleu i l’estructura empresarial de la ciutat, així com definir propostes de futur per intentar reduir la taxa d’atur i recolzar el teixit productiu. La presentació es va fer aquest dimarts, 19 de març, a la casa de la vila, on hi van ser presents tots els membres de la comissió. El passat mes de febrer, Manlleu va arribar a un total  de 2.381 aturats, que suposa una taxa del 21%, la més alta de tota la comarca.

Per intentar disminuir aquesta taxa d’atur i potenciar l’activitat empresarial de la capital del Ter, la comissió ha creat un full ruta definit en quatre eixos bàsics: millorar l’ocupabilitat de les persones, amb un acompanyament individualitzat dels demandants de feina; millorar la formació i competivitat de les empreses, amb accions com la tutorització individualitzada, l'acompanyament als emprenedors, la consolidació de la carta de serveis de les empreses o el coneixement de les necessitats del teixit productiu; facilitar a nivell institucional l’establiment de noves empreses a la ciutat, amb una millora dels protocols i les comunicacions;  i atacar de manera adaptada els diversos col·lectius d’aturats, amb projectes per a col·lectius o segmentació dels demandants de feina.

Tot i que la majoria de les propostes es preveuen dur a terme a llarg termini, els integrants de la comissió van voler destacar a la presentació l’entesa entre les diferents formacions polítiques. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i representant d’ICV, Josep Maria Anglada, va declarar que "quan els diferents partits estan connectats, qui surt beneficiat són els ciutadans". El representant de CIU, Enric Vilaregut, es va mostrar esperançat que aquesta comissió també esdevingui una nova manera de fer política.

A l’acte, el fins avui regidor de Noves Tecnologies i representant d’ERC, David Bosch, va fer referència a les necessitats dels autònoms i de les de les empreses, tant les de nova creació com les ja consolidades al municipi. En l’àmbit empresarial, la comissió pretén acompanyar-los adaptant-se a cada realitat, des de l’optimització dels departaments de Recursos Humans, passant per les exportacions o fins els controls de gestió i el finançament d’aquestes empreses.

PxC també és present a la comissió. El seu representant, Francesc Polo, va fer una breu intervenció esmentant que aquest full de ruta tan sols és l’inici d’un gran consens, que ha de prendre forma amb el temps.

El regidor no adscrit, Rafa Cuenca, en nom de l’absent Josep Colomer, va manifestar que la comissió té dos reptes per endavant: per una banda, convertir el document teòric en quelcom pràctic i, d’una altra, encoratjar també altres administracions a seguir l’exemple.

Can Mataró i Molí Miarons

L’Ajuntament de Manlleu pretén que Can Mataró i Molí Miarons formin part d’un projecte social que ha de permetre treballar amb persones amb risc d’exclusió, que tenen dificultats d’inserció laboral, oferint-los un ventall d’eines i recursos que els permeti activar-se de nou, aprendre i formar-se en aspectes concrets que ajudin a augmentar les seves capacitats i competències, a la vegada que suposi un benefici per a la salut dels beneficiaris.

Es tracta d’aprofitar les habilitats de les persones i gestionar, d’una banda, un lloc d’intercanvi de coneixements, i d’altra banda, un espai de formació i ocupació. Aquests equipaments permetrien acollir diferents activitats, ja que compten amb habitacions i sales diverses on es podrien realitzar activitats formatives, a més dels exteriors amb hort i magatzems diversos.

En aquesta línia, les primeres activitats que s’oferiran aniran relacionades amb la recuperació i la rehabilitació del mateix espai per, posteriorment, ampliar de manera gradual altres activitats. A llarg termini l’espai que s’hagi rehabilitat amb persones en situació de risc podria esdevenir un alberg, que per una banda seria un equipament municipal i, per una altra, podria generar ocupació.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube