Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Mònica Lora: “no té sentit pujar els impostos municipals com l'IBI en un 3’75% mentre es mantenen subvencions a dit, despeses en propaganda o partides especifiques per a la nova ciutadania””

Mònica Lora: “no té sentit pujar els impostos municipals com l'IBI en un 3’75% mentre es mantenen subvencions a dit, despeses en propaganda o partides especifiques per a la nova ciutadania””

04/07/2012 - Mataró

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El Grup Municipal de PxC va ser l’unic partit del consistori mataroní en votar en contra de la puja de l’IBI per considerar inadequat el tipus de gravamen en la conjuntura actual que està patint la nostra ciutadania

Redacció - Mataró. - La portaveu de PxC Mònica Lora, va anunciar que “sembla ser que per l’administració, el negoci immobiliari continua en el seu màxim esplendor, mentres els nostres ciutadans perden el seu poder adquisitiu, els seus llocs de treball, els seus habitatges i tota classe de drets fonamentals”.

Mònica Lora, va titllar al Govern i a tots els Grups Municipals que van donar suport de irresponsables, atès que “El que es trobaran la majoria de contribuents, és una altre pujada del rebut de l’IBI per el proper any” a més “anuncien unes bonificacions com si fossin obres de caritat, quan no tothom es podrá acullir en esmentades bonificacions, i ja no parlem del que passarà transcoreguts els 3 anys d’aquestes bonificacions”.

La dirigent va recordar “el teatre que van muntar totes les formacions politiques per pujar un 32% el rebut de l’IBI als pressupostos per l’any 2012, que ens veiem obligats per llei. I no entec com després de lamentar-se tant, ara que tenim aquí una revisió cadastral, i per tant, l’oportunitat de corregir a la baixa la quota del l’IBI, no es faci”.

Per acabar, va denunciar que “és una proposta trampa, ja que intentan maquillar dient que és per evitar que progressivament augmenti de forma considerable l’IBI, quan en realidat la intenció del Govern i dels altres Grups Municipals és mantenir el nivell d’ingressos”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

MATARORADIO.CAT, 29/06/2012; Suport majoritari de l'oposició a la proposta d'apujar l'IBI un màxim del 3,75% l'any que ve

Tots els grups de l’oposició excepte Plataforma x Catalunya han donat suport a la proposta d’apujar l’IBI només un 3,75%. El portaveu del PP, José Manuel López, considera que era necessari prendre mesures perquè la pujada d’aquest impost en els propers anys fos gradual, i així evitar l’augment automàtic del 30% en els propers tres anys, un augment que suposaria “una castanya” per a la butxaca del ciutadà.

Plataforma per Catalunya, per la seva banda, va votar en contra. La portaveu, Mònica Lora, va rebutjar la proposta perquè considera que en un moment de crisi com l’actual no es poden apujar impostos i, més, quan “encara no s’ha paït la pujada d’aquest 2012”. També va afegir que la bossa de 300.000 euros que es destinarà a famílies és només una mesura de cara a la galeria.

ICV-EUiA va votar favorablement al•legant que, amb aquesta mesura proposada pel govern municipal, Mataró s’assegurava mantenir els ingressos de l’IBI i, per tant, poder garantir els serveis socials. El portaveu, Esteve Martínez, va afegir que donaven un vot de confiança, però que vetllarien que es complissin els compromisos.

La CUP, per últim, també va explicar que compartia els criteris de no augmentar la pressió fiscal i de garantir els ingressos a les arques municipals. En la mateixa línia que ICV, el portaveu de la CUP Xavier Safont-Tria, va celebrar que aquesta mesura pogués servir per garantir els serveis socials.

El 2013 l’IBI s’apujarà com a màxim un 3,75%. La revisió cadastral que s’ha dut a terme i l’acord polític a què han arribat CiU i PSC evitarà que aquest impost s’apugi de manera automàtica un 10% cada any, en els propers tres anys. 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube