Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

NO a la privatizació dels serveis

NO a la privatizació dels serveis

31/10/2013 - Mataró

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya s’oposa a que l’Ajuntament privatitzi el servei de grua municipal

Mataró | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya manifesta la disconformitat amb la proposta del consistori de deixar en mans d’una empresa privada el servei de retirada i desplaçament de vehicles de la capital del Maresme. 

Plataforma per Catalunya es posiciona contràriament al plec de clàusules administratives i tècniques per a la contractació d’aquest servei, que fixa un import màxim per a l’adjudicació del contracte de 2.134.000 € que podrien acabar superant els 4 milions, tenint en compte la possibilitat de pròrroga de 2 anys addicionals i les possibles modificacions contemplades.

L'Ajuntament de Mataró fa una previsió anual d’un mínim de 6.700 retirades de vehicles amb ingrés al dipòsit, d'acord amb les dades dels últims anys.

Especialment indecent resulta la clàusula cinquena, que fa referència a la "retribució del contractista", i que preveu el pagament d’un import variable per cada vehicle arrossegat en cas de superar la previsió amb un màxim de 20 € -IVA no inclòs-.

El grup municipal de Plataforma per Catalunya aposta per municipalitzar el servei de la grua, fet que comportaria deslliurar-se de l'afany recaptatori del sector privat per cobrar comissions i que el personal pugués treballar sense estar pressionat per aquest condicionant.

Aquesta activitat no pot esdevenir un negoci regit per criteris mercantilistes. Deixar-la en mans d’una empresa privada i oferir incentius per cada vehicle transportat al dipòsit pot acabar desembocant en un excés de zel a l’hora d’aplicar la normativa amb l’únic objectiu d’obtenir un benefici econòmic.

Enviar notícia per correo





  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube