Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PxC demana quines mesures de control hi ha sobre els musulmans menors d'edat durant el Ramadà

PxC demana quines mesures de control hi ha sobre els musulmans menors d'edat durant el Ramadà

04/07/2016 - Mataró

Redacció | Mataró.– Es calcula que a Mataró hi ha més de 8.000 musulmans que fan el Ramadà. Representa que no tots poden practicar el dejuni, atès que les persones que pateixen alguna malaltia, dones embarassades i nens haurien d'estar exempts de la pràctica de dejuni que porten a terme els musulmans durant el Ramadà.

Des de PxC porten aquest tema al Ple perquè els han arribat queixes de què a Mataró hi ha menors d'edat que estan practicant aquest dejuni.

En aquest sentit la regidora Mònica Lora ha dit que "hi ha menors d'edat, en etapa escolar els quals es troben en un continuo període de desenvolupament i creixement que en algunes ocasions són induïts per als pares a fer el dejuni". A més "en alguns casos són motivats a fer-ho i alguns menors es veuen obligats per la pressió familiar, sobretot a partir dels 14 anys que és quan volen que sigui complet".

Per això, Mònica Lora vol saber "quines mesures de control portar a terme l'Ajuntament de Mataró per evitar el dejuni dels menors d'edat durant el Ramadà i quin contacte tenen els treballadors socials amb els centres educatius de la ciutat durant aquesta època i també quin paper té en aquests casos el defensor del menor per protegir aquests nens i nenes".

Per finalitzar Lora creu que "No podem permetre tenir casos així a la ciutat, no és un bon exemple per la resta de nens i nenes, ja que deixar veure un fanatisme capaç de posar en perill el bon desenvolupament d'un infant, no són valors que puguem transmetre a la societat".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube