Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Demanem una intervenció o actuació per pal·liar les pèrdues que estan tenint comerciants locals arran de l'1 d'octubre

Demanem una intervenció o actuació per pal·liar les pèrdues que estan tenint comerciants locals arran de l'1 d'octubre

22/10/2017 - Mataró

Mataró | Redacció.- Dijous es va celebrar un ple extraordinari per votar l'avantprojecte de les ordenances fiscals per l'any que ve 2018.

Des del Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) no van poder donar-hi suport atès que és una proposta força continuista, i els sorprèn que no hi hagi canvis a la baixa per tal que els ciutadans no vagin tan asfixiats en l'àmbit fiscal i ajudar-los.

En la proposta del govern municipal es reflecteix la recuperació de la taxa de guals que l'any passat ja van començar a recuperar i la seva intenció era augmentar-la progressivament durant 4 anys. En aquest sentit la regidora de PxC a Mataró, Mònica Lora, va mostrar el seu desacord al·legant que "en el seu dia l'Ajuntament va decidir treure la taxa de guals per provocar que molts locals petits, sobretot en els barris més afectats per problemes d'aparcament, s'utilitzes com a garatges privats i així allibera una mica el carrer, i durant anys de forma parcial es va aconseguir l'objectiu" és per això que des del Grup Municipal de PxC no entén que l'Ajuntament decidís l'any passat recuperar aquesta taxa, quan és un fet que encara provocarà més dèficit d'aparcament.

Per altra banda, Lora creu que "la proposta del govern hauria de ser la de crear ocupació i d'atraure inversió i no d'espantar-la i més tenint en compte les males planificacions urbanístiques que hi ha a la ciutat, com per exemple a quant a sòl industrial i espais per ubicar-hi nova indústria en els polígons". En aquest sentit denuncia que "hi ha una manca d'espai industrial disponible i adaptat per noves inversions". Afegint que "algunes estan interessades en Mataró però ho intenten sense èxit i acaben marxant a municipis veïns".

També van demanar ahir en el ple algun tipus d'intervenció o actuació per pal·liar les pèrdues que estan tenint comerciants locals arran de l'1 d'octubre. En aquest sentit Lora diu que "aquests dies he estat parlant amb diversos comerciants, treballadors i empresaris de Mataró i estan preocupats per la baixada d'ingressos que estan patint, mentre l'Ajuntament ens ha paralitzat l'activitat a instàncies d'altres partits i amb el vistiplau de l'Alcalde".

Plataforma per Catalunya és l'única força municipal que en aquests moments mira per Mataró i exigeix un pla de contingència, claredat política i tornar la confiança i sobretot que es reactivi l'activitat municipal al 100%. Des del Grup Municipal creuen que la ciutat necessita que es segueix treballant i s'ajudi a la seva gent.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube