Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

S’aprova una proposta per empadronar a qualsevol persona

S’aprova una proposta per empadronar a qualsevol persona

07/09/2018 - Mataró

Mataró | Redacció.- Ahir l'Ajuntament de Mataró va aprovar una proposta de resolució sobre el dret a l'empadronament sense domicili fix. Es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-MOVIMENT D'ESQUERRES, CUP, ICV-EUiA, VOLEMATARO, i les dues regidores no adscrites.

La secretaria general de PxC i regidora de Mataró, Mónica Lora, va ser la que més clar va parlar, sense pèls a la llengua i des del sentit comú.

En el seu començament, va fer al·lusió en la línia que "per la gent que ha vingut al ple a donar suport aquesta proposta ja es pot intuir a qui va encaminada".


En la seva intervenció per defensar el seu vot contrari a la proposta va dir que "aquesta proposta és per posar-se les mans al cap perquè en el fons el que volen amb ella és legalitzar la irregularitat de qualsevol persona, a més demanen de no facilitar el padró a la policia sinó als tècnics municipals". En aquest sentit va continuar dient que "el que hauria de fer l'Ajuntament és entregar el padró a la Policia Nacional perquè aquesta pugui controlar qui entra a la ciutat, qui s'empadrona i vetllar així per la seguretat de tothom".

Lora va seguir argumentant que "l'únic que pot provocar això és un autèntic efecto-llamada cap a la nostra ciutat i trobar-nos amb ple de sol·licituds de persones que voldran empadronar-se per ser usuàries de serveis socials".

A més, va intervenir en el sentit que la proposta tal com la van exposar, “suposa una interpretació que arriben a la conclusió d'una sèrie de coses que no permeten normes estatals. I aquesta interpretació legislativa que fan no és competència de l'Ajuntament, sinó estatal”. En aquest sentit Lora va recalcar que "el que vostès han fet és il·lustrar-nos amb articles de lleis, però només de forma parcial, les parts que els han interessat. I alguna d'elles es contradiuen amb altres normes de rang superior". I en aquest sentit va demanar un informe dels serveis jurídics de l’Ajuntament sobre aquesta proposta.

Lora va advertir sobretot al senyor alcalde de què "si aquesta proposta plena de contradiccions, de dubtes i d'una intencionalitat clarament suïcida, es porta a terme en la seva totalitat de la forma que en la proposta es diu, podrien estar incorrent en una prevaricació i/o delicte, ja que els recordo que l'empadronament il·legal és un delicte i si és donés el cas interposarem les denúncies corresponents contra els quals ho portin a terme i hagin impulsat".

Lora va aprofitar la intervenció del ple per preguntar-li al senyor Alcalde David Bote "si es compleix amb la resolució del 28 d'abril del 2005 de l'institut nacional d'estadística, per al qual es demana que tots els empadronaments no comunitaris que no es renovin cada dos anys, s'han de donar de baixa automàticament".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube