Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

SETMANARI LA GARROTXA, 31/07/2009; PÀG. 13, Nº 96. OLOT FARÀ UN ESTUDI DE VIABILITAT PER PORTAR L'EXPOSICIÓ DE JAUME I.

SETMANARI LA GARROTXA, 31/07/2009; PÀG. 13, Nº 96. OLOT FARÀ UN ESTUDI DE VIABILITAT PER PORTAR L'EXPOSICIÓ DE JAUME I.

02/08/2009 - Olot

El Museu d'Història de Catalunya afirma que no és una exposició itinerant mentre que el Consell insular de Mallorca i l'empresa que la va muntar estarien disposats a adaptar-la a la ciutat si ho demana una institució.

Olot/ Rocío Abelenda.- L'institut de Cultura de la Ciutat (ICCO) haurà de fer un estudi per determinar si és viable portar a Olot l'exposició, Jaume I. Geografia, fets i memòria. El ple de l'Ajuntament va aprovar la moció presentada pel grup Plataforma per Catalunya (PxC) que va demanar estudiar la possibilitat d'exhibir aquesta exposició a la ciutat després de l'èxit obtingut a Palma de Mallorca i al Monestir de Santes Creus de Tarragona.

En paraules de Moisès Font, Regidor de PxC, l'exposició de Jaume I es va inaugurar a Palma de Mallorca a finals de l'any passat coincidint amb els 800 anys del naixement d'aquest rei, considerat un dels pares de la pàtria catalana. L'exposició presenta un discurs estructurat a través d'un viatge pels territoris que va trepitjar Jaume I, des del naixement fins a la mort, fent especial èmfasi a les Illes Balears i al Principat. Segons el regidor de PxC, l'exposició va tenir un èxit rotund a Palma, on la van visitar més de 5.000 persones. Posteriorment, entre el 18 de gener i el 19 d'abril, es va exhibir al Monestir de Santes Creus de Tarragona.

La gran majoria dels visitants han estat escoles ja que l'exposició compta amb molt de material didàctic. Atesa la gran quantitat de material per exhibir i les característiques d'aquesta exposició, la logística és complicada.

Segons Margarida Sala, de l'Àrea de Gestió Museogràfica del Museu d'Història de Catalunya, "aquesta exposició no està pensada per ser itinerant". El Museu d'Història de Catalunya veu difícil que es pugui exhibir a Olot, ja que per exposar-la a Santes Creus es va haver de construir material nou. En canvi, Pere Fullana, director Insular de Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, ha comentat que "es podria fer una adaptació a les necessitats d'Olot sempre que ho sol•licités una institució". Pere Fullana també ha explicat a aquest setmanari que "Pere Muñoz, director d'IRU", empresa encarregada de muntar l'exposició "estaria a disposició d'Olot".

L'exposició va ser una col•laboració entre el Consell Insular de Palma i el Museu d'Història de Catalunya.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube