Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

A ROSES: MÀFIA NO, PROTEGIM EL COMERÇ LOCAL!

A ROSES: MÀFIA NO, PROTEGIM EL COMERÇ LOCAL!

17/07/2017 - Roses

Roses | Redacció .- La situació que es viu a les costes catalanes és inaguantable. Milers dels anomenats “top-manta” o “manteros” es sitúen sense cap tipus de control als passejos de les localitats costeres per a vendre la seva mercaderia de forma il·legal, sense que la policia local pugui actuar contra aquesta activitat, en molts casos, per ordre expressa dels ajuntaments. Amb les mans lligades, la policia local moltes vegades s'ha hagut d'enfrontar a agressions violentes per part dels “manteros”, armats amb pals i pedres, quan la policia els ha demanat que abandonin la zona.

La realitat darrere del “top-manta” és la d'una xarxa de màfies que fabriquen productes a imitació de grans marques, falsificacions, explotant a mà d'obra esclava i que es venen a preu molt baix de forma il·legal a casa nostra. Aquesta venta perjudica greument als comerços locals, que paguen impostos i taxes per a poder treballar oberts al públic. Alguns ajuntaments, de forma ridícula, han aplicat una mena de taxa als venedors “manteros” per a dissuadir-los, sense cap èxit.

El comerç local genera treball als nostres municipis, riquesa i creixement; ofereix qualitat i proximitat; si es permet que el “top-manta” s'apoderi dels metres de passeig front la platja, o a les voreres o places, tothom en sortirà perdent.

Per aquest motiu, Plataforma per Catalunya (PxC) va realitzar una acció simbòlica amb cartells i megafonia al passeig de Santa Margarida, a Roses (Alt Empordà, Girona), població on el “top-manta” ha protagonitzat darrerament episodis violents molt greus. Turistes i veïns han escoltat la denúnica, aplaudida des dels comerços pels qui treballen en ells. Si deixem que la màfia guanyi, el comerç local desapareixerà i tots perdem!

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube