Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Maria Osuna: “l’alcalde Jaume Torramadé ha venut Salt als musulmans”

Maria Osuna: “l’alcalde Jaume Torramadé ha venut Salt als musulmans”

24/05/2012 - Salt

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Plataforma per Catalunya planta cara a PP, CiU i dos regidors trànsfugues que permetran l’obertura de més oratoris musulmans a Salt

Redacció | Salt. – L’Ajuntament de Salt permetrà obrir centres de culte a tots els baixos dels edificis del barri centre i Massana. La modificació del PGOU per tal de poder tirar endavant aquesta mesura ha comptat amb els vots favorables de tots els membres de l’equip de govern convergent, els dos regidors trànsfugues i el del regidor del Part Popular, formació que recentment es va posicionar a favor de la construcció d’una nova mesquita a Arenys de Mar.

La portaveu del grup municipal de PxC a Salt, Maria Osuna, va manifestar el seu absolut rebuig a la mesura. “Ens oposem rotundament a aquesta modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, i demanem a tots els grups municipals d’aquest consistori que pensin en les greus conseqüències que tindrà per al nostre municipi” –va dir.

La regidora identitària va demanar explicacions sobre l’aprovació d’una proposta que “no beneficia en res a la ciutat, i contribuirà a accentuar encara més la fractura social que pateix Salt. A aquest fet –va afegir– hem de sumar les molèsties que ocasionaran les aglomeracions, sobretot tenint en compte que la mesura afecta als barris amb una alta densitat de població”

La dirigent gironina va advertir que “portar un control de l’aforament esdevindrà una tasca impossible. És ben sabut que aquests centres excedeixen l’aforament màxim permès sistemàticament. Com pensen fer-ho?, posaran una persona perquè compti quanta gent entra i surt de cadascun dels locals?”.

L’equip de govern va mostrar-se incapaç de respondre a les preguntes plantejades, que van ser aplaudides pels assistents i van despertar l’ira d’un alcalde que fins i tot va amenaçar de desallotjar el ple.

Osuna va retreure a Torramadé i altres regidors convergents que saludessin efusivament els representants de les entitats musulmanes que van assistir al ple per ser testimonis d’una nova concessió de CiU envers la islamització de Catalunya. “Si CiU s’estimés aquesta ciutat la meitat que s’estima els immigrants, els veïns de Salt de tota la vida  li ho agrairien, per amb l’obertura de Nous Catalans ja han deixat palès que no els importa gaire deixar-nos una Catalunya sense identitat”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 24/05/2012; Los dos concejales tránsfugas de PxC votaron a favor: El Ayuntamiento de Salt permite la apertura de mezquitas en los bajos de cualquier edificio

Redacción.-  El pleno del Ayuntamiento de Salt (Gerona) ha aprobado la modificación del plan general de ordenación urbana de centros de culto, lo que permitirá la instalación de mezquitas en los bajos de los edificios.

La propuesta ha salido adelante con 12 votos favor: los de los nueve concejales del equipo de gobierno de CiU, los de los dos concejales del grupo mixto y el del concejal del PP; mientras que los seis concejales de PSC y la de PxC votaron en contra, y los dos de Independientes por Salt (IpS) se abstuvieron. Hay que subrayar que los dos concejales del grupo mixto que votaron a favor de las mezquitas son los tránsfugas de PxC, Joana Martínez y Carles Benet. La primera fue expulsada del partido liderado por Anglada al descubrirse su relación sentimental con un camerunés con antecedentes por malos tratos. El segundo, que convive con un dominicano de color, abandonó el partido plataformista en solidaridad con su compañera, quien participa frecuentemente en los foros de AD.

Con esta aprobación se adapta la normativa a la Ley de centros de culto y se cambia lo que había ideado el anterior equipo de gobierno formado por PSC y ERC, que estipuló que la mejor zona para construir centros de culto en Salt era el polígono industrial de Torre Mirona porqué así se conseguía alejarlos del centro de la población.

CiU, en cambio, cree que la zona industrial tiene que estar reservada únicamente a empresas e industrias, especialmente en tiempos de crisis económica.

El alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha explicado que la intención de su equipo era “regular y ordenar” la apertura de los centros de culto, que tendrán que ocupar espacios de menos de 120 metros cuadrados y con un aforo máximo de 60 personas.

Esta modificación no afectará ni a la mezquita ni a la iglesia evangélica previstas en el polígono porque ambas congregaciones iniciaron los trámites antes de la moratoria y ya tienen derechos adquiridos.

Aún así, si éstas no deciden tirar adelante los proyectos o algún día dejan los locales, solamente podrán instalarse en ellos empresas e industrias.

La ex alcaldesa de Salt y líder de la oposición, Iolanda Pineda (PSC), ha criticado duramente la medida, asegurando que la iniciativa sería buena en una “sociedad madura”, pero que en Salt comportará muchos problemas y tensiones entre los vecinos.

 

PxC a Youtube