Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Opacitat en el relleu en l'alcaldia de Sant Adrià

Opacitat en el relleu en l'alcaldia de Sant Adrià

05/06/2013 - Sant Adrià de Besòs

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya denuncia la manca de transparència en la dimissió de l’alcalde Sito Canga i la seva substitució pel veí de Badalona i quart tinent d’alcalde Joan Callau

Sant Adrià de Besòs | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya denuncia la forma irregular en què el PSC ha dut a terme la substitució del ja exalcalde Sito Canga pel nou batlle Joan Callau.

El grup municipal socialista de la ciutat ha fet el relleu de manera totalment irregular i opaca, sense donar compte als portaveus del grups municipals de l’oposició com a representants d'una part de la voluntat popular de la ciutat.

Aquesta constitueix una altra mostra del seu tarannà autoritari i dictatorial, al creure que una administració pública, en aquest cas l’Ajuntament de Sant Adrià, és el seu mas particular i no de la ciutadania.

Abans que complir amb la llei, les normatives i els reglaments vigents, que estableixen que en cas de dimissió el primer és donar compte als regidors, el PSC ho ha notificat  primer a la premsa, sense cap tipus de respecte envers els grups municipals.

El grup municipal de Plataforma per Catalunya encara no ha rebut cap comunicació oficial del grup polític majoritari del govern municipal. Exigim que s’expliqui als adrianencs els motius reials i el rerefons d'aquesta sobtada dimissió que ha deixar la gestió del municipi a la deriva durant dies.

Es vergonyós que els interessos partidistes, particulars i econòmics dels dirigents del PSC local s'anteposin a l'acció de govern i l’interès comú.

Amb l’elecció del nou alcalde, el sr. Joan Callau, que és veí de Badalona i quart tinent d’alcalde, el PSC ha demostrat no respectar la paritat amb la que tant s’omple la boca, vist que ha passat per davant de dues tinentes d’alcalde.

Està per veure si el nou alcalde, que és l'home fort del PSC al Barcelonès Nord, compaginarà el seu nou sou amb les dietes que rep actualment com a conseller de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i com a conseller de l'Institut Metropolità del Taxi;  un exemple de pluriocupació que constitueix una desconsideració envers els veïns d'una ciutat amb 4.228 treballadors a l'atur.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

AREABESOS.COM, 5//6/2013; L'alcalde Sito deixarà el càrrec definitivament el proper 14 de juny

Definitivament plega. L'alcalde adrianenc, Jesús María Canga, que havia decidit continuar al càrrec fins a final de legislatura per les tensions que vivia el seu partit per la seva successió, va anunciar ahir a la nit que se'n va després de 17 anys al càrrec. El proper divendres, 14 de juny, en un ple extraordinari, deixarà de ser alcalde de la ciutat. Isabel Marcuello, número dos del PSC a les passades eleccions, es convertirà en alcaldessa accidental, però no serà la seva successora. Joan Callau, regidor d'Urbanisme, va ser escollit per 14 vots a 10, davant Marcuello, en una executiva local celebrada pocs dies enrere, i ocuparà el càrrec d'alcalde. Això sí, encara no se sap quan es convertirà en batlle, perquè la votació podria ser impugnada.

En una carta dirigida als veïns, Canga afirma que és una decisió "meditada i compartiva amb la meva família" i que la decisió la va pendre després "d'una profunda reflexió". En l'escrit, reconeix que les seves obligacions l'han pres temps a la seva vida personal i familiar i que ara és el moment "de deixar pas a una altra persona amb més energia, que agafi el relleu i que sigui capaç de liderar i donar resposta als reptes pendents i als nous que es puguin presentar". Sito Canga demana als ciutadans que no interpretin la seva renúncia com una "traïció" sinó com un "acte de responsabilitat basat (...) en la creença que l'exercici de la política no és etern i en la convicció que un alcalde ha d'estar en disposició de la ciutadania les 24 hores del dia. (...).  La meva forma de ser, d'implicar-me en els temes i intentar evitar per tots els mitjans els conflictes, potser ha fet de mi un alcalde atípic. Per això, només de pensar que no puc continuar donant la mateixa força i dedicació en l'exercici de les meves responsabilitats i en conseqüència que la ciutadania pugui perdre la confiança en mi, em fa dir: fins aquí hem arribat". L'alcalde adrianenc afirma que se'n va amb el cap ben alt perquè he fet tot el que estava en les meves mans per millor Sant Adrià", i demana que els adrianencs i adrianenques estiguin més que mai al seu costat.

L'oposició ja ha dit la seva.  Menchu Martí, de Plataforma per Catalunya, denuncia que el grup socialista "ha fet el relleu de manera totalment irregular i opaca, sense donar comptes als portaveus dels grups municipals de l'oposició (...).  Abans que complir amb la Llei, les normatives i els reglaments vigents, que estableixen que en cas de dimissió el primer es donar compte als regidors, el PSC ho ha notificat  primer a la premsa, sense cap tipus de respecte envers els grups municipals". Martí també parla del successor de Canga: "

El futur nou alcalde de Sant Adrià de Besòs, Sr. Joan Callau, veì de Badalona i quart tinent d'alcalde (què ha passat amb les altres dos tinents d'alcalde que anaven abans que ell en les llistes, dos dones? Aquesta es la paritat del PSC) es l'home fort del PSC al Barcelonés Nord i compaginarà segur el seu nou sou amb les dietes que rep actualment com a conseller de l'Àrea Metorpolitana de Barcelona i com conseller de l'Institut Metropolità del Taxi.Tot un exemple de "pluriempleo"per als veins d' una ciutat amb 4228 treballadors a l'atur".
 
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube