Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Primer els de casa

Primer els de casa

01/01/2014 - Sant Adrià de Besòs

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El Govern municipal rebutja una moció de Plataforma per Catalunya que instava a reduir el 0’7% del pressupost municipal per 2014 que es destinarà a projectes fora d’Espanya

Sant Adrià de Besòs | Redacció.- El govern municipal (PSC+ICV) ha rebutjat una proposta presentada per la portaveu de Plataforma per Catalunya Menchu Martí en la qual demanava reduir mig punt l'assignació del 0,7% de la partida pressupostària del 2014 destinada a projectes que es duran a terme a milers de quilòmetres del municipi.

Sant Adrià de Besòs té el trist honor de ser la ciutat del Barcelonès amb l'índex d'atur més alt amb 3.940 desempleats registrats en el mes de novembre, gairebé el 24% de la població activa. Per aquest motiu la proposta contemplava destinar el 0,5% d’aquesta despesa a les partides d'assistència i benestar social.

No obstant això la coalició d'esquerres en el poder ha demostrat preferir anteposar la seva dogmàtica visió ideològica a la realitat social d'una ciutat amb uns serveis d'assistència social col·lapsats per les demandes dels adrianencs més desfavorits.

La regidora identitària, fent honor al consens, ha acceptat una esmena de CiU que demanava que els adrianencs es pronunciessin per veure si volen destinar aquest 0,7% fora de la ciutat.

La moció de Plataforma per Catalunya ha estat recolzada per la resta de l'oposició i fins i tot ha trencat la disciplina de vot de la coalició governant en abstenir-se 4 regidors socialistes, entre ells la primera tinent d'alcalde, en lugar de votarla en contra seguint la consigna donada per l'alcalde.

Martí ha dit als socialistes que "ja sé que per a vostès el destinar el 0,7% dels diners d'aquí, dels adrianencs, fora de la ciutat és una qüestió ideològica pura i simple; que si el nord i el sud. Però si us plau no siguin tan tancats i dogmàtics i pensin una mica en els 4.000 veïns d'aquesta ciutat que estan en l'atur i en les seves famílies".

 


 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube