Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Menchu Martí vota en contra d'uns comptes municipals mancats de realisme i prudència

Menchu Martí vota en contra d'uns comptes municipals mancats de realisme i prudència

04/02/2014 - Sant Adrià de Besòs

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Menchu Martí s’oposa a uns pressupostos que pequen d’optimistes amb les transferències de la Generalitat i contemplen un increment dels ingressos en plena recessió

Sant Adrià de Besòs | Redacció.- En el Ple dels pressupostos la regidora identitària va votar en contra dels pressupostos qualificant-los de "pà per avui i fam per demà".

Martí va qualificar d'irreals les partides d'ingressos que el pressupost incrementava en plena recessió econòmica en un 2,08%.

En les partides d'ingressos per transferències que ha de fer la Generalitat per finançar projectes a la ciutat els pressupostos consignen una sèrie de les mateixes encara no atorgades oficialment amb l'argument que existeix una gran certesa en la seva concessió. La regidor de PxC va sentenciar que "certesa no és seguretat. No es poden elaborar uns pressupostos sota aquesta premissa i menys amb la recessió que tenim. La Generalitat ens deu encara de l'any passat 14 partides concebudes i comptabilitzades per valor de 627.149 €".

Respecte a l'increment en un 17,68% de la despesa destinada a les partides socials i d'ajudes Martí va dir "això té truc. S'ha fet refinançant 2 préstecs amb 2 bancs que acabaven aquest any, i s'havien d'amortitzar gairebé 1.000.000€. Les condicions del refinançament alliberen aquesta quantitat per aquest any. És d'aquí d'on augmenta la partida social aquest 2014, a un any vista de les eleccions municipals en les quals socialistes i comunistes es juguen revalidar l'alcaldia o no. Així allarguen l'amortització d'aquests préstecs fins a finals del 2017, havent de pagar aquests 3 futurs anys una mitjana d'uns 430.000€ anuals, que no es podran invertir en despesa social. Costant-nos a més als adrianencs 116.283€ d'interessos extres aquest allargament del termini de devolució. Això es diu pan para hoy y hambre para mañana."

Va enlletgir igualment la desorbitada despesa de personal (gairebé d'un 40%), una de les més grans de tota Catalunya en una ciutat amb gairebé el 24% de la seva població activa en atur, denunciant que "dins d'aquests sous estan els de els 10 regidors amb dedicació exclusiva. Deu a la nostra ciutat amb 35.00 habitants, mentre que per exemple, Sant Cugat, la ciutat dels rics, amb 85.000 habitants té 3 menys, només 7!"

Demanant la supressió dels 2 càrrecs polítics contractats a dit per l'Alcalde que costen 54.000€, els 30.000€ de subvencions als grups polítics municipals, la supressió de subvencions a les 2 empreses públiques deficitàries de la ciutat i als consorcis de la Mina i del Besòs, opacs i que encara no han presentat la documentació sobre les seves plantilles de personal i sous i els 132.721€ destinats fora d'Espanya a ajudes.

Amb tots els diners que s'estalviaria amb les propostes presentades per Plataforma per Catalunya es podria haver augmentat en 60.000€ totes les partides socials com va demanar la regidora Martí. Acabant la seva intervenció dient que "Fa l'efecte que la ciutat i els seus veïns treballin per mantenir a l'ajuntament en comptes d'estar aquest al servei i treballar per als ciutadans!"

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube