Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Ofensiva per netejar els ajuntaments

Ofensiva per netejar els ajuntaments

29/07/2014 - Sant Adrià de Besòs

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Cap grup municipal vota a favor de la moció anticorrupció de Plataforma per Catalunya per tal que l'ajuntament abandoni la Federació de Municipis de Catalunya fins que la justícia esclareixi la culpabilitat o no dels 44 alcalde imputats pel cobrament de sobresous il·legals

Sant Adrià de Besòs | Redacció.- La moció presentada per la regidora Menchu Martí defensava que la gestió dels diners públics ha de comportar un comportament exemplar de la classe política que l’administra; honradesa i honestedat posades en dubte en casos com el del cobrament de sobresous emmascarats com a dietes de desplaçaments i assistències per part dels 44 alcaldes membres del comitè executiu de la FMC.

Aquests episodis són els que fan que la corrupció política sigui la segona preocupació dels espanyols després de l'atur, amb un 38,8%, segons l'últim baròmetre del CIS.

Els 44 alcaldes catalans imputats són 23 socialistes, 9 d'ERC, 5 de CiU, 2 del PP i 5 comunistes d'ICV-EUiA. Quan es tracta de diners la casta política no té diferències polítiques ni ideològiques.

La regidora identitària va afirmar no creure’s que cap dels 44 alcaldes sabessin que els sobresous eren il·legals, i per descomptat no és suficient que hagin obert una investigació interna dins de la pròpia FMC. Tots sabem que aquestes investigacions internes són un teatre per acabar espolsant-se responsabilitats".

Plataforma per Catalunya demanava a la moció que l'ajuntament es donés de baixa de la FMC i que reclamés la devolució de les quotes pagades dels exercicis que està investigant la Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat núm. 1 de Sabadell. En aquesta línia ha recordat que l’afiliació a associacions municipals tenen un cost anual de 8.550 euros anuals a les arques públiques.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube