Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Plataforma per Catalunya defensa uns serveis públics a preus assequibles

Plataforma per Catalunya defensa uns serveis públics a preus assequibles

30/12/2014 - Sant Adrià de Besòs

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Menchu Martí presenta una moció contra l'abusiva pujada d'un 2,47% de la tarifa de l'aigua feta per l'Àrea Metropolitana de Barcelona per l'any 2015

En l'últim ple de Sant Adrià la regidora identitària va presentar una moció contra la brutal pujada del preu de l'aigua en els 23 municipis que conformen l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pel 2015, entre ells el de Sant Adrià de Besòs.

El ple del AMB del passat dia 28 d'octubre va aprovar amb el vot a favor de convergents i socialistes una pujada de la tarifa del preu de l'aigua d'un 2,47% per a l'any 2015. Pujada que quintuplica l'IPC. Des de Plataforma per Catalunya creiem que en aquests temps és una barbaritat. Màxim tenint en compte la situació de moltes famílies que estan vorejant el llindar de la pobresa energètica.

 La gestió dels serveis relacionats amb el cicle integral de l'aigua (subministrament d'aigua potable i clavegueram, etc) és responsabilitat d'Aigües de Barcelona, que s'encarrega mitjançant la seva xarxa de proveir a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Aigües de Barcelona és una empresa mixta pública-privada que està formada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona com a administració pública i per l'holding multinacional de capital francès grup AGBAR, compost per més de 128 empreses repartides per tot el món.

Des de Plataforma per Catalunya sempre hem defensat i defensarem que l'aigua és un ben comú, un element bàsic per a la vida i per al desenvolupament de les persones i de la nostra societat. Un ben que ha d'estar per sobre dels beneficis empresarials.

Per a nosaltres la gestió del cicle de l'aigua i les polítiques hídriques són elements estratègics públics que han de complir una funció social que ha d'estar per sobre dels mercats financers. Per una economia social que ha d'estar per sobre de la cerca de beneficis econòmics. 

Per tot això Menchu Martí va presentar una moció perquè l'ajuntament manifestés el seu profund desacord per l'increment del preu de l'aigua per a l'any 2015, aprovat pel ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i traslladés aquest malestar als seus òrgans de Govern.

L'equip de govern adrianenc (PSC i ICV-EUiA) va votar en contra impedint que s'aprovés.

La regidor de PxC va denunciar que l'alcalde senyor Joan Callau i un altre regidor socialista són membres del Consell Metropolità del AMB, i els va preguntar si “no els cau la cara de vergonya en haver votat els socialistes sí a aquesta brutal pujada que va en contra de les butxaques de les famílies adrianenques?”

Aquests senyors són els que després s'omplen la boca parlant de justícia social, de suport als més desfavorits i de lluita contra les grans empreses i les companyies multinacionals.

Aquesta pujada estendrà més les borses d'exclusió social i de pobresa existents a la nostra ciutat. Hi ha moltes famílies que no poden fer front al pagament dels subministraments energètics. El 25% de la població activa de Sant Adrià, gairebé 4000 veïns, estan aturats.
Els serveis socials de la ciutat estan col·lapsats a causa del brutal augment de veïns que demanden ajudes i l'ajuntament no disposa dels recursos necessaris per poder satisfer les necessitats de totes les famílies que necessiten ajuda i atenció.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube