Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Parada:

Parada: "el fenomen de les bandes llatines és un problema malauradament en vies d’expansió"

04/05/2012 - Sant Boi de Llobregat

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

PxC portarà el control de les bandes llatines i el debat sobre Eurovegas al proper ple de Sant Boi del mes de maig

Sant Boi de Llobregat | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Sant Boi demanarà que la corporació local s’oposi a la instal·lació del projecte Eurovegas i un protocol d’actuació per posar fre a la violència de les bandes llatines.

El portaveu de la formació al consistori santboià, David Parada, ha manifestat que “la implantació del macroprojecte als terrenys de l’àrea metropolitana de Barcelona afectaria al parc agrari del delta de Llobregat, concretament a les ciutats de Gavà, Cornellà, El Prat, Viladecans i de la pròpia Sant Boi”.

La moció que presentarà el grup identitari adverteix que “l’assentament d’Eurovegas perjudicaria diferents espais de protecció ambiental i territorial generant un greu perjudici sobre els aiguamolls del delta del Llobregat, que representen la zona més fèrtil de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i una de les zones més importants d’Europa en la gestió agrícola periurbana d’acord amb els experts”.

Parada ha assegurat que “la instal·lació d’un complex d’aquest tipus portarà màfies i nous tipus de delinqüència tal com han avançat diferents sindicats de policia, i com ho corroboren els casos d’altres ciutats del joc com son Macao i Las Vegas”, on Sheldom posseeix importants imperis.

El dirigent santboià s’ha mostrat especialment crític amb les peticions no regulades i en alguns casos il·legals que el magnat ha fixat com a condició perquè Eurovegas s’instal·li a Barcelona. Parada ha recordat que  “Adelson ha demanat la modificació de la Llei d’Estrangeria per reduir la tramitació dels permisos de treball i l’exempció del pagament de les quotes de la Seguretat Social els dos primers anys, una qüestió que suposaria un greuge comparatiu amb les empreses del nostre país”.

Plataforma per Catalunya presentarà també una proposta per tal d’eradicar les bandes llatines de la ciutat, que vénen protagonitzant episodis d’extrema violència a diferents punts del municipi.

Des del grup municipal identitari han afirmat que la baralla multitudinària succeïda fa setmanes al carrer Francesc Macià, l’agressió perpetrada contra un mosso d’esquadra als voltants del Complex Esportiu Baldiri Aleu quan intentava aturar en enfrontament entre bandes i els atacs ocorreguts a les Barbacoes de Cinc Roses evidencien que “es tracta d’un problema malauradament en vies d’expansió a Sant Boi tot i que el tinent d’alcaldia de l’àrea de seguretat va assegurar no tenir constància de la seva existència”.

Plataforma per Catalunya sol·licitarà als Mossos d'Esquadra l'elaboració d'un mapa de risc per conèixer els principals llocs de reunió d’aquestes bandes i un cens per fitxar als diversos grups que operen a la ciutat.

La proposta també contempla dotar La Policia Local dels mitjans materials i humans necessaris així com d’un protocol d'actuació complet i formació específica per combatre aquest tipus de delinqüència.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube