Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

David Parada: “és una presa de pèl seguir apujant impostos municipals davant l’actual situació de greu crisi econòmica”

David Parada: “és una presa de pèl seguir apujant impostos municipals davant l’actual situació de greu crisi econòmica”

15/10/2012 - Sant Boi de Llobregat

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya s’oposa en solitari a la pujada d’impostos i taxes municipals

Sant Boi de Llobregat | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya ha estat l’única formació política de Sant Boi que s’ha oposat a l’aprovació provisional de les ordenances fiscals per a l’any 2013.

Després de la vertiginosa pujada d’impostos portada a terme l’any 2012, l’Ajuntament de Sant Boi ha proposat una nova pujada de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) en un 3%, i en un 2% pel que fa a les taxes municipals per al proper any 2013.

David Parada, portaveu de PxC en el consistori santboià, considera “inacceptable” aquesta nova pujada d’impostos, i ha anunciat que presentarà al·legacions davant del que ha definit com un “nou exemple d’asfíxia econòmica a les castigades economies familiars”.

El representant identitari ha assegurat que “la classe política local no vol ajustar-se a l’actual situació, segueix gastant milers d’euros en partides que poc tenen a veure amb el benestar o la contenció de la crisi a la ciuat”.

D’altra banda Plataforma per Catalunya ha realitzat la petició de revisió del cadastre, l’índex que els ajuntaments utilitzen per fixar les quotes de l’IBI.

Segons Parada actualment les referències cadastrals tenen uns valors “totalment disparats”, ja que la darrera revisió es va fer l’any 2006 en plena bombolla immobiliària.

Parada ha assegurat que “els veïns estan pagant un IBI molt superior al que en realitat els hi correspondria”. Això també afecta a les operacions de compra-venda d’immobles, situant el preu impositiu mínim molt més elevat que amb el que en realitat es tanquen les operacions de compra-venda.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube