Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Parada:

Parada: "estem davant d'un nou exemple d’amiguisme polític i tripijocs que posa de manifest les males pràctiques de l'Ajuntament"

14/12/2012 - Sant Boi de Llobregat
COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya denuncia un presumpte tracte de favor a un regidor del PSC en la concessió del cinema municipal Can Castellet de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat | Redacció.- El portaveu de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament,David Parada, ha forçat la creació d’una comissió d’investigació que s’obrirà a finals de desembre per investigar la concessió del cinema municipal.

Aquest nou escàndol se suma a la llarga llista que el govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA, ha protagonitzat en el que va d'any. A la presumpta implicació en el cas de corrupció batejat com a “Campió” s’afegeix la ruïnosa gestió de les empreses municipals que ha portat a la fallida de la societat CLAUS SA, a més del discutit tancament del cas del túnel de bateig en el qual van morir diversos nens.

Parada ha manifestat que “aquest últim cas posa en evidència la gestió de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Boi”, comandat per l'alcalde Jaume Bosch (PSC) i el regidor Luis Pérez (ICV).

En el passat ple municipal Plataforma per Catalunya va posar en dubte la transparència en el procés de concessió dels cinemes de propietat municipal, atorgada fa dos anys a l'empresa NICTALIA SL.

El projecte global, que incloïa la urbanització de la zona i l'edifici adjacent, va tenir un cost de 5 milions d'euros per a les arques municipals, “una inversió irrecuperable –ha declarat el portaveu identitari— a causa del poc atractiu que té la ubicació del cinema, situat en una zona en la qual l'aparcament és una tasca difícil i que a més no compta amb locals de restauració propers”.

Els tres regidors de Plataforma per Catalunya en la localitat han manifestat la seva especial preocupació perquè l'empresa concessionària pertany a Francisco García Guinartal, regidor del PSC a l'Ajuntament de Pallejà, responsable polític de l'àrea de política Territorial i Transport en el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i alhora membre de l'executiva comarcal del PSC.

A més, l'agrupació local ha revelat que encara que l'empresa NICTALIA SL dóna beneficis, “un acord absurd ha impedit el consistori rebre un sol euro fins al moment”. De la mateixa manera ha subratllat que “hi ha diverses incògnites que el consistori haurà d’aclarir, com per exemple, qui està pagant els serveis de l'equipament”.

Parada ha assegurat que “aquest és un nou exemple més d’amiguisme polític i tripijocs en l'administració que posa de manifest les males pràctiques que l'Ajuntament està duent a terme. Hi ha indicis que podria haver-hi un tracte de favor polític en el procés de concessió de la llicència i esperem llançar llum en el cas en les properes setmanes”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIALOGOLIBRE.COM, 15/12/2012 ; El PSC le pone un cine a un concejal

La empresa que gestiona el cine municipal de Sant Boi está administrada por un concejal del PSC. El Ayuntamiento, implicado también en el 'caso Campeón, no ha percibido ni un sólo euro, a pesar de que la explotación de la sala da beneficios.

El Ayuntamiento socialista de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) concedió en 2010 a la empresa NICTALIA S.L., administrada por el concejal del PSC de Pallejá (Barcelona) Francisco García Guinart, la concesión para explotar el cine municipal de Sant Boi. Guinart también es responsable del área de Política Territorial y Transporte del Consejo Comarcal del Bajo Llobregat, y miembro a su vez de la ejecutiva comarcal del PSC.

Los hechos se han conocido ahora gracias a la acción del grupo municipal de Plataforma por Cataluña (PxC) en el Consistorio de Sant Boi. Su portavoz, David Parada, ha revelado en declaraciones a DIÁLOGO LIBRE que han descubierto este hecho porque el Ayuntamiento, del que es alcalde el socialista Jaume Bosch, pretende ampliar la concesión del cine a 25 años y sospechan que "se presentará de nuevo solamente NICTALIA, como ya ocurrió la primera vez". (Ver más abajo licencia municipal concedida a NICTALIA). El ayuntamiento concedió los Cines Can Castellet a García Guinart en un concurso público al que sólo se presentó su empresa. 

El grupo municipal de PxC ha denunciado este presunto trato de favor entre socialistas, y ha forzado la creación de una comisión de investigación que se abrirá a finales de diciembre para investigar la concesión del cine municipal.

David Parada, además, ha explicado que existe un “un acuerdo absurdo que ha impedido al consistorio recibir hasta ahora un sólo euro”. En el pliego de condiciones de la concesión se establece que si el cine no sobrepasa los 60.000 espectadores por año, el ayuntamiento no recibirá su parte de beneficios (que sería de 80 céntimos por entrada). Este sala ha presentado desde su creación una entrada de espectadores de entre 56.000 y 57.000 espectadores por año, pero nunca ha rebasado oficialmente los 60.000. Sin embargo, NICTALIA S. L. sí parece haber obtenido beneficios con el cine, como prueba el informe mercantil que adjuntamos más abajo.

Desde el principio, el proyecto levantó grandes dudas. Con un coste de 5 millones de euros para las arcas municipales, incluía la urbanización de la zona y la construcción de un bloque de pisos, “una inversión irrecuperable debido al poco atractivo que tiene la ubicación del cine, situado en una zona en la que el aparcamiento resulta tarea difícil y que además no cuenta con locales de restauración próximos", ha remarcado el portavoz en Sant Boi de PxC. 

Parada ha asegurado que “este es un ejemplo más de amiguismo político y chanchullos en la administración, que pone de manifiesto las malas prácticas que el Ayuntamiento de Sant Boi está llevando a cabo", a lo que ha añadido que "hay indicios de que podría haber un trato de favor político en el proceso de concesión de la licencia y esperamos arrojar luz en el caso en las próximas semanas”.

No es el primer escándalo que salpica al Ayuntamiento de Sant Boi este año. El consistorio está siendo investigado por su presunta implicación en el caso Campeón, en el cual está implicado el ex-ministro de Fomento, José Blanco.

Y en septiembre se cerró en falso el caso del derrumbe del túnel de bateo en el que fallecieron cuatro niños en 2009. Las familias aceptaron in extremis un acuerdo por el cual cobrarían una indemnización de 2,2 millones de euros a cambio de que los técnicos municipales acusados no tuvieran que ir la cárcel.

ELLOBREGAT.COM, 18/12/2012; Plataforma per Catalunya denuncia un presumpte tracte de favor a un regidor del PSC en la concessió del cinema municipal Can Castellet de Sant Boi

El portaveu de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament, David Parada, ha forçat la creació d’una comissió d’investigació que s’obrirà a finals de desembre per investigar la concessió del cinema municipal.
 
Parada ha manifestat a EL LLOBREGAT que: “aquest últim cas posa en evidència la gestió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Boi”, comandat per l’alcalde Jaume Bosch (PSC) i el regidor Luis Pérez (ICV)”.

En el passat ple municipal Plataforma per Catalunya va posar en dubte la transparència en el procés de concessió dels cinemes de propietat municipal, atorgada fa dos anys a l’empresa NICTALIA SL.

El projecte global, que incloïa la urbanització de la zona i l’edifici adjacent, va tenir un cost de 5 milions d’euros per a les arques municipals, “una inversió irrecuperable –ha declarat el portaveu identitari— a causa del poc atractiu que té la ubicació del cinema, situat en una zona en la qual l’aparcament és una tasca difícil i que a més no compta amb locals de restauració propers”.

Els tres regidors de Plataforma per Catalunya en la localitat han manifestat la seva especial preocupació perquè l’empresa concessionària pertany a Francisco García Guinartal, regidor del PSC a l’Ajuntament de Pallejà, responsable polític de l’àrea de política Territorial i Transport en el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i alhora membre de l’executiva comarcal del PSC.

A més, Parada ha revelat que encara que l’empresa NICTALIA SL dóna beneficis, “un acord absurd ha impedit el consistori rebre un sol euro fins al moment”. De la mateixa manera ha subratllat que “hi ha diverses incògnites que el consistori haurà d’aclarir, com per exemple, qui està pagant els serveis de l’equipament”.

Parada ha assegurat que “aquest és un nou exemple més d’amiguisme polític i tripijocs en l’administració que posa de manifest les males pràctiques que l’Ajuntament està duent a terme. Hi ha indicis que podria haver-hi un tracte de favor polític en el procés de concessió de la llicència i esperem llançar llum en el cas en les properes setmanes”.
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube