Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Treballant per una gestió pública transparent

Treballant per una gestió pública transparent

18/03/2013 - Sant Boi de Llobregat

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

PxC porta l’Ajuntament de Sant Boi (PSC-ICV) davant la Fiscalia Anticorrupció per presumpta malversació de fons públics i tracte de favor

· L'Ajuntament ha abonat 105.979'80 € per factures dels anys 2010, 1011, 2012 i 2013 que no li corresponia pagar.

· L'empresa beneficiada d'aquests pagaments és NICTALIA SL, propietat de Francisco Garcia Guinart, regidor del PSC a l'Ajuntament de Pallejà.

· L'escrit presentat davant la Fiscalia Anticorrupció pel regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya a Sant Boi, David Parada, posa de manifest que l'Ajuntament hauria incorregut presumptament en diversos delictes penals.

· El Grup Municipal de PxC reafirma amb aquesta denúncia el compromís de començar a desmantellar el clima d'amiguisme i endollisme polític instaurad a Sant Boi en els darrers anys

Sant Boi de Llobregat - David Parada, portaveu del Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament Sant Boi, va presentar el passat divendres 8 de març un escrit davant la Fiscalia Anticorrupció per denunciar que el govern municipal, format per PSC i ICV, hauria afavorit l’empresa concessionària dels cinemes municipals Can Castellet. 

L’any 2009 l’Ajuntament de Sant Boi va aprovar l’adjudicació dels cinemes municipals de Can Castellet i els locals adjacents a l’empresa NICTALIA SL. per un periode de 4 anys.

El contracte d’arrendament contemplava que NICTALIA SL es faria càrrec de les despeses de consum, però les factures aportades per Parada revelen que en realitat és l’Ajuntament qui les està pagant.

El portaveu de Plataforma per Catalunya exposa en l’escrit que els comptadors d’aquests consums estan fins el dia d’avui a nom de l’empresa municipal CLAUS, S.A., que va construir l’equipament i ha pagat un total de 105.879,18 € en concepte de despeses de consum. No obstant això no existeix cap partida específica per a aquestes despeses als pressupostos municipals 2010, 2011, 2012 i 2013. 

Les condicions annexes al contracte d'arrendament del local que Parada també ha posat en mans de la Fiscalia exposen que és obligació de NICTALIA SL satisfer la totalitat de l'import d'Impost sobre Béns Immobles del local arrendat.

No obstant això funcionaris de l'Ajuntament van confirmar al regidor identitari que NICTALIA mai ha abonat l'Impost de Béns Immobles, que ascendeix a uns 9.000 € anuals, dels quals es fa càrrec també l'Ajuntament de Sant Boi.

Tal com havia destapat amb anterioritat Plataforma per Catalunya després d'acudir al registre mercantil, NICTALIA SL. és propietat de Francisco Garcia Guinart, regidor del PSC a l'Ajuntament de Pallejà i membre de l'equip de govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat, en el qual és responsable de l'Àrea de Política Territorial i Transport.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIALOGOLIBRE.COM, 19/03/2013; PxC lleva al Ayuntamiento de San Boi a la Fiscalía Anticorrupción

19/03/2013 - 13:52

Plataforma por Cataluña denuncia que el Consistorio samboyano sufraga los gastos de un cine cuya explotación se concedió a Francisco García Guinart, concejal del PSC en Pallejá.

David Parada, portavoz del grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) en el Ayuntamiento de San Boi (Barcelona), ha presentado un escrito ante la Fiscalía Anticorrupción para denunciar que el Gobierno municipal, formado por PSC e ICV, habría favorecido presuntamente a la empresa concesionaria de los cines Can Castellet.

En el año 2009, el Ayuntamiento de San Boi aprobó la adjudicación de estas salas y los locales contiguos a la empresa NICTALIA S.L. por un período de cuatro años.

El contrato de arrendamiento establecía que esta sociedad correría con los gastos de consumo, pero las facturas aportadas por Parada revelan que en realidad es el Ayuntamiento quien las está pagando.

El portavoz de PxC expone en el escrito, presentado ante la Fiscalía el pasado 8 de marzo, que los contadores de estos consumos están hasta la fecha a nombre de la empresa municipal CLAUS, S.A., que construyó el equipamiento y ha pagado un total de 105.879 euros en gastos de consumo. Sin embargo, no existe ninguna partida específica para estos dispendios en los presupuestos municipales desde 2010 hasta 2013.

Las condiciones anexas al contrato de arrendamiento del local que Parada también ha puesto en manos de la Fiscalía demuestran que es obligación de NICTALIA S.L. satisfacer la totalidad del importe de Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI) del local arrendado.

Sin embargo, funcionarios del Ayuntamiento confirmaron al concejal de Plataforma que NICTALIA nunca ha abonado el IBI, que asciende a unos 9.000 euros anuales, de los que se hace cargo también el Ayuntamiento de San Boi.

Tal y como había denunciado con anterioridad PxC tras acudir al Registro Mercantil, NICTALIA S.L. es propiedad de Francisco García Guinart, concejal del PSC en el Ayuntamiento de Pallejá (Barcelona) y miembro del equipo de gobierno del Consejo Comarcal del Bajo Llobregat, en el que se ocupa del Área de Política Territorial y Transporte.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube