Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Per una rebaixa de la pressió fiscal als negocis de Sant Boi

Per una rebaixa de la pressió fiscal als negocis de Sant Boi

15/04/2013 - Sant Boi de Llobregat

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya dóna suport als restauradors locals i demana la rebaixa del preu públic per instal·lar les terrasses de bars i restaurants, el més alt del Baix Llobregat

Redacció | Sant Boi de Llobregat.- El plenari municipal ha debatut l’aprovació de diverses al·legacions propostes per un grup de restauradors sobre les ordenances fiscals relatives als preus públics que es cobren per la instal·lació de les terrasses de bars i restaurants.

El regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya a la localitat, David Parada, ha recordat que la rebaixa en les taxes per l’ocupació de la via pública per ubicar terrasses a Sant Boi és una revindicació que el grup municipal que encapçala ve defensant en el seu programa electoral. “Plataforma per Catalunya sempre ha denunciat la pujada constant d’impostos que practica l’Ajuntament, i més en aquests temps tan difícils de crisi econòmica”.

José Real, regidor de Plataforma a Sant Boi, afirma que aquesta alça en la pressió fiscal “demostra el poc interès de l’equip de govern format per PSC i ICV per reactivar l’ocupació i ajudar els empresaris locals”.

El regidor identitari ha reclamat la reactivació del sistema de pagament anterior a l’actual front les absurdes clàusules imposades per l’Ajuntament en el nou reglament, que obliga a contractar el servei de terrasses per un mínim de tres mesos.

Parada ha recordat que “la pressió política exercida en l’anterior negociació de les ordenances fiscals ja va aconseguir rebaixar el període mínim de sis a tres mesos”, malgrat que el considera “insuficient i problemàtic per als restauradors”.

El portaveu ha denunciat “la greu contradicció i l’engany de la propaganda oficial de l’Ajuntament, que parla d’ajudar les empreses del municipi i no obstant això apuja impostos municipals de tot tipus i de forma continuada per mantenir les prebendes de la casta política local”.

Parada ha revelat que el preu públic per la instal·lació de terrasses a Sant Boi és molt més elevat que el de ciutats veïnes com Cornellà o Viladecans, el qual dona compte de les traves de l’Ajuntament als qui volen emprendre un nou negoci en el municipi o lluiten per mantenir el que ja tenen.

En aquesta línia reclama un Pacte per a la reactivació econòmica real i seriosa que garanteixi la creació d’ocupació de noves empreses protegeixi els llocs de treball que ja existeixen.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIALOGOLIBRE.COM, 20/04/2013; Los ayuntamientos del área de Barcelona se ceban con las terrazas de los bares

A.L.

Los ayuntamientos del área de Barcelona aprovechan la temporada estival y la bonanza meteorológica de la primavera para imponer unas tasas sobre la instalación de terrazas en la vía pública que los restauradores consideran abusivas .

El caso más llamativo es el de San Boi (Barcelona), cuyo Consistorio –en manos del PSC e ICV– rechazó en un reciente pleno municipal las alegaciones de un grupo de propietarios de bares y restaurantes contra las ordenanzas relativas a los precios de mesas y veladores de bares y restaurantes.

El grupo municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha pedido al gobierno municipal que rebaje las tasas, que alcanzan los 78,3 euros por mesa y trimestre en las calles més céntricas de la población.

El portavoz de PxC en el Ayuntamiento samboyano, David Parada, ha denunciado que el precio público por la instalación de terrazas en Sant Boi es mucho más elevado que el de ciudades vecinas como Cornellá (3,45 euros por m2 y mes) o Viladecans (7 euros m2/mes), lo que demuestra –según PxC– “lo difícil que se lo pone el Ayuntamiento a quienes quieren emprender un nuevo negocio en el municipio o luchan por mantener el que ya tienen”.

Este grupo municipal también ha reclamado que se recupere el sistema de pago anterior frente a "las absurdas cláusulas impuestas por el Ayuntamiento en el nuevo reglamento", que obligan a contratar el servicio de terrazas por un mínimo de tres meses.

A juicio de PxC, el Ayuntamiento de San Boi incurre en “la grave contradicción y el engaño de la propaganda oficial, que habla de ayudar a las empresas del municipio, y sin embargo sube impuestos de todo tipo y de forma continuada para mantener las prebendas de la casta política local”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube