Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Tolerància zero amb l'amiguisme en l'administració pública

Tolerància zero amb l'amiguisme en l'administració pública

10/06/2013 - Sant Boi de Llobregat

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya planteja una querella contra els responsables de la concessió dels cinemes Can Castellet després que la Fiscalia es negui a investigar

Sant Boi de Llobregat | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya està preparant una querella criminal contra tots els responsables de la concessió dels cinemes municipals Can Castellet.

La decisió ha pres forma després que la Fiscalia es negués a investigar la presumpta malversació de fons públics i tracte de favor que havia denunciat amb amplitud de proves Plataforma per Catalunya.

El grup municipal encapçalat per David Parada va aportar nombrosos elements de judici, ja que es van pagar en total 151.963'90 euros al llarg de diversos anys en concepte de subministraments a l’empresa NICTALIA SL sense que estigués contemplat en el contracte.

Plataforma per Catalunya va destapar que l’empresa NICTALIA SL és la propietària de la concessió dels cinemes municipals Can Castellet, de la que n’és administrador Francisco Garcia Guinart, regidor del PSC a Pallejà.

Il·legalitat manifesta i contenciós administratiu

A diferència del que ha volgut defensar l’Ajuntament, en l’escrit de la Fiscalia es reconeix una presumpta il·legalitat manifesta per part de l’Ajuntament de Sant Boi en no haver exigit durant els darrers anys les quantitats que el consistori estava pagant lliure i voluntàriament a NICTALIA SL.

Això va obligar l’Ajuntament, forçat per Plataforma per Catalunya, a iniciar un contenciós administratiu contra l’empresa amb l’objectiu de reclamar els imports, fet que el fiscal ha tingut en compte.

Els fets i les proves aportades donen la raó a per Plataforma per Catalunya, a diferència d’allò que ha afirmat el portaveu del govern municipal, el sr. González Labrador, que ha titllat de “maliciosa” la denúncia.

Satisfacció i nou concurs

Per la seva part David Parada, portaveu de Plataforma per Catalunya a Sant Boi, ha declarat sentir-se satisfet perquè “s’han complit els dos objectius que teníem: que l’Ajuntament deixés d’afavorir una empresa amiga amb diners públics i que es torni a convocar un concurs, tal i com s’ha plantejat a la junta de portaveus, perquè es realitzi una concessió justa i controlada”.

Parada també ha volgut recordar que aquesta concessió va ser aprovada no només per PSC i ICV, sinó també per CiU i ERC -actualment sense representació municipal-, que formaven part del govern municipal en l’anterior legislatura.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube