Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Lagunas: “Teo Romero representa l’autèntica casta política que sempre denuncia Plataforma

Lagunas: “Teo Romero representa l’autèntica casta política que sempre denuncia Plataforma"

16/09/2013 - Santa Margarida de Montbui

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya revela que les dimissions dels socialistes es deuen a l’elevat sou de l’alcalde Teo Romero i a les seves promeses incomplertes i en demana explicacions urgents al respecte

Santa Margarida de Montbui | Redacció.- El portaveu de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament, José Lagunas, ha demanat a l’alcalde que doni explicacions públiques després que membres del govern municipal hagin dimitit al·legant que la remuneració del batlle és desorbitada i pèrdua de confiança en la seva gestió.

Lagunas es va reunir amb el primer extinent d’alcalde Sebastià Leno -que va presentar la seva dimissió de tots els càrrecs de govern que ostentava el passat 12 de setembre- i amb l’exregidor Martínez, que va ser responsable de la cartera d’Hisenda.

Leno va esgrimir la pèrdua de confiança envers l’alcalde com a motiu de pes per abandonar el seu càrrec. El primer extinent d’alcalde va assegurar que no s’ha arribat a invertir ni tan sols el 10% del total pressupostat del pla d’ocupació municipal projectat.

Lagunas ha assenyalat que “és molt greu si tenim en compte que Santa Margarida de Montbui encapçala l’atur en la província de Barcelona amb el 28% de desocupats”.

Un dels altres motius que Leno va exposar a Lagunas per justificar la seva marxa va ser un aspecte que el grup municipal de Plataforma per Catalunya ve denunciant des de fa temps: el desorbitat sou que rep l’alcalde, que malgrat la crisi no ha rebaixat les seves pretensions econòmiques a diferència dels regidors del municipi.

L’alcalde rep remuneració econòmica per presidir tot tipus de reunions com són els dels òrgans col·legiats, plens, comissió informatives i juntes de governs a més de l’elevat sou que té com assessor a la Diputació i sense oblidar que la seva dona treballa com a càrrec de confiança del PSC a l’Ajuntament de Viladecans.

En aquest sentit José Lagunas reitera que “Teo Romero representa l’autèntica casta política que sempre denuncia Plataforma; un home que viu del poble i no per al poble. Ho demostra el fet de que inclús els seus propis regidors hagin abandonat el seu vaixell  perquè senten vergonya aliena dels diners que guanya mentre el poble de Montbui ho està passant tant malament. Ens sembla vergonyós i una falta de ètica total que l’alcalde de la població amb la taxa d'atur més alta guanyi tants diners”.

A la reunió que va mantenir Lagunas amb els dimissionaris socialistes José Martínez -extitular de la regidoria d’Hisenda i recursos humans- va fer seus els motius que van propiciar la marxa de Leno.

Lagunas diu que és especialment greu que plegui el responsable de l’economia municipal per manca de confiança. En aquesta línia vol recordar que en l’anterior legislatura va renunciar també la seva antecessora, motiu suficient per afirmar que “un mar de sospites planeja sobre la cartera d’Hisenda, que és l’encarregada de dissenyar el pressupostos de tot el municipi i decidir on van a parar els diners dels ciutadans”.

El portaveu identitari també ha mantingut converses amb altres regidors del PSC, molts dels quals han corroborat la versió de Leno i a més han reconegut el mal ambient dintre del grup municipal socialista, que podria forçar encara més dimissions en breu.

Lagunas denuncia que els governants locals es dediquen a tot tret a governar i demana que aquest malestar en el sí del PSC no afecti la gestió municipal de Santa Margarida de Montbui.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube