Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Irregularitats al descobert

Irregularitats al descobert

08/09/2014 - Santa Perpètua de Mogoda

 

 

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA
Plataforma per Catalunya reprova la falta de moralitat institucional de la regidoria de medi ambient amb els procediments legals en la prohibició de la circulació dels vehicles a motor al PEIN de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda | Redacció.- El Grup Municipal de Plataforma per Catalunya considera que “la prohibició de la circulació de vehicles a motor per l’espai d’interès Natural de Gallecs, promoguda per la regiduria de Medi Ambient (CiU) i amb el vist i plau del equip de govern, no compleix amb els procediments administratius legals corresponents”.

El Grup Municipal diu que “aquest òrgan municipal no compleix amb la Llei  9/1995, de 27 de juliol, que estableix que és obligatòria l'aprovació de la Comissió Consultiva d’Accés Motoritzat al Medi Natural del Consell Comarcal”. Tampoc es compleix amb aquesta Llei on diu que "les limitacions establertes del acord hauran de figurar en els inventaris comarcals de camins i pistes i sotmetràs a exposició pública”. “També la Llei demana que els Consells Comarcals corresponents han d’enviar al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca la proposta del inventari, les al·legacions presentades si les haguessin, i el corresponent informe”. “Tot això és necessari perquè el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca dongui la seva aprovació definitiva”.

Plataforma per Catalunya informa de les irregularitats. “Com que no tenen l'aprovació de la Comissió Consultiva d’Accés Motoritzat al Medi Natural del Consell Comarcal, i no hi ha un inventari comarcal de camins i pistes on figuri les limitacions establertes en el acord, i tampoc s’ha sotmès a exposició pública i tampoc la Comissió Consultiva d’Accés Motoritzat al Medi Natural del Consell Comarcal no ha enviat  cap proposta de inventari, ni les al·legacions presentades ni el corresponent informe al Departament de Agricultura, Ramaderia i Pesca.

El Portaveu del Grup Municipal Rafael Herrera ha assenyalat que “entre d’altres anormalitats observades, han fet els procediments administratius saltant-se els corresponents passos legals, amagant així la possibilitat de que els ciutadans o col·lectius que vulguin presentar al·legacions, no puguin realitzarles”. “D’aquesta forma l´única via que els hi deixa, és la via judicial”.

El regidor de PxC ha exclamat “si algú dels diferents col·lectius o particulars vol anar als jutjats, segurament un jutge els donaria la raó per les irregularitats  administratives en el procés en la prohibició de la circulació de vehicles a motor i quedaria tombat tot el procés elaborat”.

El portaveu identitari ha manifestat “ha quedat demostrat que la regiduria de Medi Ambient no ha actuat correctament en la seva responsabilitat, pateix de moralitat en l´equilibri de la administració pública. Les seves accions les quals no compleixen amb els procediments legals, l’únic que fa és crear confusió del que es legal i el que no ho és, tant  a la ciutadania con als diferents col·lectius”.

Herrera ha conclòs dient, “les administracions publiques en aquest cas, el nostra Ajuntament, te de ser un exemple de moralitat, imparcialitat, equilibri del sistema i de justícia en la legalitat, en el compliment de les Lleis i dels procediments administratius legals. De no ser així, nem en detriment de la credibilitat de les administracions públiques i en el desequilibri del sistema del qual el nostra ajuntament en forma part, necessari per al conjunt de la societat”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube