Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Plataforma per Catalunya ( PxC ) demana l'Ajuntament, informació sobre les antenes de telefonia mòbil

Plataforma per Catalunya ( PxC ) demana l'Ajuntament, informació sobre les antenes de telefonia mòbil

27/10/2016 - Santa Perpètua de Mogoda

Plataforma per Catalunya ( PxC ) demana l'Ajuntament, informació sobre les antenes de telefonia mòbil

Santa Perpètua de Mogoda | Redacció.- La formació política de Plataforma per Catalunya (PxC) al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, demana a ICV com a responsable polític del consistori, que informi els perpetuencs, sobre les instal·lacions de les antenes de telefonia mòbil i els seus efectes al municipi.

PxC vol que s'informi la ciutadania, si hi ha previstes futures instal·lacions d'antenes de telefonia mòbil, dels llocs de la seva ubicació, a quina distància han d'estar dels habitatges, quins controls es fan a les antenes, les seves normatives, legislacions, qui dóna les llicències i sobretot que se'ns informi de com pot afectar a la salut.

PxC informa; una Estació Base de Telefonia Mòbil està composta per una torre o pal, sobre la qual s'instal·len les antenes, amb una alçada adequada per a cobrir una zona ampla. També consta d'un seguit d'elements com equips transmissors, receptors, bateries que garanteixin el funcionament en cas de talls energètics i els equips de refrigeració.

El portaveu de PxC, Rafael Herrera, ha alertat; la telefonia mòbil utilitza l'energia de les radiofreqüències per a transportar la informació, per tant "les antenes de telefonia mòbil emeten camps electromagnètics".

Herrera fa un èmfasi en la necessitat d'informar a la població de "com afectaríem ells nivells dels camps electromagnètics a la població perpetuense, perquè hi ha la possibilitat que aquestes antenes puguin produir càncer".

El portaveu demana també al consistori que informi de con pot afectar a la salut viure a prop d'una antena de telefonia mòbil, quina distància de seguretat hi ha d'haver entre un habitatge i les antenes de telefonia mòbil, dels nivells d'exposició permesos de les freqüències utilitzades i de la potència d'emissió.

PxC considera necessari que l'equip de govern format per ICV I PSC doni la mes ample informació possible sobre les instal·lacions de telecomunicacions al municipi, perquè hi ha una alarma social en la població perpetuenca respecte d'aquests temes.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube