Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Torelló, 04/05/2013; PxC demana en el ple de Torelló la creació d'un menjador social

Torelló, 04/05/2013; PxC demana en el ple de Torelló la creació d'un menjador social

04/05/2013 - Torelló

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Maria Soldevila acusa a la resta de grups del consistori de no preocupar-se per les persones i no voler veure la realitat.

Torelló | Redacció.-  El grup municipal de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Torelló,  va presentar en el ple de dilluns una moció per a la creació d'un menjador social que va ser tombada per la resta de grups. El portaveu de PxC a l’Ajuntament de Torelló Josep Maria Soldevila va afirmar que “estem petin una crisi sense precedents i estem veient com a la Comarca d’Osona cada més 50 famílies han estat desnonades” i ha acusat a la resta de grups del consistori PSC, CiU, ERC i ICV de “no preocupar-se per les persones i no voler veure la realitat”.

El ple de Torelló també va debatre un conveni amb el Consell Comarcal per iniciar la portada d’aigües a Osona Nord.

En el torn de precs i preguntes els tres regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament de Torelló van fer reconèixer a l’alcalde Santi Vivet que te demandes sobre la construcció del Mercadona a Torelló, per la qual cosa el regidor identitari Soldevila va manifestar que “era obvi que l’alcalde amaga informació als grups de l’oposició”.

PxC

Torelló, 4 de maig de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RADIOONA.CAT, 02/05/2013; PxC demana en el ple de Torelló la creació d'un menjador social

Torelló Redacció.- PXC va presentar en el ple de dilluns una moció per a la creació d'un menjador social que va ser tombada per la resta de grups. La regidora de Benestar Social, Carme Francolí, va justificar el vot en contra de l'equip de govern perquè "actualment ja es donen ajuts econòmics per a l'alimentació". En aquest sentit va explicar que l'any passat es van atendre 51 famílies, que enguany 8 infants de cinc famílies diferents es beneficien dels ajuts econòmics pels menjadors socials i que el Rebost Solidari va atendre 870 persones el 2012. Alhora va assenyalar que des de Càritas Inter parroquial també es donen ajudes per a l'alimentació. Un dels punts de la moció demanava que s'establís un contacte entre el departament de serveis socials i les entitats col·laboradores quan "ja hi és" i la regidora va informar que també es fan reunions "constants" entre les associacions, els voluntaris i el departament de benestar social. Francolí va dir que "es té en compte la dignitat de les persones i que aquests recursos siguin socialitzadors" i que es treballa perquè les persones "puguin menjar a casa seva i no hagin d'anar a parar el plat, perquè és una imatge que no volem donar". 

La regidora va afegir que els recursos econòmics es valoren anualment, així com també "la situació social del moment". Actualment s'ha acordat, entre totes les parts implicades, donar continuïtat "als recursos existents" i "no s'ha vist la necessitat de crear un menjador social". Carme Francolí va voler deixar clar que a Torelló "ningú es quedarà sense menjar, ni sense un sostre on dormir" i que de situacions crítiques al municipi "no n'hi ha hagut gaires". 
Per la seva banda, la regidora d'ICV-EuiA, Roser Mas, va votar en contra de la moció perquè "són els tècnics especialistes qui han de valorar la necessitat de crear un menjador social, el seu model i en quin moment cal posar-lo en marxa". I des del PSC, el seu portaveu, Marc Fontserè, va dir a PXC que no pot frivolitzar "amb les dades de l'atur" i que enlloc de portar aquest tema al ple, l'haguessin hagut de presentar "al Consell de Benestar Social". 

 

 

 

Revista Torelló, 03/05/2013; PÀG. 3 El ple rebutja la creació d’un menjador social

Torelló.- E.M. .-  El ple va desestimar un moció que havia presentat PxC per a la creació d’un menjador social per atendre els ciutadans que es troben “en situació d’emergencia social”. La titular de benestar Social, Carme Francolí, va recordar que l’any 2012 la regidoria va atendre 51 famílies per un import de 7.800 euros; va donar ajuts de menjador escolar a vuit infants i va aportar 54.555 euros al Rebost Solidari. A més, va apuntar que Torelló aposta per “potenciar els recursos destinats a persones i famílies que necessiten ajuda” i no per “crear un espai específic”. Per Roser mas (ICV) “qui ha de valorar-ne la necessitat i el model són els tècnics” mentre que Marc Fontseré, del PSC, va acusar PxC de “frivolitzar” amb les dades de l’atur.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube