Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Torelló, 31/05/2013; Tots els grups de Torelló menys PxC aproven pagar impostos a Catalunya

Torelló, 31/05/2013; Tots els grups de Torelló menys PxC aproven pagar impostos a Catalunya

01/06/2013 - Torelló

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Maria Soldevila tem que, arribat al cas, la sanció de l’Estat recaigui “sobre tots els ciutadans de Torelló”.

Torelló | Redacció.-  El grup municipal de Plataforma per Catalunya(PxC), a l’Ajuntament de Torelló, va ser l’únic grup municipal que es va oposar a executar la sobirania fiscal.

El regidor identitari de PxC, va destacar que “nosaltres ens basem en l’informe de secretaria” per dir que “les lleis estan per complir-les” i que l’acord “és il·legal”. Soldevila tem que, arribat al cas, la sanció de l’Estat recaigui “sobre tots els ciutadans de Torelló”.

La moció va ser aprovada per una àmplia majoria, amb els vots a favor de tots els regidors del consistori (CiU, PSC-PM, JpT-ERC-AM i ICV-EUiA-E) i el vot en contra dels tres regidors de PxC. De fet, la moció va ser consensuada i presentada per les quatre formacions, juntament amb l’ANC Vall del Ges per la Independència i Associació Vall del Ges 2014; i SI i la CUP, dos grups municipals sense representació al consistori.

En el mateix ple PxC va presentar dues mocions una instant a l'Ajuntament a detectar immigrants que treballen sense contracte i que accedeixen als serveis socials, i que va estar rebutjada per la resta de grups. Soldevila va defensar la moció manifestant que “calia lluitar contra l’explotació il·legal de treballadors” . L’altre moció presentada per PxC va ser en defensa del model comercial català, i un cop més la resta de grups antidemocràtics de l’Ajuntament de Torelló van tombar la moció.

 PxC

Torelló, 31 de maig de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 9NOU, 31/05/2013; PÀG. 13 Un informe de secretaria adverteix que la mesura és il·legal i que l’Estat hi podria intervenir

Tots els grups de Torelló menys PxC aproven pagar impostos a Catalunya

Torelló.-  Xavier Bardolet.-   A partir del mes de juliol, l’Ajuntament de Torelló pagarà l’IVA i IRPF a l’Agència Tributària Catalana i no a l’estatal. Dilluns es va aprovar per ple amb els vots de CiU, PSC, ERC-JpT i ICV, i l’oposició de PxC.

D’aquesta manera, Torelló se suma a altres municipis que ja han aprovat exercir la sobirania fiscal en resposta a “l’asfíxia derivada de la politització de les decisions econòmiques del govern de Madrid”, com deia la moció, que es va presentar com a proposta d’alcaldia. El matís, però, és que aquesta vegada no és una simple declaració política, sinó que implica un acte administratiu –deixar de pagar els impostos a l’administració competent– “que és il·legal”, com va advertir la secretària de la corporació, Montserrat Freixa. De fet, ni tan sols correspon al ple ordenar els pagaments, sinó que és potestat directa de l’alcalde amb l’interventor. En l’informe que prèviament ja s’havia donat a conèixer als grups i que va resumir davant del ple, Freixa va dir que si la Generalitat no acaba pagant aquests impostos a Madrid, l’Estat podria actuar directament contra els firmants de l’acord, és a dir, els 14 regidors que hi van votar a favor. “En som conscients i tenim assumit que s’actuaria contra el nostre patrimoni”, va assegurar l’alcalde, Santi Vivet (CiU). També se’n van donar per assabentats Marc Fontserè (PSC), Jordi Casals (ERC-JpT) i Roser Mas (ICV), que va dir que “això demostra que no estem prenent un acord frívol, sinó conscient i responsable”.

Com a portaveu del grup de CiU, Manel Romans va defensar l’acord perquè “si volem caminar cap a la sobirania plena hem de posar en marxa unes estructures d’estat que de moment no tenim”. Romans va dir que aquest “és un primer pas” i va animar la resta de municipis a sumar-se a exercir la sobirania fiscal.

Sobre la legalitat de la proposta, i admetent que l’acord adoptat la tensiona, Jordi Casals va defensar que “és hora de sobreposar una legalitat nova a la que se’ns ha imposat fins ara”. Des del PSC, Marc Fontserè es va remetre al “malestar pels reiterats incompliments de l’Estat” i l’hostilitat creixent cap a Catalunya, “des de la sentència de l’Estatut fins a la llei Wert”. Per la seva banda, el portaveu de PxC, Josep M. Soldevila, es va agafar a l’informe de secretaria per dir que “les lleis estan per complir-les” i que l’acord “és il·legal”. Soldevila tem que, arribat al cas, la sanció de l’Estat recaigui “sobre tots els ciutadans de Torelló”.

L’acord al ple de dilluns va néixer d’una proposta que  hi van presentar les seccions locals de Solidaritat i la CUP, que no tenen representació al consistori. S’hi van adherir, també, prop d’una vintena d’entitats del poble, des de l’Assemblea.cat o la plataforma Vall del Ges 2014 fins a escoles, associacions depares i entitats com l’agrupament escolta La Desperta, Valldelges.net, el Carnaval, el Festival de Cinema de Muntanya, els geganters o l’ADET, entre altres. La setmana que ve, l’alcalde de Torelló es reunirà amb responsables de l’Agència Tributària Catalana per activar la tramitació dels pagaments a partir del mes de juliol. D’altra banda, en el torn final d’informacions Jordi Casals va dir que el Mercat de Pagès, que en l’anterior ple s’havia anunciat com a novetat a partir d’aquest juny a la plaça Vella, “de moment” no s’engegarà. Al final no hi ha prou paradistes per posar-lo en marxa.

“No fregueu el discurs feixista, hi sou ben bé al mig”

Unanimitat contra PxC. La resta de grups van tombar les dues mocions que el grup va presentar al ple de dilluns. En la primera s’instava l’Ajuntament a

“detectar immigrants que treballin sense contracte laboral i accedeixen als serveis socials”. Josep M. Soldevila (PxC) va defensar que calia lluitar contra l’explotació il·legal de treballadors, però la resta de portaveus van admetre “vergonya aliena” en veure com es focalitzava el problema només sobre els immigrants. “No fregueu el discurs feixista, hi sou ben bé al mig”, va dir Jordi Casals (ERC-JpT). La que va presentar després, en defensa del comerç català, va ser igualment rebutjada “perquè no té cap mena de coherència respecte al discurs anterior”.

 

 

WWW.Elnou.cat, 29/05/2013; Torelló s'afegeix a la llista de municipis partidaris de la sobirania fiscal

Redacció.-  A partir del proper mes de juliol l'Ajuntament ingressarà l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana. Hi van votar a favor tots els grups excepte PxC. L'havien impulsat dos grups sense representació, CUP i SI, amb el suport de 18 entitats de Torelló.

La moció per la sobirania fiscal va arribar al ple de Torelló acompanyada d'un informe de secretaria i intervenció alertant que si l'Agència Tributària Catalana no feia arribar els tributs d'aquest ajuntament a l'agència espanyola, els regidors que hi donessin suport en serien els responsables legals. Aquest requisit el van assumir els 14 regidors que hi van donar suport i va ser també el principal motiu pel qual Plataforma per Catalunya hi va votar en contra.

El text es va presentar al ple en forma de proposta perquè la presentaven els dos grups que formen el govern, CiU i ERC-Junts per Torelló, a més del PSC i Iniciativa. La moció, però, la van impulsar dos grups que no tenen representació, CUP i Solidaritat, i compta amb el suport de divuit entitats de Torelló, liderades per l'Assemblea i el Fòrum Vall del Ges 2014.

La mateixa majoria va tombar una moció de Plataforma per Catalunya que instava l'ajuntament a detectar els immigrants que treballen sense contracte laboral i accedeixen als serveis socials. La resta de grups van qualificar el text de xenòfob, van expressar vergonya aliena i van demanar que el retiressin. Al final, però, es va votar i rebutjar.

WWW.Osona.com, 29/05/2013; Torelló aprova executar la sobirania fiscal amb l'única oposició de PxC

La moció que es va presentar al ple d'ahir tenia el suport de 17 entitats i sis grups municipals.

Redacció.-  El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar aquest dilluns, 27 de maig, una moció per tal d’executar la sobirania fiscal, en la mateixa línia que ha fet l’Ajuntament de Vic. O sigui, que començarà a pagar l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària Catalana, en comptes d'efectuar-los a l'Agència Tributària espanyola, com s’ha fet fins ara. Es tracta però d'una mesura simbòlica ja que la Generalitat traspassarà els impostos a l'Estat al cap de quatre dies.

La moció va ser aprovada per una àmplia majoria, amb els vots a favor de tots els regidors del consistori (CiU, PSC-PM, JpT-ERC-AM i ICV-EUiA-E) i el vot en contra dels tres regidors de PxC. De fet, la moció va ser consensuada i presentada per les quatre formacions, juntament amb l’ANC Vall del Ges per la Independència i Associació Vall del Ges 2014; i SI i la CUP, dos grups municipals sense representació al consistori.

A més, la moció havia rebut el suport de 16 entitats del municipi. Es tracta de l'Associació Mediambiental Vall del Ges.NET, AMPA Escola Marta Mata, AMPA Escola Rocaprevera, AMPA Escola Sagrats Cors, AMPA Escola Fortià Solà, Agrupament Escolta i Guia Comte Jofre i Verge de Rocaprevera, Grup de Puntaires de la Vall del Ges, El Cosidor Digital, AMPA de la llar d’infants Blancaneus, Associació de Mestres els Nans, La Desperta de la Vall del Ges, Associació de Deixebles de Sant Feliu, Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, PIOC (Promocions i Organitzacions Culturals), Colla Gegantera i Grallera de Torelló i Associació d’Estudis Torellonencs (ADET). O sigui, en total han estat 18 entitats i sis grups municipals que han apostat per la iniciativa.

En l’exposició de motius de la moció es feia referència a l’“asfíxia financera” que pateix Catalunya arran de les decisions econòmiques “preses pel govern de Madrid”. Així, els serveis que la Generalitat i els ajuntaments han de donar als ciutadans es veuen afectats per “les limitacions que se’ns imposen per llei”. A més, “el greu espoli ens priva d’aixecar el cap en aquesta greu crisi econòmica global i impedeix que Catalunya tingui moltes més possibilitats de tirar endavant”.
 

 

 

WWW.Radioona,28/05/2013; Els grups municipals de Torelló rebutgen una nova moció de PxC

Redacció.-  Tots els grups municipals de Torelló rebutgen la moció de PxC que insta l'Ajuntament a detectar immigrants que treballen sense contracte i que accedeixen als serveis socials. Tots els partits polítics van denunciar en la sessió plenària de dilluns al vespre "el seu contingut xenòfob", mentre que l'alcalde, Santi Vivet, va manifestar que la proposta de PxC és "desafortunada" i que "no hauria de tenir cabuda en aquest ajuntament". La regidora d'ICV-EuiA, Roser Mas, va dir que el consistori no té potestat "per fer funcions d'autoritat" i que qualsevol persona que tingui coneixement que s'ha comès un delicte "té l'obligació de denunciar-ho a les instàncies competents". 

Des del PSC, Marc Fontserè, va manifestar tenir "vergonya aliena" i que per gust "hagués marxat del ple", però "la democràcia ens fa quedar aquí". Els socialista va citar una frase de W. Churchill que diu "els feixistes del futur es diran antifeixistes i demòcrates". Fontserè va afirmar que "és una moció amb un component racista que és digne de ser denunciat i feixista per ser repudiat". El socialista va expressar no entendre que PxC pretengui denunciar els veïns "en funció d'on han nascut" i va demanar-los que tinguessin "amor propi i dignitat per retirar la moció a temps", cosa que no van fer. 

El portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals, també va fer referència que PxC sempre va en contra "dels dèbils" i amb una discriminació "segons l'origen i la religió". Casals va dir "constato que la ignorància fa ser molt valents" i que "sempre volen treure rèdit del conflicte". El republicà va mostrar-se content que una gran majoria de l'Ajuntament i del poble "no doni suport a propostes com aquesta". Des de CiU, Manel Romans, va explicar que l'Ajuntament no té competències en aquest sentit i que criminalitzar un grup de ciutadans "no es pot fer". Com a resposta a la moció de PxC va dir "Brams d'ase no pugen al cel".

Tots els grups també van tombar una altra moció presentada per PxC, en aquest cas en defensa del model comercial català. 

La moció presentada per PxC instava a l'Ajuntament a detectar immigrants que treballen sense contracte i que accedeixen als serveis socials.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube