Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

TORROELLA DE MONTGRÍ; Torroella de Montgrí comptarà amb una nova mesquita

TORROELLA DE MONTGRÍ; Torroella de Montgrí comptarà amb una nova mesquita

01/02/2012 - Torroella de Montgrí

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Torroella de Montgrí | Redacció.-
L’equip de govern de Torroella de Montgrí ja ha acceptat la construcció d’una mesquita a la zona industrial del municipi. No sense controvèrsia, l’actual govern va retirar la llicència que l’anterior govern d’ERC havia donat cinc dies abans de les eleccions, amagant-ho a la població i saltant-se els passos legalment previstos de tramitació, sense que mai es debatís el tema en cap ple municipal. Una clara falta d’ètica política que no beneficia al municipi.

El nou govern de CIU va retirar la llicència perquè la mesquita “trencava l’harmonia urbanística” i presentava “greus deficiències urbanístiques”. Així doncs, després d’unes minses modificacions al projecte (treure uns quants arcs i la ornamentació daurada de la façana) el govern actual ha aprovat la construcció de la mesquita. Tot i aquestes modificacions, el projecte encara conserva la seva estètica àrab amb minaret inclòs que provoca un gran impacte visual. A més a més, està previst que les seves 430 places d’aforament siguin utilitzades també per el col•lectiu musulmà de les poblacions veïnes, però amb la paradoxa de comptar només amb 18 places de pàrking cosa que preveu fàcilment una aglomeració constant de cotxes i gent al polígon durant les hores de pregària.

El delegat de PxC a Torroella, Enric Juan, ha manifestat que “és inacceptable la construcció de la mesquita al municipi, ja que aquesta aportarà tant sols degradació al poble i problemes de mobilitat i seguretat al polígon del municipi. A més a més, parlant amb empresaris del polígon, puc afirmar que la gran majoria veu amb molt mals ulls l’obertura d’aquest centre al polígon. Les coses no s’han de fer així. Els plans de construcció de la mesquita s’hagin dut a terme mig d’amagat sense que el municipi tingués ni veu ni vot en l’assumpte. És el poble qui ha de decidir, ja que mentre que si que fan via per fer pagar els impostos a la gent del poble, també es fan el llonguis alhora d’explicar i consultar al poble el fet de donar les ajudes als col•lectius immigrants i decidir les construccions de centres islàmics.

En aquest sentit el líder de PxC, Josep Anglada, ha afegit que “És una vergonya la imposició del centre islàmic que durà la pèrdua de la identitat del poble de Torroella de Montgrí. És quan m’assabento d’aquestes coses que em pregunto on carai és Duran i Lleida, que durant la campanya va parlar tant d’immigració i ara ha desaparegut. Deu estar hivernan”, ha conclòs.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

www.alertadigital.com, 26/01/2012; La casta podrida catalana deja a la región en manos del Islam: CIU da luz verde a otra mezquita en Gerona

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 26/01/2012; LA CASTA PODRIDA CATALANA DEJA A LA REGIÓN EN MANOS DEL ISLAM: CIU DA LUZ VERDE A OTRA MEZQUITA EN GERONA

Redacción.-
El equipo de gobierno de Torroella de Montgrí (Gerona) ya ha aceptado la construcción de una mezquita en la zona industrial del municipio. No sin controversias, el actual gobierno retiró la licencia que el anterior gobierno de ERC había dado cinco días antes de las elecciones, escondiéndolo a la población y saltándose los pasos legalmente previstos de tramitación, sin que nunca se debatiera el tema en ningún pleno municipal. Una falta de ética política que no beneficia al municipio.

El nuevo gobierno de CIU retiró la licencia porque la mezquita “rompía la estética y armonía urbanística” y presentaba “graves deficiencias urbanísticas”. Así pues, después de unas pocas modificaciones al proyecto (quitar unos cuantos arcos y la ornamentación dorada de la fachada) el gobierno actual ha aprobado la construcción de la mezquita.

Pese a los cambios, el proyecto aún conserva su estética árabe con minarete incluido que provoca un gran impacto visual. Además, está previsto que sus 430 plazas de aforo sean utilizadas también por el colectivo musulmán de las poblaciones vecinas, pero con la paradoja de contar tan solo con 18 plazas de parking cosa que prevé fácilmente una aglomeración constante de coches y gente en el polígono durante las horas de rezo.

El delegado de PxC de Torroella, Enric Juan, ha manifestado que “es inaceptable la construcción de la mezquita en el municipio, ya que esta traerá solo degradación al pueblo y problemas de movilidad y seguridad en el polígono”.

Dijo también que tras conversar con los empresarios del polígono, “la gran mayoría ve con my malos ojos la apertura de este centro en el polígono”. Y añadió: “Las cosas no deben hacerse así. Los planes de construcción de la mezquita se han llevado a cabo medio a escondidas sin que el municipio tuviera voz ni voto en el asunto. És el pueblo quien ha de decidir, ya que mientras que si que hacen vía para hacer pagar los impuestos a la gente del pueblo, también se hacen los despistados en el momento de explicar y consultar al pueblo el hecho de dar ayudas a los inmigrantes y decidir la construcción de los centros islámicos”.

En este sentido el líder identitario de PxC, Josep Anglada, indicó que “es una vergüenza la imposición del centro islámico que llevará la perdida de la identidad del pueblo de Torroella de Montgrí”. “Cuando me entero de estas cosas me pregunto dónde está Duran i Lleida, que durante la campaña habló tanto de inmigración y ahora ha desaparecido. Debe de estar hibernado”, concluyó.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube