Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Jordi Casanova: “No contemplem la idea d’una Catalunya en solitari”

Jordi Casanova: “No contemplem la idea d’una Catalunya en solitari”

20/09/2012 - Tortosa

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Casanova defensa la catalanitat dintre del marc espanyol

Tortosa | Redacción.- El portaveu de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Tortosa, Jordi Casanova, ha defensat la continuïtat de Catalunya dintre de l’Estat espanyol.

El portaveu tortosí ha respost així davant d’una moció presentada al plenari municipal que buscava el posicionament dels grups pel que fa a les relacions de Catalunya amb la resta d’Espanya.

Casanova ha adduït que en el cas que Catalunya fos independent, moltes empreses catalanes amb oficines, sucursals, i punts de venda a d’altres punts de l’Estat espanyol haurien de tancar, i aquesta situació també es repetiria amb empreses espanyoles i europees amb oficines, sucursals, i punts de venda a Catalunya, amb el consegüent augment de les xifres de desocupats.

El portaveu identitari ha fet referència als inconvenients de caire econòmic que suposaria quedar fora de la UE. “On vendríem els excel·lents productes catalans? On operarien les nostres empreses? No contemplem una Catalunya en solitari, fora d'Espanya i aïllada d'Europa que es veiés abocada a ser un estat alineat amb els paisos àrabs o convertida en un estado similar a la República Popular China". 

El dirigent tortosí va denunciar la utilització interessada dels símbols de la catalanitat per part dels independentistes com la figura de Rafael Casanova. “Rafael Casanova, conseller en cap de la ciutat de Barcelona, mai va participar en una guerra de secessió. Va participar en una guerra de successió a la corona espanyola, entre la casa d'Àustria i els Borbons. Mai va donar suport a un projecte secessionista i sempre va defensar la pluralitat d'Espanya i el respecte a aquesta diversitat".

Al fil d’aquestes manipulacions, el portaveu de PxC va rectificar el portaveu d'ICV - suposat historiador segons el seu currículum – i va exposar que Rafael Casanova, tot i haver estat ferit en la defensa de Barcelona, va morir tranquil·lament anys després a casa seva, i no en l’enfrontament armat que va tenir lloc a la ciutat comtal tal i com va dir el postcomunista.

El regidor va tenir paraules per a il·lustres catalans oblidats pel seu catalanisme de caire no secessionista que els ha suposat ser esborrats dels llibres de la nostra gran història, una història que no és la secessió.

El portaveu de Plataforma per Catalunya en el consistori de la localitat tarragonina va concloure que “en el catalanisme i en la recerca d’una fiscalitat pròpia sempre ens trobaran, però mai en aventures independentistes”.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EBREDIGITAL.CAT, 18/09/2012; Tortosa demana al Parlament que exercisca el dret a decidir

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns al vespre, amb els vots favorables de CiU, Iniciativa per Catalunya i ERC i els vots en contra del Partit dels Socialistes, el PP i Plataforma per Catalunya, una moció d'Esquerra que demana al Parlament català que vote una declaració "unilateral" de sobirania de Catalunya i, si s'escau, convoque un referèndum sobre la independència del país. A més a més, el preàmbul de la moció aprovada també parla de "declaració d'independència" i declara Tortosa "territori català lliure".

L’Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns al vespre una moció d’Esquerra Republicana on, a més de demanar que el Parlament sotmeta a votació la declaració unilateral de sobirania i convoca, si convé, un referèndum sobre la independència, declara Tortosa “territori català lliure”. Això últim, però, s’inclou al preàmbul del text, com va voler deixar clar la portaveu de Convergència i Unió, Meritxell Roigé. “No estem d’acord amb la totalitat de la moció però podem votar-ho perquè ha acceptat les nostres peticions”, va dir, tot afegint que “avui no estem declarant territori lliure català, sinó que volem que hi haja dret a decidir al propi Parlament de Catalunya”.

La moció, finalment, va prosperar amb els vots a favor de CiU, Iniciativa i Esquerra, després que ERC acceptés la doble petició de CiU i Iniciativa de modificar dos punts de la proposta. Concretament, eliminar la limitació temporal de "dos mesos" per fer la votació al Parlament, i canviar que l'Ajuntament de Tortosa "s'adhereix" a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per "donar suport" en les diferents accions que realitzi per a la llibertat de Catalunya. Un canvi que ERC va acceptar per assolir “un consens ampli” perquè la veu que es va manifestar l'Onze de setembre a Barcelona perquè Catalunya tinga un estat propi dins d'Europa, en paraules del portaveu Josep Felip Monclús.

I Iniciativa Entesa per Tortosa va argumentar el seu suport per la necessitat que es desencalle la situació que pateix Catalunya. “L’única solució és tindre dret a decidir, que es duga a terme una consulta popular on tothom puga votar l'encaix de Catalunya amb Espanya, és la situació més democràtica i la que el nostre grup defensa”, va dir el seu portaveu, Jordi Jordan.

Des del partit dels socialistes, que van votar-hi en contra, van argumentar així el seu vot. “Nosaltres no som independentistes però defensem que Catalunya és una nació, defensem l'autogovern per Catalunya, la unió des de la llibertat, per tant, federalisme”.

Tortosa, juntament amb Vic, són les úniques dues capitals de comarca que han aprovat aquesta moció. Ambdós alcaldes són els màxims representants de l’Associació de Municipis per la Independència.

ARA.CAT, 18/09/2012; Tortosa també reclama al Parlament que voti una declaració unilateral d'independència

CiU i ICV donen suport a la proposta d'ERC, que accepta retirar el límit temporal de dos mesos

El ple de l'Ajuntament de Tortosa, per àmplia majoria, ha aprovat aquest dilluns una moció d'ERC que demana que el Parlament voti una declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya i que, si s'escau, es convoqui un referèndum sobre la independència. Tot i que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, havia anunciat inicialment el posicionament contrari de CiU a la proposta perquè reclamava que aquesta votació es fes abans de dos mesos, ERC s'hi avingut a retirar la limitació temporal per facilitar el consens. Bel ha deixat clar que la proposta aprovada reclama el "dret a decidir" sobre la independència de Catalunya. La moció ha obtingut el vot favorable de 16 dels 21 regidors de Tortosa –CiU, ERC i ICV–, mentre que els altres 5 s'hi han posicionat en contra –de PSC, PP i PxC–.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube