Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Casanova:

Casanova: "mai acceptarem una ruptura amb més de vint-i-un segles d'Història"

06/02/2013 - Tortosa

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya aposta perquè Catalunya continuï lligada a la resta de pobles que conformen la comunitat nacional hispànica

Tortosa | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya s’ha posicionat a favor de la integritat de Catalunya dintre d’Espanya en la moció debatuda al plenari municipal sobre una possible secessió.

El portaveu identitari, Jordi Pere Casanova, ha reiterat la seva defensa incondicional del català, del catalanisme i les institucions catalanes, sense que això hagi d’implicar una ruptura amb la resta d’Espanya.

Casanova ha apostat per mantenir el diàleg i l'estabilitat per facilitar la recuperació econòmica i tendir ponts d’enteniment per buscar un finançament que permeti explotar tot el potencial que atresora Catalunya, però lluny de postures rupturistes.

El regidor tortosí ha manifestat el desig de que Catalunya continuï de la mà de la resta de pobles que conformen la comunitat nacional hispànica. “Mai acceptarem una ruptura amb més de vint-i-un segles d’Història, anteriors a l'actual Constitució, a la monarquia borbònica i a tota la casta política amb les cúpules plenes de corrupció" –ha matisat.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EBREDIGITAL.CAT, 05/02/2012; El ple de Tortosa dóna suport a la declaració de sobirania amb el rebuig de PSC, PP i PxC

A diferència del que han fet els regidors socialistes de molts altres municipis del territori, els tres de Tortosa van seguir la disciplina del partit i van votar, dilluns al vespre, en contra de la moció presentada finalment de forma conjunta entre CiU, ERC i ICV de suport a la declaració de sobirania del Parlament. Els socialistes van presentar la seua pròpia moció, tot assenyalant que estan "a favor del dret a decidir en el marc de la legalitat i sense prefigurar cap posició".

El Ple de Tortosa va donar, ahir a la nit, suport a la declaració de sobirania del Parlament. Ho va fer amb els vots a favor de Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya, que finalment van acordar presentar una sola moció conjunta. El partit dels socialistes, que es va alinear amb el Partit Popular i Plataforma per Catalunya, van pronunciar-se encontra del text aprovat, malgrat els precs dels portaveus dels tres partits que presentaven el document perquè seguissen l'exemple d'edils socialistes a altres municipis. Així els ho va dir la portaveu de CiU, Meritxell Roigé: "Els demanem que facen el que han fet molts regidors del territori i del païs i que voten amb nosaltres a favor del dret a decidir", va dir. "La democràcia no va contra ningú", va cloure. També des d'ICV, Jordi Jordan, va lamentar "l'actitud del grup socialista, ens agradaria que se sumessen".

Els socialistes, que van portar la seua pròpia proposta de moció reclament una consulta "dins del marc de la legalitat" que va se rebutjada, van defensar-se dels atacs. "Som federalistes i estem a favor del dret a decidir, però volem que Catalunya decidisca sense prefigurar res", va defensar el portaveu socialista, Antoni Sabaté, tot lamentant: "Com es pot dir que els socialistes estem en contra del dret a decidir, dir això és tenir un interés per unir el PP amb el PSC i som la nit i el dia".

On sí que va haver-hi unanimitat va ser en la moció que reclama la millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre, especialment pel que fa a la qualitat i preu dels combois de mitja distància i l'aturada de l'Euromed. Finalment, els quatre grups que portaven un text a debat, CiU, ERC, PSC i ICV, van posar-se d’acord per defensar un únic document.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube