Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Casanova:

Casanova: "espero que ni alcalde, ni regidors, ni el públic assistent al ple ni els televidents hagin de passar mai pel que han passat les víctimes i familiars dels terroristes"

08/11/2013 - Tortosa

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El Ple rebutja una moció de Plataforma per Catalunya contra el terrorisme

Tortosa | Redacció.- Tota les casta política miserable de Tortosa va votar en contra de la moció presentada per PxC per condemnar el terrorisme d'ETA i en record de les víctimes. Així mateix, tota aquesta mateixa casta, a excepció de l'abstenció del grup municipal d'ICV (el regidor del PP no va assistir al ple per malaltia), va votar en contra de la nostra moció per a la promoció dels productes i del comerç de proximitat. El portaveu de PxC, Jordi P. Casanova, totalment sorprès davant tanta poca vergonya, va respondre al vot negatiu preguntant: "Tenen arguments per defensar el seu vot negatiu davant els productors i comerciants locals?". No va haver-hi resposta.

El ple va rebutjar les 3 mocions presentades pel PSC. Mocions molt sectàries i que demostraven el total desconeixement d'aquest grup municipal pel que fa al funcionament intern de l'Ajuntament. Una d'elles, contra la violència domèstica, totalment polititzada i falsejada. Jordi P. Casanova va argumentar la seva abstenció: "nosaltres volem  parlar de violència a la llar, una violència que ha augmentat de forma alarmant, com recull la premsa cada dia, violència d'homes contra dones, dones contra homes, fills contra pares, pares contra fills, néts contra avis i fins i tot entre parelles del mateix sexe. Condemnem amb tota contundència tota la violència i pensem que cal perseguir-la amb tots els mitjans i amb condemnes exemplars. Volem recordar que la violència contra les dones, que en el nostre àmbit sociocultural hauria d'haver descendit de forma molt significativa, s'ha vist multiplicada per arribada d'altres cultures, cultures on la dona és un zero a l'esquerra i la violència és el seu pa de cada dia. Solament en el que portem de l'any 2013, més del 30% de les dones agredides eren immigrants. Poden llegir aquestes dades en la web del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat", va concloure el portaveu de PxC.

El ple va aprovar per unanimitat una moció sol·licitant el tancament definitiu del projecto "Castor" i el seu posterior desmantellament.

PxC va votar en contra de la moció presentada per ERC en suport a la querella presentada contra l'estat espanyol, en un jutjat d'Argentina, per crims contra la humanitat per l'afusellament del President Companys i de l'alcalde republicà de Tortosa, Josep Rodríguez, després de la guerra civil espanyola. El portaveu de PxC, Jordi P. Casanova, va argumentar el vot negatiu: "vagi per davant el nostre més absolut respecte per tots els tortosins, tinguin la ideologia que tinguin. La moció presentada no té en compte als afusellats pel bàndol republicà, 316 persones (el 62% de la Diòcesi de Tortosa) pel simple fet de ser religiosos i molts altres, empresaris, industrials, metges, pagesos, fusters, etc...pel simple fet de pensar diferent. L'any 1977, amb la llei d'amnistia, era el moment de tancar les velles ferides i així ho va demostrar el poble espanyol aprovant per aclaparant majoria la Constitució de 1978. Nosaltres no serem còmplices de reobrir unes ferides tancades fa 35 anys i no serem còmplices de fer mal a moltes famílies per voler reobrir ferides de fa 75 anys".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EBREDIGITAL.CAT, 5/11/2013; L'Ajuntament de Tortosa demana la clausura i el desmantellament del magatzem de gas Castor

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat una moció conjunta d'ERC i ICV-ET per reclamar l'aturada definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor, ubicada a la costa de Vinaròs. La proposta, que ha comptat amb el suport de CiU, PSC i PxC, demana l'aturada definitiva i permanent del magatzem de gas submarí i el seu desmantellament, així com que tant l'empresa promotora del Castor com el govern espanyol reconeguin com a part afectada els municipis catalans pròxims a la plataforma.

Tot i que a priori s'havien registrat dos mocions, una d'ERC i una d'ICV, reclamant el desmantellament de la plataforma Castor, finalment, el grup ecosocialista ha decidit retirar la seva proposta i presentar-ne una de conjunta. El portaveu d'ICV-ET a l'Ajuntament de Tortosa, Jordi Jordan, ha assegurat que el Castor és un projecte "perillós" per al territori, i ha criticat també el model econòmic que hi ha al darrere. "És un pelotasso energètic per al negoci d'uns quants", ha afegit.

La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals presents al ple -el representant del PP estava absent- i durant el debat també s'ha demanat que el desmantellament del magatzem no suposi cap cost pel ciutadà. En aquest sentit, la portaveu de CiU i del govern municipal, Meritxell Roigé, ha assegurat que Tortosa, com a capital del territori, i en solidaritat amb els municipis afectats demana l'aturada definitiva i que això no repercuteixi al ciutadà, amb, per exemple, la pujada del rebut de la llum.

Homenatge a l'exalcalde Josep Rodríguez
El ple de l'Ajuntament de Tortosa també ha aprovat, amb l'únic vot en contra de PxC, una moció d'ERC de suport a la querella contra l'Estat per crims contra la humanitat per l'afusellament del president de la Generlaitat Lluís Companys, i l'alcalde de Tortosa, Josep Rodríguez i Martínez, i 46 representants polítics catalans més. En el debat, el govern municipal ha aprofitat per anunciar que durant l'any vinent, amb motiu del 75 aniversari de l'execució de l'exalcalde republicà, l'Ajuntament farà un homenatge a la seva figura.

Durant la sessió plenària d'aquest dilluns s'han tombat tres mocions del PSC sobre el copagament farmacèutic, sobre la violència masclista, i sobre la creació d'una reglamentació per regir les proves de selecció per al personal temporal de l'Ajuntament contractat mitjançant els plans d'ocupació, plans de barris, escoles taller, i tallers d'ocupació.

LAMARFANTA.COM, 4/11/2013; Unanimitat política a Tortosa per reclamar l'aturada i el desmantellament del projecte Castor

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 4 de novembre de 2013 | 4.11.13
 
TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, per unanimitat, una moció conjunta dels grups d'ERC i Iniciativa-Entesa per Tortosa per reclamar l'aturada definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor, ubicada a la costa de Vinaròs. La proposta, que ha comptat amb el suport de CiU, PSC i PxC, demana l'aturada definitiva i permanent del magatzem de gas submarí i el seu desmantellament. Per la seua banda, el regidor del PP no ha assistit al ple perquè es troba convalescent d'una operació. A més, la moció també reclama que tant l'empresa promotora del Castor com el govern espanyol reconeguin com a part afectada els municipis catalans pròxims a la plataforma marina. La moció també demana a la Generalitat l'empara i defensa dels municipis afectats, tot utilitzant els mecanismes que calgui davant les institucions espanyoles i europees.
 
 
D'altra banda, el ple de l'Ajuntament ha donat suport a la moció d'ERC que reclamava el suport municipal a la querella contra l'Estat espanyol, per afusellament de l'alcalde de Tortosa durant la Guerra Civil, Josep Rodríguez. Només el regidor de PxC ha votat en contra d'adherir-se a la causa oberta per la justícia argentina sobre l'afusellament del president Lluís Companys i desenes de càrrecs electes republicans, tres dels quals eren alcaldes ebrencs. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha anunciat per al 2014 un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Rodríguez, amb motiu dels 75 anys de la seua execució. Rodríguez va ser executat el 8 d'agost de 1939.  La proposta reclama, així mateix, a l'Estat espanyol l'anul·lació de tots els judicis sumaríssims duts a terme durant el període de la dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme.

En canvi, la majoria absoluta de CiU ha tombat les mocions que havia presentat el PSC. Una era per reglament els processos de selecció de personal, mentre que l'altra era sobre la violència masclista. En els dos casos, CiU ha al·legat que a Tortosa ja s'estan prenent les mesures o destinant-hi els recursos necessaris. Els socialistes també havien presentat una altra moció per crear una subvenció destinada al copagament dels medicaments hospitalaris, que ha estat rebutjada per CiU i ERC.

Finalment, el ple de Tortosa ha rebutjat dues mocions de PxC, una per promoure el consum de productes de proximitat i una altra de suport a les víctimes del terrorisme d'ETA.

D'altra banda, en l'àmbit de Serveis al Territori, el ple ha fet l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de les condicions d'ús de zones industrials, que ha de permetre l'ampliació d'usos per a equipaments. Aquest punt ja es va aprovar inicialment i ara, una vegada aprovat pel ple, anirà a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre per a la seua aprovació definitiva. En el mateix apartat, s'ha votat favorablement l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM dels terrenys de l'empresa Celulosa de Levante. A més, en l'àmbit de Serveis Centrals, el ple ha aprovat la modificació de l'ordenança que regula l'aprofitament del domini públic municipal, amb l'objectiu de regular la presència d'expositors de determinats comerços, que podran ocupar l'espai de la façana del negoci en determinades condicions.

LAMARFANTA.COM, 5/11/2013; Tortosa honorarà la memòria de l’alcalde republicà Josep Rodríguez

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 5 de novembre de 2013 | 5.11.13
 
TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament va donar suport, aquest dilluns al vespre, a la moció d'ERC que reclamava el suport municipal a la querella contra l'Estat espanyol, per afusellament de l'alcalde de Tortosa durant la Guerra Civil, Josep Rodríguez. Només el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) va votar en contra d'adherir-se a la causa oberta per la justícia argentina sobre l'afusellament del president Lluís Companys i desenes de càrrecs electes republicans, tres dels quals eren alcaldes ebrencs.

 
En concret, l'Ajuntament de Tortosa se sumarà a la querella presentada a l'Argentina contra l'Estat espanyol per crims contra la humanitat per l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, de l'alcalde republicà de Tortosa, i de 44 alcaldes catalans més i dos diputats del Parlament de Catalunya. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Josep Felip Monclús, va aprofitar el ple per glossar la importància de la figura de Rodríguez, l’alcalde màrtir que es va refiar de la propaganda franquista quan es va entregar després de la caiguda de Tortosa en mans dels nacionals.

El regidor de PXC va ser l’únic que va rebutjar la moció presentada per Esquerra, tot al·legant que reobria les ferides provocades fa 75 anys, i que el text dels republicans no recordava les víctimes de la repressió religiosa o els morts del bàndol nacional durant la Guerra Civil a Tortosa. Siga com siga, en acabar el debat de la moció, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel va anunciar per al 2014 un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Rodríguez, amb motiu dels 75 anys de la seua execució.

L’alcalde republicà Josep Rodríguez té des de fa uns anys un carrer dedicat a la seua memòria, al Grup del Temple de Tortosa, però fins ara l’Ajuntament encara no ha col·locat la placa corresponent. Segons Bel, aquesta qüestió també està en vies de solució, i ja li han comunicat a la família de Rodríguez.
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube