Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Acció de protesta per l'actitud dictatorial de l'alcalde

Acció de protesta per l'actitud dictatorial de l'alcalde

02/12/2013 - Tortosa

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

L’oposició en bloc secunda l’abandonament del ple per part de Casanova com a protesta per l’actitud de menyspreu de l’alcalde

Tortosa | Redacció.- El portaveu del grup municipal a l’Ajuntament, Jordi Pere Casanova, ha abandonat el ple extraordinari dels pressupostos per a l’any 2014 per fer palesa la reprovació a l’actitud de menyspreu de l’alcalde, que frega l'insult personal i la seva prepotència.

Tots els grups de l'oposició han secundat l’abandonament del portaveu identitari, de manera que el senyor alcalde s’ha quedat parlant tot sol.

 

Casanova ha manifestat que “es veia venir des de l'inici de la legislatura amb la majoria absoluta de CiU. El senyor Ferran Bel i el seu equip han actuat sempre de forma xulesca i amb una actitud de menyspreu cap a tota l'oposició; una actitud dictatorial més pròpia d'una altra època que del segle XXI. Utilitzant el corró de la majoria absoluta, l’alcalde remena el temps al seu antull i es permet interrompre als portaveus".

Casanova ha recordat que no és la primera vegada que Plataforma per Catalunya abandona el ple, i adverteix que si no aprecia un canvi d’actitud per part de l’alcalde, no serà l’última.  

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

AGUAITA.CAT, 29/11/2013; Els regidors de l'oposició dixen sola CiU en el ple del pressupost a Tortosa

Sols, matemàtica i materialment. Els regidors de Convergència i Unió es van quedar sols anit en l’aprovació dels pressupostos municipals de l’Ajuntament de Tortosa per a l’any vinent. No només els comptes i previsions no van convèncer l’oposició, sinó que els components dels partits opositors van optar per abandonar la sala com a crítica davant l’actitud de l’alcalde Ferran Bel. “Tots els regidors de l'oposició hem hagut de marxar del ple de debat pressupostos per l'actitud prepotent, arrogant, de menyspreu de l 'alcalde. Mai havia passat, mai. La majoria absoluta els hi ha pujat al cap de tal forma que han perdut el nord. Trist per Tortosa”, apuntava el portaveu d’ICV, Jordi Jordan a les xarxes socials.

El portaveu del PP, Xavier Dalmau, tampoc no es va quedar curt, en acusar Bel de “tergiversar la realitat”, “d’aprofitar-se de la seua posició”, i va lamentar que l’oposició se senti “com ninots”. “Vostè s’apropa molt a la línia roja del respecte, perquè menysprea”, va recriminar-li al ple. La regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya Alícia Gamundi va referir-se també al tracte mancat de respecte.

Amb tot, els regidors del PSC, ERC, ICV, PP i PxC, és a dir, l’oposició en ple, va abandonar la sala de plens enmig de la sessió. La majoria de CiU, però, va permetre aprovar un pressupost de 30,9 milions d’euros per a l’any vinent, que preveu una amortització de deute de 5.2 milions euros .

El grup municipal del PSC va criticar que “no contemplen cap política de promoció econòmica ni per generar ocupació, tot i l’elevat índex d’atur que pateix la ciutat; són completament antisocials amb cap partida dedicada als que més estan patint la crisi, i només es basa en mantenir la maquinària burocràtica municipal”, han assegurat els socialistes. “No hi ha partida per donar suport als aturats, cap aposta per generar ocupació, cap partida per a microcrèdits per a joves emprenedors, cap ajuda en beques menjadors i llibres escolars ni en ajudar els més necessitats, han desoït totes les propostes que els hem fet al llarg de l’any ”, va lamentar el regidor Enric Roig. “En la societat de les noves tecnologies destinen 225.000 euros a comunicacions telefòniques i postals i, en canvi, cap euro per a microcrèdits per a gent jove”, va apuntar. L’alcalde Bel, per la seua banda, va comparar “els 9,6 milions actuals de la partida de personal amb els 11,5 milions de l'últim pressupost del PSC”.

DIARIDETARRAGONA.COM, 29/11/2013; Els grups de l'oposició a Tortosa abandonen el ple de pressupostos

L’Ajuntament de Tortosa va aprovar aquest dijous el seu pressupost per al 2014 només amb els vots de l’equip de govern de CiU, amb majoria absoluta al Consistori. 

Els nou regidors dels cinc grups de l’oposició, PSC, ERC, IC-ET, PP i PxC, van abandonar la sessió plenària i no van arribar a votar la proposta dels comptes municipals, com a protesta pel que van qualificar com a actitud «prepotent» i de «menyspreu» de l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel. 

Els regidors de l’oposició van prendre aquesta decisió després d’un enfrontament dialèctic constant entre l’alcalde i els portaveus durant tota la sessió, que va pujar de to amb el regidor popular Xavier Dalmau. Un incident amb la regidora republicana Alícia Gamundi va ser la gota que va fer vessar el got i va desencadenar que els nou regidors acabessin abandonant la sala. 
Després de deixar el plenari, els portaveus dels grups municipals van criticar el to i les formes de l’alcalde en els plenaris, en els quals consideren que menysprea les seves propostes i les seves intervencions.


Els grups de l’oposició tampoc no van ser presents en el segon ple convocat dijous al vespre, en el que s’havien de debatre les esmenes presentades a les ordenances fiscals. Així, tant les ordenances com el pressupost es van aprovar únicament amb els vots de Convergència i Unió.

L’Ajuntament de Tortosa tindrà l’any vinent un pressupost de 30.923.997,60 euros, amb un increment de l’1,34 per cent respecte l’anterior exercici. El pressupost del Grup Municipal ascendeix a 61.221.737,23 euros, un 21,02 per cent superior a 2013, un increment que es justifica per la incorporació, per primera vegada, del pressupost de la societat Tortosa Salut, que gestiona la Clínica Terres de l’Ebre.


Entre altres qüestions, el pressupost preveu una amortització de deute de 5.227.704 euros. En l’apartat d’inversions es destinen 560.000 euros a actuacions de manteniment i millora a la via pública Mitjançant l’empresa urbanística municipal, GUMTSA, es preveu urbanitzar els carrers Bonaire, Montcada, Progrés, i les places Montserrat i Garrofer. 


També s’inclou la finalització de la rehabilitació de l’antiga església Sant Francesc, el carrer del mateix nom, així com les obres i expropiacions del barri del Castell, a la part antiga de la ciutat.

LAMARFANTA.BLOGSPOT.COM.ES, 28/11/2013; L'oposició abandona el ple de pressupostos de Tortosa en protesta per les formes de l'alcalde

TORTOSA (Baix Ebre).- El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa per aprovar el pressupost municipal del 2014 ha acabat aquest dijous al vespre amb polèmica. Els grups de l’oposició han decidit marxar del saló de sessions, com a mesura de protesta per l’actitud de l’alcalde, Ferran Bel, durant el debat dels pressupostos. Per exemple, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha denunciat el “to de menyspreu” de Bel a totes les rèpliques, així com les “mentides” de l’alcalde i la falta d’autocrítica a l’acció del govern municipal. També la regidora d’Esquerra, Alícia Gamundi, ha acusat Bel d’haver-li faltat el respecte.

Finalment, els regidors d’Esquerra, Partit Popular, Iniciativa-Entesa per Tortosa, PSC i Plataforma per Catalunya han abandonat el ple abans de la votació del pressupost municipal per al 2014, que s'ha aprovat amb la majoria absoluta de Convergència i Unió. Segons ha explicat Jordan, la situació ha estat totalment sobrevinguda, és a dir, no havia estat pactada prèviament pels grups de l'oposició. En declaracions als mitjans, Bel ha afirmat que l’oposició havia marxat del ple per falta d’arguments. Però els diversos portaveus de l’oposició han coincidit en lamentar l’autoritarisme de l’alcalde. Siga com siga, els comptes han tirat endavant, amb un pressupost global de 30,92 milions d'euros. 

L'increment dels ingressos de l'Impost de Béns Immobles (IBI), gràcies a l'avançament de la revisió cadastral, ha permès a l'Ajuntament de Tortosa quadrar un pressupost de 30,92 milions d'euros -un 1,34% més que l'anterior- per al pròxim 2014, tot mantenint el nivell de despesa i evitant "ajustos significatius". De fet, l'equip de govern de CiU preveu aconseguir també una amortització de deute rècord, de 5,23 milions d'euros, per tancar el mandat per sota del nivell de 2007. Les inversions previstes, majorment les pendents del Pla Integral del Nucli Antic, estaran condicionades al pagament del deute d'entre 6 i 7 milions de la Generalitat. També es destinaran 560.000 euros a millores de la via pública.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube