Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Per uns actes públics de tothom

Per uns actes públics de tothom

20/08/2014 - Tortosa

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Jordi Casanova denuncia la instrumentalització de les festes patronals a mans del separatisme i anuncia que plantarà l’Ajuntament en la celebració dels actes

Tortosa | Redacció.- El portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya a la capital del Baix Ebre, Jordi Casanova, ha lamentat que una festa que ha de ser de tothom es converteixi en un acte d’adoctrinament polític.

Casanova ha reprovat que entitats secessionistes pretenguin incloure la hissada d’una bandera separatista en els actes de la Festa major de la ciutat en honor a la Verge de la Cinta.

A la vista dels esdeveniments el delegat territorial de les Terres de l’Ebre ha anunciat que si finalment s’autoritza un acte polític d’aquest tarannà, no participarà en cap dels actes institucionals de les festes.

Casanova ha dit que “no acceptarem de cap de les maneres que les festes populars esdevinguin actes polítics d'una ideologia que sembra la discòrdia ni tampoc que una bandera que solament representa odi, demagògia, divisió, ruptura, separatisme, confrontació i corrupció, la facin servir perquè la gent l’associï als actes festius”.

El dirigent ha afegit que "seria miserable, detestable, vergonyós i estaria fora de qualsevol enteniment democràtic fer passar un indecent acte polític com quelcom festiu".

Casanova ha matisat que “no estem en contra de que cadascú faci els seus actes polítics, però mai com a actes dins del programa de festes. Resten altres 360 dies l’any per fer actes polítics a la ciutat i de cap de les maneres podem acceptar que, sospitosament, es facin com un acte més del programa de les festes, que són de tots els tortosins i tortosines siguin del color polític que siguin".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

LAMARFANTA.BLOGSPOT.COM, 21/08/2014; PxC no participarà als actes de la Cinta 2014 per rebutjar el 'Planta d'Estelada' de Tortosa per la Independència

TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a Tortosa ha anunciat que el seu regidor, Jordi Casanova, no participarà institucionalment en cap acte de les festes de la Cinta d’enguany. El motiu és la incorporació d’un acte de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en el programa oficial de festes, ja que Tortosa per la Independència ha previst hissar una estelada de grans dimensions a la plaça del Bimil·lenari el proper 5 de setembre. Segons PxC, les festes de la Cinta es convertiran “un cop més” en unes festes “d’adoctrinament polític”. Aquest grup municipal adverteix que la bandera estelada “res té a veure amb la bandera de la ciutat ni amb la senyera de tots els catalans”. De fet, PxC titlla l’activitat ‘Planta l’Estelada’ com un acte “fastigosament polític”, i afirma que l’independentisme és “una ideologia radical”.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, el grup de Casanova també afirma que l’estelada representa “odi, violència, demagògia, divisió, separatisme, confrontació i corrupció”. Finalment, PxC assenyala que fora de les festes de la Cinta hi ha 360 dies a l’any per organitzar actes polítics. L’any passat, el grup de PxC ja va protestar de la mateixa manera, no participant en les festes de la Cinta, perquè al programa oficial també es va incloure la cadena humana per la independència entre els dos ponts de Tortosa. Cal recordar que l’Ajuntament de Tortosa és un dels municipis adherits a l’Associació de Municipis per la Independència.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube