Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL9NOU, 16/12/2011; PÀG. 10 CiU I PxC LLIMEN DIFERÈNCIES I ACOSTEN POSICIONS A VIC

EL9NOU, 16/12/2011; PÀG. 10 CiU I PxC LLIMEN DIFERÈNCIES I ACOSTEN POSICIONS A VIC

16/12/2011 - Vic

EL9NOU, 16/12/2011; PÀG. 10 CiU I PxC LLIMEN DIFERÈNCIES I ACOSTEN POSICIONS A VIC

El pressupost possiblement s’aprovarà dilluns amb el vot favorable de SI

Vic.- Josep Comajoan.-
A l’equip de govern de Vic li està costant més del que pensaven trobar suports entre els cinc grups de l’oposició per tirar endavant els punts que porten al ple. L’ensopegada de Casa Comella en va ser, i en continua sent a hores d’ara, el cas més clar. Ja han vist, però, que no poden refiar- se de tenir cap soci més o menys fix –la crossa, que se n’havia dit– entre CUP, PSC, ICV-EUiA i SI. D’aquí que, de grat o desgrat, s’hagin decidit a acostar posicions amb el que, al cap i a la fi, és el principal grup de l’oposició, la PxC de Josep Anglada, que va tenir l’aval de 2.993 vigatans a les últimes eleccions municipals.

Dimarts al matí hi va haver la primera reunió seriosa del mandat entre l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), i Josep Anglada. El dia abans, Vila d’Abadal s’havia despenjat amb unes declaracions a COM Ràdio on, preguntat pel periodista per Anglada, va reconèixer que la falta de suport dels altres grups l’obligaria a pactar amb la PxC per tirar endavant alguns projectes. Les declaracions van saltar de seguida a Internet. Anglada s’afanyava a elogiar a Twitter el “canvi d’actitud” de Vila d’Abadal vers Anglada.

El dilluns al matí mateix, de fet, a la junta de portaveus, Vila d’Abadal havia gairebé suplicat a l’oposició una reflexió entorn a Casa Comella i que algun d’ells canviés el sentit del vot per facilitar- ne la desafectació i, per tant, la venda. A hores d’ara no tenen garantit encara el vot de cap d’ells. Va haver de ser Josep Anglada qui va proposar a la resta d’oposició fer tots un pas enrere i, en un gest de responsabilitat, facilitar l’operació de Casa Comella. Els altres van fer com si sentissin ploure.

L’endemà dimarts Anglada tenia la reunió amb Vila d’Abadal. No feia ni mig any que havia començat el mandat amb una extrema tensió, amb Vila d’Abadal renyant a EL 9 NOU els votants de PxC, negant-se a reunir-se amb Anglada, i aquest mofant-se de l’alcalde als plens on li deia “senyor Vila” i amb referències constants i despectives despectives cap a l’esposa d’aquest.

Dilluns mateix Anglada havia comentat a algun membre de l’equip de govern la seva intenció de plantejar l’endemà a Vila d’Abadal la possibilitat de donar suport al pressupost de 2012 i a la desafectació de Casa Comella a canvi de tenir alguna petita responsabilitat, sense remunerar, en el govern de la ciutat. A l’estil del que s’havia fet en els governs de Montañà, Girbau i Codina amb Jaume Portell, que sent a l’oposició havia dirigit Protecció Civil. La idea va posar en defensa, com a mínim, ERC, soci de govern de CiU, que no estaria disposat a empassar-se un galàpet tan gran. Al final, però, Anglada va re capacitar i va considerar, ara per ara, inviable la idea i ja ni la va plantejar a Vila d’Abadal.

Sigui com sigui, l’Anglada que ha negociat els últims dies amb l’equip de govern és un Anglada desconegut, molt més en la línia del discurs de l’últim ple de l’anterior mandat, conciliador i allunyat de la bronca que ha generat en molts plens. Això, i l’obertura de CiU cap a la PxC, ha facilitat l’apropament. Anglada segurament s’abstindrà en els pressupostos. Casa Comella, però, continua a l’aire.

L’OPOSICIÓ DE VIC, DAVANT ELS PRESSUPOSTOS

PxC, gairebé amb l’abstenció decidida Josep Anglada està decidit a donar una nova imatge. Ara apel•la a la responsabilitat d’un grup que té l’aval de 3.000 vigatans i, davant la situació de crisi, es mostra disposat a no votar en contra dels pressupostos per primera vegada des que és a l’Ajuntament de Vic. Es presentarà al ple de dilluns, doncs, gairebé amb l’abstenció decidida, com a mostra de bona voluntat davant l’equip de govern.

Anglada també ha tingut en compte el pas que han donat l’alcalde i l’equip de govern de reconèixer el seu grup com a interlocutor vàlid i asseure’s amb ell.WWW.EL9NOU.CAT, VILA D'ABADAL: "NO PODRÉ SER TAN RIGORÓS COM FINS ARA I ALGUNA VEGADA HAURÉ DE PARLAR AMB ANGLADA"

Fins ara he estat molt radical però aquest cop no tinc majoria al consistori i no podré ser tan rigorós. Alguna vegada em puc trobar amb la necessitat de parlar amb en Josep. La ciutat ha de tirar endavant segons quins projectes”, ha dit Josep Maria Vila d’Abadal en una entrevista a COM Ràdio.

Redacció.-
Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic: “No podré ser tan rigorós com fins ara. Alguna vegada hauré de parlar amb Josep Anglada”

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha obert la porta per primer cop a dialogar i negociar si fos necessari amb Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Vic. En declaracions al programa El Dia a la COM ha reconegut que “Josep Anglada és una persona complicada i no té ideologia ni pensament”, però ha recordat que CiU ja no té majoria absoluta a la capital Osona i per tant, ha de parlar i negociar amb la resta de forces.

“Fins ara he estat molt radical però aquest cop no tinc majoria al consistori i no podré ser tan rigorós. Alguna vegada em puc trobar amb la necessitat de parlar amb en Josep [Anglada]. Pot ser que passi, i m’ho hauré de pensar. La ciutat ha de tirar endavant segons quins projectes”, ha argumentat Josep Maria Vila d’Abadal. “Aquesta és la realitat de la democràcia i quan la gent vota ha de saber que el seu vot té un resultat... i a Vic li han donat més de 3.000 vots i potser l’alcalde no se’n podrà escapar”, ha afegit.WWW.COMRADIOBLOCS.COM, 12/12/2011; JOSEP MARIA VILA D’ABADAL: “NO PODRÉ SER TAN RIGORÓS COM FINS ARA. ALGUNA VEGADA HAURÉ DE PARLAR AMB JOSEP ANGLADA”

Redacció.-
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha obert la porta per primer cop a dialogar i negociar si fos necessari amb Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Vic. En declaracions a El Dia de COMRàdio ha reconegut que “Josep Anglada és una persona complicada i no té ideologia ni pensament”, però recorda que CiU ja no té majoria absoluta a la capital d’Osona i per tant, ha de parlar i negociar amb la resta de forces. “Fins ara he estat molt radical però aquest cop no tinc majoria al consistori i no podré ser tant rigorós. Alguna vegada em puc trobar amb la necessitat de parlar amb en Josep Anglada. Pot ser que passi, i m’ho hauré de pensar. La ciutat ha de tirar endavant segons quins projectes”, argumenta Josep Maria Vila d’Abadal. “Aquesta és la realitat de la democràcia i quan la gent vota ha de saber que el seu vot té un resultat… i a Vic li han donat més de 3.000 vots i potser l’alcalde no se’n podrà escapar”, ha afegit.WWW.ELTER.NET, 12/12/2011; VILA D’ABADAL S'OFEREIX PER LIDERAR L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA

Vic.-
Aquest dimecres es constituirà a Vic l’Associació Catalana de Municipis per la Independència. En una entrevista aquest dilluns al programa El Dia de COM Ràdio, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, impulsor de la iniciativa, ha explicat que es proposarà com a líder d’aquesta organització.
Al llarg de l’entrevista, l’alcalde de Vic també ha parlat de les relacions amb Plataforma per Catalunya. Ha destacat que en aquesta legislatura l’equip de govern no té majoria i que no descarta que en algun moment hagi de mantenir converses amb PxC per tirar endavant algun projecte. Ha reconegut que “Josep Anglada és una persona complicada i no té ideologia ni pensament”.

En aquesta legislatura l’equip de govern està format per CiU i ERC sense sumar majoria. PxC és el grup més gran de l’oposició amb 5 regidors.WWW.E-NOTICIES.CAT, 12/12/2011; VILA D'ABADAL OBRE LA PORTA A DIALOGAR AMB ANGLADA

“No podré ser tan rigorós com fins ara. Alguna vegada hauré de parlar amb ell”

Redacció.-
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha obert la porta per primer cop a dialogar i negociar si fos necessari amb Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Vic. En declaracions al programa El Dia a la COM ha reconegut que “Josep Anglada és una persona complicada i no té ideologia ni pensament”, però ha recordat que CiU ja no té majoria absoluta a la capital d’Osona i per tant, ha de parlar i negociar amb la resta de forces".

“Fins ara he estat molt radical però aquest cop no tinc majoria al consistori i no podré ser tan rigorós. Alguna vegada em puc trobar amb la necessitat de parlar amb en Josep Anglada. Pot ser que passi, i m’ho hauré de pensar. La ciutat ha de tirar endavant segons quins projectes”, ha argumentat Josep Maria Vila d’Abadal. “Aquesta és la realitat de la democràcia i quan la gent vota ha de saber que el seu vot té un resultat... i a Vic li han donat més de 3.000 vots i potser l’alcalde no se’n podrà escapar”,ha afegit.WWW.ELSINGULARDIGITAL.CAT, 12/12/2011; VILA D'ABADAL OBRE LA PORTA A NEGOCIAR AMB ANGLADA

“Fins ara he estat molt radical però aquest cop no tinc majoria al consistori i no podré ser tan rigorós", ha reconegut l'alcalde de Vic
Redacció.-
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha obert la porta per primer cop a dialogar i negociar si fos necessari amb Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Vic.

“Fins ara he estat molt radical però aquest cop no tinc majoria al consistori i no podré ser tan rigorós. Alguna vegada em puc trobar amb la necessitat de parlar amb en Josep Anglada. Pot ser que passi, i m’ho hauré de pensar. La ciutat ha de tirar endavant segons quins projectes”, ha argumentat Josep Maria Vila d’Abadal en declaracions a COM Ràdio.

L’alcalde ha reconegut però que ho farà insatisfet ja que “Josep Anglada és una persona complicada i no té ideologia ni pensament”, però en aquests moments Vilada d’Abadal no té més sortida ja que CiU ja no té majoria absoluta a la capital d’Osona i per tant, està obligat a parlar i negociar amb la resta de forces. “Aquesta és la realitat de la democràcia”, ha lamentat el democratacristià.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube