Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

VIC; Plataforma per Catalunya, segona força en el consistori vigatà, comença a marcar el full de ruta

VIC; Plataforma per Catalunya, segona força en el consistori vigatà, comença a marcar el full de ruta

12/02/2012 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

En el ple celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Vic tan sols s’ha aprovat la moció presentada per PxC per suprimir “el registre municipal de parelles de fet”.

Vic | Redacció.- Ple de tràmit el que s’ha celebrat aquets dilluns a l’Ajuntament Vic on la majoria dels punts s’han aprovat amb normalitat. On hi ha hagut més discussions ha estat al torn de les mocions i a les preguntes.

D'entrada el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), ha impedit que prengués possessió del seu càrrec el nou regidor de la CUP. Anglada ha manifestat que “el no constar en l'ordre del dia la presa de possessió del nou regidor de la CUP considerem que aquest és un tema que s'hauria d'incloure en els assumptes d'urgència”. El secretari de l'Ajuntament ha donat la raó a Anglada i el nou regidor de la CUP s'ha hagut d'esperar gairebé quatre hores per prendre possessió del seu càrrec.

En el punt 6è de l’ordre del dia Plataforma per Catalunya (PxC), ha votat a favor de l’acord plenari per tal de fer una reducció del 5% sobre les quotes de l’IBI. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal de PxC Josep Anglada ha dit que “aquesta mesura servirà per pal•liar la pujada unilateral de l’IBI aprovada pel govern de l’Estat i convalidada al Congrés dels Diputats amb els vots favorables del PP i dels seus més que presumptes socis de CiU”.

Aprovada la moció de PxC que demanava suprimir “el registre municipal de parelles de fet”.

Plataforma per Catalunya ha presentat una moció per tal de suprimir “el registre municipal de parelles de fet”. La moció ha prosperat gràcies els vots favorables de l’equip de govern. En la seva intervenció Josep Anglada ha dit que “per sort els temps han canviat i la legislació ha avançat i això fa que ara no tingui cap sentit l’existència d’aquest registre, i ha afegit “actualment aquest registre tan sols té afectivitat per tal de regularitzar més immigrants a la nostra ciutat”.

Ha estat en aquest moment quan el portaveu de PxC, Josep Anglada, ha demanat al secretari de l’Ajuntament que fes fora de la sala a la perroflauta de la CUP si volia que el seu vot no constés en acta.

Momnet en que l'antisistema de la CUP és obligada abandonar la Sala de Plens a petició de PxC

Rebutjades les mocions presentades per la CUP, PSC i ICV

Plataforma per Catalunya,
igual que l’equip de govern, ha votat en contra de totes les mocions presentades pels grups d’esquerra a l’Ajuntament de Vic.

La moció presentada per la CUP on demanava ampliar el mercat setmanal dels dissabtes, Anglada ha dit que “aquesta moció en el context actual de crisi no té cap sentit com la majoria de les mocions que solen presentar els grups antisistemes”.

Plataforma per Catalunya també ha vota en contra d’un altre moció que presentava la CUP per tal de recuperar els aliments que es llencen al contenidors. En aquest sentit Anglada ha manifestat que “la nostra ciutat ja disposa de diferents centres els quals ofereixen el que anomenem necessitats bàsiques, per tant, no els hi podem donar el nostre suport”.

La regidora de PxC Marta Riera ha estat l’encarrega de defensar el vot en contra de la moció que presentaven conjuntament el PSC i ICV en que desenravenen que l’Ajuntament de Vic fes públic el deute que té el Govern de la Generalitat amb l’Ajuntament. Riera ha carregat contra la mala gestió del tripartit català i als ha fet culpables de la situació actual. “Els problemes econòmics de la Generalitat tenen noms i cognoms i no són de fa dues setmanes” i ha afegit “si avui l’actual Govern de la Generalitat de Catalunya té dificultats per fer els seus pagaments i no pot fer efectius els seus compromisos hi han un culpables que es diuen Montilla, Carod i Saura”. Per acabar Riera ha dit que “no podem donar suport a una moció que quins la presenten han estat els culpables de portar la ruïna al nostre país”.

L’ultima moció ha estat presentada per ICV que demanava una reducció del 5% de la quota en els rebuts domiciliats de l’IBI. Aqueta moció també ha comptat amb el vot en contra de PxC. Joan Carles Fuentes ha argumenta que “és absurd demanar una cosa que ja s’ha aprovat anteriorment en aquest Ple”, i li ha recordat al portaveu d’ICV que “gràcies als vots favorables d’IU al Congrés dels diputats ara ens trobem que es puguin fer aquestes decisions unilaterals que vulneren l’autonomia local”.

En el torn de preguntes de control a l’equip de govern, El grup municipal de Plataforma per Catalunya n’ha fet un total de 12. Des d’interessar-se per la proliferació de la prostitució a Vic, les infraccions dels immigrants que regenten els locutoris a Vic, del canvi de secretari de l’Ajuntament de Vic i de la preocupació de la festa dels Tonis d’enguany entre d’altres.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL9NOU, 10/02/2012; Pàg. 5, 10 i 39 Canvi de 'cromos' entre PxC i CiU

Anglada continua el seu ‘festeig’ amb CiU, i els dos grups coincideixen en la majoria de votacions

Vic.- J.C.- El ple de dilluns va tornar a posar en evidència el bon moment que passen les relacions entre CiU i el principal grup de l’oposició, la PxC de Josep Anglada. Van coincidir en totes les votacions, excepte la de la moció del mercat, a la qual després de les renúncies en el plantejament de la CUP, CiU hi va acabar donant suport.

Significatiu és el suport de la PxC a la moció de PSC i ICV-EUiA per reclamar el pagament del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Vic que, tal com avançava EL 9 NOU de dilluns, és de 6,4 milions d’euros.

PxC va ser l’únic grup que va donar suport a CiU en el seu vot en contra. Poc abans, CiU, a la seva vegada, havia estat l’únic grup que havia votat a favor d’una moció de la PxC per eliminar el registre d’unions de parelles de fet que s’havia creat el 2003. Aleshores, la creació del registre va ser a proposta de PSC, ERC i ICV, i va rebre el sorprenent suport de la PxC, que així va marcar paquet davant la CiU de Jacint Codina, que tenia 10 regidors i estava en minoria. Vuit anys i escaig després la PxC tornava la pilota als grups d’esquerra i posava en safata a CiU l’eliminació del registre de parelles de fet.

Aquesta vegada, però, la possibilitat de legalitzar parelles d’un mateix sexe ja no estava sobre la taula, ja que tenen altres sortides legals, sinó que en el rerefons hi ha el fet que el registre serveix a immigrants per demostrar el seu arrelament al país i així regularitzar la seva situació legal. Això, a Anglada, és clar, no li agrada. La bona sintonia entre CiU i PxC, buscada o no, es va fer extensiva a la resta de ple. En algun moment amb un Josep Anglada defensant fins i tot amb més intensitat alguns posicionaments de l’equip de govern que els mateixos regidors de CiU o ERC. CUP i ICV han denunciat la connivència entre els dos grups.

A VIC S’ESTAN “RUMIANT” POSAR BANCS A PLAÇA

L’alcalde, al ple de dilluns: “És molt senzill fer malbé les coses i no tant arreglar-les” Ho va tornar a demanar el grup de la PxC, que ja ho havia fet anteriorment als plens de juliol de 2008 i agost de 2011. Malgrat tot, segons l’alcalde, “aquest és un problema molt complex”.

Vila d’Abadal, que malgrat tot, va donar la sensació d’estar d’acord amb la idea de posar-hi bancs. “Es fa difícil conciliar els dos interessos”, va afegir, per concloure: “És molt senzill fer malbé les coses i no tant arreglar-les”. Cristina Gayoso, de la PxC, va tornar a fer la pregunta, ja que en el ple de l’agost passat, el mateix alcalde, després de reconèixer que és una petició que li han fet “molts ciutadans”, i que “ho estem estudiant”, els va donar una resposta similar a la de dilluns. Per això ara la PxC s’interessava per saber com havia evolucionat el tema. En aquell cas, la mateixa PxC plantejava la possibilitat que els bancs fossin movibles per no destorbar ni el mercat ni altres esdeveniments multitudinaris que puguin celebrar-se a la plaça. Ja el juliol de 2008 la PxC va presentar una moció demanant la instal•lació de bancs a la plaça Major.

VIC ESTUDIARÀ AMPLIAR EL MERCAT DEL DISSABTE CAP AL CARRER VERDAGUER

L’Ajuntament de Vic crearà una comissió d’estudi amb representants dels marxants i de les associacions de comerciants per explorar possibles millores per al mercat del dissabte. Una d’elles, i de fet aquesta era la proposta inicial d’una moció de la CUP al ple de dilluns, estendre’l pel carrer Verdaguer fins a l’altura del Bisbe Morgades i així connectar-lo amb el Mercat Municipal. Així, el Mercat Municipal es beneficiaria dels hipotètics clients del mercat ambulant. Tot i mantenir la intencionalitat, la moció va ser rebaixada considerablement en les seves pretensions inicials. Si no s’hagués cedit, la moció només hauria tingut el suport de la CUP i d’ICV. Al final, també s’hi van afegir CiU, ERC, SI i PSC, i només PxC es va abstenir.

MÉS ESTIRA-I-ARRONSA ENTRE LA CUP I PxC

La CUP va haver de tornar a abandonar la sala perquè no se la tingués en compte a la votació de la moció de PxC. Georgina Rieradevall (CUP) va al•legar que la llei estava del seu costat, però ni la PxC ni el secretari ho veien igual. L’alcalde li va demanar que aquesta vegada tornés a deixar la sala, i pel pròxim ple s’assegurarien ben bé de com va. La CUP, per això i perquè no es va deixar prendre possessió al nou regidor just al principi del ple, va denunciar en un comunicat la “baixa qualitat democràtica” de l’alcalde. La PxC també va abandonar la sala mentre prenia possessió el regidor de la CUP que, segons ells, una vegada va insultar la seva regidora Marta Riera.

CONSTI EN ACTA

PILAR LOBERA, NOVA SECRETÀRIA.

L’alcalde va confirmar, a pregunta de la PxC, que Pilar Lobera serà amb tota probabilitat la nova secretària de l’Ajuntament de Vic. Lobera ja havia format part de l’equip tècnic de l’Ajuntament en l’època que Fèlix Ortega n’era el secretari.

PONTS DE FUSTA.

PxC
va denunciar el mal estat d’alguns dels ponts de fusta de Vic i, més concretament, del passeig de la Generalitat.

ELS TAXISTES FARAN SERVEIS DE NIT A CANVI QUE ES CONTROLI MÉS L’INTRUSISME VIC.

Cristina Gayoso (PxC)
havia dit prèviament que el seu grup havia tingut queixes d’usuaris que havien trucat al telèfon dels taxis a la nit i que no els havia atès ningú.

PxC va preguntar si des de l’equip de govern o el mateix alcalde s’havia pressionat el club Pati Vic, perquè renuncies a organitzar la competició de la Copa del Rei. Per Vila d’Abadal “La ciutat no pot tenir dues cares” i va acabar dient “Estic molt satisfet que no es faci la Copa del Rei a Vic”.

EL9NOU, 10/02/2012; Pàg. 27 La CUP i els seus representants incívics

|CARTA AL DIRECTOR|

Marta Riera i Camps, del Grup Municipal de PxC a l’Ajuntament Vic

Plataforma per Catalunya vol informar a tots els vigatans del personatge que a partir d’aquest 6 de febrer representarà la CUP de Vic al consistori vigatà. Es tracta del Sr. Nil Puigvila i Ylla-Català, home conegut per molts ciutadans per les seves actituds antisistema, incíviques, grotesques i de falta de respecte amb totes aquelles persones que no pensen com ell.

El consistori vigatà no es mereix tenir un personatge tan grotesc com el Sr. Nil Puigvila i Ylla- Català; per això, el Grup Municipal de Plataforma per Catalunya vol manifestar el rebuig de la seva entrada al consistori vigatà a una persona que no respecta la nostra democràcia. El Sr. Nil i els seus companys de partit encara no s’han assabentat que en un país democràtic les idees s’han de combatre amb idees i pedagogia i no amb violència com fa la CUP, cosa que els porta cada vegada més a la seva marginalitat política en un país amb gent normal i democràticament avançat.

Un personatge com el Sr. Nil, que insulta i menysprea una dona pel simple fet de veure’s més fort o creure’s simplement en la possessió de la raó ideològica, no es mereix ser regidor de la nostra ciutat.

El nostre compromís amb un estat de dret democràtic, ideològicament lliure i pluralista fa que rebutgem la malaltia social i destructiva que pateixen certs col•lectius que no respecten altres ideologies que no siguin la seva, i que per tant des de PxC creiem que s’ha de combatre i extirpar.

Aquests entenem que són motius suficientment justificats per abandonar la sala de plens del consistori vigatà a l’hora de prendre posició del càrrec un regidor antidemocràtic i antisistema com el Sr. Nil Puigvila i Ylla-Català.

WWW.OSONA.COM, 06/02/2012; PxC dóna la seva benvinguda particular al nou regidor de la CUP

Nil Puigivila pren possessió del càrrec envoltat de retrets de PxC. La reducció de l’IBI, els comptes pendents de la Generalitat i l’anunci de la creació de la figura del gerent per al Mercat de Música Viva de Vic, altres punts importants d’una maratoniana sessió.

Vic.- Redacció.- L’Ajuntament de Vic ha celebrat una maratoniana sessió ordinària del ple, la més llarga dels últims mesos. L’acte, que ha durat més de quatre hores i mitja, ha estat marcat pels llargs debats de les cinc mocions i pel gran nombre de preguntes, fins a 31.

No ha estat un ple de grans decisions. La més important, la reducció del 5% de l’IBI a totes aquelles persones que tinguin el rebut domiciliat al banc.

De les cinc mocions aprovades, només ha tirat endavant la de PxC, que proposava suprimir el registre municipal d’unions de fet. Una altra de la CUP també s’ha aprovat, un cop ha estat retocada de dalt a baix. Com a curiositat, apuntar que, a quatre propostes, PxC i CiU han votat el mateix.

L’entrada en escena del nou regidor de la CUP, Nil Puigivila, ha estat polèmica. Primer, la presa possessió no s’ha pogut fer al principi del ple, com es preceptiu, i s’ha hagut de posposar al final de les mocions, per tal que pogués entrar en l’apartat d’assumptes d’urgència. Un cop ha arribat l’hora, els cinc regidors de PxC han decidit abandonar la sala, al•legant que el nou regidor havia “insultat i menyspreat” Marta Riera, regidora de la formació, en una trobada casual que van tenir al Carnaval de Torelló.

Unions de fet, mercat setmanal i aliments a les deixalles

El ple ha debatut cinc mocions: una de PxC, una d’ICV-EUiA, dues de la CUP i una de conjunta entre el PSC i ICV-EUiA. Només s’ha aprovat la primera, la de PxC, i una de la CUP, totalment retocada.

La moció de PxC proposava suprimir el registre municipal d’unions de fet i el reglament d’organització i funcionament del registre municipal d’unions estables de parella. Ha rebut el suport de CiU i PxC. ERC s’ha abstingut i SI, ICV i PSC hi han votat en contra.

Entre d’altres raons, PxC basava la moció en les possibles accions fraudulentes dels estrangers. Ha rebut un cop de mà de CiU que considera que la normativa i els serveis estan duplicats, i ja n’hi ha prou amb l’empadronament. ERC veu la supressió com una mesura “precipitada”, tot i que considera que s’hauria d’actuar per evitar la picaresca.

La segona moció, que ha presentat la CUP, proposava ampliar el mercat dels dissabtes al carrer Verdaguer, fins a la cruïlla amb el carrer Morgades, per tal d’enllaçar amb el mercat municipal, potenciant així la zona comercial. Totes les formacions han mostrat els seus dubtes, tant pel que fa a temes de trànsit, d’aparcament o d’idoneïtat del moment, en un període castigat per la crisi econòmica. L’equip de govern ha proposat canviar la moció, que ha quedat girada com un mitjó: ja no s’ampliarà la zona sinó que s’estudiarà ampliar la zona amb tots els sectors implicats. Amb aquest canvi substancial, que ha acceptat la CUP, tots els partits s’han apuntat a la iniciativa, menys PxC, que s’ha abstingut.

La tercera moció, un altre cop de la CUP, instava l’Ajuntament a recuperar i gestionar els aliments en bon estat que els supermercats llencen a les deixalles. També ha estat tombada, amb els vots en contra de PxC, CiU i ERC. La proposta només ha rebut el suport d’ICV i de la mateixa CUP. El PSC i SI s’han abstingut.

Quants diners ens deu la Generalitat? Quan pagarà?

La quarta moció, presentada per ICV-EUiA i PSC, ha tingut un debat intens i no exempt de retrets entre uns i altres partits. Socialistes i ecosocialistes demanaven a l’Ajuntament que detallés el deute del Govern català amb l’Ajuntament i que s’instés la Generalitat a liquidar-lo de forma urgent.

La resta de partits han retret a ICV i PSC l’oportunisme d’aquesta moció, amb moltes connotacions polítiques, i que no té en compte que el deute de la Generalitat és fruit, en part, del deute del govern espanyol amb Catalunya. Tampoc han faltat les queixes per obviar que la situació econòmica crítica de la Generalitat ja neix en l’anterior legislatura, quan els dos partits que han presentat la moció estaven al govern.

La moció, com era de preveure, no ha prosperat. CiU i PxC hi han votat en contra. ERC i SI s’han abstingut. Només hi han votat a favor la CUP, ICV i PSC.

La darrera moció feia referència a l’IBI i ha esta presentada per ICV-EUiA. A més de la rebaixa del 5%, que ja havia estat aprovada a un dels punts de l’ordre del dia, els ecosocialistes també proposaven el rebuig a la pujada de l’IBI del govern espanyol, dedicar l’increment de l’impost a polítiques socials i establir un model propi municipal. Després d’alguns estira-i-arronses, la moció ha estat rebutjada. Hi ha votat en contra l’equip de govern (CiU i ERC) i PxC. A favor, SI, CUP i PSC.

EN BREU

La CUP ha continuat amb la seva estratègia de no debatre ni votar cap moció de PxC perquè aquesta formació no té en compte “els drets d’una part de la població”. La seva portaveu, Georgina Rieradevall, pretenia quedar-se a la sala i no fer ús ni de la paraula ni del seu dret a vot, tal com ha fet la seva formació en d’altres consistoris. A instàncies de Josep Anglada (PxC), el secretari l’ha advertit que si es quedava, encara que no votés, el seu vot constaria com una abstenció. Rieradevall no hi ha estat d’acord, tot i això, ha abandonat la sala, seguint les recomanacions del mateix alcalde, que ha dit que estudiarien la legalitat de la mesura en els propers dies.

Marta Riera (PxC) ha fet un comentari sobre l’activitat professional de Jacint Raurell (PSC), arquitecte, que no ha agradat massa al portaveu socialista. Raurell ha titllat les al•lusions personals de declaracions pròpies d’una “mentalitat pre-constitucional”, en referència al flirteig de Josep Anglada amb el franquisme.

Les preguntes més rellevants de PxC van ser: La Guardia Urbana està mediant en els pisos on s’exerceix presumptament la prostitució, sobretot on hi ha problemes amb els veïns i els que estan al davant de centres escolars.

L’actual secretari de l’Ajuntament, Jaume Parareda, deixarà el càrrec en els propers mesos. Parareda està com a secretari en funcions a l’espera que s’adjudiqui la plaça definitiva a Pilar Lobera. Parareda fa més de 30 anys que està a l’Ajuntament i ha ocupat diversos càrrecs com a assessor jurídic. Quan deixi la tasca de secretari tornarà a treballar com a tècnic de l’Oficina d’Administració General.

L’Ajuntament no havia de pagar ni un euro per a la Copa del Rei d’hoquei patins. A l’alcalde no li va agradar gens que es decidís fer la Copa del Rei d’hoquei patins a Vic, però no va fer cap pressió perquè no es realitzés.

WWW.ELTER.NET, 07/02/2012; El consistori vigatà contractarà un nou gerent per al mercat de música viva de Vic

Vic.- ACN .– El Mercat de Música Viva de Vic incorporarà la figura d’un gerent a la seva direcció a partir de la propera edició. Segons ha explicat l’alcalde durant el ple d’aquest dilluns, Josep Maria Vila d’Abadal, aquesta va ser una proposta formulada per la Generalitat i que el consistori va acceptar.

Els grups municipals de PxC, la CUP i PSC han criticat que “en èpoques de retallades”, s’hagi optat per crear una figura que no existia per tirar endavant el MMVV.

WWW.EL9NOU.CAT, 08/02/2012; Els regidors de PxC van sortir del ple

Vic.- Redacció.- En el ple va prendre possessió el nou regidor de la Cup, Nil Puigivila. Els regidors de la PxC van sortir del ple en el moment de la presa de possessió del nou regidor evidenciant de nou les tensions entre les dues formacions.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube