Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 05/03/2012; Aprovades les dues mocions que PxC ha presentat en el ple de Vic

Vic, 05/03/2012; Aprovades les dues mocions que PxC ha presentat en el ple de Vic

11/03/2012 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya aconsegueix el seu objectiu perquè tiri endavant  una moció per tal de que l’etarra Juan José Zubieta hagi de complir integrament la seva condemna.   

Vic | Redacció.- Ple de tràmit el que s’ha celebrat aquets dilluns a l’Ajuntament Vic on la majoria dels punts s’han aprovat amb normalitat. On hi ha hagut més debat ha estat al torn de les mocions i a les preguntes.

En l’únic punt de l’ordre dia que Plataforma per Catalunya ha votat en contra ha estat en l’aprovació del Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament. En aquest sentit la regidora de PxC, Marta Riera, ha manifestat que “mentre l’atur continuï creixent i les necessitats bàsiques i essencials dels vigatans que es troben a l’atur no afluixi, el nostre grup municipal no donarà suport a aquest tipus de propostes”, i ha afegit que “mentre duri l’actual crisi, els ajuntaments haurien de deixar de distribuir aquest import fins que la situació torni a ser favorable”.

Vuit han estat les mocions que s’han presentat en el ple d’aquest dilluns.

Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat un total de dues. La primera on es demanava que l’etarra Juan José Zubieta complís la pena integra de presó per ser un dels responsables del brutal atemptat que va patir la ciutat de Vic l’any 1991. La segona feia referència a l’abolició de les execucions notarials extrajudicials.

La primera ha estat defensada pel portaveu del grup municipal de PxC, Josep Anglada, que ha començat recordant aquell fatídic 29 de maig, on tres etarres del comando Barcelona d’ETA, entre els que si trobava l’etarra Juan José Zubieta,   van desfrenar un vehicle a la rampa de la casa caserna dela Guàrdia Civil de Vic, cap a les 6 de la tarda, carregat amb 70 quilos d'explosius i que va causar nou morts, entre ells cinc menors i vint-i-vuit ferits.

Anglada ha demanat als demés grups del consistori vigatà que “se sumin a la moció que presenta el seu grup per tal d’instar al Tribunal Constitucional i al Tribunal Suprem que declari la doctrina Parot com a mesura constitucional  per tal de que les persones amb delictes de sang com l’etarra Juan José Zubieta se’ls hi apliqui l’esmentada doctrina, i d’aquesta manera hagin de complir la màxima pena i així evitar que reclusos amb multitud de delictes gravíssims puguin sortir de la presó”.

En aquest sentit Anglada ha assenyalat que “els demòcrates ens hem de mostrar contraris a que terroristes com Zubieta que mai s’ha dignat a demanat perdo a les víctimes dels familiars es pugin beneficiar de cap rebaixa penitenciaria”.

En acabar el ple Anglada ha lamentat que “els grups en representació en el consistori vigatà no hagin votat favorablement la moció”, però al mateix temps “ha agraït l'abstenció de la majoria dels grups, ja que amb aquest gest han permès que la moció tirés endavant gràcies als cinc vots de PxC”.

La moció ha estat aprovada amb els cinc vots de PxC. CiU, ERC, PSC, ICV si han abstingut i Si hi ha votat en contra.  

Joan Carles Fuentes ha estat l’encarregat de defensar la moció per tal d’abolir les execucions notarials extrajudicials. Fuentes ha dit que “és intolerable que la llei permeti que es pugui fer  una execució de hipoteca extrajudicialment sense les garanties de la  justícia gratuïta i amb la possibilitat de que el banc es pugui quedar  la casa per només un cèntim de euro”.

La moció ha estat aprovada amb els cinc vots de PxC i un de SI. CiU, ERC i PSC si han abstingut i ICV hi ha votat en contra.  

En quan la moció presentada en contra de la reforma labora hi han donat suport la PxC,la CUP, PSC, ICV i SI, CiU si ha abstingut.

Anglada ha deixat clar d’entrada que “Plataforma per Catalunya s’ha mostrar contraria des del primer dia a la reforma laboral aprovada unilateralment pel Partit Popular amb el suport de CiU per considerar-la injusta i que afectarà negativament als nostres treballadors”.

En aquest sentit Anglada ha assenyalat que “es tracta d’una reforma injusta que només facilita l’acomiadament, i en cap moment cap de les mesures aprovades crearà llocs de treball”, i ha afegit “amb aquesta reforma els treballadors veuran com disminueixen els seus drets i el seu pes específic dins del mercat laboral i al mateix temps afectarà negativament al consum perquè la precarietat de la situació laboral farà que aquest es contregui inevitablement”.

Anglada també ha volgut assenyalar que “tant UGT com CCOO son còmplices actius de la delicada situació laboral de la classe treballadora que està vivint aquest país”, i els ha responsabilitzat “d’afavorir una mà d'obra barata importada del Tercer Món per rebaixar el preu de la mà d'obra autòctona, cosa que ha fet augmentar la taxa del benefici del capital i destruir el sistema de protecció social aconseguit pels treballadors catalans després de dècades de lluita i sacrifici”.

Pel que fa a la moció que han presentat conjuntament els grup de la CUP, ERC i SI sobre el pagament del l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributaria de Catalunya, PxC no hi ha donat suport. Anglada que ha qualificat la moció d’una autentica fantasmada ha assenyalat que “estem davant d’una proposta totalment inviable i una pèrdua de temps que s'allunya de la nostra síntesis ideològica i que no deixa de ser un brindis al sol”. El que si ha reconegut el portaveu de PxC és que “a Catalunya ens fa falta un nou pacta fiscal amb un regim econòmic propi com tenen altres comunitat com Navarra o el País Basc”.

La moció no s’ha aprovat.

Plataforma per Catalunya tampoc ha donat suport a la moció presentada per la CUP i SI en suport a la campanya “Defensem l’Escola en Català”.  En aquest cas Anglada ha considerat que “aquest tipus de propostes  estan sent artificialment aprofitats pels partits polítics per llançar una cortina de fum sobre els molts i greus problemes que afecten avui dia a Catalunya”. En aquest sentit Anglada ha dit que “si a dia d’avui encara hem d’estar defensant el català és que hi ha un problema, i aquest problema no ho han creat els ciutadans i tampoc ho ha creat el poble català sinó que ho ha creat la casta política d’aquest país”, i ha afegit “PxC defensa i continuarà defensant la llengua i la identitat catalana, però no amb mentides i amb enganys com pretenen alguns col·lectius”.

La moció no s’ha aprovat.

S’ha aprovat també la moció presentada conjuntament per tots els grups del consistori vigatà per tal de donar suport institucional a l’any internacional de les cooperatives. La regidora de PxC a l’Ajuntament de Vic, Marta Riera, ha dit que “   les cooperatives han demostrat ser un model empresarial versàtil i viable que pot prosperar inclús en èpoques difícils, per tant, el seu èxit ha contribuït a impedir que moltes famílies i comunitats caiguin en la pobresa”.

Per que fa a la moció que ha presenta ICV de rebuig a la supressió d’incentius econòmics per a l’impuls de la energies renovables PxC si ha abstingut. El regidor de PxC Joan Carles Fuentes ha dit que malgrat que PxC aposta  per les energies renovables i netes no trobem clara la política de  mantenir l'actual sistema de retribució subvencionada que no és  compatible amb la situació actual de crisi econòmica i de descens de  la demanda elèctrica, i ha afegit “pensem que se ha de reformar  el sistema i  avançar cap a un marc retributiu renovable que promogui una assignació eficient de recursos per evitar la dependència energètica dels països àrabs”.

En el torn de preguntes de control a l’equip de govern, el grup municipal de Plataforma per Catalunya n’ha fet un total de 10. Des d’interessar-nos per les presumptes irregularitats de Josep Maria Matas i Xavier Solà a l’ACM, la preocupació pel futur de la Illa Càrnica, la neteja del mobiliari urbà, el consum energètic dels departament de l’Ajuntament i les prioritats del regidor de Cultura i Ciutadania entre d’altes.     

PxC

Vic, 5 de març de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

El 9NOU, 09/03/2012; Pàg. 16 i 33 La moció de la reforma laboral acaba amb una demanda de la UGT contra Josep Anglada

Vic.- Josep Comajoan.-  El ple de dilluns va durar quatre hores i mitja. El motiu és que s’hi van discutir vuit mocions. Una d’elles ha portat cua més enllà del ple.

Es tracta de la moció contra la reforma laboral, aprovada amb els vots de PxC, PSC, ERC, ICV i SI. CiU es va abstenir i la CUP hi va votar en contra, ja que volia que s’afegís que l’Ajuntament no aplicaria en els seus treballadors el que marca la reforma laboral del PP. PxC hi va votar en contra, però el seu portaveu, Josep Anglada, no es va estalviar de criticar els sindicats, als quals va qualificar de “corruptes i inútils”. L’alcalde li va demanar que retirés el qualificatiu de corruptes i, de mal o bon grat, Anglada ho va fer.

Mari Moyano (PSC), que és sindicalista,va demanar a l’alcalde que també li fes retirar que els hagués dit “inútils”. Vila d’Abadal va respondre que “inútil no és un qualificatiu sinó una observació”. La UGT ha anunciat que presentarà una demanda contra Josep Anglada per injúria i difamació.

CiU de Vic no vota la moció sobre la insubmissió fiscal per poder presentar-ne una ells al pròxim ple

El vot contrari de CiU i l’abstenció de PxC i PSC van tombar dilluns la moció a

favor de la insubmissió fiscal quela CUP, ERC i SI van presentar al ple de Vic.

La moció només va ser votada pels sis regidors dela CUP, ERC, SI i ICV-EUiA

CONSTI EN ACTA

escola en català La moció que tampoc va prosperar va ser la de SI per l’ensenyament en català. Es tractava d’una moció impulsada per la campanya “Defensem l’escola en català”. Des d’ERC i CiU es va apuntar que darrere la moció hi havia gent vinculada no tant a la societat civil sinó a SI. CiU, com la PxC, hi van votar en contra i ERC es va abstenir. La moció va rebre els vots de SI, CUP, PSC i ICV. Sí que es van aprovar dues mocions d’ICV i PxC en contra

dels desnonaments, una de conjunta de suport al cooperativisme i una d’ICV

contrària a la supressió als incentius a les energies renovables.

contra l’etarra de l’atemptat de vic La moció de la PxC per sol· licitar que se li apliqui la doctrina Parot a Juan José Zubieta, l’únic etarra supervivent de l’atemptat de Vic, es va aprovar amb els cinc vots de PxC, l’abstenció de CiU, ERC, PSC i ICV i el vot en contra de SI. La CUP no va votar.

L’alcalde de Vic diu que fer l’illa càrnia depèn només dels industrials

ICV i PxC van preguntar al ple de dilluns sobre aquesta qüestió

V.P.- Tal com va avançar EL 9 NOU divendres passat, els permisos

per fer un segon escorxador a l’illa càrnia estan tots donats i la decisió l’han de prendre “els empresaris”. Ho va dir l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, quan va respondre a les preguntes sobre aquest tema que van fer tant PxC com ICV. PxC va demanar explicacions i ICV només volia saber com estava la situació perquè “entenem que és un tema privat”, segons Xavier Tornafoch.

 

EL9NOU.CAT, 05/03/2012; L’Ajuntament de Vic tomba la moció per a la insubmissió fiscal, però la tornaran a debatre el mes que ve

Vic.- Redacció.- El grup majoritari, CiU, en vol presentar una altra de consensuada per l’Associació de Municipis perla Independència.

De fet, al ple d’ahir, abans d’arribar a la votació, la portaveu de CiU, Anna Erra, va demanar als impulsors de la moció, CUP, Esquerra i Solidaritat, que la retiressin i s’esperessin un mes. Georgina Rieradevall, de la CUP, s’hi va negar.

La moció va quedar rebutjada pels vuit vots en contra de CiU. Iniciativa hi va donar suport i el PSC i PxC es van abstenir. El PSC es va mostrar disposat a votar-hi a favor si es canviava el llenguatge bèl·lic, segons el seu portaveu, Jacint Raurell, de la moció.

En canvi, les mocions que sí van prosperar van ser la contrària a la reforma laboral i la que demana que s’apliqui la doctrina Parot a l’únic autor viu de l’atemptat de Vic.

Només la CUP va votar negativament a la moció contra la reforma laboral dels sindicats UGT i Comissions Obreres. Volien afegir una esmena al text, perquè l’Ajuntament no apliqui la reforma als treballadors municipals. CiU es va abstenir, però la resta de grups, fins i tot PxC, van votar-hi a favor.

També es va aprovar la moció de PxC contrària a l’alliberament de Juan José Zubieta, l’autor viu de l’atemptat de Vic, en aplicació de la doctrina Parot.

Només van votar-hi a favor els cinc regidors de PxC. Solidaritat, va votar-hi en contra i la resta es van abstenir, al·legant que les decisions de les instàncies penitenciàries sobrepassen les competències municipals. L'alcalde, fins i tot, va demanar que no es remogui innecessàriament l'atemptat perquè l'únic que s'aconsegueix és allargar el dolor a les víctimes.


WWW.ELTER.NET, 05/03/2012; El ple de Vic tomba una moció de suport a la insubmissió fiscal

Vila d'Abadal argumenta que CiU prefereix votar un text unitari de l'Associació de Municipis per la Independència

Vic.- ACN – El ple de Vic ha rebutjat aquest dilluns la moció de suport a la insubmissió fiscal que han presentat conjuntamentla CUP, SI i ERC. La moció reclamava ala Generalitat que iniciés un procés perquè els ciutadans poguessin pagar els impostos de l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana enlloc de fer-ho a l’espanyola.

Per la seva banda, Iban Lapeira de SI, ha assenyalat que compartia el posicionament de la CUPde no retirar la moció i ha demanat a CiU que re considerés la seva posició. A més, ha assenyalat que “aprovar aquesta moció avui, no impedeix que llavors puguem anar tots a la una per la independència”. Des d’ERC, Joan López, ha assenyalat que compartia la tesi de Lapeira sobre el fet que “una cosa no treu l’altra” i tot i que ERC estava disposada a retirar la moció, ha fet referència a la “lleialtat” amb els altres dos partits per mantenir el seu suport. ICV hi dóna suport i PxC i PSC s’abstenen

Per la seva banda, PxC també ha optat per l’abstenció. Segons el portaveu al consistori, Josep Anglada, “la moció és del tot oportunista” i ha afegit que des del seu punt de vista, la proposta “no és viable”.

PxC tira endavant una moció que demana que s’apliqui la ‘doctrina Parot’ a un dels autors de l’atemptat dela Caserna dela Guàrdia Civil de Vic

El ple de l’Ajuntament de Vic ha aprovat una moció presentada per PxC en què es sol·licitava que s’apliqués la ‘doctrina Parot’ a Juan José Zubieta, un dels etarres autors de l’atemptat de Vic de 1991 en què van morir nou persones i que va ser condemnat a 1.311 anys de presó. La moció demanava que s’apliqués la doctrina perquè Zubieta hagi de complir íntegrament la condemna. L’home podria sortir en llibertat en poques setmanes després de passar 21 anys a la presó.

A excepció de SI que hi ha votat en contra al·legat que “mocions com aquesta no ajuden a superar el conflicte”, la resta de grups s’ha abstingut. Així, amb els cinc vots a favor de Plataforma per Catalunya, la proposta ha tirat endavant.

Des d’ICV, Tornafoch ha titllat la moció d’“oportunista”. La majoria de grups han coincidit a assenyalar que es tracta d’una qüestió “molt delicada” i que “cal respectar i deixar treballar la justícia”. L’alcalde s’ha dirigit a Anglada per preguntar-li: “en què beneficia aquesta moció a la ciutat de Vic?”. I ha acabat dient que només fa que “remoure la ferida”.

 

WWW.OSONA.COM, 05/03/2012; Ple: l'Ajuntament de Vic posposa el seu suport a la insubmissió fiscal

La moció que han presentat ERC, la CUP i SI no ha fet massa gràcia a l’alcalde, que en té una altre molt semblant de preparada a l’Associació de Municipis. El consistori ha tractat altres temes sensibles, com la “doctrina Parot” a l’etarra Juan José Zubieta, l’illa càrnia o les presumptes incompatibilitats de l’exregidor Xavier Solà.

Vic.- Redacció.- Sessió maratoniana de quatre hores i mitja al ple de l’Ajuntament de Vic. L'acte ha tingut molts punts de l’ordre del dia que han estat de tràmit. El debat més intens ha tingut lloc amb les mocions, amb algunes propostes carregades de caràcter simbòlic.

És el cas de la moció que ha presentat PxC per demanar que s’apliqui la “doctrina Parot” a  Juan José Zubieta, l’etarra que va ser condemnat a 1.311 anys per l’atemptat de l’any 1991 contra la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, on van morir nou persones. La proposta ha tirat endavant amb els únics vots de PxC i gràcies a l’abstenció de la majoria de partits (CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA / i la CUP, que no vota res de PxC), que no s’han atrevit a votar en contra d’un tema tan sensible. A efectes pràctics, la decisió del consistori tindrà poca repercussió, ja que és el Tribunal Constitucional qui ha de decidir sobre la “doctrina Parot”.

Una altra moció que ha portat cua ha estat la que han presentat de manera conjunta la CUP, ERC i SI. Des de CiU s’ha demanat als tres partits que es retirés, ja que l’Associació de Municipis, que presideix l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal, està preparant una moció semblant que es debatrà en el proper ple. Com que han fet cas omís del suggeriment, CiU hi ha votat en contra i la moció no ha prosperat.

A l’apartat de precs i preguntes s’han tocat temes de pes. L’alcalde ha reconegut que l’illa càrnia “no pinta bé”, després que el líder de PxC, li tragues la pregunta, i  de l’anunci fet per les empreses inversores d’aturar el projecte.  “La crisi s’ha aprofundit i a les empreses inversores els fa  por tirar endavant l’illa càrnia”, ha dit Vila d’Abadal. “L’Ajuntament ha fet tot el que havia de fer a l’illa càrnia. Jo els he insistit que s’ho pensin”, ha afegit.

També s’ha parlat de les presumptes irregularitats que denuncia el diari El País en el conveni de col•laboració entre la societat Impulsvic SL ila Fundació Municipal d'Habitatge Públic de Catalunya de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), relacionat amb l’exregidor i actual número 2 del Departament de Cultura, Xavier Solà. Vila d’Abadal ha dit que havia encarregat un informe al secretari de l’Ajuntament sobre les possibles incompatibilitats de Xavier Solà en el cas.

La CUP treu de polleguera l’alcalde

El debat sobre la insubmissió fiscal ha servit per evidenciar el distanciament cada cop més gran entre Georgina Rieradevall (CUP)  i l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal. El pols que ha proposatla CUP no ha fet massa gràcia a l’alcalde i la tensió ha anat creixent a mesura que es repetien els mateixos arguments, un cop rere l’altre.

Finalment, la moció per a la insubmissió fiscal ha estat tombada amb els vots en contra de CiU. Hi han votat a favor ERC, SI, ICV-EUiA i la CUP. PSCi PxC s’han abstingut.

El consistori aprova la moció d’ETA a contracor

Els partits del consistori no han picat l’ham i no han entrat amb massa entusiasme a debatre la moció sobre la “doctrina Parot” que ha presentat PxC. Les distintes formacions l’han considerat inadequada i fora de lloc.

Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) pensa que aquest debat és “una pèrdua de temps” i la moció “oportunista”. Jacint Raurell diu que la moció “sobrepassa” els àmbits d’actuació del municipi i opina que no s’hauria d’haver presentat. “La decisió que prengui el plenari no tindrà cap efecte pràctic”, assegura Joan Ballana (ERC). “Hem de deixar el poder judicial que apliqui el que cregui convenient en la doctrina Parot”, defensa el Dr. Arimany (CiU). Tot i les crítiques, i de manera sorprenent, la moció s’ha aprovat ja que els partits no s’han atrevit a votar en contra d’un tema tan sensible per a la ciutat. Els cinc regidors de PxC han estat suficients per tirar endavant el text, ja que només hi ha votat en contra SI, i tots els altres partits s’han abstingut. Gol de PxC. Josep Anglada (PxC) ha  agraït l’abstenció que ha permès que la moció prosperés però ha lamentat que no els haguessin donat suport directament. “Què vol que fem?”, li ha demanat Vila d’Abadal directament a Anglada. “El que fem és remoure la ferida sense cap finalitat”, ha afegit l’alcalde.

MOCIONS

CCOO i UGT han presentat una moció en contra de la reforma laboral. Tots els partits menys CiU han criticat la reforma i han coincidit en que no crearà llocs de treball i suposarà una pèrdua de drets per als treballadors. La CUP ha volgut anar més enllà i ha proposat una esmena on l’Ajuntament es comprometés a no aplicar la reforma laboral als treballadors municipals. No ha prosperat. El que sí s’ha aprovat ha estat la moció original dels sindicats, amb els vots a favor de PxC, PSC, ICV i SI. CiU s’ha abstingut i la CUP  hi ha votat en contra.

La segona moció, aprovada per unanimitat, l’han presentada de manera conjunta tots els partits del consistori. Es tractava de donar suport institucional a les cooperatives, en el marc de l’Any Internacional de les Cooperatives, decretat per l’ONU .

Resultat estrany de la tercera moció, presentada per PxC, sobre l’abolició de les execucions notarials extrajudicials. En un primer moment, l’equip de govern demana a PxC que retiri la moció i se sumi a una d’alternativa que entrarà per urgència, més complerta. PxC no ho accepta però l’equip de govern s’absté i permet l’aprovació de la moció, amb els vots de PxC i SI. PSC i ICV hi han votat en contra.

Tots els partits menys PxC s’han adherit a la moció d’ICV-EUiA que rebutja la supressió d’incentius econòmics per a l’impuls de les energies renovables. “És una moció molt oportuna i necessària”, l’ha qualificat l’alcalde.

La darrera moció sobre la defensa del català a l’escola, presentada per SI i la CUP, no ha prosperat.  Ha estat desestimada, amb les vots en contra de CiU i PxC. ERC s’ha abstingut i la resta de formacions, PSC, ICV-EUiA, SI i la CUP, hi han votat a favor. Tant CiU com ERC han considerat que la proposta estava massa polititzada i que el consistori ja havia aprovat una moció semblant en un ple anterior.

Una darrera moció, entrada per urgència per ICV-EUiA, sobre mesures per evitar els desnonaments a Vic, ha estat aprovada per unanimitat, després d’assumir unes modificacions de l’equip de govern. La moció també insta el Parlament català i el Congrés espanyol a emprendre tots els canvis normatius per legalitzar la dació en pagament.

EN BREU

Vila d’Abadal ha demanat a Josep Anglada que retirés el qualificatiu de “corruptes” als sindicats. El secretari general d’UGT Osona, Cesc Poch, que estava present a la sala, ha anunciat al seu twitter que el sindicat estudiarà demandar Anglada per “injúries”. Mari Moyano (PSC) també s’ha queixat que Anglada ha qualificat els sindicats d’”inútils”. L’alcalde diu que, en aquest cas, només es tracta d’una “observació”.

L’ intendent dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya Central va fer retirar les pancartes reivindicatives dels Mossos d’Esquadra a Vic, després de saber que infringien la normativa municipal. Josep Anglada havia demanat qui mana més a Vic l’alcalde o Felip Puig?


WWW.INTERECONOMIA.COM, 05/03/2012; Vic vota en contra de una moción para no pagar impuestos a España

El Ayuntamiento de Vic no ha sacado adelante una moción para que los impuestos generales que se recaudan en el municipio, como el IVA y el IRPF, no vayan a las arcas del Gobierno central

Redacción.- El Ayuntamiento de Vic, cuyo alcalde es Vila d’Abadal, quien también es presidente de la independentista Asociación de Municipios por la Independencia, ha aprobado debatir en el próximo pleno una moción a favor de la insumisión fiscal. Hoy se había votado la medida pero sólo la CUP, ICV y SI han votado a favor de no pagar impuestos. No obstante, se debatirá la misma medida en el próximo pleno municipal. CiU ha votado en contra de la medida mientras que el PSC y PxC se han abstenido.

Tanto CiU como PxC, de Josep Anglada, han pedido que se retire la moción. Los primeros señalan que no es el momento mientras que Plataforma por Cataluña ha afirmado que "es un brindis al sol".

Por su parte, uno de los impulsores de la CUPha respondido a CiU asegurando que "ustedes no quieren hacer el camino juntos". Por su parte, ERC no se posicionó en un primer momento y afirmó que estarían dispuestos a sumarse a la insumisión si ésta se debate en el próximo pleno del ayuntamiento.

De esta forma, el Ayuntamiento no ha sacado adelante la llamada insumisión fiscal, como se aprobó en Arenys de Munt y Berga, con los apoyos dela CUP, ERC y SI.

A través de este acuerdo se insta a la Generalitat y a la Agencia Tributaria de Cataluña a establecer un protocolo de actuación y efectuar los cambios normativos necesarios para realizar los pagos de los impuestos en Cataluña.

En este sentido, siempre que sea legalmente posible el Ayuntamiento ingresará los tanto el IRPF y como el IVA a la Agencia Tributaria de Cataluña en vez de hacerlo a la Agencia Tributaria española.

La CUP argumenta que es una certeza histórica que España ha sometido "nuestro país" a un "expolio fiscal" permanente que ha penalizado el desarrollo económico y social". Además, asegura que "el dinero de los catalanes se han utilizado como arma política utilizada para perpetuar esta situación de forzada contribución a una mal llamada solidaridad".

 

WWW.E-NOTICIES.CAT, 05/03/2012; Vic demana la pena màxima per a l'etarra de l'atemptat

PxC vota a favor; CiU, PSC, ERC i ICV s'abstenen i SI vota en contra

Redacció.- L'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció de la ultradretana Plataforma per Catalunya (PxC) en la qual es reclama que l'etarra Juan José Zubeldia, responsable de l'atemptat de Vic, on van morir nou persones, "compleixi íntegrament la pena de presó". Zubeldia podria sortir durant aquest any de la presó després d'haver complert 20 dels 1.311 anys a què va ser condemnat.

La iniciativa del partit presidit per Josep Anglada ha estat aprovada als vots favorables d'aquesta formació, l'abstenció de CiU, PSC, ERC i ICV, i el vot contrari de SI. PxC ha instat que a Zubeldia se li apliqui la denonimada doctrina Parot.

Zubeldia, integrant del comando Barcelona d'ETA, va ser condemnat com a responsable de l'atemptat a la casa-caserna de la Guàrdia Civil de Vic, ocorregut el 29 de maig de 1991, quan va fer esclatar un cotxe carregat d'explosius. Tot i l'aprovació d'aquesta moció, és el Tribunal Constitucional qui ha de decidir si aquest etarra segueix en presó o pot ser alliberat durant aquest any.

WWW.EUROPAPRESS.ES, 05/03/2012; Vic aprueba que Juan José Zubieta cumpla íntegramente su condena en la cárcel

BARCELONA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -  El Ayuntamiento de Vic (Barcelona) ha aprobado en el pleno de este lunes una moción para que al etarra Juan José Zubieta se le apliquela Doctrina Parot y de esta forma cumpla íntegramente su condena en la cárcel.

Según ha informado el consistorio en un comunicado, la moción ha quedado aprobada con el voto favorable de PxC y la abstención de CiU, ERC, PSC, ICV y el voto en contra de SI.

La moción pide que "los terroristas no se puedan beneficiar de ninguna ventaja", en referencia a Zubieta, uno de los autores del atentado de Vic.

 

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 07/03/2012; El Ayuntamiento de Vic aprueba la moción de PxC instando a que el etarra Juan José Zubieta cumpla íntegramente su condena

Redacción.- El grupo municipal de Plataforma per Cataluya (PxC) en el Ayuntamiento de Vic ha presentado en el pleno ordinario celebrado este lunes una moción para que al etarra Juan José Zubieta se le aplique la “doctrina Parot” y de este modo tenga que cumplir íntegramente su condena.

La moción ha salido adelante gracias a los cinco votos de Plataforma per Catalunya. Si ha abstenido CiU, PSC, ERC e ICV, y en contra ha votado SÍ.

El presidente de PxC y portavoz del grupo municipal en el Ayuntamiento de Vic, Josep Anglada, ha sido el encargado de defender la moción. Anglada comenzó su parlamento recordando aquel fatídico 29 de mayo, donde tres etarras del comando Barcelona de ETA, entre los que se encontraba el etarra Juan José Zubieta, desfrenó un vehículo en la rampa de la casa cuartel dela Guardia Civil de Vic, hacia las 6 de la tarde, cargado con 70 kilos de explosivos y que causó nuevo muertos, entre ellos cinco menores y veintiocho heridos.

Anglada pidió a los demás grupos del consistorio vicense que “se sumen a la moción que presenta su grupo para instar al Tribunal Constitucional y al Tribunal Supremo que declare la ‘doctrina Parot’ como medida constitucional para que las personas con delitos de sangre como el etarra Juan José Zubieta se les aplique la mencionada doctrina, y de este modo tengan que cumplir la máxima pena y así evitar que reclusos con multitud de delitos gravísimos puedan salir de la prisión”.

Anglada también señaló que “los demócratas nos tenemos que mostrar contrarios a que terroristas como Zubieta que nunca se ha dignado a pedir perdón a las víctimas de los familiares se puedan beneficiar de ninguna rebaja penitenciaria”.

Al acabar el pleno, Anglada lamentó que “los grupos en representación en el consistorio vicense no hayan votado favorablemente la moción”, pero al mismo tiempo “agradeció la abstención de la mayoría de los grupos, ya que con este gesto han permitido que la moción saliese adelante gracias a los cinco votos de PxC”.

 

ACN, 05/02/2012; Prosperan les mocions de PxC

Vic.- Laura Busquets - ACN El grup majoritari, CiU, en vol presentar una altra de consensuada per l’Associació de Municipis perla Independència.

De fet, al ple d’ahir, abans d’arribar a la votació, la portaveu de CiU, Anna Erra, va demanar als impulsors de la moció, CUP, Esquerra i Solidaritat, que la retiressin i s’esperessin un mes. Georgina Rieradevall, de la CUP, s’hi va negar.

La moció va quedar rebutjada pels vuit vots en contra de CiU. Iniciativa hi va donar suport i el PSC i PxC es van abstenir. El PSC es va mostrar disposat a votar-hi a favor si es canviava el llenguatge bèl·lic, segons el seu portaveu, Jacint Raurell, de la moció.

En canvi, les mocions que sí van prosperar van ser la contrària a la reforma laboral i la que demana que s’apliqui la doctrina Parot a l’únic autor viu de l’atemptat de Vic.

Només la CUP va votar negativament a la moció contra la reforma laboral dels sindicats UGT i Comissions Obreres. Volien afegir una esmena al text, perquè l’Ajuntament no apliqui la reforma als treballadors municipals. CiU es va abstenir, però la resta de grups, fins i tot PxC, van votar-hi a favor.

També es va aprovar la moció de PxC contrària a l’alliberament de Juan José Zubieta, l’autor viu de l’atemptat de Vic, en aplicació de la doctrina Parot. Només van votar-hi a favor els cinc regidors de PxC.

El ple de Vic tomba una moció de suport a la insubmissió fiscal amb els vots en contra de CiU

Vila d'Abadal ha argumentat que el grup prefereix votar un text unitari que sorgeixi de l'Associació de Municipis per la Independència

Tot i la petició de retirada de la portaveu de CiU i del mateix alcalde, la moció ha continuat el seu procés. Fins i tot, Vila d'Abadal ha demanat a Rieradevall que acceptés retirar el text en vistes d'aprovar el que arribarà d'aquí un mes des de l'Associació de Municipis per la Independència i, irònicament, li ha dit que "si vostè vol ser la mare d'aquesta moció, ja li deixaré presentar en el proper ple, però la coordinarem i la presentarem de forma unitària perquè de no ser així, no aconseguirem res". ICV hi dóna suport i PxC i PSC s'abstenen.

Per la seva banda, PxC també ha optat per l'abstenció. Segons el portaveu al consistori, Josep Anglada, "la moció és del tot oportunista" i ha afegit que des del seu punt de vista, la proposta "no és viable".

PxC tira endavant una moció que demana que s'apliqui la 'doctrina Parot' a un dels autors de l'atemptat de la Caserna de la Guàrdia Civil de Vic

El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció presentada per PxC en què es sol·licitava que s'apliqués la 'doctrina Parot' a Juan José Zubieta, un dels etarres autors de l'atemptat de Vic de 1991 en què van morir nou persones i que va ser condemnat a 1.311 anys de presó. La moció demanava que s'apliqués la doctrina perquè Zubieta hagi de complir íntegrament la condemna. L'home podria sortir en llibertat en poques setmanes després de passar 21 anys a la presó.  Així, amb els cinc vots a favor de Plataforma per Catalunya, la proposta ha tirat endavant.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube