Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 05/04/2012; Aprovades les dues mocions que PxC ha presentat en el ple de Vic

Vic, 05/04/2012; Aprovades les dues mocions que PxC ha presentat en el ple de Vic

05/04/2012 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

L’Ajuntament de Vic condemna l’ablació genital femenina i condemna les declaracions de l’imam de Terrassa en dos mocions presentades per PxC.

Vic | Redacció.- Ple de tràmit el que és va celebrat aquets dilluns a l’Ajuntament Vic on la majoria dels punts es van aprovat amb normalitat. On hi va haver més debat ha estat al torn de les mocions i a les preguntes.

De les cinc mocions que es presentaven al Ple de Vic, dues eren de Plataforma per Catalunya (PxC), les quals van estar aprovades per CiU, PxC i ERC.

Una de les mocions presentades per PxC, sol·licitava una declaració de condemna a l’ablació genital femenina, es va aprovat amb els vots de la mateixa PxC, ERC i CiU. Hi van votar en contra PSC i Si. ICV-EUiA es van abstingut, i la CUP es va mantingut en la seva estratègia de no debatre res de PxC i no va votar (a la pràctica, es tradueix en una abstenció).

La moció defensada per la regidora de PxC, Marta Riera, va manifestar que” el nostre grup municipal de PxC, presenta aquesta moció amb l’esperit i la intenció de  conscienciar a la societat de la nostre població i en particular a la de tota Catalunya en general per dissuadir aquesta pràctica a la nostra terra demanem que s’endureixin les penes per aquest delicte, i va afegir “som conscients que existeix un protocol de la Generalitat de Catalunya però pensem que donada la dificultat del problema des del  municipi, des de la proximitat serà molt més fàcil eradicar aquet problema que per nosaltres es un autèntic despropòsit”.

El portaveu del grup municipal de PxC, Josep Anglada, va estar l’encarregat de defensar la moció on instava als imams de Vic per a què condemnessin públicament les declaracions de l'imam de la mesquita badr de Terrassa. La moció al final es va presentar conjuntament amb el grup de CiU i d’ERC. Anglada va assenyalar que “no podem permetre que aquest tipus de missatges que són discriminatoris i vulneren el principi d’igualtat i el dret a la integritat física i moral de la dona no siguin condemnats”. En aquest sentit, el líder identitari va dir que “no és la primera vegada que un imam posa exemples en els seus discursos de com copejar la dona, fets que Plataforma per Catalunya ja venim denunciant des de fa molts anys”. El líder de l’oposició també va posar de manifest el silenci que “estan mantenint els partits de l’anomenada esquerra progressista d’aquest país per no haver condemnat els sermons de l’imam de Terrassa o dels grups feministes que encara és l’hora de que manifestin la seva repulsa a les abominables declaracions”. Per acabar Anglada va recordar que “Plataforma per Catalunya hem estat els primers en presentar-nos com acusació particular contra l’imam de Terrassa”.

PxC es va sumar a la moció on es demanava a l’ACM que lliures els seus comptes, entre els anys 2003 i 2011, a la Sindicatura de comptes de la Generalitat. L’únic partit que no hi va donar suport va estat CiU. En aquest sentit Anglada va dir que “ningú pot posar en dubte que els escàndols protagonitzats per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) darrerament ha generat alarma social” afegint que “les ombres de la corrupció tornen a afectar a Convergència (CDC) amb prou feines un any després de tornar al Govern de la Generalitat”. I va concloure manifestant que “alts dirigents de CDC, com el Sr. Oriol Pujol, vinguessin a Vic a defensar en un acte amb els caps de llista comarcals de CiU actituds irresponsable i vergonyosa de dirigents d’aquest partit”.

Pel que fa a la moció presentada per CiU i ERC sobre la Insumissió Fiscal PxC es va abstenir. Per Anglada “aquesta és una moció que s'allunya com hem dita altres vegades de la nostra síntesis ideològica i que no deixa de ser un brindis al sol”.

Un altre moció que va prospera va ser la dels afectat  per la contractació de participacions preferents emeses per diverses entitats financeres. La regidora de PxC, Marta Riera, va dir que “des de PxC som plenament conscients del greu problema que aquesta entre cometes estafa legal ha perjudicat a milers de ciutadans catalans, i per tant, som plenament conscients per les desenes de trucades que ha rebut PxC a diferents municipis de Catalunya de ciutadans que es senten perjudicats i estafats”, afegint que “des de PxC ens fem ressò de la preocupació expressada per les persones afectades per aquestes participacions preferents que, de sobte, s’han trobat sense poder recuperar els estalvis invertits en aquesta figura econòmica”.

En acabar Marta Riera, va dir que “PxC lamentem que les entitats financeres deixin en situació força precària a ciutadans d'edat avançada, i alertem de la gravetat d'un problema que s’estén a tota mena de clients”.

En quan les mocions presentades per els antisistemes de la CUPhan estat rebutjades totes dues. Per Anglada aquetes mocions “son demagogues i en sentit bolxevics.

En el torn de preguntes el grup municipal de Plataforma per Catalunya, en va fer un total de set, on es va interessar per el dèficit de la UVIC, el mal estat de l’edifici de la Renfe de Vic, per la fira del formatge, per l’actitud violenta d’alguns immigrants i pel mal estat d’algunes voreres entre d’altres. 

PxC

Vic, 05 d’abril de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL9NOU, 05/04/2012; PÀG. 6, 7 i 10 El ‘festeig’ entre l’equip de govern i PxC es va tornar a evidenciar, així com el distanciament vers la CUP.

Vic ressuscita el debat dels sous dels regidors arran de l’increment

de dedicació de Xavier Farrés. El regidor de Benestar i Família passa del 50% al 90% de dedicació i cobrarà 46.953 euros anuals

 Vic.- Josep Comajoan.-  La modificació, aprovada al ple de dilluns, va ressuscitar el debat sobre els sous dels regidors. De fet, només CiU i ERC, els dos grups de govern, i el que cada vegada més sembla el seu soci de facto, PxC, van votar-hi a favor.

Alguns grups de l’oposició van criticar que, si hi havia tanta feina, es deixés la dedicació en el 90%, ja que això obria la possibilitat que es poguessin fer altres feines fora de l’Ajuntament. “N’hi havia un que es reserva el 10% restant per anar a cantar, i hi feia alguna altra cosa”, va ironitzar Josep Anglada (PxC), referint-se a Xavier Solà. Vila d’Abadal, en canvi, va defensar el 90% de dedicació, més en els professionals liberals, com Farrés, que és metge, ja que si deixen totalment la seva feina “al cap de quatre anys els costa molt recuperar els clients”.

Més enllà de la ironia sobre Solà, el discurs més sorprenent va ser el d’Anglada, que en l’anterior mandat s’havia caracteritzat per criticar amb

molta duresa els sous alts dels regidors de l’Ajuntament. Dilluns va ser ell qui va argumentar que “si hi ha més dedicació, hi ha d’haver més sou”.

“Potser serem la universitat de la Catalunya Central”

Josep M. Arimany (CiU), regidor de Ciutat del Coneixement, va desvetllar en el ple de dilluns que “potser serem la universitat de la Catalunya Central”. Ho va dir en resposta a una pregunta de Marta Riera (PxC) sobre si l’alcalde s’estava cuidant prou de la UVic davant les últimes informacions sobre la seva situació econòmica. “No havia vist mai un alcalde tan implicat amb la Universitat de Vic com l’actual”, va assegurar Arimany, que va tranquil·litzar Riera, en el sentit que “s’ha arribat a una situació d’equilibri pressupostari”, i que l’alcalde se n’està cuidant tant que, tal com s’havia demanat amb la boca petita en alguna ocasió, davant l’escepticisme de Manresa, pot arribar a ser la universitat de referència a la Catalunya Central.

CONSTI EN ACTA

contra l’ablació genital femenina CiU, ERC i PxC van votar a favor d’una moció de condemna de l’ablació genital femenina que es practica en algunes cultures i que havia presentat PxC. PSC i SI hi van votar en contra; ICV es va abstenir, i la CUP no va votar.

Fuentes a Bòsnia Joan Carles Fuentes (PxC) no va ser al ple de dilluns, ja que segons va explicar Josep Anglada és a Bòsnia “promocionant productes alimentaris catalans”.

CIU, ERC I PXC JA PRESENTEN MOCIONS CONJUNTES

Es tracta d’un text de suport a les accions del fiscal contra l’imam de Terrassa

La relació entre l’equip de govern i PxC, enfrontats i que semblava sense solució en l’anterior mandat, viu un moment dolç. No només es donen suport mutu a les mocions que presenta cadascú, amb un Josep Anglada desconegut que fins i tot en algun moment parla com si fos el portaveu del govern, sinó que a més ja en presenten conjuntament. Va ser el cas del ple de dilluns, on CiU, ERC i PxC van presentar una moció conjunta donant suport a les accions de la fiscalia contra l’imam de Terrassa, que fa uns dies va ser denunciat pels Mossos per unes declaracions contra la igualtat entre l’home i la dona. Fins al punt que hauria justificat la violència de l’home cap a la dona i hauria criticat durament les lleis espanyoles que protegeixen la dona en aquests casos. La moció venia a ser una alternativa a una de més dura que PxC havia presentat a l’última junta de portaveus, i que finalment el grup de Josep Anglada va accedir a retirar. Sigui com sigui, més enllà d’un to més conciliador usat poc abans per Joan López (ERC), el que va fer servir Josep Anglada va ser més propi del seu discurs habitual, condemnant no només les paraules de l’imam de Terrassa, sinó tots els grups progressistes i el seu “bonisme” que, segons ell, “han portat a ser tolerant amb l’islamisme radical”. La moció es va aprovar, malgrat les paraules d’Anglada, amb els vots no només de CiU, ERC i PxC, sinó també d’ICV i SI, que no es van estalviar de criticar que el text es presentés forçats pel que prèviament havia entrat el grup d’Anglada. El PSC es va abstenir i la CUP, com en totes les mocions presentades per PxC, no va votar. La moció insta la comunitat musulmana a treballar amb l’Ajuntament en pro dels valors democràtics i de convivència. ICV hi va fer afegir una referència a les altres confessions religioses.

CIU ARA APROVA UNA MOCIÓ PER LA INSUBMISSIÓ FISCAL CALCADA DE LA QUE VA REBUTJAR FA UN MES

Ara sí. L’Ajuntament de Vic va aprovar la moció per la insubmissió fiscal.

La moció es va aprovar amb els vots de tots els grups del consistori, excepte el PSC i PxC, que es van abstenir. “Aquesta moció ja cansa i, a més, és un brindis al sol”, va proclamar Josep Anglada (PxC).

Els altres grups treuen mèrit a la campanya dels aliments de la CUP de Vic i els tomben altre cop la moció

“Vostès no són el Robin Hood de la ciutat de Vic”, va dir Ballana a la

CUP. El treball de camp i el posterior reportatge, però, no van fer canviar d’opinió els altres grups. La moció va tornar a tenir els mateixos vots: a favor, la CUP i ICV-EUiA; abstenció de PSC i SI, i vot en contra de CiU, ERC i PxC.

 

WWW.EL9NOU.CAT, 02/04/2012; L'Ajuntament de Vic demanarà a l'ACM que porti els seus comptes a la Sindicatura

Es va aprovar al ple d'ahir amb els vots de tota l'oposició i l'abstenció de CiU.

Laura Busquets.- ACN.- L'Ajuntament de Vic demanarà a l'Associació Catalana de Municipis que porti els seus comptes a la sindicatura, després de les suposades irregularitats comeses per Josep Maria Matas i Xavier Solà. És el que demanava una moció del PSC que es va aprovar en el ple d'ahir amb els vots de tots els grups, tret de Convergència i Unió, que es va abstenir.

L’ex tinent d’alcalde de Vic i actual secretari general de Cultura, Xavier Solà, ha de comparèixer dimecres al Parlament per donar explicacions sobre la seva tasca de cap dels serveis jurídics a l’ACM.

De nou al ple de Vic, ahir es va aprovar, finalment, la moció favorable als impulsors de la insubmissió fiscal. El PSC, que va qualificar de plagi la moció de l'equip de govern, i la Plataforma per Catalunya es van abstenir en aquesta votació. Des de PxC, Josep Anglada, s’ha manifestat en el mateix sentit i ha afirmat que a l'ajuntament i al Consell Comarcal ja s'ha mantingut la mateixa discussió tres vegades.

En el ple d’ahir es va evidenciar, de nou, el flirteig entre el govern i Plataforma per Catalunya. Convergència i Unió i Esquerra Republicana van aprovar una moció contra l'imam de Terrassa presentada conjuntament amb Plataforma per Catalunya, i van donar suport al grup de Josep Anglada en una altra moció contra l'ablació genital femenina.

Plataforma per Catalunya va votar a favor de l'augment de dedicació i sou del regidor Xavier Farrés. Anglada va defensar l'increment de dedicació i de sou del regidor de Benestar i Família, Salut i Joves, Xavier Farrés, que passa a tenir una dedicació del 90 per cent, i a cobrar uns 47.000 euros bruts anuals. El discurs d’Anglada, tal com ell mateix admetia, poc té a veure amb la bel·ligerància que havia mostrat en l'anterior mandat respecte a les retribucions de l'equip de govern.

Després, Convergència i Esquerra van donar suport a la Plataforma, demanant-li que retirés dos punts, en la moció que condemnava l'ablació genital femenina.

També es va tombar per segon cop la moció de la CUP perquè els supermercats no llencin menjar en bon estat als contenidors.

La moció no va prosperar. Hi van votar en contra Convergència i Unió, Esquerra Republicana i  Plataforma per Catalunya. El PSC i Solidaritat es van abstenir, mentre que Iniciativa tot i els retrets hi va acabar donant suport.


WWW.TARONJADIGITAL-OSONA.CAT, 02/04/2012; L'Ajuntament de Vic aprova una moció en suport a la insubmissió fiscal un mes després que CiU en tombés una d'igual

CiU, ERC, CUP, SI i ICV hi han votat a favor, mentre que PSC i PxC s'hi han abstingut

Vic (ACN).- L'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció en suport a la insubmissió fiscal després que ERC, CUP i SI proposessin al plenari del mes de març un text que s'expressava en el mateix sentit. A diferència del que va passar ara fa un mes, la moció, presentada aquest dilluns per l'equip de govern (CiU i ERC), ha obtingut el vot favorable de CiU perquè es tracta d'un text unitari que ha sortit a proposta de l'Associació de Municipis per la Independència que el mateix alcalde presideix. Durant el debat, tant Vila d'Abadal com la portaveu de la CUP s'han acusat mútuament de voler acaparar el protagonisme a l'hora de liderar la proposta. Tots els grups hi han votat a favor, excepte PSC i PxC que s'han abstingut

WWW.ELTER.NET, 03/02/2012; L'Ajuntament de Vic aprova una moció en suport a la insubmissió fiscal

 Vic, | ACN – L’Ajuntament de Vic ha aprovat una moció en suport a la insubmissió fiscal després que ERC, CUP i SI proposessin al plenari del mes de març un text que s’expressava en el mateix sentit. A diferència del que va passar ara fa un mes, la moció, presentada aquest dilluns per l’equip de govern (CiU i ERC), ha obtingut el vot favorable de CiU perquè es tracta d’un text unitari que ha sortit a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència que el mateix alcalde presideix. PxC que s’ha abstingut.

Des de PxC, Josep Anglada, ha afirmat que a l’ajuntament i al Consell Comarcal ja s’ha mantingut la mateixa discussió tres vegades.

WWW.OSONA.COM, 02/04/2012; Vic s'apunta, ara sí, a la proposta d'insubmissió fiscal

El ple aprova una moció de l’equip de govern, a instàncies de l’Associació de Municipis per la Independència. Fa un mes, el mateix consistori en va refusar una de semblant. L'augment de sou de Xavier Farrés, els comptes de l'ACM, l'imam de Terrassa i els aliments en bon estat que llencen els supermercats, altres temes de la sessió.

Vic.- Pere Pratdesaba.- L’Ajuntament de Vic, en el ple celebrat aquest migdia, ha aprovat una moció de suport a la insubmissió fiscal, presentada per l’equip de govern (CiU i ERC), a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que presideix l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal. Avui, ha estat aprovada amb els vots de la CUP, SI, ICV-EUiA i ERC. El PSC i PxC s’han abstingut.

La sessió ha tornat a ser maratoniana, i ha durat quatre hores i mitja, amb molts punts de tràmit i uns debats interminables sobre algunes qüestions de dubtosa vinculació amb la ciutat. Entre aquestes, les dues mocions que ha presentat PxC, i que s’han aprovat, sobre l’ablació i l’imam de Terrassa. Aquesta última, ha estat retirada per PxC, que la presentava individualment, a instàncies de l’equip de govern i, finalment, ha estat portada al ple conjuntament per ERC, CiU i PxC.

El ple també ha aprovat una moció del PSC on s’insta l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a lliurar els comptes, entre els anys 2003 i 2011, per tal que es facin públics i es pugui determinar si hi ha hagut alguna irregularitat en la gestió de Xavier Solà i Josep M. Matas. Tots els partits hi han donat suport, menys CiU, que s’ha abstingut.

Entre els punts aprovats a l’ordre del dia, destaquen la modificació definitiva dels estatuts de l’ImpeVic, l’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa Alcover de teatres, l’augment de sou i dedicació del regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés, una modificació del pressupost de 347.579 euros i l’assumpció per part de l’Ajuntament del manteniment dels serveis d’informàtica.


Els sous tornen a escena

Després de la congelació durant els últims anys i la reducció del 15% dels salaris dels sous dels regidors, ara fa uns mesos, la qual cosa ha significat, segons l’alcalde, “una reducció del 40%” en cinc anys, semblava que el tema estava ben aparcat. Ha tornat.

El motiu ha estat la modificació de la dedicació (del 50 al 90%) i del sou de Xavier Farrés (CiU), ja que la seva regidoria de Benestar i Família li ha comportat un augment de feina important. Això significa que Farrés cobrarà uns 33.000 euros nets, o sigui, 2.762 euros mensuals.

Tot i així, alguns portaveus, com Jacint Raurell han demanat que es votessin els dos punts per separat, a la qual cosa l’alcalde s’ha negat. Finalment, s’ha aprovat amb els vots d’ERC, CiU i PxC. PSC i ICV-EUiA s’han abstingut. La CUP i SI hi han votat en contra.

Unes descafeïnades mocions de PxC

Si la moció sobre la insubmissió fiscal ha tingut algun toc surrealista, les dues mocions que ha presentat PxC no han estat menys. Les dues propostes, degudament refiltrades, han estat aprovades amb el vot de l’equip de govern.

La primera moció de PxC instava a condemnar l’ablació genital femenina i que l’Ajuntament iniciés un protocol d’actuació. Una pràctica de la que no es coneixen massa casos, només alguns aïllats, segons Farrés (a la moció enlloc es manifesta). El regidor de Benestar i Família ha dit que el protocol ja estava establert i, per tant, si retiraven aquest punt de la moció hi donarien suport. PxC l’ha retirat i la iniciativa, ben escuada, amb només la condemna, s’ha aprovat amb els vots de la mateixa PxC, ERC i CiU. Hi han votat en contra PSC i SI. ICV-EUiA s’ha abstingut, i la CUP s’ha mantingut en la seva estratègia de no debatre res de PxC i no ha votat (a la pràctica, es tradueix en una abstenció).

Més entretinguda ha estat la segona moció de PxC que ha patit un procés de transformació digne d’estudi. La iniciativa original, que ha presentat la formació d’Anglada, era simple: instar els imams de la ciutat a condemnar “públicament i sense embuts” les declaracions de l’imam de la mesquita de Badr de Terrassa, on presumptament s’incitava a la violència contra les dones i a la discriminació de gènere.

L’equip de govern, com fa sovint amb algunes mocions de PxC que considera que puguin ser susceptibles de polèmica, ha demanat abans del ple a PxC que retirés la proposta i que en presentessin una de conjunta que tindria l’aprovació assegurada. La formació d’Anglada hi ha accedit i s’ha presentat un nou document per via d’urgència. El contingut, però, era totalment diferent: desapareixia la demanda als imams i es substituïa per un suport a la investigació de la Fiscalia, a  l’Institut Català de les dones i l’Ajuntament de Terrassa en la seva acusació particular. També es demanava a les entitats musulmanes de Vic a treballar conjuntament per eradicar aquest tipus de missatge de Vic.

“És una moció integradora i institucional. No volem que cap formació s’hi senti exclosa”, ha dit Joan López (ERC). Tan integradora que ICV-EUiA s’ho ha agafat al peu de la lletra i ha demanat que la demanda a les entitats musulmanes es fes extensiva a totes les altres religions de la ciutat. López ho ha acceptat.

Finalment s’ha aprovat la moció amb els vots de tots els partits, menys PSC, que s’ha abstingut, i la CUP, que no ha votat. Una moció força original: es reproven les paraules d’un imam d’un indret fora de la comarca i es demana a entitats de la ciutat com el Centre Islàmic, Bisbat de Vic o testimonis de Jehovà que ajudin a que això no passi a Vic. Algú, de veritat, es creu que els tres quarts d’hora de debat de la moció hauran servit per alguna cosa?

ACM, ‘corralito’, cooperatives i aliments a les escombraires

Tots els partits, menys CiU, han donat suport a la moció del PSC on es demana que l’ACM lliuri els seus comptes, entre els anys 2003 i 2011, a la Sindicatura de comptes de la Generalitat per procedir a la seva auditoria i pública difusió. La proposta té l’objectiu d’aclarir les presumptes irregularitats de Xavier Solà i Josep M. Matas, que ha denunciat el diari El País.

Tots els partits de l’oposició han coincidit en demanar transparència i que s’aclareixi tot plegat, ja que encara que l’ACM sigui una entitat privada està formada per ajuntaments. ERC s’ha afegit a la demanda després de sol·licitar que es retiressin els noms de les persones implicades, a la qual cosa el PSC ha accedit. PxC comparteix l’esperit de la moció, però ha matisat que Fiscalia ja estava actuant.

Només ha rebut el suport d’ICV-EUiA. PxC i SI hi han votat en contra i ERC, PSC i CiU s’han abstingut.

EL PLE, EN BREU
L’Ajuntament s’haurà de plantejar el futur del Lactium. Els formatgers no estan descontents amb la seva inclusió al Mercat, Així ho ha fet saber Josep Anglada al ple però menys contents que abans. El problema del Lactium és el finançament li han respòs.

“No havia vist mai un alcalde tan implicat amb la Universitat de Vic”, diu Josep Arimany (CiU). Referent una pregunta de Marta Riera

Cristina Gayoso, s’ha interessat per les arrels dels arbres del carrer Mercè Rodoreda estan malmetent el terra, però no dificulten les conduccions de l’aigua i gas.

Josep Anglada ha preguntat sobre una agressió d’un veí ghanès a la seva dona va acabar amb l’home a la presó. El seu fill va ser atès pels Serveis Socials i se’l va assignar a una família tutelada. Sis homes ghanesos no van veure amb bons ulls que no s’adjudiqués el nen a algú de la comunitat i van presentar-se a l’escola Sínia per demanar explicacions. La conversa va derivar en uns aldarulls on va haver d’intervenir la Guàrdia Urbana. El resultat, un agent ferit i un ghanès detingut.

WWW.DIRECTE.CAT, 02/04/2012; L'Ajuntament de Vic, amb la insubmissió fiscal

Ha aprovat una moció en suport a la insubmissió fiscal amb el suport de CiU, ERC, CUP, SI i ICV, mentre que PSC i PxC s'hi han abstingut

Redacció.-  L'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció en suport a la insubmissió fiscal després que ERC, CUP i SI proposessin al plenari del mes de març un text que s'expressava en el mateix sentit. A diferència del que va passar ara fa un mes, la moció, presentada aquest dilluns per l'equip de govern (CiU i ERC), ha obtingut el vot favorable de CiU perquè es tracta d'un text unitari que ha sortit a proposta de l'Associació de Municipis per la Independència que el mateix alcalde presideix. Durant el debat, tant Vila d'Abadal com la portaveu de la CUP s'han acusat mútuament de voler acaparar el protagonisme a l'hora de liderar la proposta. Tots els grups hi han votat a favor, excepte PSC i PxC que s'han abstingut.

 

WWW.ACN.CAT, 02/04/2012; CiU, ERC, CUP, SI i ICV hi han votat a favor, mentre que PSC i PxC s'hi han abstingut

CiU, ERC, CUP, SI i ICV hi han votat a favor, mentre que PSC i PxC s'hi han abstingut

Vic (ACN).- L'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció en suport a la insubmissió fiscal després que ERC, CUP i SI proposessin al plenari del mes de març un text que s'expressava en el mateix sentit. A diferència del que va passar ara fa un mes, la moció, presentada aquest dilluns per l'equip de govern (CiU i ERC), ha obtingut el vot favorable de CiU perquè es tracta d'un text unitari que ha sortit a proposta de l'Associació de Municipis per la Independència que el mateix alcalde presideix. Durant el debat, tant Vila d'Abadal com la portaveu de la CUP s'han acusat mútuament de voler acaparar el protagonisme a l'hora de liderar la proposta. Tots els grups hi han votat a favor, excepte PSC i PxC que s'han abstingut.

 

WWW.EUROPAPRESS.ES, 02/04/2012; Vic aprueba una moción de CiU y ERC para pagar impuestos sólo a Catalunya

Barcelona.- EuropaPress.- El Ayuntamiento de Vic (Barcelona) ha aprobado este lunes, con los votos a favor de CiU, ERC, SI, ICV y la CUP y las abstenciones de PSC y PxC, una moción para sumarse a la campaña de insumisión fiscal que ya han secundado varios municipios catalanes para dejar de pagar impuestos al Estado y pagar sólo a la Agencia Tributaria de Catalunya.

La moción insta al Govern a "establecer un protocolo de actuación" que permita a los ayuntamientos catalanes realizar el pago de impuestos a la agencia catalana, y así ingresar cuando sea posible los importes relativos al IRPF y el IVA.

 

WWW.ELSINGULAR.CAT, 02/04/2012; Insubmissió fiscal a Vic, ara sí

 Redacció.-  L'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció en suport a la insubmissió fiscal, amb els vots a favor de CiU, ERC, CUP i SI, mentre que PSC i PxC s’han abstingut.

Fa un mes que la proposta havia estat presentada per ERC, CUP i SI, però no va prosperar perquè els vuit regidors de CiU hi van votar en contra. Ara, en canvi, ha estat la federació nacionalista qui ha presentat la moció, juntament amb ERC, argumentant que el d’ara és un text unitari, que ha sortit a proposta de l'Associació de Municipis per la Independència que el mateix alcalde presideix.

Durant el debat, tant Vila d'Abadal com la portaveu de la CUP s'han acusat mútuament de voler acaparar el protagonisme a l'hora de liderar la proposta. Tots els grups hi han votat a favor, excepte PSC i PxC que s'han abstingut.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube