Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 11/06/2012; PxC assisteix a la Processó de Corpus de Vic

Vic, 11/06/2012; PxC assisteix a la Processó de Corpus de Vic

11/06/2012 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Anglada acompanyat de la seva esposa i dels regidors de PxC de l’Ajuntament de Vic, assisteix a la celebració de l’eucaristia a la Catedral de Vic i a la Processó de Corpus que ha estat presidida pel bisbe de Vic Romà Casanova.  

Vic | Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC) i regidor a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, va participat aquest diumenge acompanyat per la seva esposa i pels demés regidors de PxC de l’Ajuntament de Vic, Marta Riera, Pilar Catalán i Cristina Gayoso a la celebració de la festa del Corpus que ha estat precedida per una missa que ha omplert de gom a gom la catedral i que ha oficiat el bisbe Romà Casanova.

El recorregut de la Processó va començar a l’Interior de la catedral, plaça de la Catedral, plaça del Bisbe Oliva, carrer del Cloquer, carrer Baixada de l’Eraime, plaça de la Pietat, carrer del P. Xifré, carrer Cardona, plaça del Paradís, plaça del canonge Collell, carrer d’en Canyelles, plaça de sant Felip, carrer de l’Escola, plaça del bisbe Oliba, plaça de la Catedral, interior de la Catedral. L’acte es va acabar amb el simbòlic Ball de l’Àliga davant de les autoritats eclesiàstiques i pollítiques.

A continuació, Anglada va assistir  al repic de campanes que s’ha fet arreu del país en honor de  la commemoració del 110è aniversari de la mort del poeta  Mossèn Cinto Verdaguer. L’acte ha consistit amb la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec de dues corals locals, al peu del campanar de la catedral.

En acabar els actes el líder identitari va manifesta que “sempre és agradable veure la Catedral de Vic plena de gom a gom a la celebració de la eucaristia”, i va afegit “que com a vigatà i cristià que sóc, és un honor poder assistir cada any  a la Processó de Corpus que es celebra a Vic”.  

PxC

Vic, 11 de juny de 2011    

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 11/06/2012; Vic celebra el Corpus

La processó recorre els carrers del nucli antic.

Vic.- Redacció.-  La festa del Corpus s'ha celebrat a Vic durant aquest cap de setmana. L'acte principal del programa ha estat la processó del diumenge, que ha estat precedida per una missa que ha omplert de gom a gom la catedral i que ha oficiat el bisbe Romà Casanova.

La processó ha recorregut els carrers del nucli antic. Entre els assistents, alguns dels regidors de l'Ajuntament, com Xavier Farrés, Montserrat Rovira i Josep M. Arimany, de CiU, i Josep Anglada, Marta Riera, Pilar Catalán i Cristina Gayoso, de PxC.

A la celebració no hi van faltar les tradicionals catifes de flors. L'acte es va acabar amb el Ball de l'Àliga.

WWW.EL9NOU.CAT, 12/06/2012; Unes 200 persones a la processó de Corpus de Vic

Vic.-  Redacció.- Darrere del bisbe, van desfilar les autoritats civils, encapçalades per Josep Maria Arimany. Hi havia tres regidors de CiU i quatre de la PxC.

Després de la missa, pels volts de les 6 de la tarda, el bisbe de Vic, Romà Casanova, sortia de la catedral sota pal·li, portant la custòdia del Santíssim. Començava així la processó de Corpus, la setena des que el 2005 es va recuperar el seguici pels carrers del nucli antic de Vic després d'un quart de segle de fer-se dins del temple.

Unes 200 persones van formar la comitiva, que alternant el cant i el silenci va recórrer diferents carrers del centre històric. Ho van fer sense el públic que altres vegades havia esperat la processó. Al capdavant, hi anaven dos dels tres personatges de la família Cap de Llúpia i l'Àliga, a més dels portadors dels diferents estendards de gremis i entitats de Vic.

La comitiva va tornar a la plaça de la Catedral, per trepitjar de nou la catifa de flors i presenciar el ball de l'Àliga, ja sense dos dels regidors de CiU entre les autoritats. Va ser pràcticament l'únic element de la part civil de la festa, un complement que havia tingut més força en altres edicions. La litúrgia va acabar a l'interior de la catedral.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube