Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 01/07/2012; PxC, també marca el full de ruta en el ple del Consell Comarcal d’Osona

Vic, 01/07/2012; PxC, també marca el full de ruta en el ple del Consell Comarcal d’Osona

01/07/2012 - Vic

Veure vídeo ple 

 

COMUNICAT DE PREMSA DE PREMSA DE PLATAFORMA PER  CATALUNYA (PxC)

Vic | Redacció.-  El ple del Consell Comarcal, que es va celebrar aquest passat dimecres, s’hi varen viure alguns moments de tensió.  Un dels punts claus va ser quan Josep Anglada va acusar l’equip de govern de “fer demagògia en la moció contra les retallades als discapacitats de la Comarca”.

Anglada, va entrar la moció en la Junta de Portaveus i a les hores va ser quan a l’equip de govern se li va ocórrer de presentar-ne també una. Anglada, al defensar la seva moció va dir que “l’equip de govern no van pensar en els discapacitats de la Comarca fins que Plataforma per Catalunya va portar aquesta moció”, per assenyalar que “seran vostès qui quedarà en evidencia davant la gent i davant la premsa”.

L’altre punt va ser en el torn de precs i preguntes quan PxC va formular una bateria de preguntes fins un total de 35 sobre la Fundació Habitatge.

El portaveu de PxC, Josep Anglada, va posar sobra la taula un reguitzell de preguntes sobre la Fundació Privada Habitatge i Serveis d’Osona. Per el Conseller Anglada, “aquesta fundació va malgastar uns 300.000 euros en quatre anys sense haver aconseguit res de res”.

Sobre aquesta Fundació actualment inactiva, Josep Anglada ja se’n havia fet ressò el ple passat però després de rebre l’ informació que li van donar Anglada va assegurar que “li havien quedat dubtes i per aquest motius va formular les 35 preguntes”.

Sobre la moció que va presentar l’equip de govern sobre la ILP, el Conseller Sánchez va assenyalar que “PxC se suma a aquesta moció perquè entenem que les lleis actuals sobre desnonaments hipotecaris son absolutament antisocials, injustes i obsoletes”.

PxC

Vic, 01 de juliol de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 9 NOU, 29/06/2012; PÀG. 7 La PxC fa 35 preguntes al ple del Consell d’Osona sobre la Fundació Habitatge

Vic.- A.D. El portaveu de PxC, Josep Anglada, va capitalitzar el final del ple d’aquest dimecres al Consell d’Osona amb un reguitzell de preguntes sobre la Fundació Privada Habitatge i Serveis d’Osona. Aquesta Fundació, impulsada pel Consell i l’ales hores Caixa Manlleu, es va posar en marxa l’any 2008 per promoure habitatge públic i construir, també, dues residències per a gent gran. Hi treballaven Josep Munmany i Josep Paré. A l’hora de la veritat, la crisi va frenar la concreció física dels projectes de la Fundació.

Això, segons Anglada, va ser malgastar diners. “Com es van malgastar uns 300.000 euros en quatre anys sense haver aconseguit res de res?”, va preguntar Anglada enmig d’un discurs en què va formular amb vehemència fins a 35 preguntes.

PxC ja s’havia interessat  en un ple anterior per aquesta Fundació, ara inactiva. L’equip de govern li va contestar per escrit al mes d’abril. Anglada, però, diu que li van quedar dubtes. I per això va fer 35 preguntes. Li va respondre Miquel Arisa, del PSC. Arisa, també contundent, li va dir que, com que eren moltes preguntes, les contestarien per escrit, però que trobava curiós que demanés aquesta informació quan, cada any, amb l’aprovació del compte general s’hi adjunta una memòria en què es detalla tota l’activitat de la Fundació. “Ho ha tingut any a any a la seva disposició. Li devia passar per alt”, li va dir amb ironia. A l’anterior mandat, ERC, aleshores a l’oposició, també havia qüestionat la Fundació encara que amb un to més suau. Al ple d’aquest dimecres cap dels consellers d’ERC va obrir boca.

 

EL 9 NOU, 29/06/2012¸PÀG. 12 Un tema, dues mocions

La disminució d’ajuts de l’Estat als discapacitats origina dues mocions al Consell d’Osona

Vic.- A.D. La disminució d’ajuts de l’Estat per a les persones amb discapacitat va originar, al ple d’aquest dimecres del Consell d’Osona, dues mocions. Una de la PxC, que només va obtenir els vots dels seus dos consellers –la CUP es va absentar de la sala–, i una segona del govern, que es va aprovar per unanimitat. Els textos, com van reconèixer totes les parts, eren assumibles, però els grups van votar en contra de la de la PxC per donar suport a la del govern, el text de la qual havia estat consensuat amb les entitats afectades.

PxC va utilitzar-ho per dir als altres grups que quedaven en evidència; el govern, i especialment contundent va ser Jaume Mas, va retreure a Anglada que volgués treure profit d’un cas en què tothom és sensible.

 

Opinió: El 9 NOU, PÀG. 27; Quatre anys de cobrar per res

Josep Anglada i Rius, conseller comarcal Vic

Si el Sr. Josep Munmany hagués treballat en una empresa privada entre 2008 i 2011 en lloc de fer-ho al Consell Comarcal d’Osona, l’haurien acomiadat de manera fulminant. Més ben dit, ni l’haurien contractat. Segons el mateix Consell, ell i un seu ajudant van gastar i en bona part van percebre un pressupost proper als 300.000 euros des de 2008 amb un resultat totalment negatiu: zero resultats. El seu ajudant és socialista, cosa que indica el grau d’amiguisme entre CiU i PSC, ja que el Sr. Munmany i el seu ajudant van ser contractats a dit, enxufats. Mentre molts perdien la feina, a aquests dos els enxufaven.

Tan enxufats que van crear per a ells una feineta que el Consell mai no havia tingut ni hi havia cap raó per tenir. Ja es veu que amb els diners públics alguns polítics fan molts disbarats.

El Sr. Munmany dirigia (?) una fundació que, segons diu el Consell, tenia per finalitats no la construcció sinó “la coordinació, gestió i explotació d’habitatges” en règim de lloguer i de protecció oficial. La coordinació, la gestió i l’explotació de què? Si no hi havia ni hi ha hagut mai res. També s’havia de dedicar a “la prestació de serveis assistencials, residències i habitatges tutelats”. Res de res. Pura xerrameca per amagar uns sous, autèntic objectiu de la Fundació. Per què escric això? Perquè, sempre segons els documents del Consell, pràcticament tot el pressupost es gastava en sous i Seguretat Social, i l’últim any s’hi va gastar el cent per cent.

El Consell explica aquestes coses i també en dissimula d’altres. Reconeix el fracàs de la Fundació, però parla de dos intents, que en diu “procesos contractuals”. Només dos intents en quatre anys i fracassats és un balanç molt depriment, d’una relació cost-benefici igual a zero. El primer va fallar perquè, de cop, van descobrir que havia esclatat la bombolla immobiliària, de forma que van ser més lents que Zapatero, i també per l’aparició de restriccions a l’habitatge de protecció oficial; i el segon, no per la crisi ni les restriccions, sinó perquè tan sols es va presentar una oferta que es veu que no reunia els requisits. Ja és mala sort.

Si sobraven pisos per tots cantons, per què no van dissoldre la Fundació? Per què? Perquè l’objectiu no eren els pisos sinó els sous.

Diu el Consell que aquests processos havien de fer-se sobre “drets de superfície”, el primer propietat d’un Ajuntament i el segon no se sap de qui, ja que es despatxa amb un genèric “titularitat pública”. En aquests casos, se suposa que l’Ajuntament i la “titularitat pública” haurien pres l’acord corresponent per alienar aquells drets de superfície, que són drets reals de propietat, però no s’indica. Cosa que fa sospitar que no. Tampoc se sap que el Consell o la Fundació hagués acceptat aquells drets. Existeix escriptura notarial? Alguna inscripció al Registre de la Propietat? No ho sembla. Tot plegat sí sembla un bluf, una fantasmada, una excusa per justificar uns sous. Uns sous pagats amb diner públic.

I això, en uns anys com els actuals, amb tanta gent que perd la feina o no en troba, és pitjor que un escàndol. Potser és legal, però és immoral. I una pífia enorme. Per això des de PxC ho volem denunciar als ciutadans i recomanem als de CiU i als del PSC que s’ho facin mirar, especialment els de CiU, que ja arrosseguen altres afers.

El Sr. Munmany i el seu ajudant poden anar amb el cap alt? No haurien de tornar aquells sous?

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube