Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 18/09/2012; Plataforma per Catalunya vota en contra al Ple de Vic per la creació d’un Estat propi a Catalunya

Vic, 18/09/2012; Plataforma per Catalunya vota en contra al Ple de Vic per la creació d’un Estat propi a Catalunya

18/09/2012 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Amb una intervenció sensacional, el president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, treu les vergonyes a la casta política davant la cúpula d’ERC, assenyalant que “la independència no és bona per Catalunya”. 

Vic | Redacció.-  Amb una sala de plens plena a vessar, El president de Plataforma per Catalunya (PxC), i cap de l’oposició vigatana, Josep Anglada, ha estat qui ha defensat en nom del grup municipal de PxC, les tres mocions que aquest dilluns s’han debatut en el plenari municipal.

El líder identitari va defensar primer una moció conjunta de tots els grups municipals  contra la liberalització dels horaris comercials. Anglada va manifestar  que “es tracta d’un llei nefasta pel comerç de casa nostra i que donarà via lliure a la llibertat d’horaris comercials suplint així les competències del nostre propi govern, afegint que “això suposarà endurir les condicions laborals, especialment de les dones ja que més del 70% de persones que treballen en el comerç son dones”. El líder identitari va concloure alertant que “no podem tolerar més la ruïna del nostre comerç el qual ja es veu prou afectat per els grans basars xinesos i de paquistanesos.

Tot seguit, el portaveu de PxC, Josep Anglada, va passar a defensar la moció que presentava el grup municipal de PxC, per a la supressió del Senat. Anglada va ser molt dur i contundent contra tota la casta parasitaria que ens be governant durant els darrers 30 anys i va assenyalar que “els partits de la casta els ve genial el Senat per pagar la jubilació dels seus dinosaures polítics, però amb els anys s’ha vist que el Senat ha passat a ser un òrgan purament consultiu i gens eficaç”, per continuar dient que “el Senat s’ha convertit en una cambra per a poder compensar a polítics “retirats” o un lloc més on estendre el mateix debat ridícul que es dóna al Congrés”.

Però va ser en l’última moció que es presentava on Anglada, trobant-se en una posició molt còmode i fent servir totes les seves armes com a gran líder de l’oposició vigatana va estar sensacional en el seu discurs defensant el NO rotund de Plataforma per Catalunya (PxC), per la declaració municipal d’independència de Catalunya. El líder identirari va dir que “si no hi haguessin interessos electorals en joc seria molt mes assenyat i productiu definir un model federal autèntic, amb elevats graus d’autonomia política i econòmica però també de col•laboració i lleialtat entre nivells administratius (català , espanyol i europeu)”. Anglada que va qualificar la moció de molt friki, va assenyalar que “portar aquesta tonteria de moció en un ple municipal per debatre una cosa que no té sentit és fer-nos perdre el temps” afegint “totes aquestes proeses anarquistes que ens presenten cada dos per tres, no és res més que una gran irresponsabilitats de gama molt friki.

Anglada, aprofitant que en el ple s’hi trobava present la plana major d'ERC, hi havia els números 1, 2 i 3 del partit, Oriol Junqueras, Marta Rovira i Anna Simó, a més del portaveu del partit a Madrid, Alfred Bosch, va carregar contra aquest col·lectiu assenyalant que “el que haurien de fer els diputats d’ERC si són tan independentistes, és abandonar el Congrés dels Diputats, però ja sabem que no ho faran perquè l’única cosa que els interessa a vostès és anar-se enriquint a costa de la bona gent de Catalunya”. En aquest sentit, Anglada va dir que “ja començava a estar cansat de sentir en aquesta Sala de Plens que Espanya ens roba” afegint “jo no se si Espanya ens roba o no, el que si se és que a Catalunya està ple de polítics corruptes”, i va posar com exemple el cas Millet, el cas Palau, el 3% o les presumptes vinculacions del Secretari General de CiU, Oriol Pujol, amb la trama de les ITV.  

A part dels 14 punts de tràmit en que va contar el ple municipal, PxC, va fer un total de 8 preguntes entre les quals es va interessar per un acord de fa ja molts anys entre la generalitat, Endesa i l’Ajuntament  per soterrar la línea elèctrica al castell d’en Planes, però que degut a la crisi econòmica no hi ha possibilitats de materialitzar-lo. Per el cost de penjar l’estelada a la plaça del Mil·lenari, i per un prostíbul situat al centre de Vic, i que PxC ha rebut moltes queixes per part dels veïns.

PxC

Vic, 17 de setembre de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 17/09/2012; Vic ja és la primera capital que es declara «territori català lliure»

Amb els vots a favor de CiU, CUP, ERC, ICV-EUiA i SI, amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de la PxC.

Vic.-  Pere Pratdesaba.-  El ple municipal de l'Ajuntament de Vic acaba de declarar el seu municipi com a "territori català lliure i sobirà", en base a una moció presentada conjuntament per ERC, CUP, ICV-EUiA i SI, i que també ha obtingut els vots favorable de Convergència i Unió. El resultat ha estat de 14 vots a favor (vuit de CiU, dos d’ERC, dos de la CUP, un d’ICV-EUiA i un de SI), dues abstencions del PSC i els cinc vots en contra de la PxC de Josep Anglada.

Els arguments del ‘no’

El PSC ha optat per l’abstenció, argumentant que no podia compartir alguns enunciats, sobretot a la part expositiva de la proposta, com que se simplifiquessin les causes de la crisi econòmica, centrant-les en la mala gestió del govern espanyol. “Els socialistes de Vic no som pas independentistes. Som coherents”, ha dit Jacint Raurell, que ha defensat la postura oficial federalista del seu partit i la necessitat de promoure un referèndum per decidir el futur del poble català.

Josep Anglada (PxC), animat per la presència de les càmeres de televisió, ha fet un extens discurs explicant les raons de la seva negativa. “Nosaltres no som un partit independentista. Som catalanistes”, ha apuntat. “No tinc clar que Catalunya vagi millor en un estat propi”, ha afegit.

WWW.OSONA.COM, 17/09/2012; El ple de Vic es posiciona contra la liberalització dels horaris comercials

A la sessió d’avui també s’ha aprovat sol·licitar la Creu de Sant Jordi per a l’Associació de Sant Tomàs i cedir uns locals al Departament d’Agricultura.

Vic.- Pere Pratdesaba.-  L’Ajuntament de Vic, en el ple celebrat aquest migdia, ha aprovat per unanimitat una moció presentada de manera conjunta contra la liberalització dels horaris comercials. Tots els partits s’han mostrat molt crítics amb la reforma legislativa que pretén tirar endavant el govern espanyol.

També s’ha desestimat una moció de PxC per suprimir el Senat. Aquesta última moció només ha obtingut els vots a favor de PxC (ICV i PSC s’han abstingut i la CUP, CiU i ERC hi han votat en contra).

EL PLE, EN BREU

Patinada d’Iban Lapeira (SI): s’ha dirigit a Josep Anglada com “alcalde”.

Festes locals per al 2013: 20 de maig i 5 de juliol. Per a l’any següent es tindrà en compte un prec de SI per declarar festa la Diada de Sant Jordi.

Pregunta PxC: El radar que detecta més infraccions és el del Passeig de la Generalitat.

Pregunta PxC: Fidel Bofill tindrà una homenatge a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, el 2 d’octubre a les 7 de la tarda.

Pregunta PxC: La Generalitat, Endensa i l’Ajuntament de Vic tenen signat un acord per soterrar la línia elèctrica al Castell d'en Planes, amb un projecte pressupostat en 3,240.000 euros. En aquests moments, però, i degut a la crisi econòmica, no hi ha possibilitat de materialitzar-lo.

Pregunta PxC: El cost de penjar l’estelada a la plaça del Mil·lenari va ser mínim (uns 500 euros). El pal era reciclat i la bandera ja la tenia l’Ajuntament de l’any passat. Només es va haver de fer el forat i plantar el pal.


WWW.EL9NOU.CAT, 17/09/2012; Vic, es declara territori català lliure

Vic.- Redacció.-  CiU, ERC, la CUP, ICV i SI han donat suport a la moció presentada aquest migdia al ple de l'Ajuntament. El PSC s'ha abstingut i PxC ha votat en contra. El text s'inspira en la moció de Sant Pere de Torelló del dia 3 però fa extensiva la demanda de sobirania per al conjunt dels Països Catalans.

Al ple d'aquest dilluns hi ha assistit la plana major d'ERC, que abans havia celebrat la reunió de la permanent a Vic. Entre altres, hi havia els números 1, 2 i 3 del partit, Oriol Junqueras, Marta Rovira i Anna Simó, a més del portaveu del partit a Madrid, Alfred Bosch.

Crònica de Laura Busquets per a l'ACN

El ple de Vic declara la ciutat "territori català lliure i sobirà"

CiU, ERC, SI, ICV i CUP voten a favor de la moció, mentre que el PSC s'absté i PxC hi vota en contra

El ple de Vic ha aprovat aquest dilluns una moció en què s'ha declarat la ciutat "moralment territori català lliure i sobirà". La moció, presentada per ERC, la CUP, ICV i SI, també ha rebut el suport dels regidors de CiU. Per la seva banda, el PSC s'ha abstingut i els 5 regidors de PxC hi han votat en contra.

Tot i que Joan López (ERC) ha apel·lat durant el discurs a l'oportunitat que tenia al davant el PSC vigatà per marcar "perfil polític", el líder d'Esquerra a Vic no ha aconseguit convèncer a Jacint Raurell i Mari Moyano. Els socialistes vigatans han optat per l'abstenció recordant que la seva aposta és pel federalisme. Plataforma per Catalunya és l'únic partit que hi ha votat en contra. El portaveu del grup, Josep Anglada, ha defensat que un estat federal "assumiria molts menys riscos". "Ara no és moment de demanar aquestes tonteries", ha afegit.


WWW.ELTER.NET, 17/09/2012; El ple de Vic declara la ciutat de Vic territori català lliure

CiU, ERC, SI, ICV i CUP voten a favor de la moció, mentre que el PSC s'absté i PxC hi vota en contra

Vic, | ACN – El ple de Vic ha aprovat aquest dilluns una moció en què s’ha declarat la ciutat “moralment territori català lliure i sobirà”. La moció, presentada per ERC, la CUP, ICV i SI, també ha rebut el suport dels regidors de CiU. Per la seva banda, el PSC s’ha abstingut i els 5 regidors de PxC hi han votat en contra.

El text s’inspira en l’aprovat fa dues setmanes a Sant Pere de Torelló, però inclou altres punts com ara que “el nou Estat Català tindrà entre els seus objectius assolir la reunificació política dels Països Catalans”. El president d’ERC, Oriol Junqueras, acompanyat per altres dirigents republicans com Marta Rovira, Alfred Bosch o Anna Simó, ha assistit al ple de Vic per donar-hi suport.

Rieradevall, per la seva banda, ha demanat “valentia” per avançar cap al camí de la sobirania i deixar de banda les diferència perquè, ha puntualitzat, “la independència no és lluny”. Vila d’Abadal ha destacat que el text de la moció és “central”, cosa que permet englobar el màxim de quòrum possible perquè hi doni suport.

Tot i que Joan López (ERC) ha apel·lat durant el discurs a l’oportunitat que tenia al davant el PSC vigatà per marcar “perfil polític”, el líder d’Esquerra a Vic no ha aconseguit convèncer a Jacint Raurel i Mari Moyano. Els socialistes vigatans han optat per l’abstenció recordant que la seva aposta és pel federalisme. Plataforma per Catalunya és l‘únic partit que hi ha votat en contra. El portaveu del grup, Josep Anglada, ha defensat que un estat federal “assumiria molts menys riscos”. “Ara no és moment de demanar aquestes tonteries”, ha afegit.

WWW.324.cat, 17/09/2012; Vic es converteix en la primera capital de comarca a declarar-se territori català lliure

Redacció .- El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat per àmplia majoria una moció en què es declara "territori català, lliure i sobirà". La proposta ha tingut el suport de CiU, ERC, Iniciativa, CUP i Solidaritat. El PSC s'ha abstingut i només hi ha votat en contra Plataforma per Catalunya. Vic es converteix així en la primera capital de comarca que subscriu una declaració d'aquest tipus.

El text s'inspira en l'aprovat fa dues setmanes en un altre municipi de la comarca d'Osona, Sant Pere de Torelló, però incorpora punts addicionals, com per exemple el que indica que "el nou Estat Català tindrà entre els seus objectius aconseguir la reunificació política dels Països Catalans".

Durant la seva intervenció, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, d'Unió Democràtica, ha afirmat que la moció reflecteix el sentiment del poble català expressat en la manifestació celebrada en la Diada de l'11-S a Barcelona.

La moció aprovada culmina la negociació entre els grups municipals iniciada arran d'una proposta de la CUP, a partir de la qual ha estat consensuat el text definitiu, cosa que ha donat peu al fet que els regidors de CiU s'hi hagin sumat finalment.

El president i la secretària general d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, respectivament, han assistit al ple municipal de Vic per presenciar el debat de la moció i donar-li suport amb la seva presència.

Vic s'afegeix a la llista de localitats que s'han declarat territori lliure i català i a la qual s'afegeixen Calldetenes, la Bisbal del Penedès i Arenys de Munt.


WWW.EL SINGULAR.CAT; 17/09/2012; Vic, el feu d'Unió,es declara territoi català lliure

L'ajuntament liderat per Josep Maria Vila d’Abadal ha estat la primera capital de comarca en fer el pas secessionista

Redacció.-  El ple de Vic ha aprovat avui una moció en què s'ha declarat "moralment territori català lliure i sobirà". Després de les petites localitats de Sant Pere de Torelló, Calldetenes i Arenys de Munt, Vic és la primera capital de comarca en fer aquest pas.

La moció, presentada per ERC, la CUP, ICV i SI, també ha rebut el suport dels regidors de CiU. Per la seva banda, el PSC s'ha abstingut i els 5 regidors de PxC hi han votat en contra.


WWW.DIRECTE.CAT, 17/09/2012; Vic també es declara territori català lliure

El ple de l’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest migdia una moció per declarar-se territori lliure i sobirà i instar el parlament a començar el procés cap a la independència.

Redacció.-  El ple de Vic ha aprovat aquest dilluns una moció en què s'ha declarat la ciutat "moralment territori català lliure i sobirà". La moció, presentada per ERC, la CUP, ICV i SI, també ha rebut el suport dels regidors de CiU. Per la seva banda, el PSC s'ha abstingut i els 5 regidors de PxC hi han votat en contra. El text s'inspira en l'aprovat fa dues setmanes a Sant Pere de Torelló (Osona), però inclou altres punts com ara que "el nou Estat Català tindrà entre els seus objectius assolir la reunificació política dels Països Catalans". El president d'ERC, Oriol Junqueras, acompanyat per altres dirigents republicans com Marta Rovira, Alfred Bosch o Anna Simó, ha assistit al ple de Vic per donar-hi suport.

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 18/09/2012; Anglada le saca los colores a la plana mayor de ERC: “Ignoro si España nos roba o no, lo que sé es que Cataluña está llena de políticos corruptos”

Redacción.- Plataforma per Catalunya (PxC) se reivindicó a sí misma el pasado lunes en la sesión plenaria celebrada en el Ayuntamiento de Vic convocada para aprobar o no una declaración municipal por la independencia de Cataluña. En presencia de la plana mayor de ERC presente en el salón de plenos, el presidente plataformista y portavoz de su partido en ese mismo Ayuntamiento, Josep Anglada, tuvo una intervención memorable al defender el ‘NO’ rotundo de Plataforma por Catalunya (PxC) a la declaración independentista.  

El líder identitario dijo que “si no hubieran intereses electorales en juego, sería mucho más sensato y productivo definir un modelo federal auténtico, con elevados grados de autonomía política y económica, pero también de colaboración y lealtad entre niveles administrativos catalán, español y europeo”. 

Tras calificar la moción soberanista de “muy friki”, Anglada declaró que “traer esta tontería de moción a un pleno municipal es hacernos perder el tiempo”.”Todas estas proezas anarquistas que nos presentan cada dos por tres, no es nada más que una gran irresponsabilidad de gama muy friki”, añadió.

Aprovechando la presencia en el Ayuntamiento vicense de los números 1, 2 y 3 de ERC, Oriol Junqueras, Marta Rovira y Anna Simó, además del portavoz del partido en Madrid, Alfred Bosch, Anglada cargó contra ellos: “Lo que tendrían que hacer los diputados de ERC, si son tan independentistas, es abandonar el Congreso de los Diputados, pero ya sabemos que no lo harán porque lo único que los interesa a ustedes es irse enriqueciendo a expensas de la buena gente de Cataluña”.

El discurso de Anglada alcanzó el climax al evidenciar la doble y artera moral de los separatistas catalanes: ”Ya estoy cansado de escuchar que España nos roba. Ignoro si España nos roba o no, lo que si sé es que en Cataluña está llena de políticos corruptos”. El portavoz municipal de PxC puso como ejemplo los casos ’Millet’, ‘Palau’, comisiones del 3% y las presuntas vinculaciones del Secretario General de CiU, Oriol Pujol, con la trama de las ITV.

Josep Anglada defendió asimismo la moción presentada por su grupo municipa para la supresión del Senado, volviendo a cargar muy duramente contra la casta parasitaria y corruopta que gobierna Cataluña desde hace 30 años: “A los partidos de la casta les viene genial el Senado para pagar la jubilación a sus dinosaurios políticos, pero con los años se ha visto que la Cámara Alta ha pasado a ser un órgano puramente consultivo y nada eficaz, una cámara para poder compensar a políticos retirados’”.

EL 9 NOU, 21/09/2012; PÀG. 5 i 8 Vic, primera capital a declarar-se territori català lliure

La moció independentista la van presentar conjuntament CUP, ERC, ICV i SI, i a la votació al ple s'hi va sumar finalment CiU. El PSC es va abstenir i PxC hi va votar en contra.

Vic.- Josep Comajoan.-  La CUP, sobretot, però també SI i ERC van haver de fer renúncies per arribar a un concens històric i vonvèncer CiU de votar-juntament amb ICV, que van afegir-se a última hora als promotors de la moció- la declaració de Vic com a territori lliure català i sobirà. Ho van fer al ple de dilluns no sense abans afegir-hi que ho feien "moralment" per evitar problemes amb la justicia. Al final, CiU, CUP, ERC, ICV i SI van votar a favor; PSC es va abstenir i PxC hi va votar en contra.

Josep Anglada (PxC) va menystenir tant la moció com la manifestació de la Diada. Va qualificar de "tonteries" i "mocions de gamma friqui" les qüestions independentistes que ha debatut en els últims mesos l'Ajuntament.

Al ple de dilluns, Josep Anglada, (PxC), es va interesar per la línea eleèctrica que passa per el Castell d'en Planes i que l'anterior equip de govern va anunciar amb bombo i plateret que se soterraria fins a Sant Sixt encara està com estava.

Més de quatre anys després que el juny de 2008 s'anuncies una inversió de sis milions d'euros i que les obres començarien passat l'estiu, no s'hi ha tocat ni un sol fil. El regidor d'Urbanisme, va explicar que hi havia el protocol d'intencions firmat amb la Generalitat i amb Endesa, però que la crisi económica ha obligat a parlitzar el projecte. "Quan hi hagi moments mmillors, es farà", va afegir.

PxC, també es va interesar pel cost de l'estelada del Milanari. Són uns 500 euros, just de l'obra que s'hi va haver d efer per falcar i plantar el pal. Aquest es va reciclar d'un que tenien de ja fa anys quan pel Mercat del Ram hi havia banderes. I l'estelada propiament dita ja la tenien comprada de l'any passat. PxC va dir que l'estelada és una "bandera anticonstitucional".

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube