Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 04/10/2012; Josep Anglada: Al Consell Comarcal  hi sobren polítics

Vic, 04/10/2012; Josep Anglada: Al Consell Comarcal hi sobren polítics

04/10/2012 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada vol que el Consell Comarcal d’Osona redueixi el nombre de polítics. PxC, defensa que en la meitat ni ha de sobres.

Vic | Redacció.-  El ple del Consell Comarcal, que es va celebrar el passat dimecres dia 28 de setembre, s’hi varen debatre mocions de tot tipus. Una de les mocions precisament era presentada per el propi equip de govern CiU, ERC i PSC, on es reivindicaven ells mateixos.

Josep Anglada, portaveu del grup Comarcal de PxC, va defensar la tesi dient que “Plataforma per Catalunya (PxC), d’entrada ho plantejaria diferent” i va continuar dient que “amb això no volem dir que tots el Consells Comarcals han de desaparèixer, però si molts dels polítics que hi son actualment no hi haurien de ser”. El líder identitariva acabar dient “no hi haurien de ser perquè de fet no hi fan res al Consell Comarcal”.

La proposta però va tirar endavant amb 27 vots a favor (CiU, ERC, PSC i IDO), dues abstencions (ICV i CUP) i dos vots en contra (PxC).

La següent moció  de PxC per suprimir la taxa de l’euro per recepta mèdica, va estar defensada per Josep Anglada, qui va manifestar que “els catalans ja estan farts de que els prenguin el pel, i que sempre hagin de pagar el mateixos”. Afegint que “ per poder garantir els medicaments gratis per els de fora ara ens toca a pagar els de casa”. Per això va dir “per Plataforma per Catalunya sempre primer seran els de casa”. 15 consellers es van abstenir (ERC, PSC i IDO), 13 hi van votar en contra (CiU i ICV) i 2 a favor (PxC).

Moció de PxC per a la supressió del Senat,   aquesta moció va obtenir 2 vots a favor (PxC) i 28 en contra (la resta de grups), no hi va haver cap abstenció. Alguns dels portaveus dels grups amb representació al Consell Comarcal van al·legar per justificar el seu vot en contra que es tracta del Senat espanyol i que aquí anem per un altre camí.

Anglada, va remarcar un cop més que “ el Senat no serveix per res, però que entén que la casta no vulgui abolir –lo ja que així els seus polítics quan es retiren de la primera línea de la política poden gaudir d’un bon sou”. Souque segons Anglada, “aniria molt be poder-lo repartir entre els autòctons que passen gana o no arriben a fi de mes”.

PxC

Vic, 4 d’octubre de 2012

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 2/09/2112; El Consell Comarcal d'Osona es reivindica a si mateix

ERC, PSC, CiU i independents aproven una moció en defensa dels consells comarcals.

Vic.-  Redacció.-  El Consell Comarcal d’Osona, en el ple del passat dimecres, va aprovar una moció en defensa dels consells comarcals. La proposta va tirar endavant amb 27 vots a favor (CiU, ERC, PSC i IDO), dues abstencions (ICV i CUP) i dos vots en contra (PxC).

En l’apartat de mocions se’n van presentar tres:

Moció de l’equip de govern en defensa dels consells comarcals.

Joan Roca, president del Consell Comarcal va fer una aferrissada defensa dels consells comarcals i dels ajuntaments tot dient textualment que “a Osona hi ha 51 municipis i no en sobra cap” i que els consells comarcals, són totalment necessaris en comarques que, com la nostra, hi ha molts municipis petits que per si sols no poden prestar tots els serveis que els ciutadans necessiten.

Aquesta moció va ser aprovada per 27 vots a favor (CiU, ERC, PSC i IDO), 2 abstencions (ICV i CUP) i 2 vots en contra (PxC).

Moció de PxC per suprimir la taxa de l’euro per recepta mèdica.

Moció defensada per Josep Anglada. 15 consellers es van abstenir (ERC, PSC i IDO), 13 hi van votar en contra (CiU i ICV) i 2 a favor (PxC).

 Moció de PxC per a la supressió del Senat.

Aquesta moció va obtenir 2 vots a favor (PxC) i 28 en contra (la resta de grups), no hi va haver cap abstenció. Alguns dels portaveus dels grups amb representació al Consell Comarcal van al·legar per justificar el seu vot en contra que es tracta del Senat espanyol i que aquí anem per un altre camí.

En el torn de precs i preguntes, el Grup dels Independents d’Osona va demanar explicacions sobre l’acomiadament d’alguns treballadors de l’empresa mixta Depuradores d’Osona, a la qual cosa el president Joan Roca va contestar que aquesta mesura s’ha hagut de prendre com a conseqüència de la situació de l’ACA,  que va decidir tancar la planta d’assecatge tèrmic i reduir la subvenció.

 

 

WWW.EL9NOU.CAT, 28/09/2012; El Consell Comarcal d'Osona aprova una moció defensant la seva pròpia existencia

Ho van fer amb els vots a favor dels tres grups de govern, CiU, ERC i PSC, i dels independents; l'abstenció d'ICV i la CUP, i el vot en contra de PxC.

Vic.- Redacció.-  Èric Vila de Mas pren possessió del càrrec de conseller comarcal en substitució per renúncia, el passat mes d’abril, de Carles Baronet, del grup comarcal Independents d’Osona.

La renúncia de Baronet ha motivat alguns canvis en la representació del Grup d’Independents a diverses sessions de l’ens comarcal i Pere Medina s’erigeix com a nou portaveu del grup.

En l’apartat de mocions se’n van presentar tres:

Moció de l’equip de govern en defensa dels consells comarcals.

Joan Roca, president del Consell Comarcal va fer una aferrissada defensa dels consells comarcals i dels ajuntaments tot dient textualment que “a Osona hi ha 51 municipis i no en sobra cap” i que els consells comarcals, són totalment necessaris en comarques que, com la nostra, hi ha molts municipis petits que per si sols no poden prestar tots els serveis que els ciutadans necessiten. Aquesta moció va ser aprovada per 27 vots a favor (CiU, ERC, PSC i IDO), 2 abstencions (ICV i CUP) i 2 vots en contra (PxC).

Moció de PxC per suprimir la taxa de l’euro per recepta mèdica.
Moció defensada per Josep Anglada. 15 consellers es van abstenir (ERC, PSC i IDO), 13 hi van votar en contra (CiU i ICV) i 2 a favor (PxC).

Moció de PxC per a la supressió del Senat.
Aquesta moció va obtenir 2 vots a favor (PxC) i 28 en contra (la resta de grups), no hi va haver cap abastenció. Alguns dels portaveus dels grups amb representació al Consell Comarcal van al•legar per justificar el seu vot en contra que es tracta del Senat espanyol i que aquí anem per un altre camí.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube