Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 23/01/2013; Anglada celebra el

Vic, 23/01/2013; Anglada celebra el "canvi d'actitud" de l'equip de govern de volgué arribar acords amb PxC

25/01/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Vic, 23/01/2013; Anglada celebra el "canvi d'actitud" de l'equip de govern de volgué arribar acords amb PxC

Anglada desgrana davant els mitjans de comunicació els 100.000 euros de l’acord gestat entre PxC i l’equip de govern, que aniran destinats a més d’una trentena d'associacions i entitats del municipi.

Vic | Redacció.-  El president de Plataforma per Catalunya (PxC) i cap de l’oposició al consistori vigatana, Josep Anglada, ha comparegut acompanyat dels seus regidors davant dels mitjans de comunicació locals per tal de desgranar el destí dels gairebé 100.000 euros que va negociar amb l’equip de govern per poder aprovar el pressupost municipals d’enguany.

Anglada, ha començat recordant que “mai cap grup de l’oposició des de la instauració dels ajuntaments democràtics havia aconseguit el que ha aconseguit PxC”. En aquest senti, Anglada ha manifestat que “dels gairebé 100.000 euros que s'havien de destinar a l'elaboració d'uns pressupostos participatius (60.000), a la promoció de Vic com a ciutat UNESCO de la gastronomia (20.000), la quota de la Federació de Municipis de Catalunya (7.600) i la rebaixa del sou de l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, en un 15%, ara es destinaran a una trentena llarga d'associacions i entitats de la ciutat”.

Anglada, ha volgut assenyalar que “Plataforma per Catalunya com partit responsable que som i amb possibilitats de governar el futur d’aquesta ciutat, érem conscients que no hagués estat bo per a la gent de Vic, ni per al dia a dia del funcionament de l’Ajuntament, ni per a la imatge pública de Vic, que el consistori no aprovés el pressupost”.

En concret, Anglada ha assenyalat que “s'augmentarà en un 12% la partida destinada al manteniment del cementiri; un 40% a l'Escola d'Adults; l'Escola Taller passarà de 5.000 euros a 10.000; la partida de material de la Guàrdia Urbana passarà de 20.000 a 45.000 euros; Protecció Civil rebrà un 20% més en la seva partida; mentre que les aportacions als barris de la ciutat augmentaran un 55%, passant de 800 euros que ja rebien, a 1.300. La partida que s'havia anul·lat a l'escola de Normalització Lingüística de 10.000 euros, ara s'ha recuperat en part i rebran 8.000 euros. El Tupí veurà augmentada la seva percepció en un 13%, que se suma als 8.600 euros que ja es rebien”.“D'altra banda, hi havia associacions com l'Hospital Mare de Déu de Lourdes, l'Hospital Mental o l'associació de Fibromiàlgia o la de diabètics que rebien una partida de 500 euros i ara en rebran 1.000”,  ha dit Anglada.

D'altres, que no estaven pressupostades, a partir d'ara passaran a rebre aportacions. Es tracta de “l'Associació Sant Tomàs, que rebrà 4.000 euros; Osona Cuina, que en rebrà 3.500 per mantenir la festa del Dijous Llarder a la ciutat; l'Associació per la Festa dels Tonis rebrà 1.500 euros i la Unió Ciclista de Vic en rebrà 1.000”.

Anglada ha explicat que ha quedat pendent una partida de 6.000 euros que romandrà a Tresoreria "per fer front a qualsevol imprevist que pugui sorgir".

Pel que fa a les renúncies durant el procés de negociació, Anglada ha explicat que “van proposar que els contractes de dos càrrecs de confiança per a les regidories de Cultura i Convivència i Seguretat no tiressin endavant”.

Josep Anglada ha revelat que “l'alcalde ha explicat que ara que ja no és diputat, podria entrar a la regidoria de Ciutadania, ara a mans d'ERC. I, en aquest sentit, per això PxC entén que, almenys, un dels dos càrrecs de confiança, no era necessari".

D'altra banda, PxC va proposar la reducció de la dedicació dels regidors de l’Ajuntament al 50%, "perquè entenem que no hi ha necessitat que alguns regidors hi dediquin un 90%". Tot i que la proposta no va prosperar, l'alcalde va accedir a crear una comissió entre CiU, ERC i PxC de cara a l'estiu per estudiar la proposta.

Josep Anglada ha valorat que aquests acostaments "de diàleg i entesa" amb l'equip de govern, "ens pot donar prioritat en les properes eleccions". A més, el líder de PxC també ha posat de manifest que "l'únic candidat segur a les properes eleccions sóc jo". La resta, segons ha assenyalat, "encara no estan decidits". Per això, ha afegit, "tots aquests canvis no beneficiaran els partits i l'únic que serà conegut seré jo".

Finalment, Anglada ha celebrat “el canvi d'actitud de l'equip de govern de volgué arribar amb acords amb PxC, ja que això beneficia a la ciutat de Vic”, afegint “avui, la veu de PxC és escoltada i respectada per l’equip de govern”.    

 PxC

Vic, 23 de gener de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

El 9 NOU, 25/01/2013; Anglada confia que haver acordat

El líder de PxC fa una roda de premsa a l’Ajuntament per explicar l’acord amb l’equip de govern

J.C.- Josep Anglada, portaveu de PxC a l’Ajuntament de Vic, es va penjar públicament dimecres la medalla d’haver aconseguit 100.000 euros per repartir en diferents partides fruit de l’acord amb CiU i ERC als pressupostos de Vic. L’acord, però, no haurà estat gratuït: Anglada confia a treure’n un important rèdit polític de cara a les eleccions del 2015: “No negaré que em dóna credibilitat i que això reforça PxC de cara a les pròximes eleccions, que Josep Anglada serà la cara més coneguda d’entre tots els candidats que es presentaran”, va dir en una roda de premsa que va fer a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic.

Vestit de vint-i-un botons, el primer que va advertir només d’obrir la boca és que era una roda de premsa per parlar de Vic, “no com les que es fan últimament en aquest ajuntament”, en referència a les que hi fa l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), sobre les tensions amb el seu expartit i el procés sobiranista. La resta de roda de premsa, però, va ser molt suau amb l’equip de govern de CiU i ERC i, molt concretament, amb Vila d’Abadal, de qui, lluny del discurs d’oposició dura de l’anterior mandat, va elogiar el seu “canvi d’actitud i la voluntat d’arribar a acords amb PxC”. Un canvi que el partit d’Anglada ha correspost amb el suport, per exemple, a l’últim pressupost. Un pressupost que, va dir, havia negociat amb l’alcalde, i amb els regidors Antoni Serrat i David Sala (CiU) i Joan Ballana (ERC). Respecte a la resta de l’oposició, va reconèixer-se “sorprès” que tots els partits excepte la CUP hagin votat algunes propostes de PxC.

Anglada va presentar l’acord a què ha arribat amb CiU i ERC com a “històric” ja que, segons va dir, mai cap grup de l’oposició havia aconseguit modificar una partida tan important i destinada bàsicament a qüestions socials i culturals. A més, no li van dir que no a gairebé res. Només a rebaixar els sous dels regidors i a eliminar un dels dos càrrecs de confiança de les àrees de govern d’ERC. Respecte a aquestes dues qüestions, PxC s’integrarà en una comissió amb els dos grups de govern que estudiarà la reducció de sous de regidors i càrrecs de confiança. Segons Anglada, els regidors no haurien de tenir una dedicació superior al 50%. La resta de l’oposició no formarà part d’aquesta comissió, ja que no van donar suport a l’últim pressupost.

Anglada va comparèixer davant la premsa acompanyat dels altres quatre regidors de PxC a Vic. Ho va fer a la Sala Sert, el mateix lloc on en anteriors exercicis havia estat l’equip de govern qui havia explicat els detalls del pressupost. Aquest any no han fet cap presentació.

Sis mil euros a disposició de PxC per gastar durant l’any

J.C.- Josep Anglada va fer una relació detallada de com ell mateix ha distribuït els gairebé 100.000 euros que va fer modificar del pressupost a canvi del vot a favor. Van des de reforçar partides socials o d’entitats a d’altres que ni existien, com 4.000 euros per a Sant Tomàs. I encara, un cop repartits més de 90.000 euros, en queden, segons va explicar, 6.000 perquè ell mateix vagi distribuint al llarg de l’any en funció de les necessitats que puguin sorgir.

L’acord amb PxC preveu, segons Anglada, incrementar un 40% la partida de les escoles d’adults, un 12% la del manteniment del cementiri, un 100% l’escola taller, un 125% la de material de la Guàrdia Urbana, un 20% la de Protecció Civil, un 55% la de barris, 8.000 euros més per a Normalització Lingüística, 3.000 per al programa Vida i Dignitat destinat a la gent gran, 1.000 per a El Tupí, 500 per a l’associació de la fibromiàlgia, per a la de diabètics, per a l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes i per als familiars de malalts mentals. També es creen partides que havien saltat del pressupost: 4.000 euros per a Sant Tomàs, 3.500 per a Osona Cuina pel Dijous Llarder, 1.500 per als Tonis i 1.000 per a la Unió Ciclista Vic.

 

 

 

 

 

WWW.ACN.CAT, 23/01/2013; Anglada celebra el

El portaveu del grup municipal desgrana els detalls de l'acord que han permès destinar gairebé 100.000 euros a altres partides

Vic (ACN).- El president del grup municipal de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha celebrat el "canvi d'actitud" de l'equip de govern (CiU-ERC) en acceptar el suport de PxC per tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament de Vic, aprovats el desembre. L'acord gestat entre Anglada i els regidors Toni Serrat, David Sala, Joan Ballana i el mateix alcalde va aconseguir destinar gairebé 100.000 euros de partides reservades als pressupostos participatius, al gremi de cuina, a la Federació de Municipis i un 15% del sou de l'alcalde a una trentena d'associacions i entitats del municipi. Per contra, Anglada ha revelat que una proposta sobre una nova reducció de les dedicacions d'alguns regidors no va prosperar.

El president del grup municipal de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha celebrat aquest dimecres en compareixença davant els mitjans de comunicació el "canvi d'actitud" de l'equip de govern de voler arribar a acords "puntuals" amb PxC. Anglada ha afegit que té la intenció que aquest tarannà "continuï en el temps".

El principal grup de l'oposició a l'Ajuntament de Vic, durant la negociació per donar suport als pressupostos, va aconseguir que es destinessin 100.000 euros a altres partides. L'equip de govern, format per CiU i ERC, no sumava prou vots per tirar endavant els números del consistori. Les dues formacions sumaven 10 regidors (8+2), d'un total de 21 regidors. Així, tot i que només els faltava un vot per aprovar el pressupost, els cinc regidors de la PxC van votar-hi a favor. La resta hi van votar en contra.

Dels gairebé 100.000 euros que s'havien de destinar a l'elaboració d'uns pressupostos participatius (60.000), a la promoció de Vic com a ciutat Unesco de la gastronomia (20.000), la quota de la Federació de Municipis de Catalunya (7.600) i la rebaixa del sou de l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, en un 15%, ara es destinaran a una trentena llarga d'associacions i entitats de la ciutat.

En concret, Anglada ha assenyalat que s'augmentarà en un 12% la partida destinada al manteniment del cementiri; un 40% a l'Escola d'Adults; l'Escola Taller passarà de 5.000 euros a 10.000; la partida de material de la Guàrdia Urbana passarà de 20.000 a 45.000 euros; Protecció Civil rebrà un 20% més en la seva partida; mentre que les aportacions als barris de la ciutat augmentaran un 55%, passant de 800 euros que ja rebien, a 1.300. La partida que s'havia anul·lat a l'escola de Normalització Lingüística de 10.000 euros, ara s'ha recuperat en part i rebran 8.000 euros. El Tupí veurà augmentada la seva percepció en un 13%, que se suma als 8.600 euros que ja es rebien.

D'altra banda, hi havia associacions com l'Hospital Mare de Déu de Lourdes, l'Hospital Mental o l'associació de fibromiàlgia o la de diabètics que rebien una partida de 500 euros i ara en rebran 1.000.

D'altres, que no estaven pressupostades, a partir d'ara passaran a rebre aportacions. Es tracta de l'Associació Sant Tomàs, que rebrà 4.000 euros; Osona Cuina, que en rebrà 1.500 per mantenir la festa del Dijous Llarder a la ciutat; l'Associació per la Festa dels Tonis rebrà 1.500 euros i la Unió Ciclista de Vic en rebrà 1.000.

Anglada ha explicat que ha quedat pendent una partida de 6.000 euros que romandrà a Tresoreria "per fer front a qualsevol imprevist que pugui sorgir".

Renúncies de PxC. Pel que fa a les renúncies durant el procés de negociació, Anglada ha explicat que van proposar que els contractes de dos càrrecs de confiança per a les regidories de Cultura i Convivència i Seguretat no tiressin endavant. Josep Anglada ha revelat que l'alcalde ha explicat que ara que ja no és diputat, podria entrar a la regidoria de Ciutadania, ara a mans d'ERC. I, en aquest sentit, per això PxC entén que, almenys, un dels dos càrrecs de confiança, "no era necessari".

D'altra banda, PxC va proposar la reducció de la dedicació dels regidors de l'Ajutnament al 50%, "perquè entenem que no hi ha necessitat que alguns regidors hi dediquin un 90%". Tot i que la proposta no va prosperar, l'alcalde va accedir a crear una comissió entre CiU, ERC i PxC de cara a l'estiu per estudiar la proposta.

Properes eleccions municipals. Josep Anglada ha valorat que aquests acostaments "de diàleg i entesa" amb l'equip de govern, "ens pot donar prioritat en les properes eleccions". A més, el líder de PxC també ha posat de manifest que "l'únic candidat segur a les properes eleccions sóc jo". La resta, segons ha assenyalat, "encara no estan decidits". Per això, ha afegit, "tots aquests canvis no beneficiaran els partits i l'únic que serà conegut seré jo".

 

 

 

 

 

 

WWW.ELTER.NET, 24/01/2013; Anglada celebra el

Duran va afirmar després de les municipals que "no tindrem pactes" amb PxC

Redacció.-  L'equip de govern de l'Ajuntament de Vic (format per CiU i ERC) ha arribat a un acord amb el líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, per tirar endavant els pressupostos. Així, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal -que va encapçalar la llista de CiU- ha acceptat el suport d'Anglada malgrat Josep Antoni Duran i Lleida va assegurar que mai no pactarien amb PxC.

Duran, en efecte, assegurava l'endemà de les darreres municipals que "només hi a una sola força amb la qual no tindrem pactes: Plataforma per Catalunya". "Sempre serem equidistants de PxC", afegia el líder d'Unió valorant els resultats electorals.

Ara, però, Vila d'Abadal -que malgrat que abandonat la disciplina d'UDC segueix governant per CiU- no ha rebutjat el suport d'Anglada per aprovar els pressupostos i acordar que 100.000 euros de la partida municipal es destinaran a més d’una trentena d'associacions i entitats locals.

El mateix líder de PxC ha admès que celebra el "canvi d'actitud" de l'equip de govern perquè ja han volgut arribar a una entesa amb la seva formació."Això beneficia la ciutat de Vic", ha comentat.

També ha considerat que "com partit responsable que som i amb possibilitats de governar el futur d’aquesta ciutat, érem conscients que no hagués estat bo per a la gent de Vic, ni per al dia a dia del funcionament de l’Ajuntament, ni per a la imatge pública, que el consistori no aprovés el pressupost”.

 

 

 

WWW.E-NOTICIES.CAT, 24/01/2013; CiU pacta amb Anglada

Duran va afirmar després de les municipals que "no tindrem pactes" amb PxC

Redacció.-  L'equip de govern de l'Ajuntament de Vic (format per CiU i ERC) ha arribat a un acord amb el líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, per tirar endavant els pressupostos. Així, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal -que va encapçalar la llista de CiU- ha acceptat el suport d'Anglada malgrat Josep Antoni Duran i Lleida va assegurar que mai no pactarien amb PxC.

Duran, en efecte, assegurava l'endemà de les darreres municipals que "només hi a una sola força amb la qual no tindrem pactes: Plataforma per Catalunya". "Sempre serem equidistants de PxC", afegia el líder d'Unió valorant els resultats electorals.

Ara, però, Vila d'Abadal -que malgrat que abandonat la disciplina d'UDC segueix governant per CiU- no ha rebutjat el suport d'Anglada per aprovar els pressupostos i acordar que 100.000 euros de la partida municipal es destinaran a més d’una trentena d'associacions i entitats locals.

El mateix líder de PxC ha admès que celebra el "canvi d'actitud" de l'equip de govern perquè ja han volgut arribar a una entesa amb la seva formació."Això beneficia la ciutat de Vic", ha comentat.

També ha considerat que "com partit responsable que som i amb possibilitats de governar el futur d’aquesta ciutat, érem conscients que no hagués estat bo per a la gent de Vic, ni per al dia a dia del funcionament de l’Ajuntament, ni per a la imatge pública, que el consistori no aprovés el pressupost”.

 

 

 

La Vanguardia, 23/01/2013; Anglada celebra el

El portaveu del grup municipal desgrana els detalls de l'acord que han permès destinar gairebé 100.000 euros a altres partides

Vic (ACN).- El president del grup municipal de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha celebrat el "canvi d'actitud" de l'equip de govern (CiU i ERC) en acceptar el suport de PxC per tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament de Vic, aprovats el desembre. L'acord gestat entre Anglada i els regidors Toni Serrat, David Sala, Joan Ballana i el mateix alcalde va aconseguir destinar gairebé 100.000 euros de partides reservades als pressupostos participatius, al gremi de cuina, a la Federació de Municipis i un 15% del sou de l'alcalde a una vintena d'associacions i entitats del municipi. Per contra, Anglada ha revelat que una proposta sobre una nova reducció de les dedicacions d'alguns regidors no va prosperar. 

WWW.VILAWEB.CAT, 23/01/2013; Anglada celebra el

Vic (ACN).- El president del grup municipal de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha celebrat el "canvi d'actitud" de l'equip de govern (CiU i ERC) en acceptar el suport de PxC per tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament de Vic, aprovats el desembre. L'acord gestat entre Anglada i els regidors Toni Serrat, David Sala, Joan Ballana i el mateix alcalde va aconseguir desviar gairebé 100.000 euros de partides destinades als pressupostos participatius, al gremi de cuina, a la Federació de Municipis i un 15% del sou de l'alcalde a una vintena d'associacions i entitats del municipi. Per contra, Anglada ha revelat que una proposta sobre una nova reducció de les dedicacions d'alguns regidors no va prosperar.

WWW.DIRECTE.CAT, 23/01/2013; Anglada celebra el

Vic (ACN).- El president del grup municipal de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha celebrat el "canvi d'actitud" de l'equip de govern (CiU i ERC) en acceptar el suport de PxC per tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament de Vic, aprovats el desembre. L'acord gestat entre Anglada i els regidors Toni Serrat, David Sala, Joan Ballana i el mateix alcalde va aconseguir desviar gairebé 100.000 euros de partides destinades als pressupostos participatius, al gremi de cuina, a la Federació de Municipis i un 15% del sou de l'alcalde a una vintena d'associacions i entitats del municipi. Per contra, Anglada ha revelat que una proposta sobre una nova reducció de les dedicacions d'alguns regidors no va prosperar.

www.taronjadigital-osona.cat, 23/01/2013; Anglada celebra el "canvi d'actitud" de l'equip de govern en acceptar el suport de PxC per tirar endavant els pressupostos

El portaveu del grup municipal desgrana els detalls de l'acord que han permès destinar gairebé 100.000 euros a altres partides.

Vic (ACN).- El president del grup municipal de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha celebrat el "canvi d'actitud" de l'equip de govern (CiU-ERC) en acceptar el suport de PxC per tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament de Vic, aprovats el desembre. L'acord gestat entre Anglada i els regidors Toni Serrat, David Sala, Joan Ballana i el mateix alcalde va aconseguir destinar gairebé 100.000 euros de partides reservades als pressupostos participatius, al gremi de cuina, a la Federació de Municipis i un 15% del sou de l'alcalde a una trentena d'associacions i entitats del municipi. Per contra, Anglada ha revelat que una proposta sobre una nova reducció de les dedicacions d'alguns regidors no va prosperar.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube