Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 08/02/2013; Vic aprova una moció de PxC on rebutja el permís de residència a estrangers que comprin pisos de més de 160.000 euros.

Vic, 08/02/2013; Vic aprova una moció de PxC on rebutja el permís de residència a estrangers que comprin pisos de més de 160.000 euros.

08/02/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada que va defensar la moció de PxC que va aprovar l’Ajuntament de Vic, en contra  de concedir el permís de residència a estrangers que comprin pisos de més de 160.000 euros, va assegurar que “els drets no es compren, es guanyen. I quan estan en venda, llavors deixen de ser drets”.

Vic | Redacció.- Ple de tràmit el que es va celebrar aquest dilluns a l’Ajuntament de Vic. Pel que fa a les mocions, se’n van aprovat tres de les sis que es presentaven, la de suport a la Declaració de Sobirania, amb el vot en contra dels cinc regidors de PxC, una de tots els grups per cedir terrenys per a la utilització com a horts solidaris, una de PxC contra l’anunci de la reforma de la llei d’estrangeria i una altra del PSC, on s’insta a la Generalitat al pagament “urgent” del deute acumulat amb el tercer sector.

Pel que fa a la moció presentada en suport a la Declaració de Sobirania, Anglada la va qualificar “d’un brindis al sol”, afegint que “Plataforma per Catalunya, sempre fidel als seus principis, s'allunyarà per igual tant dels separadors com dels separatistes”. -Llegir noticia i veure vídeo-.

Pel que fa a la moció de PxC, la formació demanava que el govern espanyol revoqui la intenció de concedir el permís de residència a estrangers que comprin pisos de més de 160.000 euros. Els quatre regidors de la CUP, SI i ICV-EUiA hi van votar en contra i els 12 regidors de PSC, ERC i CiU si van abstenir. La moció, doncs, va prosperat, amb el vot a favor dels cinc regidors de PxC.

Anglada va començar dient que “aquest  canvi de la llei d’estrangeria significaria que per obtenir el permís de residència a Espanya, ja no caldrien ni tràmits, ni requisits necessaris, ni la lògica d'una democràcia per aconseguir algun tipus de dret. En aquest sentit, Anglada va dir que “aquesta mesura l'única cosa que persegueix és reduir l'estoc de pisos buits que existeixen a Espanya”, afegint “amb aquest canvi de la llei d'Estrangeria els únics beneficiats serien els bancs i els grans promotors immobiliaris”.

Anglada va dir també que “la proposta del Partit Popular  i més en la situació que estem avui dia, és altament immoral, ja que crearia una relació directa entre la capacitat econòmica per comprar un pis i l'obtenció d'un permís de residència”, i va afegir que “aquesta mesura és més pròpia d'una immobiliària que d'un govern que pretén treure'ns de la crisi”.

Anglada va assenyalar que “la mesura que proposa el partit popular tan sols aconseguiria que tots els mafiosos que tinguin diner negre arreu podrien tenir a partir d'ara una magnífica idea. I a més portar tota la família, perquè els operin a la Seguretat Social”.

Finalment, Anglada va dir que “per el Partit Popular per vendre pisos tot s'hi val, fins i tot vendre drets bàsics, o sigui que aquest ja no serà un Estat de dret, perquè els drets no es compren, es guanyen. I quan estan en venda, llavors deixen de ser drets”.

Una moció que no va prosperar, però que va aixecar molta polèmica, va ser la que presentava ICV, on instava a l’Ajuntament de Vic a fer un reglament de subvencions a les entitats. Aquesta va derivar en un debat sobre els pressupostos i que va permetre a PxC disposar de 100.000 euros per distribuir entre diferents entitats vigatanes després de l’acord que va arribar amb l’equip de govern.

Anglada va justificar el vot en contra perquè segons ell “no tindria cap sentit votar a favor d’una cosa que ja fa temps que s’hi està treballant”. 

Anglada va tornar a insistir en que “l’aprovació del pressupost d’enguany entre l’equip de govern i PxC, els hi està fen molt de mal als partits de l’oposició”. En aquest sentit, Anglada va assenyalar que “PxC va convocar una roda de premsa per tal d’informar a on anirien destinats aquests 100.000 euros”.

Va ser el mateix alcalde qui va volgué agrair el suport de PxC que va permetre l’aprovació del pressupost, i això ha significat que la ciutat tiri endavant.

Finalment, Anglada va felicitar als demés partit de l’oposició en reconèixer la bona estratègia duta a terme pel seu grup municipal, però els va recordar que “els hi manca una miqueta  de democràcia, ja que l’equip de govern està amb el seu dret de pactar el pressupost municipal amb qui ells creguin més convenient”, afegint “de cara l’any que bé siguin vostès més espavilats, juguin més be les seves cartes i no es trobaran amb el fracàs que s’han trobat aquest any”.

 

L’altre moció que va prospera va ser la que es va presentar conjuntament amb tots els grups del consistori, on es demanava cedir terrenys per a la utilització com a horts solidaris. La regidora de PxC, Marta Riera, va dir que “la producció agrícola local estimula la biodiversitat i la recuperació de fruites i verdures autòctones”, i va afegir  “s’ha de confiar més en la nostra agricultura perquè la nostra identitat també pot omplir molts estomacs”.

També es va aprovar, amb l’abstenció de CiU, la moció que va presentar el grup municipal de PSC, on es reclamava el deute de la Generalitat de Catalunya  al tercer sector i a les administracions en matèria de serveis socials.

La regidora Riera va assenyalar que “malauradament aquest sector es troba en un carreró sense sortida i pot convertir aquests impagaments en un deute crònic”. En aquest sentit, Riera va assegurar que “ cal una profunda i valenta reestructuració administrativa i estructural de l’administració pública”, afegint que “cal una neteja d’alts càrrecs i càrrecs de confiança i una reducció contundent de subvencions i reducció de personal a la televisió pública catalana”.

Finalment Riera va dir que”les persones desvalgudes pel que es veu no conten pel govern català, quan aquest l’únic que fa es tapar-se les vergonyes de la corrupció amb el nom de Catalunya”.

La moció que no va prospera va ser la de CUP perquè l’Ajuntament deixés de fer servir un herbicida presumptament tòxic en parcs i jardins. El regidor de PxC, Joan Carles Fuentes va manifestar que “ La moció es basava en infinitat d'estudis però cap de'ells era el cent per cent fiable". I va acabar dient que " La marca que fa servir l'Ajuntamentr de Vic no te res a veure amb la marca que ens parla la moció". I va fer refrencia també en que " la moció en si estava molt mal redactada".

En l’apartat de precs i preguntes, PxC va fer un total de 9 preguntes acabant així amb un ple que va durar més de tres hores.

PxC

Vic, 8 de febrer de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 05/02/2013; Vic treballarà per constituir l'estat català amb el suport «crític» del PSC

Vic.- Pere Pratdesaba.-  El consistori tira endavant una moció a favor de la Declaració de Sobirania, amb els vots de CiU, ERC, SI, CUP, PSC i ICV-EUiA. Només PxC s'ha posicionat en contra. Consell de la Pagesia, horts solidaris i tercer sector, altres temes aprovats a la sessió.

El ple de l’Ajuntament de Vic, en sessió ordinària, ha donat llum verda aquesta tarda a una moció de suport a la Declaració de Sobirania que va aprovar fa uns dies el Parlament i al procés de transició nacional, amb una aposta clara pel “sí” a la independència. El document, que marca l’inici oficial de la campanya pel vot favorable a la consulta, ha rebut un suport unànime del consistori, amb el vot favorable de 16 dels 21 regidors (CiU, ERC, SI, CUP, PSC i ICV-EUiA). Només hi han votat en contra els cinc regidors de PxC. El PSC ha donat el seu suport tot i que ha matisat que era “crític”.

Per la seva banda, Josep Anglada ha defensat el vot negatiu de PxC i ha qualificat la moció de “brindis al sol”. El portaveu de PxC ha demanat a la resta de formacions que no li donessin “lliçons de catalanisme”.

El ple d’aquesta tarda també ha aprovat altres punts importants: com la revisió de les tarifes d’aigua potable, que han pujat un 2,43%; l’augment de les taxes als bancs i caixes per posar caixers automàtics a la via pública, que puja fins als 515 euros; demanar la cessió d’un tram de la N-152a a la Generalitat, amb l’objectiu futur que s’hi desenvolupi el plantejament urbanístic, que inclou un nou pont Méder i la remodelació del sector;  o iniciar el reglament regulador del nou Consell de la Pagesia de Vic, entre d’altres.

Horts solidaris, llei d’estrangeria i deute del tercer sector

Pel que fa a les mocions, se n’han aprovat tres, a més de la de suport a la Declaració de Sobirania: una de tots els grups per cedir terrenys per a la utilització com a horts solidaris, una de PxC contra l’anunci de la reforma de la llei d’estrangeria i una altra del PSC, on s’insta a la Generalitat al pagament “urgent” del deute acumulat amb el tercer sector.

Tots els grups han coincidit en valorar molt positivament la proposta dels horts solidaris, que es destinaran a famílies amb dificultats.

Pel que fa a la moció de PxC, la formació demana que el govern espanyol revoqui la intenció de concedir el permís de residència a estrangers que comprin pisos de més de 160.000 euros. Els grups de l’oposició han coincidit en el fons de la qüestió, però han matisat que només es tractava d’un anunci, i que ni tan sols hi havia un avantprojecte. Amb aquest argument, els quatre regidors de la CUP, SI i ICV-EUiA hi han votat en contra i els 12 regidors de PSC, ERC i CiU s’han abstingut. La moció, doncs, ha prosperat, amb el vot a favor dels cinc regidors de PxC.

El resultat, fruit de l’abstenció de tres partits, és sorprenent, ja que, d’aquesta manera, l’Ajuntament assumeix fil per randa el text presentat per PxC, amb certes connotacions xenòfobes. La moció equipara públic rus i xinès amb màfies, i dóna per descomptat que si es tirés endavant la mesura “seria una trucada al blanqueig de diners i l’obtenció legal d’un permís de residència per a mafiosos”.

La moció sobre el deute del tercer sector, presentada pel PSC, ha estat assumida per tots els partits, menys CiU, que s’ha abstingut.

Per altra banda, no han prosperat dues mocions, una de la CUP, on es reclamava a l’Ajuntament que prohibís a les zones verdes l’ús de diversos herbicides amb un cert grau de toxicitat; i una altra sobre el reglament de les subvencions, presentada per ICV-EUiA. Aquesta última ha derivat en un debat sobre els pressupostos, on PxC va donar suport a l’equip de govern i va poder disposar de 100.000 euros per distribuir entre les entitats que considerés més convenient, la qual cosa no ha agradat massa a l’oposició.

EL PLE, EN BREU

Els cost de redactar un catàleg de camins municipals de Vic ha estat de 15.000 euros, diu PxC. Josep Rafús (CiU) ho dubta i diu que s’ho mirarà.

El gestors del restaurant Clau de Fa de l’Atlàntida, que està tancat, s’estan plantejant traspassar la concessió o remodelar l’oferta de l’equipament.

L’Ajuntament ha demanat a la immobiliària que flexibilitzi els requisits d’accés als pisos de lloguer social de can Colomer. Ara s’han de pagar 19.000 euros de paga i senyal.

L’Ajuntament estudiarà si es persona a la querella contra l’estat italià pels bombardejos feixistes del 1938  i 1939 a Vic, tal com ja han fet altres municipis catalans. La proposta, que va deixar anar ICV-EUiA en una pregunta, però, no sembla massa possible que prosperi. “Tenim diners per això?”, ha preguntat l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, que s'ha compromès a estudiar-ho.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WWW.EL9.CAT, 05/02/2013; Vic aprova una moció de suport a la declaració de sobirania amb el vot de tots els partits amb representació parlamentària

Vic.- Redacció.-  A diferència del que va passar fa uns dies al Parlament de Catalunya, els regidors de la CUP i del PSC de Vic han donat suport al text. Només els cinc regidors de la PxC hi han votat en contra.

El PSC, que havia anunciat durant el debat un sí crític, finalment, els dos regidors han subscrit la moció. La CUP i l’equip de govern, format per CiU i ERC, s’han felicitat per la voluntat d’entesa que hi ha hagut per les dues parts per arribar a un acord que permetés l’acord, que no va ser possible al Parlament de Catalunya, on els diputats de la CUP van dividir el seu vot entre el sí i l’abstenció.

WWW.ELTER.NET, 05/02/2013; Vic aprova la moció de suport a la declaració de sobirania amb els vots a favor del PSC

Tots els grups municipals hi han votat positivament amb l'excepció de PxC

Vic, | ACN – L’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns una moció de suport a la declaració de sobirania ratificada pel Parlament el passat 23 de gener. Tot i que el text fa un pas més enllà, perquè insta el Parlament a convocar el referèndum “no més enllà del 2014”, la proposta presentada conjuntament per CiU, ERC, SI i CUP ha rebut el suport d’ICV-EUiA i el PSC.

Amb tot, el vot dels socialistes ha estat un “sí crític” ja que han demanat, sense èxit, que es retirés el punt que demanava adquirir el compromís de treballar per aconseguir “el suport majoritari del poble català a la constitució de l’Estat propi i convidant-los a participar en la construcció d’un estat”. Per la seva banda, PxC hi ha votat en contra.

L’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns la moció de suport a la declaració de sobirania ratificada pel Parlament el passat 23 de gener en què es donava inici al procés cap a la transició nacional. CiU, ERC, SI, CUP, PSC i ICV-EUiA hi han votat a favor (16 regidors), mentre que els cinc de la PxC s’hi ha mostrat en contra.

La moció que s’ha presentat a proposta de CiU, ERC, SI i CUP dóna suport al text que va aprovar el Parlament i que qualifica el poble català com a subjecte polític i jurídic sobirà per decidir el seu futur i insta al màxim òrgan de govern a convocar un referèndum o consulta “no més enllà del 2014”.

La posició dels partits

Durant la intervenció de l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal ha explicat que el procés cap a la transició nacional “s’ha d’entendre a la inversa”. Segons el batlle, i també el president de l’Associació de Municipis per la Independència, el dret a decidir és un dret “natural” dels pobles i com que “el poble català vol ser lliure, per això reclama el seu dret a decidir, i no al revés”.

Des de SI, el regidor Iban Lapeira ha assenyalat que la proposta que s’estava debatent era “molta més ambiciosa” que la que es va aprovar al Parlament, “perquè posa una data al referèndum”. Per la seva banda, Nil Puigivila de la CUP ha llençat una crítica cap a la direcció general d’ERC en relació a la voluntat negociadora i ha assenyalat que “a Vic és molt millor que al Parlament”. Segons el portaveu de la CUP, el text que s’ha sotmès a votació al consistori, en línies generals, era similar al que la CUP proposava aprovar al Parlament.

Des de PxC, Josep Anglada ha qualificat el text de “brindis al sol” i ha assenyalat que la qüestió de la consulta “és una cortina de fum que apareix als mitjans de comunicació per tapar altres qüestions com les retallades”.

 

El 9 NOU, 08/02/2013; Pàg. 6 L’oposició critica el “clientalisme” derivat del’acord amb PxC per aprovar els pressupostos

L’oposició critica el “clientalisme” derivat de l’acord amb PxC per aprovar els pressupostos

El debat d’una moció sobre subvencions va acabar amb retrets cap a CiU i ERC per l’acord

J.C.- L’oposició d’esquerres va retreure en el ple de dilluns les conseqüències de l’acord en l’aprovació del pressupost amb PxC. Crítiques que arriben després de la roda de premsa de Josep Anglada explicant amb pèls i senyals on han anat a parar els 100.000 euros que va fer canviar de partida per votar a favor del pressupost. I d’aquests, 6.000 que encara es reserva pel que pugui fer falta durant l’any.

El debat va sorgir en el marc d’una moció d’ICV perquè s’accelerés la redacció del reglament de subvencions perquè aquestes deixin de concedir-se “amb criteri de repartidora”, en paraules de Xavier Tornafoch. “No ens ha agradat mai que ho fes el govern, però és que ara ja ho fa fins i tot un grup de l’oposició”, va afegir. Això va donar peu perquè Iban Lapeira (SI) i Jacint Raurell (PSC) també s’afegissin a la crítica, que la CUP es va reservar per al torn de precs i preguntes. “Prego que es replantegin les relacions amb un partit de clara tendència racista perquè està servint per alimentar la bèstia feixista”, va dir Nil Puigivila (CUP). L’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), manifestament incòmode en el debat, va intentar reconduirlo, sense gaire èxit, en més d’una ocasió, davant un Josep Anglada pletòric que veia com les medalles que s’havia penjat en la roda de premsa havien fet el seu efecte en els grups de l’oposició. Després del ple, Anglada fins i tot va escriure a Twitter: “L’oposició de Vic està molt cabrejada. Ara s’adonen que PxC els ha colat un gol per l’esquadra. Que en sou de burros!”. Joan López (ERC) va denunciar “l’intent maniqueu de voler barrejar la moció d’ICV amb l’acord de pressupostos”. El reglament de subvencions, segons López, està gairebé acabat.

La moció es va acabar tombant en votar-hi en contra CiU, ERC i PxC. Ja abans, en una votació d’una moció de PxC sobre la Llei d’Estrangeria, aquesta s’havia pogut aprovar per l’abstenció de CiU, ERC i PSC. Els quatre vots en contra de CUP, ICV i SI no van ser suficients per contrarestar els cinc de PxC.

Consti en Acte

comissió per rebaixar el sou dels regidors

Josep Anglada va demanar si estava prevista la reunió de la comissió de la qual formaran part CiU, ERC i PxC per debatre fins on es rebaixen els sous dels regidors i els càrrecs de confiança. L’alcalde li va dir que ho tenien en compte i que ja l’avisarien.

Bandes reductores i xavie r solà

Cristina Gayoso (PxC) va demanar si el fet que s’hagin posat bandes reductores al carrer Jaume I abans que en altres llocs més necessàries és perquè “hi viu a prop Xavier Solà”. Evidentment, li van dir que no.

 

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube