Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 08/04/2013; Vic aprova una moció de PxC en defensa del model comercial català

Vic, 08/04/2013; Vic aprova una moció de PxC en defensa del model comercial català

12/04/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Tots els grups del consistori vigatà, menys la CUP i ERC, van donar suport a la moció que va presenta Plataforma per Catalunya en defensa del model comercial català.

Vic | Redacció.-  L’Ajuntament de Vic va aprovar aquest dilluns al ple una inversió de 1,4milions d’euros per reformar la xarxa informàtica. La proposta va rebre el suport de l’equip de govern CiU i ERC i de PxC. La resta PSC, ICV, SI i la CUP es van abstenir. La resta del ple va ser de tràmit.

Anglada, va justificar el vot a favor manifestant que “Plataforma per Catalunya no posarà traves a l’equip de govern per aprovar aquesta modificació de crèdit, ja que entenem que és necessari posar el dia els equips informàtics de l’Ajuntament de Vic”. 

 

Pel que fa a les mocions, se’n van aprovat dues de les quatre que es presentaven. La moció conjunta presentada pels sindicats  contra l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local, que es va aprovar per unanimitat, i la presentada per PxC en defensa del model comercial català, que va quedar aprovada per 17 vots a favor  CiU, PxC, PSC, ICV i SI dues abstencions ERC i dos en contra CUP.

El ple va rebutjat l’altre moció que presentava PxC, on demanava establir un marc de bones practiques en el funcionament de l’administració local. També va ser rebutjada la moció de la CUP que sol·licitava posar el nom de Guillem Agulló en un parc de la ciutat de Vic.

Pel que fa a la moció on PxC demanava establir un marc de bones practiques en el funcionament de l’administració local, Anglada va manifestar que “la voluntat del nostre grup municipal, no és altre que obrir un debat amb totes les forces polítiques d’aquest consistori per establir aquest marc de bones practiques, ja que els delictes de corrupció són delictes contra la nostra comunitat popular”. En aquest sentit, Anglada va assenyalar que “el digne exercici de la política, entès com a servei a l'interès general, exigeix uns actors que atresorin els valors fonamentals de la vida democràtica, per tant aquest marc de bones pràctiques, ha de servir com una eina que vagi més enllà de la diversitat d'opcions polítiques”.

Plataforma per Catalunya tampoc va donar suport a la moció que presentava la CUP i que sol•licitava posar el nom de Guillem Agulló en un parc de la ciutat de Vic. Anglada, va al·legar que “el grups municipals d’aquest consistori  vàrem arribar a un acord perquè totes aquestes sol·licituds les passaríem per la comissió de nomenclatura”.

Finalment el ple va aprovar una moció de PxC en defensa del model comercial català. Fuentes va manifestar que “s’ha de recolzar al Govern de la Generalitat de Catalunya, contra aquesta llei que està trepitjant les nostres pròpies lleis”. 

En l’apartat de precs i preguntes PxC fa fer un total de 10 preguntes acabant així amb un ple que va durar dues hores i mitja.

PxC

Vic, 8 d’abril de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.EL9NOU.CAT, 08/04/2013; L’Ajuntament de Vic aprova un projecte de reforma de la xarxa informàtica valorada en 1,4 milions d’euros

Redacció.-  El projecte ha de permetre la implementació de l’administració electrònica i l’ús de les noves tecnologies. Es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i es farà efectiva els propers tres anys.

El projecte ha obligat a fer una modificació de crèdit del pressupost i s’ha aprovat només amb els vots de l’equip de govern, format per CiU i ERC, i els cinc vots de Plataforma per Catalunya. La resta de grups l’han rebutjat per no considerar-la prioritària en l’actual situació de crisi.

Tant l’alcalde, Josep M Vila d’Abadal, com el regidor d’Economia i Serveis Antoni Serrat han defensat la indoneïtat de la inversió. L’equip de govern recorda que la reforma de la xarxa informàtica municipal era un projecte contemplat en anteriors exercicis però s’ha esperat a obtenir el finançament per fer-la efectiva.

El ple de Vic també va aprovar per unanimitat una moció contra l'avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l'administració local. La moció la presentaven tots els grups excepte SI, que també hi va votar a favor. Així mateix es va aprovar una moció de PxC de defensa del model comercial català. Ho van fer amb els vots de tots els grups excepte CUP i ERC. Finalment es va tombar una moció de la CUP per donar el nom de Guillem Agulló a un parc de la ciutat. Hi van votar a favor CUP, ICV i SI; PSC es va abstenir, i CiU, ERC i PxC hi van votar en contra, ja que consideraven que la proposta havia de passar abans per la comissió de nomenclatura.

 

 

WWW.OSONA.COM, 08/04/2013; Vic aprova una inversió d'1,4 MEUR per reformar la xarxa informàtica

El consistori aprofitarà una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona. La sessió del ple, amb molts punts de tràmit, s’ha enllestit en dues hores i mitja.

Redacció.-  El ple de l’Ajuntament de Vic ha aprovat, en la sessió ordinària d’aquesta tarda, un projecte de reforma de tota la xarxa informàtica municipal valorat en 1.400.000 euros, que es finançaran íntegrament amb una subvenció que ha atorgat la Diputació de Barcelona. La proposta es farà efectiva durant els propers tres anys i s’hi destinaran les següents quantitats: el 2013, 670.000 euros; el 2014, 580.000 euros; i el 2015, 150.000 euros.

El projecte s’ha aprovat a través d’una modificació de crèdits del pressupost municipal de 2013. La proposta ha rebut el suport de l’equip de govern (ERC i CiU) i PxC. La resta de partits (PSC, ICV-EUiA, SI i la CUP) s’han abstingut.

Tant l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal (CiU), com el regidor d’Economia i Serveis, Antoni Serrat (CiU) han defensat el “realisme” de la implementació de l’administració electrònica i de l’ús de les noves tecnologies, argumentant que s’ha esperat a tenir la subvenció per tirar-la endavant. A més, és un projecte que ja estava contemplat en exercicis anteriors, però no s’havia pogut desencallar per manca de finançament. “És vital fer aquest canvi”, ha apuntat Serrat, que també s’ha declarat “sorprès” de les posicions dels partits d’esquerres del consistori.

Els partits de l’oposició que s’han abstingut han coincidit amb l’equip de govern amb la idoneïtat i la qualitat del projecte, però han argumentat la seva manca de suport al·legant que la quantitat econòmica era molt important i un xic fora de lloc en els actuals temps de crisi.

El ple d’avui, amb molts punts de l’ordre del dia de tràmit, s’ha enllestit en poc més de dues hores, un fet força inusual en els darrers temps. L’aprovació definitiva de l’ordenança de llicències urbanístic o l’aprovació inicial del règim intern i funcionament del Patronat de la Ciutat Antiga han estat alguns dels punts destacats. El debat, però, s’ha concentrat en les mocions i les preguntes.

L’alcalde dóna la veu als treballadors de l’Ajuntament

En la primera moció hi ha hagut una petita sorpresa. La proposta havia sorgit dels propis treballadors de l’Ajuntament, que han presentat un text contra l’avantprojecte de llei per a la reforma de l’Administració Local que prepara el govern espanyol, que amenaça de buidar de competències els ajuntaments. La moció ha arribat al ple de la mà de tots els partits, que s’hi han adherit (menys SI, tot i que també hi ha votat a favor). A l’hora de defensar-la, però, l’alcalde ha cedit de manera excepcional la veu a Miquel Sánchez, secretari general de CCOO Osona, que ha actuat com a portaveu dels treballadors.

La moció reclamava al govern de l’Estat que no s’extralimiti en les seves funcions i insta la Generalitat a “defensar amb fermesa” les competències que li atorga l’Estatut. També es demanava, entre d’altres punts, la retirada de l’avantprojecte. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

La segona moció també tenia al govern espanyol com a destinatari. PxC ha presentat un text on es defensava l’actual model comercial català i rebutjava la “ingerència” de l’Estat en la regulació dels horaris comercials de la Generalitat. El govern del PP pretén incrementar els horaris i dies d’obertura dels comerços.

La moció s’ha aprovat amb una àmplia majoria, amb els vots a favor de CiU, ICV, PxC, SI i PSC. ERC s’ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra. En aquest sentit, cal destacar que Esquerra ha complert el que va anunciar, o sigui, que no donaria suport a cap moció presentada per PxC i que ni tan sols la debatria.

Guillem Aguiló i Maria de los Llanos de Luna

La tercera moció, en aquest cas presentada per la CUP, demanava que es posés a una plaça el nom de Guillem Agulló, el jove militant de Maulets assassinat fa vint anys, l’11 d’abril de 1983, per membres d’ultradreta. La moció no ha prosperat perquè CiU, ERC i PxC hi han votat en contra, al·legant que el procediment per aquest tipus de sol·licituds ha de passar primer per la Comissió de la nomenclatura, tal com havien acordat fa un temps tots els partits.  El PSC també ha esgrimit el mateix argument, però s’ha abstingut. La resta de partits hi han donat suport. Joan López, portaveu d'ERC, ha avançat que el seu partit donaria suport a la petició, un cop hagués passat per la Comissió.

Vila d’Abadal, en un darrer intent d’arribar a un consens, ha demanat als regidors de la CUP que variessin el text de la moció i que es demanés que el ple portés la proposta a la Comissió de la nomenclatura. La CUP no ho ha acceptat i la moció ha estat tombada.

La manca d’entesa entre l’equip de govern i la CUP s’ha esvaït en la quarta moció que hi havia prevista, on es demanava que es declarés “persona non grata” a la delegada del govern espanyol Maria de los Llanos de Luna. La CUP, que era qui la presentava, l’ha retirada a instàncies de l’alcalde, perquè l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ell mateix presideix, està preparant tot un seguit d’accions coordinades en aquest sentit.

Per últim, el ple ha acceptat una moció per urgència presentada per PxC, per tal d’establir un marc de bones pràctiques en el funcionament de l’Administració Local, en contra de la corrupció. Tampoc ha prosperat. En una primera votació, hi ha hagut un empat a cinc: cinc regidors de PxC a favor i dos del PSC i de la CUP i un de SI, en contra. La resta s’ha abstingut. En una segona votació, l’alcalde ha votat en contra i el regidor d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, també ha canviat el sentit del seu vot i s’ha posicionat en contra.

EL PLE, EN BREU

PxC, ICV i SI han criticat la manca d’informació als veïns i comerços afectats per les obres del carrer Verdaguer. Josep Rafús ha reconegut que potser no s’havia arribat a tothom però ha dit que sí que s’havia avisat els veïns i comerços de la part superior del carrer i que la informació estava penjada des de feia dies al web municipal. També ha recriminat a CentreVic, una de les entitats que va expressar les seves queixes, que els seus representants no assistissin a les reunions del Patronat de la Ciutat Antiga, on es van anunciar els treballs.

Enguany, molts veïns s’han queixat de la ubicació de la fira Lactium, en el marc del Mercat del Ram, a la plaça de la Catedral, perquè ha obstaculitzat la benedicció de Rams i el recorregut de la processó dels Armats. L’Ajuntament ha assegurat que el recorregut de l’acte religiós es va consensuar amb els organitzadors. Tot i això, l’alcalde s’ha compromès a canviar la ubicació de la fira de cara a l’any que ve.

No es troben espònsors perquè posin publicitat als tiquets del parquímetre.

El Carrefour continua obrint a les 9 del matí, emparant-se en la nova normativa del govern espanyol (en tràmit encara).

L’Ajuntament espera que en les properes setmanes es resolgui el tema de l’acampada del carrer Verdaguer, davant de Banesto. Joan Ballana (ERC), regidor de Convivència i Seguretat, ha afirmat que hi ha establertes negociacions permanents tant amb el banc com amb els membres de la PAH.

L’Ajuntament tindrà en compte la possible recuperació del concurs de pintura del Mercat del Ram, proposada per ICV.

EL 9 NOU, 12/04/2013; PÀG. 14 i 15 Vic es gastarà 1,4 milions per posar al dia la informàtica de l'Ajuntament

L’oposició, excepte la PxC, en qüestiona el moment; es pagarà, en tres exercicis, via Diputació

Vic.- Agustí Danès.- L’Ajuntament de Vic ha decidit gastar-se 1,4 milions d’euros per posar al dia el servei informàtic. Aquesta inversió, que es realitzarà per fases en tres exercicis, ja té finançament. Els diners els aporta la Diputació de Barcelona a través del programa Xarxa. Per incorporar la primera anualitat al pressupost, el ple d’aquest dilluns va donar el vistiplau a una modificació de crèdit de 670.000 euros per aquest any. El punt va prosperar amb els vots de CiU, ERC i PxC. La resta de l’oposició, CUP, PSC, ICV i SI, es va abstenir. Tot i reconèixer la bondat del projecte, l’oposició –excepte la PxC– va qüestionar que en el context actual fos apropiat tirar-ho endavant.

Encallats en les formes

La discrepància pel procediment impedeix que prosperi una moció de la CUP per dedicar un parc a Guillem Agulló, un jove antifeixista assassinat fa 20 anys a Castelló per la ultradreta; CiU, ERC i PxC la van tombar

La moció de la CUP per dedicar un parc de Vic al jove militant de Maulets Guillem Agulló, assassinat ara fa 20 anys per un ultradretà a Montanejos (Castelló), no va prosperar. Els vots contraris de CiU, ERC i PxC ho van impedir. SI i ICV, en canvi, sí que hi van donar suport. El PSC es va abstenir.

CiU i ERC, i també PxC, van explicar que no s’oposaven a dedicar un espai públic en record d’Agulló, sinó al procediment que se seguia. La proposta, segons van defensar, no hauria d’haver anar de dret al ple, sinó que s’hauria d’haver adreçat a la comissió de nomenclatura, l’organisme que ha de dilucidar aquestes qüestions. Aquesta situació va fer que, a la votació, CiU, ERC i PxC coincidissin en el “no”.

La moció del ‘canvi de cromos’

Una proposta de la PxC que havia entrat al ple per via d’urgència tot i no ser urgent s’acaba desestimant després de desfer-se un primer empat

Una moció presentada per la PxC sobre la corrupció que va entrar al ple per via d’urgència tot i no ser urgent va tenir un desenllaç inesperat. La moció es va desestimar en una segona votació en què l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, i el regidor d’ICV, Xavier Tornafoch, que s’havien abstingut, van canviar el sentit del vot.

Fins aquí, la notícia no passaria d’una curiositat. Però, si s’analitzen els antecedents, la situació té més suc. Resulta que la moció va entrar al ple per via d’urgència sense ser-ho, d’urgent. El motiu va descobrir-lo el portaveu del PSC, Jacint Raurell. Va parlar d’un canvi de cromos entre l’equip de govern i la PxC: “Ara resulta que d’un canvi de cromos se’n diu urgència”.

La gènesi del procés és la següent: la PxC tenia previst portar, al ple, una moció per reivindicar la Facultat de Medicina a la UVic. Aquest projecte, que l’Ajuntament té entre mans des de fa mesos, exigeix molta feina i poca fressa.

Per això es va veure inconvenient haver de debatre’n una moció. PxC es va avenir a no presentar-la, però, a canvi, va demanar que se’n tractés una altra, en aquest cas sobre la corrupció. Els terminis van impedir que es pogués incloure a l’ordre del dia. I, per això, l’equip de govern va haver d’acceptar de fer-ho per urgència tot i l’evidència que no ho era, d’urgent. Així ho va denunciar Raurell. Xavier Tornafoch (ICV) i Iban Lapeira (SI) li van fer costat.

La moció es va poder debatre perquè els vots de l’equip de govern (CiU i ERC) més els de la PxC van fer que se n’aprovés la urgència. Després, però, es va produir un imprevist. A l’hora de votar-se, hi va haver un empat entre el “sí” (PxC) i el “no” (SI, PSC i CUP). Aquest empat –ICV es va abstenir– va obligar a repetir la votació, i en aquesta segona ronda el canvi del sentit del vot de l’alcalde, Vila d’Abadal, i també del portaveu d’ICV, Xavier Tornafoch, van tombar la moció. La moció de la PxC, rebutjada.

La queixa del bisbe sobre el Lactium Josep M. Vila d’Abadal, a pregunta de la PxC, va dir que per dur el Lactium a la plaça de la Catedral s’havia previst la processó, però no la benedicció dels rams. Per això es van retirar parades. I es va comprometre amb el vicari general a resoldre-ho per a l’any que ve. “Sí que em va saber greu que es comentés el dia de Rams per part del bisbe”, va admetre, perquè l’Ajuntament ja havia assumit el compromís que l’any que ve es pogués fer sense interferències.

Més sobre les obres al carrer  Verdaguer PxC, ICV i SI es van interessar per les obres de la boca del pàrquing al carrer Verdaguer. L’inici dels treballs, la setmana passada, van generar una crítica de CentreVic. Josep Rafús no va amagar que s’hauria pogut informar millor, però, sobre CentreVic, també va dir que el representant dels comerciants al Patronat del Casc Antic només ha assistit a una sessió, i a la que se’n va informar no hi era.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube