Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 02/07/2013; Anglada destrossa amb arguments contundents als perroflautes i rates de claveguera al ple de Vic

Vic, 02/07/2013; Anglada destrossa amb arguments contundents als perroflautes i rates de claveguera al ple de Vic

03/07/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Vic, 02/07/2013; Anglada destrossa amb arguments contundents als perroflautes i rates de claveguera al ple de Vic

Anglada ha assenyalat un cop acabat el ple que “la moció presentada pels perroflautes i rates de claveguera al ple de Vic ha quedat totalment desacreditada i deslegitimada, ja que tan sols ha rebut el recolzament de 6 regidors dels 21 que està composat el consistori”.


Vic- Redacció.- Ja ho anunciava el mateix Anglada en un comunicat de premsa aquest diumenge que “el ple d’aquest dilluns pot ser una miqueta mogudet”.

La sala de plens de l'Ajuntament de Vic ha quedat petita durant la sessió d'aquest dilluns, que ha estat ocupada majoritàriament per joves identitaris per donar recolzament al grup municipal de PxC i al seu líder, Josep Anglada.


La moció presentada per la CUP i ICV, a instàncies d'UCFR, es plantejava en contra de l'ús que fa Plataforma per Catalunya del seu despatx a les dependències municipals. Fa uns dies, a Vic es van repartir uns 14.000 butlletins de PxC on s'anunciava que el partit liderat per Josep Anglada havia instaurat una figura denominada “Servei de Defensa del Vigatà”, amb l'objectiu de vetllar per la defensa dels drets dels habitants de la ciutat "que no siguin immigrants".

L'objectiu d'aquest servei és oferir orientació i assessorament jurídic a totes les persones que necessiten defensar els seus drets i no puguin afrontar les despeses d'un advocat, o tinguin dificultats per accedir a la justícia gratuïta.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha reconegut que "al ple d'aquest dilluns ha guanyat el senyor Anglada", perquè ha portat els seus seguidors al consistori i ha aconseguit que els d'UCFR "caiguessin en les seves provocacions". Vila d'Abadal ha assenyalat que "la violència engendra més violència", i ha criticat durament el to que ha utilitzat Puigivila en la seva intervenció i l'ha qualificat de "violent". Tot i que el batlle considera que Anglada ha guanyat la partida, Vila d'Abadal ha animat a tots els grups a no caure en la confrontació.

Per la seva banda el president de Plataforma per Catalunya (PxC) i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, ha assenyalat que “la moció presentada pels perroflautes i rates de claveguera al ple de Vic ha quedat totalment desacreditada i deslegitimada, ja que tan sols ha rebut el recolzament de 6 regidors dels 21 que està composat el consistori”.

Anglada ha destacat que “Plataforma per Catalunya no es retractarà", i ha afegit que “els antifeixistes són els autèntics feixistes” i ha desafiat l'aprovació de la moció assegurant que “el seu servei d'assessorament jurídic només per autòctons seguirà atenent els vigatans que hi acudeixin”.

En aquest sentit, el líder identitari ha dit que “proposin i votin el que vulguin, que nosaltres també farem el que vulguem”. “Nosaltres continuarem defensant a la gent de casa i a la gent autòctona, els hi agradi o no els hi agradi”, i ha afegit que ho seguiran fent a tot arreu “al carrer, des dels despatxos dels grups municipals, i també en aquesta sala de plens”.

Anglada també ha insistí en que “Plataforma per Catalunya continuarà treballant perquè s’acabi la cultura del tot a canvi de res pels immigrants i el bonisme que s’ha practicat per part de tots els governs municipal de Vic a favor dels immigrants”.

Finalment, el líder identitari ha assenyalat que “els hi agradi o no, per nosaltres seran sempre Primer els de Casa, i a qui no li agradi que es foti!

PxC

Vic, 2 de juliol de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.324.cat/noticia, 02/07/2013; Vic aprova portar PxC a la Fiscalia Antidiscriminació en un ple carregat d'incidents

L'Ajuntament de Vic ha acordat portar Plataforma per Catalunya a la Fiscalia Antidiscriminació. Ho ha fet en un ple carregat d'incidents, durant el qual l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal, ha hagut de desallotjar la sala de plens.

Vic.- Redacció.- Els incidents han arribat després que representants d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme d'Osona han llegit el text de la moció en què es denunciaven les activitats racistes i xenòfobes de Plataforma per Catalunya. En aquell moment, un grup de seguidors del partit de Josep Anglada han començat a insultar i a cridar consignes, i l'alcalde ha fet expulsar el públic de la sala. Aleshores s'han sentit crits de "No passaran" contra crits de "Primer, els de casa".

El text aprovat denuncia un butlletí de PxC amb un contingut racista, xenòfob i obertament discriminatori, i també que el partit ha posat en funcionament a les dependències municipals un servei anomenat de "defensa del vigatà", que exclou explícitament els immigrants. Segons Plataforma per Catalunya, és un servei d'assessoria "per vetllar pels drets dels habitants de la ciutat que no siguin immigrants".

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor d'Esquerra, Iniciativa, la CUP i Solidaritat, les abstencions de CiU i PSC, i els vots en contra de PxC. El text aprovat implica dur PxC davant la Fiscalia Antidiscriminació. Pel que fa al ple, la sessió ha continuat a porta tancada.

WWW.ARA.CAT, 02/07/2013; Bronca a Vic mentre el ple aprova denunciar PxC a la fiscalia antidiscriminació

ACN.- VIC.- L'Ajuntament de Vic ha acordat al ple d'aquest dilluns portar Plataforma per Catalunya (PxC) a la fiscalia antidiscriminació. Volen denunciar el partit de Josep Anglada perquè hauria utilitzat les dependències municipals per oferir un servei de d'assessoria "per vetllar pels drets dels habitants de la ciutat que no siguin immigrants".

La moció l'ha defensada una membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona. Quan ha acabat el discurs, s'ha viscut un episodi tens amb encreuament de crits i insults entre seguidors de PxC que es trobaven entre el públic i membres d'UCFR.

L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha expulsat el públic de la sala entre crits de "No passaran" i "Primer els de casa". La sessió ha continuat a porta tancada.

WWW.LAVANGUARDIA.COM, 02/07/2013: L'Ajuntament de Vic portarà Plataforma per Catalunya a la fiscalia antidiscriminació

L'alcalde ha desallotjat la sala de plens després d'un episodi tens amb crits i insults entre seguidors de PxC i membres d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona que es trobaven entre el públi

Vic.- Osona.- La sala de plens de l'Ajuntament de Vic ha quedat petita durant la sessió d'aquest dilluns. Una cinquantena de persones, entre seguidors de Plataforma per Catalunya i membres de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona (UCFR), han ocupat des de primera hora l'espai reservat al públic habitual dels plens.

L'ambient s'ha començat a escalfar quan ha arribat el torn de la moció referent a Plataforma per Catalunya que ha llegit una membre d'UCFR. Un cop acabat el discurs, els crits de 'No passaran' s'han barrejat amb els de 'Primer els de casa'. El batlle, Josep Maria Vila d'Abadal, ha decidit expulsar de la sala tot el públic que s'hi havia aplegat i seguir el ple a porta tancada. Tot i la intensitat de les protestes, els protagonistes no han arribat a les mans. Com que els crits continuaven, l'alcalde ha cridat a l'ordre i ha ordenat a la Guàrdia Urbana que desallotgés l'edifici.

La moció presentada per la CUP i ICV, a instàncies d'UCFR, es plantejava en contra de l'ús que fa Plataforma per Catalunya del seu despatx a les dependències municipals. Fa uns dies, a Vic es van repartir uns 14.000 butlletins de PxC on s'anunciava que el partit liderat per Josep Anglada havia instaurat una figura denominada 'Servei de Defensa del Vigatà', amb l'objectiu de vetllar per la defensa dels drets dels habitants de la ciutat "que no siguin immigrants".

L'objectiu d'aquest servei és oferir orientació i assessorament jurídic a totes les persones que necessiten defensar els seus drets i no puguin afrontar les despeses d'un advocat, o tinguin dificultats per accedir a la justícia gratuïta. El número de telèfon que apareix al fulletó és el mateix que té assignat Plataforma per Catalunya al seu despatx a les dependències municipals.

Una moció contra la discriminació a les persones


En aquest sentit, la moció demanava poder definir i aplicar de forma "immediata" les normes d'ús destinades als partits del consistori i les seves dependències i on es regularan qüestions relacionades amb les activitats que s'hi desenvolupa, la salubritat i els horaris. En especial, el text fa un esment a prohibir les activitats "discriminatòries". La moció aprovada també estableix un mecanisme per poder verificar el compliment d'aquestes normes d'ús. I en cas que no es complexin, la possibilitat de prendre les mesures jurídiques oportunes.

A més, la moció preveu la creació d'una campanya antirumors que té per objectiu desmentir falsedats de caire racista entre la població. També vol mostrar el rebuig al feixisme d'acord amb els principis del Pacte Nacional per a la Immigració. Per últim, la moció proposa comunicar a la fiscalia antidiscriminació els fets exposats per esbrinar si poden ser constitutius de delicte o no.

El text s'aprova amb els sis vots d'ERC, CUP, SI i ICV. CiU i PSC s'abstenen, mentre que PxC vota en contra

El portaveu de la CUP, Nil Puigivila, ha arengat a tothom a lluitar "obertament" contra el feixisme, i "denunciar arreu que Plataforma és feixista i els volem fora de l'ajuntament". En aquest sentit, Puigivila ha assenyalat que "no es pot permetre que partits com PxC estiguin a l'ajuntament i se'ls tracti com un partit normal, perquè no ho són". El portaveu de la CUP ha demanat la unitat d'acció davant el feixisme al consistori i ha criticat les abstencions de PSC i CiU.

Puigivila ha admès que hi ha hagut "violència verbal" durant els incidents, però ha assenyalat que la gent està "molt cansada" de la situació actual en què es té a PxC "campant" lliurement per les institucions.

Per la seva banda, el portaveu de SI, Iban Lapeira, ha lamentat les "amenaces" de Josep Anglada una estona abans durant el ple. El líder de PxC ha dit que si alguna persona "intenta treure'ns del despatx municipal, sap com pujarà les escales, però no sap com les baixarà".

El socialista Jacint Raurell ha explicat que la societat ara mateix es troba en una dinàmica "perillosa", i que amb actes com el d'aquesta nit, "pot explotar en qualsevol moment". Raurell ha argumentat l'abstenció del seu grup "per la vergonya que hem passat", en referència a l'incident ocorregut.

Des d'ICV, Xavier Tornafoch ha assenyalat que l'acció que fa el líder de PxC al despatx, a països europeus com França "els hi cauria el pèl". L'ecosocialista s'ha mostrat sorprès pel fet que tant PSC com CiU s'hagin abstingut, ja que considera que "cal unitat per lluitar contra el feixisme". Tornafoch s'ha mostrat d'acord amb la idea que els crits i insults que s'han vist al ple no han estat "les millors formes", però ha destacat que el més important era "el fons de la qüestió".

El portaveu d'ERC al consistori vigatà, Joan López, ha ressaltat que la ciutat està "sotmesa" als extrems, i que això s'ha pogut veure durant l'argumentació de la moció. López ha assenyalat que tot i que la proposta és "adequada", ERC no comparteix el to que s'ha utilitzat per part de la CUP per defensar-la. A més, ha afegit que el reglament municipal prohibeix l'ús "discriminatori" que es pugui donar a qualsevol dependència municipal. I ha afegit que la proposta "no dóna peu a la interpretació". En aquest sentit, López ha defensat la intervenció de la justícia.

Josep Anglada ha destacat que Plataforma per Catalunya "no es retractarà". El líder de PxC ha dit que els antifeixistes són "els autèntics feixistes" i ha desafiat l'aprovació de la moció assegurant que el seu servei d'assessorament jurídic "només per autòctons" seguirà atenent els vigatans que hi acudeixin. Anglada ha afegit que amb les abstencions de CiU i PSC, tot i que la moció hagi tirant endavant, "queda desacreditada".

Per la seva banda, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que "al ple d'aquest dilluns ha guanyat el senyor Anglada", perquè ha portat els seus seguidors al consistori i ha aconseguit que els d'UCFR "caiguessin en les seves provocacions". Vila d'Abadal ha assenyalat que "la violència engendra més violència", i ha criticat durament el to que ha utilitzat Puigivila en la seva intervenció i l'ha qualificat de "violent". Tot i que el batlle considera que Anglada ha guanyat la partida, ha afegit que no permetrà que la violència mini la cohesió social de la ciutat. Vila d'Abadal ha animat a tots els grups a no caure en la confrontació.

WWW.ELMUNDO.ES, 02/07/2013; Denunciarán a PxC por crear un asesoría municipal vetada a los extranjeros

EFE.- Barcelona.- El pleno del ayuntamiento de Vic (Barcelona) denunciará al grupo Plataforma per Catalunya (PxC) por actividades racistas ante la Fiscalía de Delitos de Discriminación, según se aprobó anoche en un agitado pleno municipal, que acabó con el desalojo de la sala y con gritos e insultos entre los asistentes.

Fuentes del ayuntamiento de Vic han explicado a Efe que Plataforma per Catalunya, en sus dependencias municipales, ha creado un servicio de asesoría en defensa de los derechos de los habitantes de la localidad "que no sean inmigrantes".

En este sentido, han señalado que con la denuncia se quiere determinar si esta iniciativa vulnera los derechos de algunos ciudadanos, pues la Constitución garantiza la igualdad de todas las personas.

El pleno aprobó la moción presentada por la Candidatura de Unión Popular (CUP) e Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), que fue leída por representantes de la asociación Unitat contra el Feixisme i el Racisme, y que censura el hecho de que PxC utilice dependencias municipales para ofrecer un servicio de asesoría que excluye a los inmigrantes.

El documento denuncia que las actuaciones PxC en Vic están basadas en una política discriminatoria y racista, que difunde rumores, sin fundamento, sobre la población inmigrante, para hacerlos culpables de la crisis social y económica con el fin de dividir a la población en favor de "políticas fascistas y antidemocráticas".

WWW.EL9NOU.CAT, 01/07/2013; El públic del ple de Vic, desallotjat

Redacció.- L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, ha fet desallotjar aquest vespre el públic de la sala de plens arran dels crits i insults que s'han creuat simpatitzants de PxC i d'Unitat contra el Racisme i el Feixisme. No s'ha arribat a les mans, però s'han produït moments de gran tensió.

S'hi ha aprovat una moció, amb les abstencions de CiU i PSC, per reprovar el servei d'orientació ciutadana obert per PxC on són expressament vetats els immigrants.

WWW.OSONA.COM, 01/07/2013; Incidents al ple de Vic entre antifeixistes i seguidors d'Anglada

Vila d'Abadal expulsa el públic de la sala, enmig de crits i insults

Redacció.- La lectura d'una moció, a càrrec d'una representant del grup Unitat contra el Feixisme i el Racisme, al ple municipal de l'Ajuntament de Vic ha derivat en un creuament de crits i insults amb membres de Plataforma per Catalunya que ha obligat l'alcalde Josep Maria Vila d'Abadal a expulsar els seguidors dels dos grups i a seguir la sessió a porta tancada.

Els membres dels dos grups han prorromput en crits de "No pasaran", els antifeixistes, i "Primer els de casa", per part de PxC, mentre mostraven cartells amb aquest lema. Tot i que la tensió ha arribat a nivells molt intensos, i els respectius col·lectius estaven barrejats a l'espai del públic, l'enfrontament només s'ha quedat en paraules.

Finalment, pels volts d'un quart de nou, després de nombroses crides al silenci i de l'ordre d'expulsió de la sala per part de l'alcalde Vila d'Abadal, la Guàrdia Urbana ha tancat les portes deixant for tot el públic, format per unes quaranta persones. Encara dins les dependències municipals, s'han tornat a repetir els crits.

La lectura del comunicat formava part d'una moció presentada per CUP i ICV-EUiA en contra de l'ús per part de PxC de les seves dependències municipals per a muntar un servei d'assessoria social només per a espanyols, del que en queden exclosos els immigrants. Aquesta acció ha indignat la resta dels grups municipals. El portaveu de la CUP, Nil Puigvila, ha cridat a la lluita contra el feixisme, a "denunciar aquí i arreu que Plataforma és feixista", i malgrat el prec de l'alcalde de prescindir d'"aquest llenguatge ofensiu", Puigvila ha repetit el terme "feixista" diverses vegades més.

Ja amb el ple a porta tancada -i sentint-se els crits de l'exterior de la sala-, l'alcalde ha ordenat al regidor de Governació, Joan Ballana, que desallotgés l'edifici i que en tanqués les portes. En els torns de paraula posteriors, els distints portaveus han condemnat els incidents. Iban Lapeira (SI) ha lamentat les "amenaces" de Josep Anglada, que havia afirmat que "si algú intenta venir a treure'ns del despatx municipal, sap com pujarà els vint-í-cinc graons de l'escala, però no sap com els baixarà". Mentrestant, Anglada havia abandonat la sala per anar al servei, cosa que li ha permès encarar-se amb els antifeixistes que l'escridassaven.

Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) ha afirmat que l'acció "il·legal" que fa Anglada al despatx municipal, a França "no és capaç de fer-la ni Le Pen, perquè li cauria el pèl". Escandalitzat per l'anunciada abstenció del PSC i CiU, Tornafoch ha invocat amb solemnitat l'obligació de lluitar contra el feixisme "perquè això és un mateix fil: comença aquí amb la discriminació de persones diferents i acaba als camps de concentració. No podem permetre això, senyor alcalde".

El socialista Jacint Raurell ha alertat que "estem en una dinàmica perillosa que pot explotar en qualsevol moment, i de fet ja ha explotat". Després de proclamar el seu pensament antifeixista i d'esquerres, ha anunciat que el PSC s'abstindria per la mala gestió de la moció per part dels seus promotors.

Al seu torn, Anglada ha acusat els antifeixistes de ser "els autèntics feixistes". Ha desafiat els altres grups a repetir que no els està bé el lema "Primer els de casa", i ha acusat els equips de govern de convertir Vic en un refugi d'immigrants, "que ja són el 27%" de la població", i que això "ho sap tota la ciutat". Finalment, ha assegurat que el seu servei d'assessorament jurídic gratuït seguirà atenent només als autòctons i no als immigrants: "Primer seran els de casa, i els que no els agradi, que es fotin!".

"Avui aquí estem veient un Vic sotmès als extrems, i això ens porta al passat", ha assenyalat Joan López (ERC), que ha mostrat el seu convenciment que el reglament municipal impedeix l'"ús discriminatori" que Anglada fa dels seus despatxos dins els locals municipals.

La portaveu de CiU, Anna Erra, ha advertit que "amb l'espectacle que avui hem vist ens sembla que ens estem desviant de la ciutat de convivència", i ha lamentat que "s'ha fet un mal ús del dialeg", en referència a haver permès la lectura de la moció des del públic per la portaveu d'UCFR, i ha anunciat la seva abstenció en la moció contra PxC.

L'alcalde, força molest pels esdeveniments, ha reconegut que "avui ha guanyat el ple el senyor Anglada, i l'ha guanyat terriblement, i ens ha dit gracies per la publicitat", i ha retret als membres de la CUP que amb el seu llenguatge agressiu han contribuït a enrarir un clima prou endurit perquè "Anglada ha portat gent de fora de la comarca a provocar".

Vila d'Abadal ha llançat una declaració de principis, proclamant que "no permetrem de cap manera que es trenqui la nostra ciutat. Durant sis anys ho hem aconseguit, denunciant la discriminació que exerceix PxC. Els nouvinguts no ens treuen res del que tenim, ens donen la seva vida. Amb aquesta provocació i violència anem a favor de PxC, que avui ha guanyat. Ha servit perque Anglada torni a dir alt i clar que només treballa per als de casa". També ha recordat que "hi ha hagut un discurs d'una senyora admirable, i per això no entenc el perquè de la bronca de la gent de la UCFR, que han respost els de PxC. Aquest no és el camí, amics de la CUP", I amb això, ha justificat l'abstenció de CiU.

Tot i així, la moció contra PxC s'ha aprovat amb els sis vots a favor de CUP, ICV, ERC i SI, les deu abstencions de CiU i PSC i els cinc vots en contra de PxC.

WWW.ACN.CAT, 02/07/2013; L'Ajuntament de Vic portarà Plataforma per Catalunya a la fiscalia antidiscriminació

L'alcalde ha desallotjat la sala de plens després d'un episodi tens amb crits i insults entre seguidors de PxC i membres d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona

Vic (ACN).- L'Ajuntament de Vic ha acordat al ple d'aquest dilluns portar Plataforma per Catalunya a la fiscalia antidiscriminació. El motiu és l'ús que fa PxC de les seves dependències municipals on acull un servei de d'assessoria "per vetllar pels drets dels habitants de la ciutat que no siguin immigrants". La moció l'ha defensada una membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona. Quan ha acabat el discurs, s'ha viscut un episodi tens amb encreuament de crits i insults entre seguidors de PxC que es trobaven entre el públic i membres d'UCFR. L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha expulsat el públic de la sala entre crits de 'No passaran' i 'Primer els de casa'. La sessió ha continuat a porta tancada.

WWW.ELDEBAT.CAT, 02/07/2013; Vic denunciarà Plataforma per Catalunya davant la fiscalia antidiscriminació

Redacció.- L'Ajuntament de Vic ha acordat al ple d'aquest dilluns portar Plataforma per Catalunya (PxC) a la fiscalia antidiscriminació. El text aprovat es fruit d'una moció presentada per la CUP i ICV-EUiA de "denúncia per les activitats racistes i xenòfobes de PxC a la ciutat de Vic i de propostes per a millorar la cohesió social". Al mateix ple també es va presentar una moció de CiU, CUP, PSC, ERC i ICV-EUiA "condemnant la revolta militar feixista dirigida pel general Francisco Franco Bahamonde el juliol de 1936".

La moció de la CUP i ICV-EUiA que va provocar els aldarulls denuncia un butlletí de PxC amb un contingut racista, xenòfob i obertament discriminatori, i també que aquest partit ha posat en funcionament a les dependències municipals un servei anomenat de "defensa del vigatà", que exclou explícitament els immigrants. Segons Plataforma per Catalunya, és un servei d'assessoria "per vetllar pels drets dels habitants de la ciutat que no siguin immigrants".

Els incidents han arribat després que representants d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme d'Osona han llegit el text de la moció en què es denunciaven les activitats racistes i xenòfobes de Plataforma per Catalunya. La moció l'ha defensada una membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona. Quan ha acabat el discurs, s'ha viscut un episodi tens amb encreuament de crits i insults entre seguidors de PxC que es trobaven entre el públic i membres d'UCFR.

Els antifeixistes cridaven 'No passaran' i els simpatitzants i regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) responien dient 'Primer els de casa'. En vista d'això, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha expulsat el públic de la sala i la sessió ha continuat a porta tancada. Els regidors de PxC s'havien presentat al ple acompanyats de simpatitzants uniformats per a intimidar els antifeixistes.

WWW.LLEBERTAT.CAT, 02/07/2013; L'Ajuntament de Vic portarà PxC a la fiscalia antidiscriminació

L'alcalde Vila d'Abada va desallotjar el públic de la sala de plens a causa dels greus incidents que van generar els seguidors d'Anglada per la presentació d'una moció en contra l'ús incorrecte que fa el partit de les oficines municipals.

Redacció.- La lectura moció, a càrrec d'una representant del grup Unitat contra el Feixisme i el Racisme, al ple municipal de l'Ajuntament de Vic va generar la crispació de partidaries de Plataforma per Catalunya (PxC), que eren de les Joventuts Identitàries (la majoria de Girona) que van intentar provocar als assitents mostrant cartells sota el lema "Primer els de casa". Això va fer que la resta de públic comencés a cridar "No passaran". En aquest ambient i amb la possibilitar de seguir el ple, va obligar a l'alcalde Josep Maria Vila Abadal a expulsar a totes les persones de la sala i seguir la sessió a porta tancada.

La lectura del comunicat formava part d'una moció presentada per CUP i ICV-EUiA en contra de l'ús per part de PxC de les seves dependències municipals per a muntar un servei d'assessoria social del que quedaven exclosos els immigrants. Al final, la moció contra PxC es va aprova amb els sis vots a favor de CUP, ICV, ERC i SI, les deu abstencions de CiU i PSC i els cinc vots en contra de PxC.

Cal esmentar que la moció havia estat pactada que CiU, PSC, ERC i SI, però amb l'excusa dels greus incidents que s'havien generat, convergents i socialistes van decidir desdir-se i abstenir-se.

Ús de les oficines municipals per activitats discriminatòries

En aquestes oficines municipals PxC va anunciar que hi ubicaria l'Oficina de Defensa del Vigatà Autòcton, amb un servei jurídic gratuit d'assessorament pels de casa. Aquesta iniciativa fou criticada per la resta de grups i l'alcalde el passat Ple. Avui es votava una moció d'Unitat Contra el Feixisme contra l'ús discriminatori de les oficines municipals, que era avalada per la CUP i ICV, i la resta de grups havien manifestat que s'hi sumarien.

La moció demanava la retirada immediata de la línia telefònica i la prohibició de qualsevol recurs municipal per aquest servei discriminatori, la posada en marxa d'una campanya antirumors, mostrar el rebuig a les pràctiques discriminatòries de PxC en base el Pacte Nacional per a la Immigració, i comunicar a la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació l'activitat que volia fer PxC des de les oficines municipals.

La moció va ser llegida per Anna Altamirano en nom d'Unitat contra el Feixisme. En començar la lectura Josep Anglada, els altres 4 regidors de PxC i la quinzena de militants de les Joventuts Identitàries per Catalunya de PxC han exibit cartells amb el lema "Primer els de casa". A la vegada una quinzena de membres o simpatitzants d'Unitat Contra el Feixisme han mostrat cartells amb el lema "Feixisme, ni a l'ajuntament ni enlloc! sense que e sprofuís cap incident.

Però en acabar la lectura de la moció, uns van començar a cridar "Primer el de casa", mentre els altres cridaven "No passaran! Fora feixistes de l'ajuntament!" Llavors l'alcalde va fer desallotjar la sala, quedant-se el públic en el vestibul del Primer pis, mentre els joves de PxC baixaven al carrer. Llavors Anglada, en una acció que considero provocativa, remarca Rius, va dir que sortia per anar a al lavabo, cosa que va fer tot i que l'alcalde li va pregar que es quedés al seu lloc. Així Anglada es va creuar en una actitud, torna a remarca Rius "diria provocativa", amb el que eren al vestíbul i va ser escridassat per algunes persones. Després va baixar al carrer on eren els militants de PxC amb qui va conversar una estona.

Condemna del franquisme

Previàment als incidents, es va votar la moció de condemna del cop d'estat militar del 18 de juliol de 1939 i de suport a la Querella 4591-10 del Jutjat n 1 de Buenos Aires. Tots els partits hi van donar suport tret de PxC que va manifestar que s'abstindria donat que la República va donar lloc a una dictadura d'esquerres assassina durant la Guerra Civil.

WWW.E-NOTICIES.CAT, 02/07/2013;

Vila d'Abadal dessallotja el ple de Vic pels incidents entre PxC i Unitat contra el feixisme

Redacció.- L'Ajuntament de Vic ha acordat portar Plataforma per Catalunya a la Fiscalia Antidiscriminació, en un ple carregat d'incidents, durant el qual l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal, ha hagut de desallotjar la sala de plens.

Segons informa el 3/24, els incidents han arribat després que representants d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme d'Osona han llegit el text de la moció en què es denunciaven les activitats racistes i xenòfobes de Plataforma per Catalunya.

En aquell moment, un grup de seguidors del partit de Josep Anglada han començat a insultar i a cridar consignes, i l'alcalde ha fet expulsar el públic de la sala. Aleshores s'han sentit crits de "No passaran" contra crits de "Primer, els de casa".

El text aprovat denuncia un butlletí de PxC amb un contingut racista, xenòfob i obertament discriminatori, i també que el partit ha posat en funcionament a les dependències municipals un servei anomenat de "defensa del vigatà", que exclou explícitament els immigrants. Segons Plataforma per Catalunya, és un servei d'assessoria "per vetllar pels drets dels habitants de la ciutat que no siguin immigrants

WWW.ELTER.NET, 02/07/2013; L'Ajuntament de Vic portarà PxC a la fiscalia antidiscriminació

L'alcalde ha desallotjat la sala de plens després d'un episodi tens amb crits i insults

Vic, | ACN – L’Ajuntament de Vic ha acordat al ple d’aquest dilluns portar Plataforma per Catalunya a la fiscalia antidiscriminació. El motiu és l‘ús que fa PxC de les seves dependències municipals on acull un servei de d’assessoria “per vetllar pels drets dels habitants de la ciutat que no siguin immigrants”.

La moció l’ha defensada una membre d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d’Osona. Quan ha acabat el discurs, s’ha viscut un episodi tens amb encreuament de crits i insults entre seguidors de PxC que es trobaven entre el públic i membres d’UCFR. L’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, ha expulsat el públic de la sala entre crits de ‘No passaran’ i ‘Primer els de casa’. La sessió ha continuat a porta tancada.

La sala de plens de l’Ajuntament de Vic ha quedat petita durant la sessió d’aquest dilluns. Una cinquantena de persones, entre seguidors de Plataforma per Catalunya i membres de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR), han ocupat des de primera hora l’espai reservat al públic habitual dels plens.

L’ambient s’ha començat a escalfar quan ha arribat el torn de la moció referent a Plataforma per Catalunya que ha llegit una membre d’UCFR. Un cop acabat el discurs, els crits de ‘No passaran’ s’han barrejat amb els de ‘Primer els de casa’. El batlle, Josep Maria Vila d’Abadal, ha decidit expulsar de la sala tot el públic que s’hi havia aplegat i seguir el ple a porta tancada. Tot i la intensitat de les protestes, els protagonistes no han arribat a les mans. Com que els crits continuaven, l’alcalde ha cridat a l’ordre i ha ordenat a la Guàrdia Urbana que desallotgés l’edifici.

La moció presentada per la CUP i ICV, a instàncies d’UCFR, es plantejava en contra de l‘ús que fa Plataforma per Catalunya del seu despatx a les dependències municipals. Fa uns dies, a Vic es van repartir uns 14.000 butlletins de PxC on s’anunciava que el partit liderat per Josep Anglada havia instaurat una figura denominada ‘Servei de Defensa del Vigatà’, amb l’objectiu de vetllar per la defensa dels drets dels habitants de la ciutat “que no siguin immigrants”.

L’objectiu d’aquest servei és oferir orientació i assessorament jurídic a totes les persones que necessiten defensar els seus drets i no puguin afrontar les despeses d’un advocat, o tinguin dificultats per accedir a la justícia gratuïta. El número de telèfon que apareix al fulletó és el mateix que té assignat Plataforma per Catalunya al seu despatx a les dependències municipals.

Una moció contra la discriminació a les persones

En aquest sentit, la moció demanava poder definir i aplicar de forma “immediata” les normes d‘ús destinades als partits del consistori i les seves dependències i on es regularan qüestions relacionades amb les activitats que s’hi desenvolupa, la salubritat i els horaris. En especial, el text fa un esment a prohibir les activitats “discriminatòries”. La moció aprovada també estableix un mecanisme per poder verificar el compliment d’aquestes normes d‘ús. I en cas que no es complexin, la possibilitat de prendre les mesures jurídiques oportunes.

A més, la moció preveu la creació d’una campanya antirumors que té per objectiu desmentir falsedats de caire racista entre la població. També vol mostrar el rebuig al feixisme d’acord amb els principis del Pacte Nacional per a la Immigració. Per últim, la moció proposa comunicar a la fiscalia antidiscriminació els fets exposats per esbrinar si poden ser constitutius de delicte o no.

El text s’aprova amb els sis vots d’ERC, CUP, SI i ICV. CiU i PSC s’abstenen, mentre que PxC vota en contra

El portaveu de la CUP, Nil Puigivila, ha arengat a tothom a lluitar “obertament” contra el feixisme, i “denunciar arreu que Plataforma és feixista i els volem fora de l’ajuntament”. En aquest sentit, Puigivila ha assenyalat que “no es pot permetre que partits com PxC estiguin a l’ajuntament i se’ls tracti com un partit normal, perquè no ho són”. El portaveu de la CUP ha demanat la unitat d’acció davant el feixisme al consistori i ha criticat les abstencions de PSC i CiU.

Puigivila ha admès que hi ha hagut “violència verbal” durant els incidents, però ha assenyalat que la gent està “molt cansada” de la situació actual en què es té a PxC “campant” lliurement per les institucions.

Per la seva banda, el portaveu de SI, Iban Lapeira, ha lamentat les “amenaces” de Josep Anglada una estona abans durant el ple. El líder de PxC ha dit que si alguna persona “intenta treure’ns del despatx municipal, sap com pujarà les escales, però no sap com les baixarà”.

El socialista Jacint Raurell ha explicat que la societat ara mateix es troba en una dinàmica “perillosa”, i que amb actes com el d’aquesta nit, “pot explotar en qualsevol moment”. Raurell ha argumentat l’abstenció del seu grup “per la vergonya que hem passat”, en referència a l’incident ocorregut.

Des d’ICV, Xavier Tornafoch ha assenyalat que l’acció que fa el líder de PxC al despatx, a països europeus com França “els hi cauria el pèl”. L’ecosocialista s’ha mostrat sorprès pel fet que tant PSC com CiU s’hagin abstingut, ja que considera que “cal unitat per lluitar contra el feixisme”. Tornafoch s’ha mostrat d’acord amb la idea que els crits i insults que s’han vist al ple no han estat “les millors formes”, però ha destacat que el més important era “el fons de la qüestió”.

El portaveu d’ERC al consistori vigatà, Joan López, ha ressaltat que la ciutat està “sotmesa” als extrems, i que això s’ha pogut veure durant l’argumentació de la moció. López ha assenyalat que tot i que la proposta és “adequada”, ERC no comparteix el to que s’ha utilitzat per part de la CUP per defensar-la. A més, ha afegit que el reglament municipal prohibeix l‘ús “discriminatori” que es pugui donar a qualsevol dependència municipal. I ha afegit que la proposta “no dóna peu a la interpretació”. En aquest sentit, López ha defensat la intervenció de la justícia.

Josep Anglada ha destacat que Plataforma per Catalunya “no es retractarà”. El líder de PxC ha dit que els antifeixistes són “els autèntics feixistes” i ha desafiat l’aprovació de la moció assegurant que el seu servei d’assessorament jurídic “només per autòctons” seguirà atenent els vigatans que hi acudeixin. Anglada ha afegit que amb les abstencions de CiU i PSC, tot i que la moció hagi tirant endavant, “queda desacreditada”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha dit que “al ple d’aquest dilluns ha guanyat el senyor Anglada”, perquè ha portat els seus seguidors al consistori i ha aconseguit que els d’UCFR “caiguessin en les seves provocacions”. Vila d’Abadal ha assenyalat que “la violència engendra més violència”, i ha criticat durament el to que ha utilitzat Puigivila en la seva intervenció i l’ha qualificat de “violent”. Tot i que el batlle considera que Anglada ha guanyat la partida, ha afegit que no permetrà que la violència mini la cohesió social de la ciutat. Vila d’Abadal ha animat a tots els grups a no caure en la confrontació.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube