Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 06/07/2013; Plataforma per Catalunya guanya el ple de Vic als perroflautes i rates de claveguera

Vic, 06/07/2013; Plataforma per Catalunya guanya el ple de Vic als perroflautes i rates de claveguera

07/07/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada en el ple de Vic: “Els agraeixo la publicitat que entre tots ens estan fent. Ja els ho dic: proposin i votin el que vulguin, perquè nosaltres també farem el que voldrem. Primer, els de casa i a qui no li agradi, que es foti”.

Vic | Redacció.-  L’Ajuntament de Vic va viure, dilluns al vespre, un episodi singular: l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, va ordenar a la Guàrdia Urbana que desallotgés la sala de sessions per frenar els crits a favor i en contra d’una moció per tallar les ales a PxC. La moció es va acabar aprovant, però per un estret marge: 6 a 5. El PSC i CiU, que s’havien compromès a votar-la, al final van optar per l’abstenció. Al final Vila d’Abadal va reconèixer públicament que “el ple el via guanyat terriblement l’Anglada”. El líder identitari va estar molt contundent en el transcurs de tot el ple i va advertí que “a ell ningú el trauria del local del grup municipal, ni l’alcalde ni el senyor Ballana em vindran a treure perquè es podrien trobar que pugessin les 25 o 30 escales que hi ha, però no saben com les baixarien”, va dir. Podeu veure aquesta noticia sencera a http://www.pxcatalunya.com/noticies-municipals/vic/2007/vic-02-07-2013-anglada-destrossa-amb-arguments-contundents-als-perroflautes-i-rates-de-claveguera-al-ple-de-vic.html  val la pena.

Sis van ser les mocions que finalment es van debatre en l’últim ple de l’Ajuntament de Vic, de les vuit que figuraven en l’ordre del dia, ja que PxC va retirar a última hora una moció contra la pujada de les quotes per la sisena hora a les escoles concertades de Vic, perquè es va acordar amb l’equip de govern posposar la moció per poder fer-ne una de conjunta. El grup municipal de Si també va retirar l’única moció que presentava.

La primera moció presentada per els grups de CiU, CUP, ERC i ICV condemnant la revolta militar del juliol de 1936. Anglada va defensar la abstenció assenyalant que “el nostre grup defensa la democràcia i està en contra de la dictadura, i en canvi, la moció que ara se substancia apunta tan sols en una direcció i oblida les dictadures de les esquerres i les seves víctimes”. En aquest sentit el líder identitari va dir que “igualment oblida les dictadures existents avui, la de Cuba, o la de Corea del Nord, o la dels estats musulmans. Oblida aquestes dictadures i les seves víctimes”, afegint “ és igualment cert que la república va degenerar també en una dictadura i va matar i va permetre la persecució i l’assassinat de molts ciutadans”.

La segona moció presentada per CiU, CUP, ERC i ICV per donar suport a la via catalana cap a la independència. PxC hi va votar contra ja que segons Anglada “l’Ajuntament de Vic no s’ha d’implicar directament en aquests esdeveniments que marquen una clara tendència ideològica, evidentment respectable, però que possiblement no comparteixen tots els ciutadans de Vic”, per això va dir “ja hi ha els partits polítics, que si poden adherir-se i  col•laborar amb la seva organització”.  

Anglada va defensar la moció que presentava PxC per fer front al pagament d’un contenciós administratiu, advertint a la resta de forces que “és de sentit comú demanar que els 16 regidors d’aquest Ajuntament que van votar a favor de la sobirania fiscal de Catalunya el passat 6 de maig, sent conscients de que el que estaven votant estava fora de la llei, es facin càrrec del cos que suposarà per aquests Ajuntament el contenciós administratiu interposat per la delegació del govern a Catalunya”. 

Plataforma per Catalunya es va abstenir en la quarta moció que es debatia en el ple presentada pels grups de CUP. ICV i PSC de suport a la iniciativa legislativa popular per la renda garantida de ciutadania. Anglada va manifestar que “el grup municipal de PxC estem totalment d’acord en l’essència de la proposta, però també som conscients que cal deixar de ser una ONG mundial”.

La quinta i polèmica moció que es presentava de mans dels grups antisistema CUP i ICV, va ser la que va marcar la tensió viscuda en el ple municipal. L’última moció presentada per el grup municipal de PSC, va pesar gairebé de puntetes pels mitjans de comunicació més interessats a tergiversar i manipular la informació que explicar als ciutadans que l’equip de govern els va enganyar en dir que no apujaria l’IBI. Anglada, va celebrar que “el Partit Socialista ens doni la raó al grup municipal de PxC, afegint “nosaltres ja ho vam advertir en el ple on es van aprovar les Ordenances Fiscals que l’equip de govern no deia tota la veritat i que l’IBI pujaria”.

En l’apartat de precs i preguntes PxC fa fer un total de 9 preguntes acabant així amb un ple que va durar gairebé 5 hores.

PxC

Vic, 6 de juliol de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 01/07/2013; Vic inicia el procés de venda de Casa Moreta i reformula la societat Parctec

El ple aprova ampliar l’àmbit territorial del parc d’innovació i crear una marca de ciutat

Vic.- Redacció.-   Més enllà d’aquests incidents, el ple va prendre algunes decisions importants, en un breu ordre del dia, amb només nou punts sobre la taula. Entre d’altres, es va aprovar la desafecció de Casa Moreta, per procedir a la seva venda, la partició de la societat Parctec Vic  SL i la creació d’una marca de ciutat

Fer una mica de calaix

L’Ajuntament va iniciar ahir els passos per vendre Casa Moreta, de la qual té un tant per cent força elevat en propietat i, així, fer una mica de calaix de cara a finançar altres inversions. El ple va aprovar la desafecció del caràcter públic de les sis finques municipals que configuren l’immoble, amb el vot a favor de tots els partits menys la CUP, que es va posicionar en contra.

La CUP va argumentar que la Casa Moreta es malvendria i va proposar que se li donessin usos socials. Josep Rafús (CiU) va respondre que el cost de la rehabilitació era molt alt i l’Ajuntament no se’l podia permetre.

Alguns grups, com el PSC, tot i donar suport a la proposta, van demanar que se’ls tingués en compte a l’hora de la venda, on caldria tornar a valoritzar l’immoble. A hores d’ara, el preu de l’immoble està valorat en 905 euros el metre quadrat, una xifra que s’haurà de retocar en el futur.

Manlleu i el Consell Comarcal entren a Parctec

El ple va decidir reformular la societat Parctec Vic Sl, que ha de gestionar el parc d’innovació , i ampliar el seu àmbit d’acció. Així, la societat canvia de nom i es passarà a dir Creacció Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, SL, i la formaran l’Ajuntament Vic (40%), Ajuntament de Manlleu (20%), Consell Comarcal d’Osona (20%) i Fundació Universitària Balmes (20%), entitat que gestiona la Universitat de Vic.

La mesura es va aprovar amb el vot a favor de tots els partits i l’abstenció de la CUP.

 

La marca ‘Vic’

El ple va tirar endavant, per unanimitat, la proposta de crear una “Marca de ciutat i de dins del territori” de projecció a l’exterior i d’identificació pels habitants del municipi. La iniciativa es farà a través del Departament de Comunicació de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, amb qui se signarà un conveni.

La Facultat aportarà la direcció i coordinació tècnica, desplegant tots els recursos humans necessaris, i l’Ajuntament treballarà pel projecte de referència i es coordinarà amb la UVic, fent d’enllaç amb tots els fronts participants del territori.

Anna Erra (CiU) va defensar la futura marca, “com a sentiment de pertinença” i com un nou reclam per al turisme, empreses i indústria.

Un ple ple de mocions polítiques

Primera moció, presentada per CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA, on es condemna la revolta militar feixista dirigida pel general Francisco Franco l'any 1036. La moció dóna suport a una jutgessa argentina que ha tirat una querella contra el genocidi franquista. Aprovada amb el vot de tots els partits, menys PxC, que s’absté. Aplaudiments de part del públic.

 

Segona moció, presentada per CiU, CUP, ERC i ICV-EUiA. Es dóna suport a la Via Catalana , la gran cadena humana sobiranista que enllaçarà tot el país el proper 11 de Setembre, tot i que no passarà per Osona. L’Ajuntament facilitarà que els cossos de protecció civil puguin adherir-se a l’organització. Aprovada la moció amb el vot a favor de tots els partits menys PxC, que hi vota en contra. Els dos regidors de PSC, Jacint Raurell i Mari Moyano hi voten a favor “a títol personal”.

Tercera moció, de PxC, contra la pujada de les quotes de la sisena hora a les escoles concertades de Vic. PxC la retira, a l’espera de consensuar un text amb l’equip de govern.

Quarta moció. PxC demana que els 16 regidors que van votar a favor de la sobirania fiscal , denunciada per la Delegació del govern espanyol a Catalunya, paguin les despeses del contenciós administratiu. En el debat, sorprenen les declaracions d’Anna Erra (CiU): “Estem en guerra. No ens fa por, volem ser protagonistes d’aquest moment històric”. Rebutjada la moció, amb el vot en contra de tots els partits, menys PxC, que hi vota a favor.

La cinquena moció, de la CUP, PSC i ICV-EUiA, proposa l’adhesió a la ILP per garantir una renda mínima de com a màxim, 664 euros. CiU ho veu complicat i poc viable, ja que suposaria una despesa de 3.000 milions d’euros per a la Generalitat i podria aixecar “falses expectatives”. Aprovat amb els vots a favor d’ICV, PSC, CUP i ICV-EUiA. La resta de partits s’abstenen.

 

Sisena moció, de la CUP i ICV-EUiA, sobre les activitats racistes i xenòfobes de PxC a la ciutat, ja esmentada a l’inici de l’article.

Setena moció, presentada pel PSC, per rectificar l’import sobre l’IBI de l’any 2013. Els socialistes consideren que l’equip de govern no ha complert el pacte i que hi ha hagut una desviació a l’alça. El regidor David Sala (CiU) explica que en números globals l'augment de l'IBI ha estat de 0,98% i que és gairebé impossible fer-ho quadrar a 0. La moció queda rebutjada, amb els vots en contra de CiU i ERC. PxC, PSC i SI hi voten a favor i CUP i ICV-EUiA s’abstenen.

Vuitena moció, presentada per SI, sobre la possibilitat de fer una consulta a la ciutat per decidir sobre aspectes com la sobirania fiscal o la bandera que ha d’onejar al pal de l’Ajuntament. El portaveu del partit, Iban Lapeira, retira la moció després que Vila d’Abadal, com a president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), li garanteix que a la propera reunió permanent de l’entitat es permetrà la presència d’un membre de SI perquè faci la mateixa proposta i es pugui estendre al conjunt de municipis adherits a l’AMI.

 

EL PLE, EN BREU

El ple d’aquest dimarts estava ple de color. I de festa major . Per un costat, els regidors de la CUP i els d’ICV-EUiA, Marc Barnolas, Nil Puigivila i Xavier Tornafoch, i la socialista Mari Moyano van lluir la samarreta negra de la colla de la Vella. Iban Lapeira de SI, va posar el contrapès amb la samarreta verda de la colla del Merma.

Part de les calories sobreres de la central tèrmica de biomassa dels Trinitaris es destinarà a l’Escola d’Art  i Superior de Disseny de Vic.

L’Ajuntament cedirà de manera gratuïta una parcel·la a la Universitat de Vic per tal que pugui ampliar les aules de la CAFE (Ciències Activitats Física i Esportiva).

El ple va aprovar una modificació de crèdit de 400.000 euros que es destinaran al camp de futbol de gespa artificial de l’ OAR Vic . Aprovat amb els vots a favor de tots els partits menys PxC i la CUP. En el debat, s’ha absentat Toni Serrat, regidor de CiU i també president de l’OAR Vic

El regidor Xavier Farrés confirma que l’espai Mas de Bigues es passarà a la regidoria d’Esport .

El cost d’habilitar la pantalla gegant pel Concert per la Llibertat va ser d’uns 7.500 euros (cadires i pantalla). La decisió va ser de l’alcalde.

La partida dedicada a la neteja de grafits a l’any és de 45.000 euros.

La CUP demana que s’arregli el passatge Guillem Agulló : que es pintin les parets i s’arreglin els cables que pengen.

ICV-EUiA demana que s’arregli un tram del camí vora Méder , on s’ha descalçat la protecció.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL9NOU, 05/07/2013; Portada i Pàg. 5 i 6 Anglada amenaça

Tensió al ple de Vic. L’Ajuntament de Vic va viure, dilluns al vespre, un episodi singular: l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, va ordenar a la Guàrdia Urbana que desallotgés la sala de sessions per frenar els crits a favor i en contra d’una moció per tallar les ales a PxC. La moció es va acabar aprovant, però per un estret marge: 6 a 5. El PSC i CiU, que s’havien compromès a votar-la, al final van optar per l’abstenció en disconformitat amb la situació viscuda.

Vic.- Agustí Danés.-  La discussió d’una moció per denunciar les activitats racistes i xenòfobes de PxC, força que utilitza un despatx municipal per oferir un servei discriminatori adreçat només a persones autòctones, va acabar amb un titular periodístic inesperat: l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, per aturar els crits a favor i en contra de la moció, va ordenar a la Guàrdia Urbana desallotjar la sala de plens.

La moció, que elevaven  al ple la CUP i ICV-EUiA en nom de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) d’Osona, demanava, entre d’altres, que no es fes un ús discriminatori dels despatxos municipals, que es posessin els fets en coneixement de la fiscalia –PxC difon com a telèfon de contacte un número de l’Ajuntament– i que s’iniciés una campanya antirumors racistes. La moció es va acabar aprovant amb els vots de la CUP, ICV, SI i ERC. En canvi, CiU i el PSC, que també s’havien compromès a donar-hi suport, al final es van abstenir en disconformitat amb la situació, i la tensió, viscuda.

Una tensió que no va semblar casual. El portaveu de PxC, Josep Anglada, el dia abans, via nota de premsa, ja avançava que el ple podia ser “mogudet”. PxC va desplaçar a Vic militants uniformats amb la samarreta negra del partit i equipats amb uns cartells amb el lema “Primer els de casa”. Membres d’UCFR també seguien el ple duien cartells amb els lemes “PxC és un partit feixista i racista. Feixisme mai més” i “Feixisme ni als ajuntaments ni enlloc”. A la vista de la mobilització de PxC, des d’UCFR, via Twitter, es va demanar ajuda: “Una desena de goril·les de les joventuts Identitaries de PxC al ple de Vic.

Veniu a donar suport”. La sessió, tot i que Vila d’Abadal va haver de demanar en dues ocasions que el públic no mostrés els cartells, va discorre dins una tensa normalitat. Fins que va arribar la moció. Xavier Tornafoch, d’ICV, intuint el que podia passar, va demanar calma al públic per si hi havia provocacions. Vila d’Abadal, com estava pactat, va deixar que la moció la defensés Ana Sicilia Altamirano, que va actuar de portaveu de la UCFR. Va llegir un text que denunciava, entre d’altres consideracions sobre el feixisme, que PxC practica l’exclusió: “Es fonamenta en el rebuig, en l’odi i en una ideologia que justifica la discriminació per motiu d’origen, de raça o de religió”. “Feixisme mai més”, va acabar dient.

 Simpatitzants d’UCFR van saludar la frase amb un aplaudiment i crits de “no passaran”; els militants de PxC van encetar crits de “primer els de casa”.

Va ser aleshores quan Vila d’Abadal va ordenar desallotjar la sala de plens. “No es pot deixar participar. Sap molt greu que no es pugui donar la veu al públic”, va lamentar-se Vila d’Abadal, contrariat, mentre agents de la Guàrdia Urbana convidaven a tots els assistents a marxar. Ja amb la porta tancada, el ple podia continuar. Els crits que se sentien al vestíbul, però, van fer que l’alcalde ordenés, també, que es desallotgés l’ajuntament.

El portaveu de PxC, Josep Anglada, tot i la crispació existent, va decidir sortir de la sala. Amb l’excusa d’anar al lavabo, es va poder passejar, rialler, per davant dels antifeixistes. Còmode en la bronca, Anglada va tornar a entrar a la sala de plens, però, com que el debat ja s’havia iniciat, i no tenia permís per asseure’s novament al seu lloc, va sortir per segona vegada. A fumar, aquest cop. El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, també va abandonar el ple per seguir l’operatiu policial juntament amb Antoni Jurjo, cap de la Guàrdia Urbana.

Mentrestant, a dins, ja es debatia la moció. El consens teixit amenaçava de saltar pels aires. I així va ser: PSC, primer, i CiU, després, van anunciar l’abstenció per la situació viscuda. La moció es va poder aprovar: 6 a 5. Va guanyar el “sí”, però per la mínima. “Avui ha guanyat el senyor Anglada”, va concloure Vila d’Abadal.

Anglada amenaça: “Pujarien els 25 o 30 esglaons però no saben com els baixarien”     

La temperatura del ple es va anar escalfant. Abans de la moció contra PxC se’n va discutir una altra presentada per Josep Anglada en què demanava als regidors que havien donat suport a la sobirania fiscal que es fessin càrrec del cost del contenciós interposat per María de los Llanos de Luna. “Demostrin amb aquest gest la seva valentia”, va inquirir Anglada als regidors de tots els altres grups. Tots ells, amb matisos, van defensar la validesa de pagar els tributs a l’Agència Tributària Catalana. I l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, va acusar- lo de fer demagògia: “No utilitzi la seu del grup municipal per fer política de partit”.

Aquest era el tema que s’havia de tractar al següent punt, però la crítica va desfermar Anglada. Després d’acusar Vila d’Abadal d’haver fet actes d’Unió a l’Ajuntament o d’haver utilitzat el cotxe oficial per assistir a actes de l’AMI, va deixar anar que a ell ningú el trauria del local del grup municipal.

“Ni vostè ni el senyor Ballana em vindran a treure perquè es podrien

trobar que pugessin les 25 o 30 escales que hi ha, però no saben com les baixarien”, va dir. L’amenaça no va tenir resposta. Minuts després, i amb el ple ja desallotjat, s’hi va referir Iban Lapeira (SI), que va lamentar que en aquell moment Anglada fos fora. “No sé si era un moment de calentura, però m’ho prenc com una amenaça. Jo m’ofereixo a anar-hi per veure qui baixa les escales i com les baixa”. L’acord tira endavant, però coix: CiU i PSC, compromesos a donar-hi suport, s’abstenen en desacord amb la tensa situació viscuda

Josep  Anglada “Els agraeixo la publicitat que entre tots ens estan fent. Ja els ho dic: proposin i votin el que vulguin, perquè

nosaltres també farem el que voldrem. Primer, els de casa i a qui no li agradi, que es foti”

El 9NOU, 05/07/2013; PÀG. 6 La unitat impossible

L’estètica va acabar dinamitant l’acord teixit a sis bandes per denunciar les pràctiques de PxC

Pactar la moció per censurar l’activitat discriminatòria de la PxC va costar dies. L’entitat que va empènyer perquè dilluns s’elevés al ple, tràmit que van assumir la CUP i ICV-EUiA, va ser la Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). La mostra de la dificultat de lligar-ho és que la versió de la moció que apareixia a la preacta –document que es lliura com a guia del que s’aprova– no és la que es va acabar votant. La inicial, per exemple, parlava de tallar la línia telefònica a la PxC; el text aprovat, en canvi, parlava de fixar quins usos poden tenir els locals municipals.

Com que un ús discriminatori no podria ser-hi permès, seria aleshores quan es podria tallar la línia. Ve a ser el mateix, però és il·lustratiu dels equilibris que van fer falta per teixir un consens que havia de desembocar en una fotografia que aïllés la PxC: 16 a 5. A l’hora de la veritat, però, la unitat va saltar pels aires. El líder de PxC sabia que havia de provocar tensió, terreny on està còmode. Els crits van trencar l’acord.

Els discursos van evidenciar el divorci que es produiria. “És una vergonya que un grup feixista com PxC tingui representació”, va constatar Nil Puigivila (CUP). “No utilitzi qualificatius. Ja ho sap tothom qui és PxC”, va corregir- lo Josep M. Vila d’Abadal, que, així, també feia responsables de la situació els antifeixistes.

“En aquest ple hi ha hagut massa soroll innecessari i contraproduent”,

va denunciar Jacint Raurell, del PSC. “D’antifeixistes els que més, però amb aquesta manera de fer i aquests subterfugis no ens hi trobareu pas”, va concloure. Ja era una evidència que CiU i PSC es despenjarien de l’acord.

Xavier Tornafoch, d’ICV, va demanar “un minut de reflexió” a CiU i PSC per corregir el sentit del vot tot i entendre que l’estètica, també és important. “Heu de fer una reflexió interna de com ho heu fet. Si no s’aprova aquesta moció, ens sabrà  molt greu, però a vosaltres més perquè en seríeu els responsables”, va abundar Iban Lapeira, de Solidaritat, dirigint-se als regidors de la CUP. Nil Puigivila (CUP) va lamentar que es posés al mateix pla els antifeixistes que els seguidors d’Anglada i no es va arronsar a l’hora de carregar contra PxC. Twitter va bullir per l’abstenció de CiU i PSC.

Potser per això, l’endemà, dimarts, el primer secretari del PSC d’Osona, Sergi Vilamala, va assistir a la reunió de la UCFR, on també hi havia regidors d’ERC,

CUP i SI. ICV es va excusar. Vilamala hi va anar a dir que els socialistes havien d’haver votat “sí” a la moció i, després, la direcció del partit va emetre un comunicat en què, entre d’altres, es reitera que el vot havia d’haver estat “en contra del feixisme i la xenofòbia”, posició que, recorden, sempre han mantingut els socialistes. El comunicat també pica la cresta a ERC, que sí que va votar la moció, tot i haver acordat el pressupostos amb PxC. El PSC parla d’“hipocresia” d’ERC. Les relacions, novament, han quedat tocades. La unitat pactada va ser impossible.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube