Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 01/08/2013; CiU, ERC, CUP, ICV i SI a favor del burca. PSC s’absté

Vic, 01/08/2013; CiU, ERC, CUP, ICV i SI a favor del burca. PSC s’absté

08/08/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada "vostès volen una Catalunya independent plena de burques i salafismes, i nosaltre la Catalunya de les nostres sanes tradicions com la faixa, la barretina i sardana".

Vic | Redacció.-  l’Ajuntament de Vic va celebrà l’últim ple avanç de vacances, on cal destacar un punt calent dels dinou de l’ordre del dia i una moció presentada per PxC de suport a la moció aprovada al parlament de Catalunya sobre l’ocultació o dissimulació del rostre en l’espai públic. Llegir article  CiU a favor del burca.

La tensió al ple va arribar per la crisi que s’ha produït a Embat Cultural, la fundació que gestiona la Central, l’espai de Vic dedicat a la cultura tradicional i popular i que acull Òmnium cultural, els Sagals d’Osona i la Penya barcelonista. Una ordre d’embargament per impagaments a la Seguretat Social i l’Agència Tributària ha destapat una mala gestió de la fundació. Ahir es va fer públic al ple perquè s’havia d’aprovar una modificació del pressupost municipal per injectar 40.000 euros a Embat Cultural. PxC es va abstenir, el portaveu del grup municipal Josep Anglada, va reclamar “una millor gestió de la Fundació, ja que fins ara aquest model no ha funcionat"  i sobretot va recalcar Anglada que “primer de tot s’han de pagar els deutes”.

En l’apartat de mocions Plataforma per Catalunya va votar en contra el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Anglada va assenyalar que “aquest procés s’ha portat malament des del primer dia”, afegint “l'absència, a part d’alguns partits en representació parlamentari, de entitats com el Cercle d'Economia, la Cambra de Comerç, la Societat Econòmica Barcelonesa, el RACC, o Foment del Treball per posar-ne alguns exemples, són fet que ho demostren”.

Anglada, també es va referir a Mas com“un home poc fiable per portar el lideratge d’aquest procés, ja que el que hauria de fer primer de tot, és despendre’s de tots els casos de corrupció que afecten el seu partit”, afegint “tot aquest procés liderat pel president de la Generalitat, no deixa de ser una estratègia i una cortina de fum per tapar les vergonyes de CiU”.

La segona moció on PxC demanava donar suport a la moció aprovada al parlament de Catalunya sobre l’ocultació o dissimulació del rostre en l’espai públic, hi va votar en contra CiU, ERC, CUP, ICV i SI . El PSC es va abstenir.

Anglada, que va mantenir una picabaralla amb l’alcalde de Vic va assenyalar que “el burca simbolitza el masclisme religiós i l’esclavitud i amaga una ideologia que ataca la llibertat”. El líder identitari, va recordar que  “el burca representa una actitud antioccidental, antidemocràtica i antimoderna”. afegint “darrera del burca hi ha una xenofòbia sexista que condemna un ésser humà a l’ostracisme per la seva condició de dona, cosa que nosaltres no podem tolerar. Referint-se a l’alcalde, Anglada li va dir que “no és un home de fiar, ja que mai compleix amb la seva paraula”. En aquest sentit, el líder identitari li va retreure que “alguns com vostè prefereixen una Catalunya independent  plena de burques, de nicabs, de vels integrals i de salafistes, en canvi, els homes i les dones de Plataforma per Catalunya volem una Catalunya lliure de burques, de nicabs.de vels integrals i de salafistes. Nosaltres volem la Catalunya de les nostres sanes tradicions com la faixa, la barretina i sardana".

Finalment la tercera i última moció presentada per la CUP sol·licitant impuls municipal i promoció del model econòmic cooperativista es va aprovar per unanimitat un cop fetes totes les esmenes aportades per l’equip de govern. Marta Riera, des del grup municipal de PxC, va manifestar que “Plataforma per Catalunya no donava suport a la moció original presentada per la CUP perquè és un “clon” d’una altre moció presentada fa un any i rebutjada per tots els grups”, per tant, entenem va dir Riera que “un cop fetes les esmenes la moció ja no és la presentada per la CUP i això fa canviar el nostre vot i ara serà favorable”.

En l’apartat de precs i preguntes PxC fa fer un total de 9 preguntes acabant així amb un ple que va durar gairebé 4 hores.

PxC

Vic, 1 d’agost de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.DIALOGOLIBRE.COM, 10/08/2013; Barretina contra burka

Redacción.- El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha criticado duramente a CiU por lo que, a su juicio, supone permitir la penetración del Islam en la sociedad catalana con actitudes como la que ha tomado la federación nacionalista en Vic (Barcelona), donde ha votado a favor del uso del burka, mientras se mostraba contraria al uso de esta prenda en el ‘Parlament’.

En el último artículo publicado en su blog, Anglada considera que "CiU ha decidido estar junto a los colaboracionistas con el Islam y el burka, mientras PxC decide estar al lado de los que defendemos la barretina, la catalanidad y las costumbres de nuestra gente". El líder de PxC afirma que "CiU prefiere unirse a ERC, a los radicales de ICV y los marginales de la CUP y votar a favor del uso del burka en Vic".

Josep Anglada asegura que "con su actitud, CiU ha demostrado que sólo defiende la catalanidad cuando se trata de tapar sus corruptelas o de lanzar a la sociedad catalana a una enloquecida aventura secesionista que ellos mismos no saben cómo puede terminar".

 

WWW.EL9NOU.CAT, 01/08/2013; Tensió al ple de Vic pel forat de 40.000 euros a la fundació que gestiona La Central

Redacció.- El ple també va donar noms de carrers a Lluís Maria Xirinacs, els bisbes Pere Casaldàliga i Josep M. Guix, i als vigatans Manel Solà i Isidre Blanch.

Crisi a Embat Cultural, la fundació que gestiona la Central, l’espai de Vic dedicat a la cultura tradicional i popular i que acull Òmnium cultural, els Sagals d’Osona i la Penya barcelonista. Una ordre d’embargament per impagaments a la Seguretat Social i l’Agència Tributària ha destapat una mala gestió de la fundació. Ahir es va fer públic al ple perquè s’havia d’aprovar una modificació del pressupost municipal per injectar 40.000 euros a Embat Cultural.

Aquests diners, segons el regidor de Cultura Joan López, equivalent al capital fundacional, la quantitat que s’ha de tenir al banc per iniciar el procés de liquidació de l’entitat. L’afer va acabar amb l’acomiadament del gerent d’Embat Cultural, Rossend Brugulat. El regidor de Solidaritat, Iban Lapeira, acusava Joan López de no tenir la valentia política d’enfrontar-s’hi quan anys enrere es van començar a detectar episodis de mala gestió.

Joan López va emplaçar tots els grups a una ponència que es constituirà a finals d’agost per trobar una sortida conjunta a la crisi d’Embat Cultural. Solidaritat i la CUP es van mostrar contraris a la modificació del pressupost, Plataforma per Catalunya i Iniciativa es van abstenir, mentre que el PSC i els dos grups de govern, Convergència i Esquerra, hi van donar suport.

El ple d’aquest dijous també va aprovar els noms de cinc carrers a la nova urbanització de Curtits Codina, a Santa Anna: seran l’ insistentment reclamant Lluís Maria Xirinachs, bisbe Josep Maria Guix, bisbe Pere Casaldàliga i els dels ex responsables del club de futbol del Remei, Manel Solà, i de l’OAR, Isidre Blanch.

El ple també va aprovar, amb el vot en contra de la CUP, establir la zona blava al carrer Miramarges, després de detectar que molts estudiants hi deixessin el cotxe tota la setmana.


El ple també va aprovar una modificació de crèdit del pressupost 2013 d’un total de 204.396,50 €. Aquest punt, però, va ser sotmès a votació de forma separada. Una primera votació va contemplar la modificació de crèdit amb un valor de 40.000 € a favor la Fundació Embat Cultural que va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i ERC) i PSC; l’abstenció de ICV i PxC i en contra CUP i SI. Va ser aquest punt on la majoria de partits polítics van reclamar una millor gestió de la Fundació. En aquest sentit el regidor delegat de la Fundació, Joan López i Carol va manifestar que acceptava les crítiques rebudes i emplaçava a les diferents formacions polítiques a reunir-se pròximament amb l’objectiu de crear un nou model de gestió de la Fundació. López també va remarcar que aquesta fundació està formada per entitats civils que cal continuar donant suport: Òmnium, Sagals i Penya Barcelonista de Vic.

La segona votació va ser aprovada per unanimitat. Entre algunes de les altres partides que caldria destacar són els diners que es destinaran a fer una remodelació i manteniment de diferents vials de la ciutat durant aquest pròxim mes d’agost. En concret, dels 213.000 € ja establers en pressupost de 2013 s’afegeixen 74.800 € per aquest concepte.

Per altra banda, el Ple va debatre tres mocions:

Moció de CiU, CUP, PSC, ERC I ICV-EUIA per l’adhesió al pacte nacional pel dret a decidir. aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC, CUP, PSC, ICV-EUIA i SI; i PxC hi va votar en contra.

La moció exposa que el dia 26 de juny de 2013 es va constituir, al Parlament de Catalunya, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una cimera que vol facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya. El text també reivindica que el dret a decidir és un objectiu de país on cal buscar el compromís i la corresponsabilitat de tots els agents per tal que se’l facin seu i impulsin l’expressió democràtica de tots els catalans i catalanes el dia que se celebri la consulta. Finalment, el document també especifica que el dret a decidir garanteix un procés democràtic, transparent i de respecte a la pluralitat d’opinions de la societat.

Moció de PxC de suport a la moció aprovada al parlament de Catalunya per a la sobre l’ocultació o dissimulació del rostre en espai públic. rebutjada.

Moció de la CUP d’impuls municipal i promoció del model econòmic cooperativista. aprovada per unanimitat.

El passat dia 5 de març de 2012, el ple de l’ ajuntament aprovà per unanimitat una moció conjunta donant suport institucional a les cooperatives en motiu de l’any internacional de les mateixes. La moció que va presentar la CUP destaca que les cooperatives són una alternativa al model econòmic actual i en les quals es caracteritza per una major democràcia i on no es descuida els valors socials. Amb aquesta moció, doncs, l’Ajuntament de Vic acorda diverses accions per potenciar el model econòmic cooperatiu.


 

 

 

 

 

WWW.OSONA.COM, 01/08/2013; El forat de la fundació que gestiona La Central, protagonista del ple de Vic

Aproven amb polèmica una aportació extraordinària de 40.000 euros, amb retrets durs pel poc control de l'Ajuntament en la gestió d'Embat Cultura. El consistori s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Vic.- Quico Sallés.- Només començar el ple de Vic celebrat aquesta tarda s'han retirat dos punts de l'ordre del dia. Dos punts calents, els que modificaven els estatuts i designaven els nous membres de la Fundació Embat Cultural, l'entitat que gestiona La Central. Ha estat la decisió que el regidor delegat de l'Ajuntament al Patronat de la Fundació, el republicà Joan López, ha consensuat amb CiU, PSC, ICV-EUiA i PxC a canvi de la seva abstenció per permetre que el consistori aporti 40.000 euros per tal de tapar el forat generat a l'entitat i aclarir les "irregularitats" a finals d'agost o principis de setembre a tot estirar.

Finalment, l'aportació s'ha aprovat amb una agra discussió i durs retrets pel poc control del consistori a la Fundació, embargada per Hisenda i la Seguretat Social. CUP i SI han carregat fort contra la forma de fer de La Central, que han titllat de "nefasta", i han acusat López de ser permissiu amb la seva gestió.

Per altra banda, el ple ha aprovat només amb l'oposició de PxC, adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, atorgar la Medalla d'Or de la Ciutat a la presidenta d'Osona contra el Càncer, Montserrat Freixer, ampliar la zona blava de Miramarges, i una moció en favor de l'economia cooperativa. Així mateix, ha rebutjat una moció de PxC sobre l'ocultació del rostre, és a dir, sobre l'ús del burca i el nicab, i ha aprovat batejar carrers de Vic amb els noms de Pere Casaldàliga i Lluís Maria Xirinacs i amb els dels vigatans Isidre Blanch, Manel Solà i el bisbe Josep Maria Guix.

Fundació Embat

Uns dies de frenètica negociació amb els grups municipals han permès a Lòpez poder traspassar 40.000 euros de les arques de l'Ajuntament a la Fundació Embat Cultural, que ha acomiadat el seu gestor, Sendo Brugulat, després de destapar una gestió que ha portat a la ruïna l'ens que comanda La Central. El consistori, que juntament amb Òmnium Cultural, els Sagals d'Osona i la Penya Blaugrana, forma part del patronat, té intenció de liquidar la Fundació, però abans ha de solucionar les "irregularitats detectades" així com els embargaments per deutes amb la Seguretat Social i Hisenda.

Tant els socialistes, com PxC com ICV van retreure a López el "mal control" de la Fundació però també reconeixien que l'Ajuntament "ha de pagar els seus deutes". Això sí, esperen el resultat dels comptes i de les auditories per saber "què se n'han fet dels diners que han desaparegut de la Fundació". Més durs van estar en Nil Puigivila, de la CUP, i Iban Lapeira, de SI, que van demanar la liquidació immediata de la Fundació Embat i van estirar de valentr les orelles a López. De fet, el republicà se les va tenir amb Lapeira, quan aquest li va dir que "ja no li tenia confiança" i que esperava que no fos ell qui donés les explicacions sobre la gestió d'Embat Cultural.

Zona blava Miramarges

Llarg debat el generat sobre l'ampliacio dels parquímetres de la zona de Miramarges. Una proposta defensada pel regidor de mobilitat, Toni Serrat, i que va obtenir el suport de tots els grups i el vot en contra de la CUP, per entendre que augmenta la despesa dels estudiants de la UVIC. Serrat i la resta de grups que li van fer costat van argüir la necessitat de rotació dels vehicles a través d'un tiquet "tou" (1,5 euros al dia). "No pot ser que el dilluns arribi un cotxe ben net i divendres marxi ben brut", va dir amb to poètic Serrat.

Pacte Nacional pel Dret a Decidir

CiU, PSC, ERC, ICV, CUP i SI van votar d'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. PxC va votar-hi en contra argumentant que el procés sobiranista és "un frau". CUP i SI tot i no subscriure la moció van votar a favor reclamant una vegada més que permetin Arran i a Solidaritat participar en el Pacte.

La CUP aprova una moció

Amb un somriure, el regidor de la CUP, Nil Puigivila, va admetre que la seva formació "no estava acostumada a què li aprovessin mocions". I és que, el plenari per unanimitat van aprovar un document dels cupaires en favor de l'economia cooperativista. Una moció remasteritzada que la mateixa CUP va presentar fa un any i que va ser rebutjada per tots els grups.

Tombada la moció per prohibir el burca

PxC va veure com la seva moció de suport al document aprovat pel Parlament sobre l'ocultació o dissimulació del rostre en l'espai públic, és a dir, contra l'ús del burka i el Nicap, va ser rebutjada pels vots en contra de CiU, ERC, ICV, CUP i SI, l'abstenció del PSC. Una moció que va provocar una forta enganxada entre Josep Anglada, PxC, i l'alcalde Josep Maria Vila d'Abadal. Tots dos es van acusar de "mentir i manipular". "Vostè vol una Catalunya independent plena de burques i salafistes i jo la vull plena de faixes, barretines i sardanes", va sentenciar Anglada. Vila d'Abadal va tancar l'agror del debat amb un contundent: "Mai més tornaré a perdre el temps amb vostè".

Festes Locals

El ple va aprovar com a festes locals per al 2014, el 9 de juny (dilluns de 2a pasqua) i el 5 de juliol (St. Miquel dels Sants).

Birranostrum.- Anglada va tornar a carregar contra el Birranostrum, la rua festiva alternativa de la festa Major de Vic. El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, va recordar que enguany, a diferència d'altres edicions, només havien rebut dues trucades de queixa i que el dispositiu de lavabos i seguretat havia funcionat correctament.

EL9NOU, 02/08/2013; PÀG. 8 i 16 PxC es queda sola defensant el rebuig al burca

Vic.- X.B.-  El grup de PxC es va quedar sol votant la moció del Parlament “sobre l’ocultació o dissimulació del rostre en l’espai públic”, com constava en l’enunciat. CiU tenia la intenció de donar-hi suport, però la intervenció de Josep Anglada va fer que hi votés finalment en contra. Com ERC, que d’entrada s’abstenia. Al final, només es va abstenir el grup del PSC.

 Només PxC no se suma a les adhesions pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Els ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló, Tona, Roda de Ter, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses s’han sumat aquesta última setmana al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, a través de mocions aprovades pel ple. En tots els casos hi ha hagut el suport de tots els grups excepte Plataforma per Catalunya (PxC), que hi ha votar en contra als ajuntaments de Vic, Manlleu i Torelló i es va abstenir a Roda. A Torelló, el seu portaveu, Josep M. Soldevila, hi va sumar la queixa que la resta de formacions “no ens han ni convocat” davant la iniciativa de presentar-la de manera conjunta. Una de pròpia de PxC per declarar Torelló municipi lliure de retallades va ser rebutjada per la resta de grups.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube