Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vic, 24/12/2013; Tots els partits menys PxC voten una declaració institucional de suport al referèndum del 2014

Vic, 24/12/2013; Tots els partits menys PxC voten una declaració institucional de suport al referèndum del 2014

25/12/2013 - Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada va qualificat la consulta com una “estafa i una presa de pèl” perquè “tothom sap que no es farà”. “No sóc independentista però m’estimo Catalunya”, va reblat el portaveu de PxC.

Vic | Redacció.-  L’Ajuntament de Vic va celebrar un ple extraordinari el passat divendres, 20 de desembre, per l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals pel 2014, sobre la resolucions d’unes al·legacions presentades per ICV i SI per separat. El ple també va debatre una proposta presentada per l’Associació de Municipis per la Independència, per tal de fer una declaració institucional davant l’anunci d’una consulta per decidir si la nació catalana vol esdevenir un estat independent. Tots els partits menys PxC hi van votar a favor.

Anglada, va començar dient que “Plataforma per Catalunya no vol ser còmplice d’aquesta estafa i d’aquesta presa de pèl que des del govern de la Generalitat i molt especialment el seu president està fent contínuament al poble de Catalunya”. Per el líder identitari, ”el poble català no es mereix aquesta comèdia i aquesta presa de pèl per part dels irresponsables que van anunciat una pregunta i una data d'un suposat referèndum d'autodeterminació saben perfectament que no es farà”. En aquest sentit, Anglada va assenyalar que “la consulta ha estat per Mas l’excusa per tapar la crisi i la seva pròpia incapacitat per governar Catalunya”. Finalment, Anglada que va dir “no ser independentista però que s’estimava profundament Catalunya”, i va encoratjar a la resta de partits a “començar a fer política real i olivar-se de la ciència ficció”.

Pel que fa a les al·legacions presentades per ICV i SI sobre les ordenances fiscal, Plataforma per Catalunya es va abstenir. Anglada va assenyalar que “si les al·legacions es poguessin votar una a una, possiblement estaríem d’acor amb algunes propostes, però com no és el cas ens hi abstindrem”.   

PxC

Vic, 24 de desembre de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 20/12/2013; El PSC de Vic se suma a la consulta

WWW.OSONA.COM, 20/12/2013;  El PSC de Vic se suma a la consulta

El ple de l’Ajuntament aprova una declaració institucional de suport al referèndum del 9 de novembre de 2014 Tots els partits menys PxC hi voten a favor

Redacció.- El plenari de Vic ha donat suport aquesta tarda a la consulta d'autodeterminació que se celebrarà el 9 de novembre de 2014 a Catalunya. Ho ha fet en una declaració institucional, amb el suport d’una àmplia majoria del consistori, amb els 16 vots dels regidors de SI, CiU, ERC, ICV-EUiA, la CUP i fins i tot el PSC. Només els cinc regidors de PxC hi han votat en contra.

El vot més sorprenent ha estat els dels dos regidors socialistes, Jacint Raurell i Mari Moyano, en una posició totalment contrària a la que es defensa des de la direcció nacional del partit, encapçalada per Pere Navarro. “La consulta deixa marge per un estat federal i un període d’un any per pactar amb l’estat”, ha argumentat el portaveu Jacint Raurell a la sessió. “Aquí hem de fer el que creiem més adient, tenim un perfil diferent a la línia oficial”, ha reconegut el declaracions posteriors a aquest diari. “Al PSC hi cabem tots”, ha afegit.

Els socialistes vigatans no són els únics que han trencat la unitat de vot al partit. A Ripoll i a Olot també es va aprovar el mateix text que a Vic, tot i que en format moció.

El punt que s’ha aprovat celebra l'acord que farà possible la consulta, expressa el compromís del consistori per realitzar-la i fa una crida a la ciutadania a participar-hi. Un pronunciament que promou l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que té l’alcalde de Vic com a president, i que ha arribat una setmana després que Artur Mas i els líders de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP anunciessin la data i les preguntes del referèndum .

Els partits de clar tall sobiranista han abraçat amb entusiasme la proposta. Joan López (ERC) ha  recordat l’ampli consens en la pregunta i la data i ha reconegut el "valor de la democràcia i Catalunya com a subjecte polític'. Iban Laperia (SI) ha reconegut que no era la seva pregunta però que estaven contents perquè hi apareixia la paraula “independència”.  En aquesta línia s’ha expressat la CUP, també satisfeta tot i que la pregunta no es “la que havia demanat el poble”.

El més contundent ha estat l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, que s’ha dirigit explícitament al líder de PxC:  “L’any que ve Catalunya serà independent, senyor Anglada”. Per al president de l’AMI, la pregunta demostra que “el procés sobiranista segueix avançant”.  I ha conclòs: “El compromís dels ajuntaments amb al Parlament és necessari”.

Més prudent s’ha mostrat Xavier Tornafoch, d’ICV-EUA, que ha assegurat que la seva formació estarà “fins al final” amb el procés. El PSC, de la mateixa manera que la CUP, ha expressat els seus dubtes sobre la interpretació dels resultats.

Per la seva banda i tal com ja ha declarat en diverses ocasions, Josep Anglada (PxC) ha qualificat la consulta com una “estafa i una presa de pèl” perquè “tothom sap que no es farà”.  “No sóc independentista però m’estimo Catalunya”, ha reblat el portaveu de PxC.

La CUP ha proposat una esmena on es deia que la consulta se celebrarà tot i l’oposició de l’estat. Ha estat desestimada amb els vots de CiU, PSC i PxC. ERC, SI i la CUP hi han votat a favor i ICV-EUiA s'ha abstingut.

Continuen les mateixes ordenances fiscals

L’altre punt important a l’ordre del dia eren les al·legacions que han presentat SI i ICV-EUiA a les ordenances fiscals que es van aprovar al passat ple , motiu pel qual s’ha hagut de celebrar la sessió, ja que els impostos i les taxes municipals havien d’estar enllestits abans d’acabar l’any. Les al·legacions s’han desestimat amb els mateixos vots dels partits que van aprovar les ordenances, o sigui, els de PSC, CiU i ERC.

 

EL 9 NOU, 23/12/2013; PÀG. 6 El govern de Vic i el PSC tomben

les al·legacions als impostos i taxes SI i ICV-EUiA van cremar un últim cartutx per intentar corregir els tributs aprovats al novembre

Vic.- Agustí Danés.-  L’equip de govern de Vic, format per CiU i ERC, va tombar amb la complicitat del PSC les al·legacions presentades contra les ordenances fiscals per part de SI i ICV-EUiA. Aquestes dues formacions, que van presentar les al·legacions per separat, ja s’havien mostrat bel·ligerants en l’aprovació dels tributs que es va fer al mes de novembre. I aleshores ja van anunciar que, com un últim cartutx per intentar corregir la proposta validada per CiU, ERC i PSC, presentarien al·legacions.

Era cantat que no prosperarien, però la votació va permetre tornar a posar sobre la taula, de forma més sintètica, els arguments esgrimits un mes i mig enrere. ICV, com va exposar el seu portaveu, Xavier Tornafoch, discrepa que, en l’actual context, s’hagin de rebaixar els impostos i apostava, entre d’altres, per no disminuir el coeficient general de l’IBI–el percentatge que s’aplica sobre el valor cadastral per calcular l’import del rebut– i incrementar el recàrrec que s’aplica als solars buits. SI, pel seu cantó, proposava, per exemple, rebaixar lleugerament aquest recàrrec, però no tant com ho feien govern i PSC, i, sobretot, disminuir les bonificacions en la plusvàlua. Iban Lapeira (SI), que va tornar a censurar el silenci d’ERC, va criticar que a la del 95% en l’habitatge habitual se n’hi sumi, també, una del 70% fins a 300.000 euros del valor global de la resta de finques objecte d’herència.

Això, va sostenir, significa poder heretar “5, 6 o 7 pisos” i, per evitar-ho, va proposar acotar-ho a només dos habitatges addicionals a l’habitual amb reducció del 70% i el 50%, respectivament, i amb un topall de 150.000 euros. El regidor d’Hisenda, David Sala, de CiU, ja no va deixar lloc a dubte de bones a primeres. Va dir que SI i ICV feien una “pataleta” i que forçaven la convocatòria d’un ple extraordinari per desestimar les al·legacions amb el consegüent cost, que va xifrar en uns 5.000 euros, “i després ens diran que no els dediquem a contingut social”. La referència no va agradar a Tornafoch, que va denunciar que la rebaixa fiscal als solars buits només afavoria els especuladors: “Dels beneficiats no n’hi ha cap que pertanyi a la Maria del segon primera”. Des del PSC, Jacint Raurell, que al novembre va ser blanc de les crítiques per haver votat les ordenances, va fer notar que, si no es rebaixés el tipus general de l’IBI, el rebut ordinari, “el que paga la senyora Maria”, s’hauria apujat un 11%. Els regidors de la CUP i PxC, en coherència amb el que ja havien votat al novembre, van donar suport a les al·legacions, en el cas de la CUP, i es van abstenir, en el de PxC. CiU, ERC i PSC les van tombar. SI i ICV, que presentaven les al·legacions, van votar cadascun les seves i es van abstenir en les altres.

EL 9 NOU, 23/12/2013; PÀG. 7 Vic i Ripoll aproven donar suport

a la consulta amb el “sí” del PSC A Vic s’aprova amb els únics vots en contra de la PxC; a Ripoll es valida per unanimitat

A.D./X.B. Els ajuntaments de Ripoll i Vic van aprovar, en sengles plens dijous i divendres, la declaració institucional de suport a la consulta. Aquesta declaració, que conté tres punts, mostra satisfacció per l’acord assolit, manifesta el compromís perquè la consulta es faci realitat i fa una crida a la ciutadania perquè hi participi. Tant a Ripoll com a Vic els grups municipals del PSC hi van donar suport.

A Vic, el seu portaveu, Jacint Raurell, va qualificar de “reeixida” la proposta d’una pregunta encadenada que obria altres possibilitats a banda de la independència sí o no –s’obre la porta a l’estat federal o associat–i la data fixada dóna marge d’un any per dialogar i pactar amb l’Estat. A banda de la posició del PSC, la resta de vots eren més previsibles. CiU, ERC, ICV, SI i la CUP també hi van donar suport. Això sí, la CUP va forçar que es votés la inclusió d’un quart punt en què es demanava que la consulta es fes igualment encara que l’Estat la prohibís. No s’hi va incloure tot i que la CUP va obtenir el suport d’ERC, SI i ICV. A la declaració pròpiament dita, l’únic grup que hi va votar en contra va ser PxC. Josep Anglada va dir que no volia ser “còmplice d’una presa de pèl” perquè “aquest referèndum no es farà”. “Comencin a fer política real i oblidin-se de la ciència-ficció”, va concloure. L’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, es va felicitar de l’ampli acord, es va mostrar convençut que la consulta es farà i que, d’aquí a un any, Catalunya serà un estat independent, tesi que no va compartir Anglada.

A Ripoll, i en coherència amb altres acords que els últims mesos ja havien desmarcat el grup municipal del PSC de la línia oficial del partit, els socialistes també van donar suport a la moció. Un cop llegida, només va intervenir l’alcalde, Jordi Munell (CiU), per deixar constància del suport a la consulta del 9 de novembre de 2014 i fent seva la crida a la ciutadania per sumar-se a la mobilització. “Diria, a més, que ens convertim en el primer ajuntament de les comarques gironines que ho aprovem”, va dir. Munell va anunciar que en els propers dies, el suport des del món municipal s’estendrà en xarxa a través de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual ja formen part més de 700 ajuntaments. Per donar més solemnitat a l’aprovació, i malgrat que ja se sabia d’entrada el suport unànime, la votació es va fer a mà alçada. D’aquesta manera es va fer visible el vot favorable de CiU, ERC, PSC i el regidor no adscrit (ex-PxC) Xavier Fernández. De manera espontània, tres membres de l’ANC de Ripoll que seguien el ple van encetar un aplaudiment mentre desplegaven una estelada, que al seu torn va ser aplaudida pels regidors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WWW.ELTER.NET, 21/12/2013; Vic aprova la declaració institucional de suport a la consulta amb el vot favorable dels dos regidors del PSC

Els cinc representants de Plataforma per Catalunya hi han votat en contra

Vic, | L’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest divendres, durant la celebració d’un ple extraordinari, la declaració institucional de suport a la consulta proposada des de l’AMI.

Com era d’esperar, CiU, ERC, ICV, CUP i SI hi han votat a favor, però la proposta també ha rebut “el suport ple” dels dos regidors del PSC argumentant que la pregunta “obre la possibilitat a altres models d’estat a més de la independència com a alternativa a l’estatus quo, com és el model federal o associat”.

El portaveu del PSC, Jacint Raurell, a més, ha afegit que la data de la consulta “deixa gairebé un marge suficient d’un any per poder dialogar, negociar i pactar amb l’estat”. Per la seva banda, PxC hi ha votat en contra.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube